aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til hjørneleilighet på toppen av Mo Terrasse 16 - Presentert av Thomas Otterbech v/ Aktiv eiendomsmegling

SANDEFJORD Mo terrasse 16, Toppleilighet H0301

Leilighet på 104 kvm i toppetasjen på Mo Terrasse med stor terrasse og 3 soverom! Garasjeplass i kjeller med heis opp.

 • kr 3 950 000
 • BRA 104 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 950 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 869 832
 • EierformAndel
 • Byggeår2 016
 • Soverom3
 • ArealP-rom 101 m²
 • Andel fellesgjeldkr 2 910 000
 • Felleskostnaderkr 14 437
 • Tomt4 484 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 950 000 (Prisantydning) 2 910 000 (Andel av fellesgjeld)   6 860 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   6 869 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Flott leilighet i 3. etasje. Her får du en moderne leilighet med dertil standard. Det er heis som går fra garasje til 3. etasje i tillegg til trapp i begge ender. Inne er det gjennomgående høy standard med parkettgulver og malte slette vegger. Åpen stue- / kjøkken løsning med flott utsikt og utgang til stor terrassel. Soverommene har god størrelse, badet er pent flislagt og du har separat toalett i hallen. Eiendommen ligger i fin til rett nord for sentrum. Det er utrolig flott utsikt fra leiligheten ned mot sentrum og havnebassenget.

Mo terrasse 16, Toppleilighet H0301, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet 3.etasje
  Bruksareal
  3. etasje: 104 kvm Entré, gang, stue/ kjøkken, bad, 3 soverom, toalettrom, bod
  Primærrom
  3. etasje: 101 kvm Entré, gang, stue/ kjøkken, bad, 3 soverom, toalettrom  Tomt
  4484m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveier og parkeringsarealer for gjester og beboere.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fint til rett nord for sentrum. Kort vei til togstasjon og sentrum. Gangavstand for de med friske bein. Det er utrolig flott utsikt fra leiligheten ned mot sentrum og havnebassenget. Dette må oppleves. Nærmeste dagligvarebutikk finner du i Moveien. Eiendommen ligger forholdsvis sentralt i Sandefjord og har kort vei til Runar, Pindsle og Bugården med et rikt utvalg av butikker, tjenester og treningsmuligheter. Er du pendler eller jobber ut av byen er avstanden til jernbanen en kort spasertur unna. Lett adkomst ut til E-18 og kort vei til Torp flyplass. Leiligheten ligger med nærhet til alt. Litt om området: Dagligvare Kiwi Moveien 800 m unna. Rema 1000 Tempokrysset 8 min Eller flere butikker på Pindsle handlesenter som Jula, Biltema, Power, Elkjøp, Europris mfl. Skoler Moe skole (1-10 kl.) 130 elever, 18 klasser 0.9 km Mosserød skole (1-7 kl.) 371 elever, 22 klasser 1.1 km Byskolen (1-7 kl.) 341 elever, 25 klasser 1.7 km Wang Ung Sandefjord (8-10 kl.) 180 elever, 8 klasser 2.2 km Breidablikk ungdomsskole (8-10 kl.) 412 elever, 27 klasser 3 km Sandefjord videregående skole 1880 elever 1.7 km Skagerak International School 170 elever, 9 klasser 5.1 km Barnehager Modalen barnehage ligger 100 meter fra boligen. (1-5 år) 0.1 km 76 barn Barnas Have (0-5 år) 15 min 50 barn 1.3 km Svartås barnehage (1-5 år) 16 min 48 barn 1.3 km Sport Sporty 24 treningssenter ligger ved Meieriet kun 800 m fra boligen. Her er det godt utvalg av vekter, tredemøller og andre apparater. EVO Sandefjord Vest Pro Gym Sandefjord Moserød skole 14 min Aktivitetshall, ballspill Gamle stadion 17 min Fotball 1.3 km

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Flere nærliggende barnehager og skoler.

  Skolekrets
  Mosserød skolekrets.

  Offentlig kommunikasjon
  Gode bussforbindelser på Moveien og Nedre Movei.

  Byggemåte
  Tiltalende borettslagsleilighet beliggende i 3. etg i et 3 etg. bygg som er oppført i 2016. Leiligheten har tilkomst fra innvendig trapp, heis og utvendig svalegang. Leiligheten fremstår som orginal hvor de alle byggningsdeler er fra byggeår. Byggningsdelene har god restlevetid. Det kan konkluderes med at leiligheten fremstår i god stand. Utvendig: Leiligheten ligger i et bygg som er oppført i betong og bindingsverkskonstruksjosner, utvendig kledd med liggende kledning og fasadeplater. Leiligheten har toppsvingsvinduer og fastkarmsvinduer med to-lags isolerglass. Utvendig og innvendig malt. Det er utvendig screens på vinduer i stue. Leiligheten har isolert inngangsdør og terrassedør med glassfelt. Til leiligheten er det en 32 m2 terrassen med tilkomst fra stue/kjøkken. Terrassen har fliser på gulv. og rekkverk av plater og glass. Deler av terrassen er overbygget Innvendig: Leilighetens innvendige overflater består av: Gulv: Parkett og fliser Vegg: Slette malte flater Tak: Slette malte flater Leilighetens etasjeskiller er bygget i betong. Leilighetens innvendige dører er av type malte speildører. Våtrom: Bad/wc med tilkomst fra gang. På badet er det vaskeservant i innredning, veggmontert wc og dusjnisje med glassdører. Opplegg for vaskemaskin. Rommet er ventilert med mekanisk ventilasjon i tak og luftespalte i dørterskel. Badets innvendige overflater består av: Gulv: Fliser. Vegg: Fliser. Tak: Slette malte flater. Kjøkken: Kjøkken i åpen løsning med stue. Kjøkkeninnredning med slette patinerte fronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum. mekanisk ventilator, frittstående kjøleskap, vinskap og oppvaskmaskin, og integrert komfyr og platetopp. Spesialrom: Toalett med tilkomst fra gang. I rommet er det vaskeservant i innredning og veggmontert. Rommet er ventilert med lufteventil i tak og luftespalte i dørterskel. Rommets innvendige overflater består av: Gulv: Fliser. Vegg: Slette malte flater Tak: Slette malte flater. Tekniske installasjoner: Boligen har vann og avløpsrør i plast. Leiligheten er ventilert med ventilasjonsanlegg. Leiligheten har varmtvann fra felles varmesentral i kjeller. Leiligheten har vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt bad, wc og bod. Bad og wc har elektriske varmekabler i gulv. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod. Vannbåren gulvvarme. Det er brannvarslingsanlegg og sprinkleranlegg i leiligheten. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Informasjon ovenfor er hentet fra tilstandsrapport avholdt 27.04.2023 av Thorbjørn Andersen. Se vedlagt rapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Faglært har hatt service/ reparasjon av luft/ vann-pumper. - Det har blitt utført kontroll av el-anlegg etter avtale. - Det er egen ladeboks for el-bil. - Fasade har blitt malt. Se vedlegg i salgsoppgave for fullstending egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Romfordeling: Entre 4 m2 Gang 7,1 m2 Stue/kjøkken 43 m2 Bad 7,4 m2 Wc 2,3 m2 Soverom 7,4 m2 Soverom 8,3 m2 Soverom 14,9 m2 Bod 2,8 m2 Til leiligheten er det garasjeplass og bod i felles garasjeanlegg. Disse er ikke medtatt i arealskjema. Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt 27.04.2023 av Thorbjørn Andersen.

  Standard
  Det er inngangsparti fra åpen svalgang, her er det også plass til noen blomsterpotter eller kafèsett. Det er heis som går fra garasje til 3. etasje i tillegg til trapp i begge ender. Når du kommer inn i leiligheten blir blikket ditt dratt mot stue og kjøkken, og de store vindusflatene som strekker seg fra gulv til tak. På kjøkkene er det malt svart innredning som står i fin kontrast til de ellers lyse veggene og det åpne rommet. Har har du alle hvitevarer integrert i tillegg til vinkjøler og mikrobølgeovn. Det er praktisk kjøkkenøy på kjøkkenet, som er kjekt å ha for ekstra benkeplass, men også for et sted for et raskt måltid på farten eller litt leksearbeid. I stuedelen har du plass til sofagruppe og spisestue, og det er skyvedører ut til terrassen som er på hele 32m2 og gir det et flott utsyn over nærområdet. Det er overbygg over terrassedøren, så her har du et skjermet sted du kan bruke uansett vær. Du har 3 soverom i leiligheten som alle har plass til klesoppbevaring. Det er et pent flislagt bad med dusjhjørne, wc, servant i innredning og opplegg for vaskemaskin. Det er i tillegg separat gjestetoalett hallen samt innvendig bod. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Det er en skade på flis ved rekkverk. Tiltak: Skadet flis bør skiftes ut. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Hovedgulv har noe mindre fall til sluk en det som var gjeldende på byggetidspunktet Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er avvik: Det er synlig membran i sluk. Det kan ikke påvises om membran er klemt under klemring i i sluk. Noe synlig membran øverst i sluk. Denne membran er ikke klemt under klemring, men det kan være membran lenger nede i kostruksjonen som er klemt under klemring. Det foreligger ikke bilder eller annen dokumantasjon på membranarbeidene. Tiltak: Badet fungerer fint i dag. Bemerkede forhold bør folges med på.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Sandefjord Bredbånd per sept 2022.

  Parkering
  Parkering i garasje

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 950 000 (Prisantydning) 2 910 000 (Andel av fellesgjeld)   6 860 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   6 869 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten har vannbåren gulvvarme i alle rom unntatt bad, wc og bod. Bad og wc har elektriske varmekabler i gulv.

  Energiklasse
  A

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  1115252

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4014905

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  13

  Part.obl.nr.
  917800618

  Felleskostnader pr. mnd.
  14437

  Andel fellesgjeld
  2910000

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-04-19T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  - Låneopptak til malingsarbeid kr, 250 000,- i oktober 2021 vil bli fordelt som andel fellesgjeld fra 01.11.2021. Det vil altså bli fordelt et lite tilleggslån utover andelene men løpetid over 3 år. Dette vil i seg selv ikke påvirke total felleskostand.

  Andel fellesformue
  60076

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Inkludert i felleskostnader

  Borettslaget
  Mo Terrasse 16 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  917800618

  Om borettslaget
  Mo Terrasse 16 borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Mo Terrasse 16 Borettslag org.nr. 917800618 består av 18 boliger. Selger er styreleder. Revisor er KPMG. I 2022 ble det holdt ekstraordinær generalforsamling, da hele styret ønsket å trekke seg i følge med en klage/ mistillitsforslag som var fremmet av flere andelseiere. Det ble besluttet at styret blir sittende til neste ordinære generalforsamling i 2023. Det vil da være 3 styremedlemmer på valg.

  Forkjøpsrett
  Ingen.

  Styregodkjennelse
  En andelseiern har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Regnskapet for 2020 viste et resultat på kr. 893 140,- i overskudd, og regnskapet for 2021 viste et resultat på kr. 97 730,- i underskudd. Budsjettet for 2021 var kr. 155 960,- i overskudd. Budsjettet for 2022 var kr. 257 169,- i overskudd. Det er ikke holdt generalforsamling enda, og regnskapet er derfor ikke godkjent. Underskuddet i 2021 kom i hovedsak av større malearbeid og vedlikehold av bygg. Fellekostnader ble økt f.o.m 01.05.2023 fra kr. 13 849,-. Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 12133960110, DNB Bank ASA Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 20.04.2023: 3,9% pa. Antall terminer til innfrielse: 174 Saldo per 20.04.2023: kr. 41 810 228,- Andel av saldo: kr. 2 910 000,- Første termin/første avdrag: 30.09.2019 (siste termin 30.09.2066) Flytende rente, kvartalsvise terminer. Avdragsfritt til 30.09.2036. Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra oktober 2036 (gjelder ikke de som har andel saldo lik 0). IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på dette lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2036 utgjøre ca kr 8 083,00 per måned for denne boligen.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer felles forsikring
  90947250

  Vedtekter/husordensregler
  Vedtekter: - Andelseieren skal behandle boligen, andre rom og annet areal med tilbørlig aktsomhet. Bruken av boligen og fellesarealene må ikke på en urimelig eller unødvendig måte være til skade eller ulempe for andre andelseiere. -En andelseier kan med styrets godkjenning gjennomføre tiltak på eiendommen som er nødvendige på grunn av funksjonshemming hos en bruker av boligen. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn. - Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. - Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/ inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og innvendige dører med karmer. - Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendig kloakkledning både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på verandaer, balkonger o l. - Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr. - Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær. - Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å sende melding til borettslaget. - Borettslaget og andre andelseiere kan kreve erstatning for tap som følger av at andelseieren ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens §§ 5-13 og 5-15. - Andelseiers brudd på sine forpliktelser overfor borettslaget utgjør mislighold. Som mislighold regnes blant annet manglende betaling av felleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på husordensregler. - Hvis en andelseier til tross for advarsel vesentlig misligholder sine plikter, kan borettslaget pålegge vedkommende å selge andelen, jf borettslagslovens § 5-22 første ledd. Advarsel skal gis skriftlig og opplyse om at vesentlig mislighold gir laget rett til å kreve andelen solgt. Husordensregler: - Klager og eventuelle forslag hva angår drift rettes til styret i borettslaget. Slik henvendelser skal være skriftlig. - Det skal utvises særlig hensyn til øvrige beboere hva angår støy, og det må være ro i leilighetene etter klokka 23.00. Dersom dette ønskes fraveket, må naboene varsles i god tid med kopi til styret. Styret kan skriftlig melde tilbake med krav om at varselet fravik ikke kan godtas. . Garasjene og trapperom skal holdes ryddige. Bilvask og oljeskift er ikke tillatt i garasjeanlegget. Det er ikke tillatt å hensette bilvrak etc. på plassene. - Det er kun tillatt å anvende felles strøm i garasjeanlegget når en personlig er på plass og har kontroll på det elektriske apparatet. Kun tildelt bod kan benyttes som lagringsplass for den enkelte beboer. Garasjeport skal lukkes etter ut- og innkjøring. - Grilling på balkonger/terrasser med trekull er ikke tillatt, gass- eller elektrisk grill kan anvendes. - Billadere i garasje, montering av markiser, innglassing av balkonger og TV-/radio antenner og samt øvrige utvendige endringer må forelegges og søkes styret. Det er ikke tillatt å gjøre fasadeendringer som avviker fra det som er montert fra før. Billadere må være godkjent og tilpasset det elektriske anlegget og skal monteres opp av godkjent installatør. Billadere kan maks lades med 16 amper fra billader til bil. - Skader som forvoldes av beboerne på borettslagets eiendom bekostes utbedret av skadevolderen. - Det gis tillatelse til å parkere 2 stk. sykler bak mot vegg på sin respektive parkeringsplass. Den enkelte beboer må sørge for at sin bil er parkert forsvarlig og ikke til hinder for andre når den står parkert i garasjeanlegget. Dette er kun et utdrag fra ordensreglene tilhørende Mo terrasse 16 borettslag. Se vedlegg i salgsoppgave for utfyllende reglement.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Det vil bli organisert dugnad i borettslaget når styret finner dette hensiktsmessig.

  Dyrehold
  Dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige beboere iht husordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest til innglassing av balkonger i Mo terrasse 16 og 18, datert 10.08.2017. Det foreligger tegninger av fasade med innglasset balkonger, datert 05.05.2017. Det foreligger tegninger av fasade, datert 07.11.2014. Det foreligger innvendige tegninger av kjeller, datert 07.11.2014. Detforeligger snittegninger, datert 05.09.2014. Det foreligger innvendige tegninger, datert 07.11.2014.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eiendommen har adkomst via privat vei. 

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplan/ Kommunedelplan: Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen (24.09.2019) er avsatt til: - Boligbebyggelse - fremtidig - Gul sone int. T-1442 - Ras og skredfare - Rød sone iht. T-1442 - Fortettning - forhold som skal avklares og belyses - Boligbebyggelse - nåværende Reguleringsplan: Eiendommen ligger i et regulert område med planID 20100005 plannavn Mo boligområde (26.09.2013) hvor reguleringsformålet er: - Uteoppholdsareal - Boligbebyggelse - blokkbebyggelse - Kjøreveg - Ras- og skredfare - Renovasjonsanlegg - Annen veggrunn- teknisk anlegg - Parkeringsplasser Eiendommen ligger i et område hvor reguleringsplan med planID 20200017 plannavn Mohagen er under arbeid. Kommentar: - I gjeldende kommuneplan er det vist hensynssone «ras og skredfare, kvikkleire» over eiendommen. Det må påregnes krav om geotekniske vurderinger før iverksetting av byggetiltak i disse områdene, jf. kommuneplanbestemmelse 5.1.2. - Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Sandefjordsveien. Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy". - Det er varslet oppstart av reguleringsarbeid for Mohagen med adresse Modalveien nr. 15 og 17, gbnr. 41/16 m.fl. Hensikten med planarbeidet er å tilrettelegge for etablering av ca. 33 leiligheter i lavblokkbebyggelse på området. Parkering er tenkt løst i egen parkeringskjeller med kjøreadkomst som videreføres fra eksisterende adkomstvei som i dag ender ved Mo Terrasse 16 og 18. Deler av den aktuelle eiendommen ligger innenfor planområdet.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 950 000 (Prisantydning) 2 910 000 (Andel av fellesgjeld)   6 860 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   6 869 832 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16000 ,- oppgjørshonorar kr 5900  ,- og visninger kr 2500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 35000 ,-. Utleggene omfatter medgåtte kostnader. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket 30.000.  Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Peder Otterbech

Megler

Thomas Peder Otterbech

97 08 70 56

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev