aktiv-eiendomsmegling
Store herlige og solrike uteplasser for hoveddelen og utleiedel
Store herlige og solrike uteplasser for hoveddelen og utleiedel

SANDEFJORD Kråkåsveien 11

Solrik familievennlig enebolig med utleiedel og garasje på Kråkås ? nær skoler, barnehager, butikker. Elbil lader.

  • kr 4 850 000
  • BRA-i 138 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 4 850 000
  • Omkostningerkr 122 490
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 972 490
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1937
  • Soverom3
  • Tomt514.9 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 850 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 490 Omkostninger totalt 137 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 972 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 987 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 990 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

Meld deg på visning!

Påmelding
Denne boligen på Kråkåsveien 11 har en tiltalende standard med lyse, moderne løsninger som gir en følelse av romslighet og komfort. Hovedattraksjonen er den store vestvendte terrassen, perfekt for å nyte lange solrike dager og kvelder. Boligen har også en separat utleiedel som gir svært gode inntjeningsmuligheter, enten som en fast leieinntekt eller til korttidsleie. Dette kan bidra til å dekke deler av boligutgiftene og gi økonomisk fleksibilitet. Når det gjelder beliggenheten, er den ideell for familier. Boligen ligger i et rolig og barnevennlig område, med kort avstand til flere skoler som Unneberg og Breidablikk, samt barnehager og lekeplasser. Nærområdet byr på både dagligvarebutikker som Coop Extra og Meny, og flotte rekreasjonsområder som Hjertås med sine turstier.
En luftig balkong og velstelt plen omgir dette huset, som tilbyr god plass til utendørs opphold og hygge.

Kråkåsveien 11, Vestfold

  • Tomt
    514.9m²

    Beskrivelse av tomt
    Boligen ligger på en lett skrånet tomt, pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass og plen. Garasje ligger nær grense til gbnr 45/131. Iflg. erklæring/ avtale tinglyst 22.03.1976 med dokumentnr: 1992 er det samtykket til at det bygges 0,5 meter fra tomtegrense.

    Beliggenhet
    Kråkåsveien 11 er en bolig med en utleiedel, noe som gir både praktiske og økonomiske fordeler. Den ligger i et attraktivt område på Kråkås, med en vestvendt beliggenhet som sikrer fantastiske solforhold. Her kan du nyte solen til langt utpå kvelden, noe som gir perfekte muligheter for utendørsaktiviteter og avslapning på terrassen. Beliggenhet og nærmiljø: Eiendommen ligger i et familievennlig nabolag, hvor det nylig har vært et generasjonsskifte. Dette har resultert i et hyggelig miljø med mange barnefamilier, hvor barn i alle aldre leker sammen. Naboskapet preges av vennlighet og lett kommunikasjon, der samtalen ofte går over hekken til naboen. Skole og barnehage: For barnefamilier er denne boligen spesielt ideell, da det finnes flere skoler og barnehager i umiddelbar nærhet. Blant barneskolene finner du Unneberg og Sande, samt Breidablikk ungdomsskole. Disse skolene har flotte uteområder som også kan brukes til ulike sportslige aktiviteter på fritiden. Nærheten til disse fasilitetene gjør hverdagen enkel og praktisk for familier med barn. Fritidsaktiviteter: For de som liker naturopplevelser, ligger Hjertås' flotte lysløyper i nærheten. Disse løypene byr på et bredt spekter av turmuligheter året rundt, der hver årstid gir sitt unike preg på naturen. Butikker og tjenester: Eiendommen har en svært gunstig beliggenhet når det kommer til dagligvarehandel og tjenester. I kort gangavstand finner du butikker som Coop Extra Haslebakken og Meny Haslesenteret. Disse butikkene dekker det meste av daglige behov, inkludert tjenester som "Post i butikk" og PostNord for pakkehenting?. I tillegg finnes det også apotek og en lekebutikk i nærheten. Litt lengre unna finner du Rema 1000 på Heimdal, som gir enda flere muligheter for storhandel. I dette området er det enkelt å få tak i det du trenger, uten å måtte reise langt. Med sin strategiske beliggenhet, solrike omgivelser, familievennlige fasiliteter og umiddelbare tilgang til butikker og rekreasjonsmuligheter, er Kråkåsveien 11 et ideelt valg for de som ønsker en balansert og komfortabel hverdag. Til sentrum går man fint på under 20 minutter. Ta turen på visning for å virkelig oppleve denne flotte eiendommen og alt området har å by på. Leieinntektene for utleiedelen er pt. er kr. 10.500,- + strøm pr. mnd.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Området rundt Kråkåsveien 11 består hovedsakelig av eneboliger i variabel størrelse. Ifølge nabolagsprofilen for området, utgjør eneboliger omtrent 79 % av boligmassen. I tillegg finnes det et mindre antall rekkehus (12 %) og andre boligtyper (9 %) i nabolaget?. Dette gir området et harmonisk og rolig preg, med god plass mellom boligene og ofte tilhørende hageområder som passer perfekt for familier i ulike livsfaser.

    Barnehage/skole/fritid
    Sverstad barnehage (1-5 år) 1.3 km Prestekragen barnehage (0-5 år) 1.3 km Barnas Have (0-5 år) 1.7 km

    Skolekrets
    For eiendommen på Kråkåsveien 11 er Unneberg skole (1.-7. klasse) og Breidablikk ungdomsskole (8.-10. klasse) primærskolene som tilhører skolekretsen. Disse skolene ligger i kort avstand fra boligen, noe som gir en praktisk skolevei for både yngre og eldre barn. Sandefjord kommune opererer med flytende skolegrenser, noe som betyr at foreldre har mulighet til å søke plass for barna ved andre skoler enn de som tilhører den definerte skolekretsen, dersom det er ledig kapasitet. Dette gir familier større fleksibilitet i valg av skole basert på ønsker om spesifikke læringsmiljøer eller praktiske hensyn. Sande skole (1-7 kl.) 1.3 km Gokstad skole (1-7 kl.) 1.4 km Unneberg skole (1-7 kl.) 1.9 km Byskolen (1-7 kl.) 2.5 km Breidablikk ungdomsskole (8-10 kl.) 1.4 km Skagerak International School - 3.1 km Sandefjord videregående skole 3,7 km

    Offentlig kommunikasjon
    Offentlig kommunikasjon i området rundt er svært god, med en rekke alternativer tilgjengelig for både lokale reiser og lengre pendlerbehov: Buss: Linje 138 (Kråkåsveien): Nærmeste bussholdeplass ligger kun 3 minutters gange fra eiendommen. Denne bussruten gir hyppige avganger og dekker nærområdene rundt Sandefjord, noe som gjør det enkelt å komme seg til både sentrum og andre deler av byen. Tog: Sandefjord stasjon: Omtrent 24 minutters gange fra Kråkåsveien 11, eller en kort kjøretur. Herfra går RE11 og RX11 toglinjer, som forbinder Sandefjord med Oslo og andre større byer langs Vestfoldbanen. Togforbindelsene er godt tilrettelagt for både dagpendlere og de som ønsker rask og effektiv transport til større knutepunkter som Drammen og Oslo. Fly: Sandefjord lufthavn Torp: Flyplassen ligger kun 13 minutters kjøretur unna med bil. Torp lufthavn er et viktig knutepunkt for både innenriks- og utenriksreiser, med flyforbindelser til en rekke europeiske destinasjoner. Den korte avstanden til flyplassen gjør det enkelt for beboere å planlegge reiser uten å måtte reise langt for å nå flyplassen. Denne kombinasjonen av nærliggende bussforbindelser, togstasjon og flyplass gjør Kråkåsveien 11 til et ideelt sted for de som verdsetter tilgjengelighet og enkel transport, enten det er for daglig pendling eller lengre reiser.

    Byggemåte
    Enebolig oppført i 1937 og senere tilbygget i 2006. I boligen er det en godkjent leilighet i kjeller. Leiligheten ble bygget i 2014. Boligen har i senere tid gjennomgått vesentlige oppgraderinger og utskiftninger. Det skal allikevel påminnes at mange av bygningsdelene er fra byggeår, og det må forventes noe større avvik i forhold til nyere bygningsdeler. Det skal ikke utelukkes at eldre bygningsdeler fra byggeår i fremtiden kan ha behov for å bli skiftet ut. Enkelte av bygningsdelene kan være gitt TG:2 selv om de fremdeles er velfungerende. TG:2 kan da settes hvor bygningsdelene har oppbrukt over halvparten av sin forventede levetid. Det kan konkluderes med at boligen generelt framstår i god stand, alder tatt i betraktning. På eiendommen er det i tillegg til boligen er frittliggende garasje. Garasjen er bygget i 2011. Enebolig - Byggeår: 1937 UTVENDIG Taket er tekket med taksteinsimiterte stålplater. Taktekkingen er fra 2011 og er lagt over tekking med asfaltshingel fra 2005. Boligen har takrenner og nedløp i lakkert stål. Boligen er oppført av tradisjonelle bindingsverkskonstruksjoner, utvendig kledd med liggende trekledning. Boligen har valmtak av plassbygde trekonstruksjoner med rupanel som undertak. Det er kaldt loft i konstruksjonen. Loftet har tilkomst fra nedfeldbar luke med stige. Boligen har malte trevinduer med to-lags glass. Vindu i kjeller er fra 2005. Boligen har malt isolert ytterdør. Boligen har terrassedør med gassfelt. Til boligen er det en 44 m2 terrasse. Terrassen har impregnert terrassegulv og malt rekkverk med stående spiler. Til terrassen er det en stor markise. Det er blikkplater mellom gulvbjelkene i terrassen. Terrassegulv er skiftet i 2023. Til leiligheten i 1. etg. Er det en 19 m2 platting. Plattingen er bygget i 2023. Under terrassen er det en 5 m2 sykkelbod. Sykkelboden holder enkel standard. Takhøyde i sykkelboden er 1,7m INNVENDIG Boligens innvendige overflater består av: Gulv: Laminat og tregulv Vegg: Slette malte flater Tak: Slette malte flater De fleste innvendige overflater er malt i 2020. Gulv i stue, spisestue og soverom i kjeller er skiftet i 2020. Boligens etasjeskiller er bygget i tradisjonelle bjelkelagskonstruksjoner med spon som bærende undergulv. Boligen har betonggulv mot grunn. Boligen ikke bygget med radonsperre. Det er i 2008 foretatt radonmålinger. Verdiene lå da under øvre verdier. Boligen har en ett-løps mursteinspipe. Til pipen er det i stuen montert en rentbrennende peisovn. Det er kjeller under hele boligen. Kjellerdelen til hovedboligen har tilkomst fra innvendig trapp. Leiligheten har utvendig tilkomst. Mange av veggene i kjelleren er innkledde ut mot terreng. I boligen er det en malt tretrapp. Trappen er fra 2006. I boligen er det malte speildører. VÅTROM ad 1. etg. Bad med tilkomst fra spisestue. I rommet er det vaskeservant i innredning, veggmontert wc og dusjnisje. Rommet er ventilert med lufteventil i tak og luftespalte i dørterskel. Rommets innvendige overflater består av fliser på gulv og vegger, og slette malte flater i tak. Badet er bygget i 2004. Deler av arbeidene er gjort med egeninnsats av tidligere eier. Vaskerom Vaskerom i kjeller med tilkomst fra gang.I rommet er det opplegg for vaskemaskin. Det er ikke ventilasjon i rommet. Rommets innvendige overflater består av gulvbelegg på gulv, malt strie på vegg og slette malte flater i tak. Bad i leilighet i kjeller. Bad med tilkomst fra gang. I rommet er det vaskeservant i innredning, gulvmontert wc og lukket dusjkabinett. Rommet er ventilert med lufteventil i tak og luftespalte i dørterskel. Rommets innvendige overflater består av fliser på gulv og vegg, og slette malte flater i tak. Badet er bygget i 2014 KJØKKEN Kjøkken hovedbolig. Kjøkken med tilkomst fra spisestue. Kjøkkeninnredning med malte speildørsfronter, laminat benkeplate, kompositt oppvaskkum, mekanisk ventilator, frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin, og integrerte hvitevarer. Det er mekanisk ventilator over platetopp. Kjøkken i leilighet: Kjøkken i åpen løsning med stue. Kjøkkeninnredning med slette malte fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum, mekanisk ventilator, frittstående oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer. Kjøkkeninnredningen er fra 2014. TEKNISKE INSTALLASJONER Boligen har vannrør i plast og kobber. Boligen har avløpsrør i plast. Alder og utførelse av avløpsrør i gulv og ut til utvenduge vannrør er ikke kjent. Boligen er ventilert med lufteventiler. Boligen har mekanisk ventilasjon på bad og kjøkken. I boligen er det en luft til luft varmepumpe. I boligen er det en 200L VV bereder. Boligen har skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. TOMTEFORHOLD Grunnforholdene er ikke kjent og derfor ikke vurdert. Nedgravde drensystemer er ikke synlig men er antagelig utført med perforerte drensrør i plast. Tidligere tilstandsrapport sier at det er lagt ny drenering rundt bygget i 2005. Antatt utførelse med drensrør, grunnmursplast og drenerende masser rundt bygget. Boligen er fundamentert med støpt plate. Grunnmur er antagelig bygget av betong og lettklinkerblokker. Rundt boligen er det støttemurer bygget i betong og lettklinkerblokker. Terrenget rundt boligen er lett skrånet. Alder og tilstand på utvendige vann og avløpsledninger er ikke kjent. Boligen ble tilkoblet kommunalt vann og avløp i 2005. Til boligen er det en 37 m2 garasje. Garasjen er fundamentert med støpt plate og reist i lettklinkerblokker. Garasjen har valmtak av prefabrikerte takstoler med finer som undertak. Til garasjen er det en leddport med motor. I bakkant av garasjen er det en innredet bod. Ved enkel befaring ble følgende observert; Sprekk i lecavegg ved støttemur. Ne sprekker i gulv. Noe tegn til saltutslag nederst på vegg mot terreng. Garasjen er ikke ytterligere vurdert. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22/9-2024 av Thorbjørn Andersen teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Innhold
    Boligen inneholder i hovedetasjen Stue, Spisestue, Entré, Kjøkken, Soverom, Bad, Trapperom. I kjelleren har man gang, vaskerom og soverom. Hybelen har en åpen Stur/kjøkken løsning, gang, bad og soverom.

    Standard
    Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: Takkonstruksjon/Loft: Boligen har valmtak av plassbygde trekonstruksjoner med rupanel som undertak. Det er kaldt loft i konstruksjonen. Loftet har tilkomst fra nedfeldbar luke med stige. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er noe tegn til fuktskjolder i undertak. Et sted er det noe begynnende råte, men det antas at dette er fra før skifte av taktekking. Noe spor etter boerbiller, men det er antagelig av eldre dato. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Fremtidige eiere bør hav normalt oppsyn med loft og konstruksjon. Terrassedør Boligen har terrassedør med gassfelt Vurdering av avvik: ? Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Terrassedør subber mot dørterskel. Døren har noe utvendig malingsflass og værslitasje. Konsekvens/tiltak: ? Andre tiltak: Døren bør justeres så den ikke subber mot dørterskel. Døren trenger utvendig vedlikehold. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Til boligen er det en 44 m2 terrasse. Terrassen har impregnert terrassegulv og malt rekkverk med stående spiler. Til terrassen er det en stor markise. Det er blikkplater mellom gulvbjelkene. Terrassegulv er skiftet i 2023 Vurdering av avvik: ? Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyden er 93 cm. Dagens krav til rekkverk er 100cm Spennvidden på bjelker er 3,2m. Det er større en 2,5m som er anbefalt Det er noe lekkasje mellom blikkplatene mellom bjelkene. Konsekvens/tiltak: ? Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Fremtidige eiere anbefales å måke terrassen når det blir nye snø. Det for å kompensere for lang spennvidde på gulvbjelker. Event kan bjelkene forsterkes. Etasjeskille/gulv mot grunn: Boligens etasjeskiller er bygget i tradisjonelle bjelkelagskonstruksjoner med spon som bærende undergulv. Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon: Boligen ikke bygget med radonsperre. Det er i 2008 foretatt radonmålinger. Verdiene lå da godt under øvre verdier. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Boligen er ikke bygget med radonsperre. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Det er krav om radonmålinger ved utleie av leiligheter. Innvendige trapper I boligen er det en malt tretrapp. Trappen er fra 2006 Vurdering av avvik: ? Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: ? Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Overflater Gulv: 1. ETASJE > BAD Badet har fliser på gulv. Vurdering av avvik: ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvskinne til dusjnisje stenger for at lekkasjevann utenfor dusjnisje kan renne fritt til sluk. Det er noe begrenset lokalt fall til sluk i dusjnisje. Konsekvens/tiltak: ? Våtrommet fungerer med dette avviket. Gulvskinne bør fjærnes slik at lekkasjevann utenfor dusjsone vil renne fritt til sluk. 1. ETASJE > BAD Sluk, membran og tettesjikt: Badet har plastsluk i gulv. Det er ikke kjent eller dokumentert hvordan tettesjikt/membran under fliser er utført. Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. ? Det er avvik: Tilstand og utførelse av membran er ikke kjent eller dokumentert. Dokumentasjon vil være bilder, erklæringer ol. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Dokumentasjon bør fremskaffes. Ukjent utførelas av membran utgjør altid en risiko. Dette med tanke på tetthet og egenskaper. Sluk i dusjnisje. 1. ETASJE > BAD Sanitærutstyr og innredning: I rommet er det vaskeservant i innredning, veggmontert wc og dusjnisje. Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Konsekvens/tiltak: ? Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. ETASJE > BAD Ventilasjon Badet er ventilert med lufteventil i tak og luftespalte i dørterskel. Vurdering av avvik: ? Rommet har kun naturlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak: ? Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. KJELLER > VASKEROM Sluk, membran og tettesjikt Vaskerommet har plastsluk i gulv. Rommets tettesjikt på gulv er utført med gulvbelegg. Det er antagelig ikke våtromsmaling på alle overflater i rommet. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Enkelte av veggene og trapp er antagelig ikke tilstrekkelig fuktsikret med fuktbestandig maling. Konsekvens/tiltak: ? Tiltak: Overflater bør behandles med fuktbestandig våtromsmaling. LEILIGHET I KJELLER. > BAD Overflater Gulv: Badet har fliser på gulv. Vurdering av avvik: ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Konsekvens/tiltak : Våtrommet fungerer med dette avviket. Badet fungerer med avviket. Ved lekkasje utenfor dusjsone vil det være en risiko for at lekkasjevann vil renne ut over dørterskel, der hvor det ikke er oppkant ved dørterskel eller for liten høydeforskjell mellom sluk og terskel. LEILIGHET I KJELLER. > STUE/KJØKKEN Overflater og innredning: Kjøkken i åpen løsning med stue. Kjøkkeninnredning med slette malte fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum, mekanisk ventilator, frittstående oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer. Kjøkkeninnredningen er fra 2014. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er krakelering i maling på skap over platetopp. dette skyldes for liten avstand fra ventilatorskap og ned til platetopp. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Avstanden bør økes. Krakelering på skapdør. LEILIGHET I KJELLER. > STUE/KJØKKEN Avtrekk: Det er mekanisk ventilator over platetopp. Avstanden fra platetopptil ventilator er 41,5 cm Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er for kort avstand fra ventilator og ned til platetopp. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Avstanden bør økes. Vannledninger Boligen har vannrør i plast og kobber. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er ikke avløp for lekkasjevann fra rørfordelingsskap. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Det bør være avrenning som leder lekkasjevann i rørfordelingsskap til sluk. Elektrisk anlegg: Boligen har skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Oppvarming: Varmepumpe, Vedfyring, Elektrisitet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? - Nei 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist gang totalt rehabilitert (årstall)? Med totalt rehabilitert menes fullstendig utskiftet anlegg fra inntakssikring og videre. - 2004 Spørsmål til eier 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? - Ja i nåværende eier sin tid. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? - Ja Eksisterer det samsvarserklæring? - Ukjent 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? -Nei 6. Forekommer det ofte at sikringene løses ut? -Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? - Nei 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank - Nei Generelt om anlegget 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? -Nei 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? - Nei Inntak og sikringsskap 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? - Ja 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? - Nei Generell kommentar: Boligens elektriske anlegg er fra 2004-2007. Arbeidene er utført av tidligere eier som er elektrikker i Søndre Elektro AS. Anlegget er kontrollert i 2015. Kontrollen er utført av Tollefsen og Lie AS. Forhold som gar fått TG2 som ikke krever umiddelbare tiltak: Pipe og ildsted Boligen har en ett-løps mursteinspipe. Til pipen er det i stuen montert en rentbrennende peisovn. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Liten del av pipen i leilighet i kjeller er innkledd. Dette er bemerket i tilsynsrapport fra Sandefjord kommune. Det er ikke registrert at det foreligger pålegg om utbedring av merknaden. Nedløp og beslag: Boligen har takrenner og nedløp i lakkert stål. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er noe beleggavskalling og korrosjon på takrenner og nedløp. Konsekvens/tiltak: Takrenner og nedløp fungerer med avviket LEILIGHET I KJELLER. > BAD Sluk, membran og tettesjikt Badet har plastsluk i gulv. Det er ikke kjent hvordan tettesjikt/membran under fliser er utført. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Tilstand og utførelse av membran er ikke kjent eller dokumentert. Dokumentasjon vil være bilder, erklæringer ol. Sluk er plassert under dusjkabinett og vanskelig å inspisere eller rengjøre. Utførelse rundt rørgjrnnomføring i gulv under vaskeservant virker noe ufagmessig. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Dokumentasjon bør fremskaffes. Ukjent utførelas på membran utgjør altid en risiko. Dette med tanke på tetthet og egenskaper. Grunnmur og fundamenter Boligen er fundamentert med støpt plate. Grunnmur er antagelig bygget av betong og lettklinkerblokker. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Da kjellerguliet er senket, er opprinnelig såle synlig over gulvnivå. Det er opplyst at sålens dybde er kontrollert og funnet tilstrekkelig før det ble støpt nytt gulv i underetasjen. Det er noe riss i grunnmur. Antagelig som en konsekvens av naturlige bevegelser. Det har tidligere vært setningsskade i mur mot nord/øst, som er utbedret med ny mur i lettklinkeblokker. Murvegg mot vest er revet og erstattet med ny grunnet sprekker. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak ansees å være påkrevd. Forstøtningsmurer: Rundt boligen er det støttemurer bygget i betong og lettklinkerblokker. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er noe riss og sprekker i støttemur ved garasje. Liten støttemur ved biloppstillingsplass har noe skader på overflater. Gammel støttemur mot nabo har noe sprekker og skjevheter. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Støttemurene med sprekker bør følges med på, mtp bevegelse og utglidning. Forhold som har fått TG3: KJELLER > VASKEROM Ventilasjon Det er ingen ventilasjon i rommet. Vurdering av avvik: ? Rommet har ingen ventilasjon Konsekvens/tiltak: ? Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Utførte oppgraderinger: 2024: Skiftet terrassegulv på begge terrasser 2023: Montert elbillader 2023: Skiftet varmtvannsbereder 2021: Montert varmepumpe 2020: Malt alle innvendige overflater 2020: Lagt nye gulv i spisestue, stue og soverom i kjeller 2014: Bygget leilighet i kjeller 2014: Bygget bad i leiligheten 2011: Skiftet taktekking 2011: Bygget garasje 2005: Fornyet drenering 2005: Skiftet vinduer 2004: Bygget bad i 1. etasje

    TV/Internett/bredbånd
    Boligen på Kråkåsveien 11 har fibertilkobling via Sandefjord bredbånd og er koblet til Altibox-tjenester. Dette gir tilgang til høyhastighets internett, TV-pakker, og telefonitjenester med stabil og rask tilkobling. Fiber fra Altibox gir svært god kapasitet, noe som er ideelt for husstander med høy datatrafikk, enten det er til strømming, arbeid hjemmefra, eller gaming. Altibox leverer både grunnleggende internett- og TV-pakker, med mulighet for å tilpasse tjenestene etter dine behov. Du kan velge mellom ulike TV-pakker og hastighetsnivåer på internett, alt etter husstandens bruksmønster.

    Parkering
    Gode parkeringsmuligheter, både i egen garasje og på gårdsplassen. Garasjen gir trygg og værbeskyttet parkering for én bil, samtidig som gårdsplassen har plass til flere kjøretøy, noe som er ideelt for familier med flere biler eller gjester. I tillegg er eiendommen utstyrt med elbil-lader, noe som gjør det enkelt og praktisk å lade elbilen hjemme. Dette er et stort pluss for miljøbevisste bilister og bidrar til en enklere og mer kostnadseffektiv bilhverdag. Kombinasjonen av garasje, rikelig med utendørs parkering, og elbil-lader gjør eiendommen svært praktisk for moderne familier med behov for fleksible løsninger.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 850 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 490 Omkostninger totalt 137 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 972 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 987 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 990 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

  • Oppvarming
    Boligen har varmepumpe av typen luft til luft. Vedfyring og ellers elektrisitet. Piper og ildsteder: Forrige tilsyn ble utført 25.11.2010 og forrige feiing ble utført 09.09.2024 Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    22553

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Faktura sendes i 12 terminer. Kommunale avgifter omfatter vann, avløp og renovasjon. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Det tas forbehold om at det kan være avvik i kommunens registre i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

    Formuesverdi primær
    1024155

    Formuesverdi primær år
    2022

    Formuesverdi sekundær
    3891789

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Andre utgifter
    Kommunale avgifter, strøm, forsikring, tv, Internett, evt. kostnader ifm privat vei. Obs: Dette er ikke en uttømmende liste.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3907/46/114: 22.03.1976 - Dokumentnr: 1992 - Erklæring/avtale Naboerklæring 14.06.1938 - Dokumentnr: 878 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3907 Gnr:46 Bnr:5 Opprinnelig utskilt fra gnr. 46, bnr. 11 02.02.1981 - Dokumentnr: 813 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0706 Gnr:46 Bnr:590 01.01.2020 - Dokumentnr: 168245 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0710 Gnr:46 Bnr:114 01.01.2024 - Dokumentnr: 366278 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3804 Gnr:46 Bnr:114

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen på eiendommen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Det foreligger ferdigattest for riving og oppføring av ny garasje, datert 20.03.2015. Det foreligger ferdigattest for etablering av sekundærleilighet i underetasjen, datert 11.05.2015. Det foreligger innvendige, utvendige og snittegninger av enebolig, datert 11.04.1965. Det foreligger innvendige og utvendige tegninger av tilbygg på terrasse, datert 04.05.2004. Det foreligger situasjonskart, innvendige og utvendige tegninger ifm sekundærleilighet i underetasjen og oppføring av ny garasje, datert februar 2015 og 06.05.2009.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er ikke registrert vannmåler på eiendommen. Kjøper må påregne kostnader for montering av vannmåler da Sandefjord kommune vil innføre dette på alle eiendommer i kommunen. Eiendommen har adkomst via privat vei. 

    Regulerings- og arealplanner
    Kommuneplan/ Kommunedelplan: Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen (21.09.2023) er avsatt til: - Ras- og skredfare - Boligbebyggelse, nåværende - Gul sone iht. T-1442 (gjennomsnittlig støybelastning) Reguleringsplan: Eiendommen ligger i et regulert område medeldre reguleringsplan med planID 19680002, plannavn Kråkåsen (17.10.1968) hvor reguleringsformålet er frittliggende såhusbebyggelse.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 850 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 121 250 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 122 490 Omkostninger totalt 137 590 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 140 390 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 4 972 490 Totalpris. inkl. omkostninger 4 987 590 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 990 390 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

    Omk. kjøper beløp
    122490

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 18000,- oppgjørshonorar kr 6900,- og visninger kr 1000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 55000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket utgifter ifm utført arbeid. Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Peder Otterbech

Eiendomsmegler MNEF / Prosjekt og Bruktbolig / Partner

Thomas Peder Otterbech

97 08 70 56

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev