aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Pukkestadveien 22, presentert av Aktiv Eiendomsmegling v/ Charlotte Davidsen mob: 988 77 457.

Sandefjord Pukkestadveien 22

Sjarmerende og innholdsrik enebolig på 2 etg og kjeller. Mye sjel og gode rom. Populært område med sentrum rett ved!

 • 4 950 000
 • BRA 226 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 950 000
 • OMKOSTNINGER139 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 089 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 930
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 183 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT596 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 4 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-))
  --------------------------------------------------------
  139 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 089 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Ønsker du en innholdsrik og sjarmerende enebolig med mye sjel? Da kan denne boligen være perfekt for deg. Dette huset har ikke mistet sjarmen som et hjem skal ha. De store vinduene med brede karmer slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen sørger for en luftig atmosfære. På varme sommerdager vil du nok sette pris på den solrike uteplassen. Her er det flere gode møblerings- og boltemuligheter etter dine behov.
Meget populært område med skoler, SVGS og alle sentrums fasiliteter like ved!

- Romslige stuer med gode møbleringsmuligheter
- Stilrent kjøkken fra 2015
- Gode soverom med mye lagringsmuligheter
- 2 bad fra 2002/03
- Spennende kjelleretasje med supre muligheter
- Sentrum like ved


Innholdsrik enebolig hvor du finner stue, spisestue, kjøkken, bad/vaskerom, gang og hall med trapp i 1. etasje. I 2. etasje er det loftstue, 3 soverom hvor det ene har tilgang til 2 omkledningsrom, bad og gang. i kjelleren er det kjellerstue, vindfang, gang, 3 boder og Wc-rom.

Stue | Lun atmosfære
Stuen er malt i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe og TV med tilhørende møblement. Videre er det montert pipe i boligen, slik at det er mulighet for peis som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.
Like ved stuen er det utgang til solrike terrassen på ca. 22 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. Terrassedøren er fra 2019.

I 2. etasje finner du en loftstue som er perfekt for barna og bruke. Her kan de boltre seg rundt mens du slapper av i stuen nede. Her har du fine møbleringsmuligheter til det du måtte ønske.

Kjøkken | Med egen spisestue
Lekkert kjøkken fra 2015 som har profilerte fronter og benkeplate i høytrykkslaminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Det er dekorative fliser over benkeplaten. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Videre finner du integrert komfyr, micro, platetopp og ventilator med avtrekk ut, samt frittstående kjøleskap med frys som medfølger handelen. Det er opplegg for oppvaskmaskin.

Videre er kjøkkenet tilknyttet spisestuen som er en naturlig romfordeling. Spisestuen er stor og romslig med god plass til spisebord for hyggelige middager med gode venner eller familie. Den gode takhøyden og fine romfølelsen sørger for en luftig atmosfære. Her er det og montert varmepumpe, slik at du kan få den innetemperaturen du måtte ønske.

Soverom | I 2. etasje
I boligens 2. etasje finner du soverommene. Hovedsoverommet er svært romslig, hvor det er god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. I tillegg finner du rikelig med garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det du måtte ønske. Soverom 2 er innenfor loftstuen som har tilgang til 2 omkledningsrom. Her er det svært gode lagringsmuligheter. I tillegg finner du et soverom 3/alkove. Vi gjør oppmerksom på at det ikke foreligger byggemeldte tegninger for boligen, så hva rommene faktisk er godkjente som foreligger ikke. Hyller/kasser på soverom medfølger ikke handelen.

Våtrom | 2 bad
Bad 1. etasje:
I 1. etasje finner du et bad/vaskerom fra 2003. Gulvet er belagt med helsveiset belegg. På badet finner du gulvmontert toalett, dusjbatteri, elektrisk ovn, samt innredning med nedfelt servant. Over servanten er det skap, speil, belysning og stikkontakt. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det har tidligere vært dusjkabinett på badet. Badet ble utført av faglært og på egeninnsats.

Bad 2. etasje:
Badet i 2. etasje er fra 2002 hvor gulv er tekket med helsveiset belegg på to plan. Dette badet inneholder dusjkabinett, toalett, elektrisk ovn, samt innredning med nedfelt servant. Over servanten er det vegghengt speil. Badet ble utført av faglært og på egeninnsats.


Kjelleretasje | Spennende muligheter
Kjelleretasjen har egen inngang og har mange spennende muligheter. Her er det godt med lagringsmuligheter i bodene, samt et wc rom som trenger oppgradering. I tillegg finner du en romslig kjellerstue med lyse vegger og gulv av laminat. Her er det vask og innlagt vann. Ettersom det ikke foreligger byggemeldte tegninger på boligen, er det derfor uvisst hva rommet faktisk er byggemeldt og godkjent som.

Entré | Velkommen inn!
Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Her har du naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe i speil og et kott under trappen for ekstra lagringsmuligheter.
Plantegning i 3D for 1. etasje.

Pukkestadveien 22, Vestfold og telemark

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.
  Forhold som har fått TG2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag.
  Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mangler bend i bunn av nedløp for å lede vann bort fra grunnmur. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i plastbelagt stål er 25 - 35 år.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Bør monteres bend i bunn av nedløp.

  Innvendig > Pipe og ildsted.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Fra feier tilsyn 01.08.2011: Tidligere mangler ikke utbedret Skorsteinen må renoveres. Mangler sotluke. Eier er informert om at skorsteinen må rehabiliteres.
  Tiltak: Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg.

  Innvendig > Rom Under Terreng.
  Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Det er synlige fuktskjolder trebord på vegg i bod mot grunnmur. Det er målt vektprosent på 17,6%. Det er indikert fukt i betonggulv. I treverk med fuktighet over 17 vektprosent øker faren for råte og muggsoppvekst dramatisk. Hvis fuktinnholdet ligger over 20 vektprosent, er allerede muggsoppen dannet.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader.

  Innvendig > Innvendige trapper.
  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger på 13,5 cm i rekkverk. Normal til før utskifting av trapper i tre er 15 - 30 år.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendig > Innvendige dører.
  Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av tredør er 30 - 50 år.
  Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Enkelte dører må justeres.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom 2.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom.
  Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Noe sprekker i skjøt. Vinylgulv har passert halvparten av forventet levetid. Normal tid før utskifting av vinyl er 15 - 25 år.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken.
  Det er avvik: Det er minimalt med avtrekk fra ventilator.
  Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Antatt normal levetid for kobberrør er 25-50 år
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Avvik gjelder soil støpejernsrør. Antatt normal levetid for plastrør er 25-50 år.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
  Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tomteforhold > Drenering.
  Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.
  Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er sprekker i fugemasse til gråsteinsgrunnmur.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Riss/sprekk i utvendig mur og fugemasser bør tettes og videre observeres.

  Forhold som har fått TG2 og kan kreve tiltak:
  Utvendig > Veggkonstruksjon.
  Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det mangler stedvis lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ikke montert musebånd i nedre kant av konstruksjon der det er lufting. Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt på kledning. Normal tid for reparasjon av bindingsverk av tre er 40 - 80 år. Normal tid før utskifting av trekledning er 40 - 60 år. Normal tid før maling av trekledning er 6 - 12 år.
  Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Lokal utbedring bør foretas for å øke avstanden mellom terreng og bordkledning. Musebånd må etableres. Ved evt bytting av kledning anbefales etablering av luftesjikt. Tidspunkt for utskiftning av kledning nærmer seg.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
  Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. I treverk med fuktighet over 17 vektprosent øker faren for råte og muggsoppvekst dramatisk.
  Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det bøs monteres lufteventiler i gavler.

  Utvendig > Dører.
  Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt på ytterdør og kjellerdør. Kjellerdør går dårlig og er værslitt. Lås til terrassedør trenger noe småjustering. Normal tid før utskifting av tredører er 20 - 40 år. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av ytterdør og kjellerdør nærmer seg.

  Utvendig > Utvendige trapper.
  Det er avvik: Smijerns rekkverk er kun 81 cm og er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk har rustet fra hverandre i hjørnet og rekkverk er løst. Åpninger i rekkverk til tretrapp er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
  Tiltak: Smijerns rekkverk bør skiftes ut. Åpninger i rekkverk til tretrapp bøs tettes.

  Innvendig > Overflater.
  Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er gliper i laminat flere steder. Merker i parkett gulv etter tidligere peis på kjøkken. Slitt tapet på lite soverom.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Innvendig > Radon.
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom.
  Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. salte/ventil ved dør.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon.
  Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Forhold som har fått TG3 store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Kjellervinduer.
  Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt på kjellervinduer. Råte i kjellervindu. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år.
  Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Tidspunkt for utskiftning av kjellervinduer nærmer seg.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
  Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Størst avvik målt:
  95 mm over hele spisestue.
  40 mm over 2 m, spisestue.
  50 mm over hele kjøkken.
  35 mm over 2 m, kjøkken.
  40 mm over hele stue, 1. etg.
  47 mm over hele gang, 2. etg.
  30 mm over hele stue, 2. etg.
  Normal tid før reparasjon av etasjeskiller med bjelkelag av heltre eller I-bjelker er 40 - 80 år.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom 2.
  Rommet har ingen ventilasjon.
  Tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres.
 • Ønsker du å bo enkelt og sentralt til i Sandefjord? Denne boligen ligger kun en kort spasertur unna sentrum og brygga med alt av byens fasiliteter i nærheten. Her kan du tusle ned til Hjertnes med kino, teater og flotte konsert arrangementer gjennom hele året.
  Skoler og barnehager ligger i korte avstander med enkel adkomst. Det er kort adkomst til både Virik skole og Byskolen, Ranvik ungdomsskole, samt SVGS. Det tar ca. 2 minutter å gå til nærmeste busstopp. Ellers er togstasjonen mellom 10-15 minutters spasertur unna.
  Nærmeste dagligvarebutikk finner på Joker rett ved boligen.

  På en varm og god sommerdag er det hyggelig å rusle ned til sentrum og sette seg ned på en fortauskafé eller spise en god lunsj på et av bakeriene. Mulighetene er gode for at du skal kunne finne en klar favorittkafé. For den matglade er det flere gode restauranter i Sandefjord. Brygga 11, Del Mare og Kismat kan fort bli dine soleklare favoritter, for å nevne noen. På sommerstid er det yrende liv på bryggekanten.

  Det er flere turmuligheter nær boligen som Hjertnesskogen hvor du finner gapahuk, utsiktspunkt, kulturminner, bålplass, tjern og benker. Ellers kan du ta deg en tur til Preståsen hvor du finner Brydedammen, et oppdemmet, kunstig skogtjern som ligger rett bak utsiktspunktene over byen fra toppen av Preståsen. Det området blir ofte brukt til turgåing av de lokale, og er en rasteplass for grilling og kos.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Frittliggende enebolig på to plan med kjeller bygget i ca. 1930. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på varmtvannsbereder, utvendig kledning, drenering, kjellervinduer, pipe, vannrør, avløpsrør og bør skiftes ut i nærmeste fremtid. Ved rehabilitering av eldre hus vil det alltid være fare for å avdekke feil og skader. Denne faren øker i takt med alder. Boligen ellers gir et godt inntrykk i forhold til alder med noe renoveringsbehov. Det er viktig å merke seg at bygningen er oppført i henhold til de byggeforskriftene/krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av dette bygget. Dagens forskrifter til inneklima, isolasjon, lyd og brannkrav er strengere enn de som gjaldt da dette bygget ble oppført.

  Utvendig:
  Taket er tekket med takpapp, slisser, lekter og dobbelkrummet betongstein fra 2009 av fagfolk. Taktekking er vurdert fra bakkenivå. Normal aldring og vær slitasje på takstein. Normal tid for omlegging av betongtakstein er 30 - 60 år. Renner, nedløp, israfter, gradrenner og beslag av plastbelagt stål fra 2009. Renner er ikke funksjons prøvd. Påregnes regelmessig ettersyn og rengjøring/vedlikehold. Yttervegger over grunnmur av reisverk/rammekonstruksjon fra byggeår, etter byggemåte isolert og er utvendig kledd med liggende og stående kledningsbord. Liggende kledning er fra antatt -80 tallet. Stående kledning antatt fra byggeår og stedvis noe nyere. Taktypen består av saltak med taksperre konstruksjon. Undertak av bærende og avstivende trebord. Adkomst via innvendig luke i gang. Loftet er isolert med 15 - 20 cm mineralull. Det er lite ventilasjon på loft, noe luft ved gavler. Det er spor etter fuktskjolder og noe unormalt fukt å måle rundt pipe ved befaring. Målt vektprosent på 19,5%. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2002. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1981 i kjeller. Det ble ikke registrert punktert glass i vinduer ved befaring. Dette kan påregnes med tiden. Isolert og formpresset ytterdør med glassfelt. PVC terrassedør med 2-lags isolerglass fra 2019. Eldre tredør til kjeller med glassfelt. Terrasse på 22 m² (7 x 3,17) med utgang fra gang/stue i trykkimpregnert tre. Stående rekkverksbord. Betongtrapp til inngangsparti med lakkert smijernsrekkverk. Trapp til terrasse av imp/behandlet treverk med rekkverk på hver side.

  Innvendig:
  Gulver har belegg, parkett og laminat. Vegger har malt trepanel, malt strie, tapet og malte overflater. Tak har malt og umalt trepanel, malte plater og malte takessplater. Laminat i stue i 1. etg. nytt i 2013/14. Overflater er malt etter behov. Det mangler gulvlister flere steder, samt gerikter rundt dør til lite soverom. Det er noe svikt i laminatgulv til hovedsoverom da det mangler støtte under. Det kan stedvis forekomme mindre overflateavvik da det ikke er flyttet på innbo og løsøre. Mindre overflateavvik ansees som normalt ved vanlig bruk, noe overflate oppgraderinger er påregnelig. Etasjeskiller består av tre / trebjelkelag, tekket med plater / bord. Antatt etter byggemåte isolert. Retningavvik er kontrollert. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område merket gult på områdekart for radonforekomst. Fargen gul sier moderat til lav forekomst av radon. Det er ikke montert ildsted i boligen. Pipe fra byggeår av teglstein med pusslag. Pipen er helbeslått med plastbelagte stålplater over tak. Gulv under terreng har laminat, belegg og er av betong. Veggene har malt trepanel og gråstein/mur. Hulltaking er foretatt i kjellerstue uten å påvise unormale forhold. Det er innvendig malt tretrapp mellom etasjene. Det er montert rekkverk, men mangler håndløper.
  Det er malte glatte dører og malte 3-speil furu dører. Noe overflateavvik forekommer og noe justeringer må påregnes på enkelte dører.

  Våtrom:
  Bad/vaskerom:
  Bad fra 2003 i 1. etg. Utført av faglært og på egeninnsats. Det har tidligere vært dusjkabinett på bad. For vurdering av våtrommet vil det være tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 som legges til grunn. Ingen dokumentasjon på utførelsen er fremvist. Det er flis på vegg og malte takessplater i himling. Det ble ikke indikert / registrert noe unormalt med fukt i vegg ved befaring. Hjørnelist ved innredning er løs. Noe preg av egeninnsats på flislegging. Normal tid før utskifting av våtrom, keramiske fliser på membran, lettvegg er 10 - 20 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5 - 15 år. Gulv er tekket med helsveiset belegg. Det er bra fall mot sluk, 1:100 Normal tid før utskifting av vinyl er 15 - 25 år. Det ligger synlig vinylbelegg under klemring i sluk. Inneholder innredning med nedfelt servant, vegghengt speil, gulvmontert toalett, dusjbatteri, vegghengt elektrisk ovn, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er ingen ventilering fra badet. Hulltaking er foretatt fra spisestue uten å påvise unormale forhold.

  Bad/vaskerom.
  Bad fra 2002 i 2. etg. Utført av faglært og på egeninnsats. For vurdering av våtrommet vil det være tekniske forskrifter i perioden 1997-2010 som legges til grunn. Ingen dokumentasjon på utførelsen er fremvist. Det er baderomsplater på vegg og malte takessplater i himling. Noen hull i vegg ved vindu etter tidligere innfestninger. Disse er ikke tettet. Det ble ikke indikert / registrert noe unormalt med fukt i vegg ved befaring. Gulv er tekket med helsveiset belegg på to plan. Det er bra fall mot sluk, 1:100. Det ligger synlig vinylbelegg under klemring i sluk. Inneholder innredning med nedfelt servant, vegghengt speil, gulvmontert toalett, dusjkabinett, vegghengt elektrisk ovn, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er avtrekk i vegg. Ikke tilluft ved dør. Avtrekk fungerte ved test. Det er ingen tegn på skjolder eller skader, som er forårsaket av fuktig luft. Hulltaking er foretatt fra soverom uten å påvise unormale forhold.

  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2015 med profilerte fronter og benkeplate i høytrykkslaminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Flislagt over benk, mangler noe flisfuger over platetopp, noen bom bak flis over vask. Det er integrert komfyr, micro og platetopp. Opplegg for oppvaskmaskin og frittstående kjøl/fryseskap med vann/isbiter. Det er ikke montert waterguard eller komfyrvakt. Det er ikke et krav på eldre boliger, men er anbefalt. Det ble ikke indikert / registrert noe unormalt med fukt ved befaring. Det er kjøkkenventilator over platetopp med avtrekk ut. Ventilator er testet og har ikke tilstrekkelig avtrekk.

  Tekniske installasjoner:
  Boligen har synlige vannrør av kobber. Antatt nyere rør til bad fra 2002/03. Stoppekran i kjeller. Innvendig avløp er av plast fra 2002/03 fra bad og 2015 fra kjøkken. Avløpsrør i kjeller av eldre soil støpejernsrør. Avløpsrør er ikke kontrollert i sin helhet, utover det at det fungerte normalt på befarings dagen. Boligen har kun ventilasjon ved å åpne vinduer. Ingen luftespalter i vindu eller ventiler i vegg. Boligen varmes opp av strøm. Varmepumpe montert i spisestue i 2016/17. Ikke hatt service de siste årene ifølge eier. Montert panelovner på vegger. Muligheter for å montere peisovn til pipe. Utstyr for oppvarming er ikke testet eller vurdert. Varmepumper må påregnes regelmessig service, 2 hvert år og inne del må støvsuges min 1 gang pr. mnd. Varmtvannsberedere på 200 liter fra 2002 og antatt ca. 2005. Sikringsskap er plassert i gang, 2. etg. Sikringsskap ble oppgradert/rehabilitert med nye kurser til 2. etg. i 2002 og nye kurser til 1. etg. i 2014. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 12 kurser og 2 jordfeilbrytere. Boligen har røykvarslere og pulverapparat.

  Tomteforhold:
  Byggegrop består antagelig av fjell, stein og jord. Byggegrop er gravd/sprengt ut og antatt kultet opp med pukk. Boligen er fundamentert med betongplate / såle på grunn. Det er ikke synlig grunnmurspapp/plast rundt boligen. Det er mest sannsynlig smøremembran / goudron på utvendig grunnmur, som er fra byggeår. Utfra byggeår drenert med rør av betong evt. tegl. Boligen er fundamentert med grunnmur av gråstein og teglstein, utvendig pusset. Boligen er fundamentert med betongplate / såle, antagelig ikke isolert eller fuktsikret mot grunn, ref byggeår. Det er ikke registrert avvik ved boligens synlige fundament. Boligen ligger skrått terreng, dette fører til naturlig stor fuktbelastning mot deler av grunnmur. Det er ikke mulig å kontrollere eventuell fuktmembran/fuktsperre eller drenering. Boligen ble tilkoblet det offentlige avløpsnettet i 2022 og septiktank ble sanert ifølge eier. Offentlig vannforsyning. Nytt vannrør av plast (PEL) fra kommune i ca. 2016/17 ifølge eier.

  Det foreligger ikke tegninger.

  Informasjon ovenfor er hentet fra tilstandsrapport avholdt 24.10.2022 av Olav Kvilhaug. Se vedlagt rapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • 1. etasje: 81 Bra
  2. etasje: 80 Bra
  Kjeller: 65 Bra

  Romfordeling:
  1. etasje:
  Hall m/trapp: 10,4 m²
  Kjøkken: 14,7 m²
  Spisestue: 23,7 m²
  Stue: 19,2 m²
  Gang: 1,1 m²
  Bad/vaskerom: 6 m²

  2. etasje:
  Gang: 8,2 m²
  Bad/vaskerom: 7,1 m²
  Soverom 1: 6,7 m²
  Soverom 2: 14,8 m²
  Stue: 17,7 m²
  Soverom 3: 10,2 m²
  Omkledningsrom 1: 5,9 m²
  Omkledningsrom 2: 4,9 m²

  Kjeller:
  Kjellerstue: 22,3 m²
  S-rom i kjeller er ikke oppmålt.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Kjellerstue
  1. etasje: Hall m/trapp , Kjøkken , Spisestue Stue , Gang , Bad/vaskerom 2
  2. etasje: Gang , Stue , Bad/vaskerom , Soverom 1, Soverom 2, Stue , Soverom 3, Omkledningsrom 1, Omkledningsrom 2


  Kommentar: Ved befaringen er det bruken av rommene som avgjør beregningen av arealene, selv om de kan være i strid med byggeforskriftene. Rom på hver side av soverom i 2. etasje er regnet som omkledningsrom (p-rom).

  Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt 24.10.2022 av Olav Kvilhaug.
 • - Varmepumpe montert i spisestue i 2016/17. Ikke hatt service de siste årene ifølge eier.
  - Varmtvannsberedere på 200 liter fra 2002 og antatt ca. 2005.
  - Sikringsskap er plassert i gang, 2. etasje. Sikringsskap ble oppgradert/rehabilitert med nye kurser til 2. etasje i 2002 og nye kurser til 1. etasje i 2014.
  Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 12 kurser og 2 jordfeilbrytere.
  - Boligen har røykvarslere og pulverapparat.
  - Boligen ble tilkoblet det offentlige avløpsnettet i 2022 og septiktank ble sanert ifølge eier.
  - Offentlig vannforsyning. Nytt vannrør av plast (PEL) fra kommune i ca. 2016/17 ifølge eier.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk.
  Varmepumpe i spisestue.
  Muligheter for å montere peisovn til pipe.

  Piper og ildsteder:
  Planlagt feiing 24.11.2021 ble utført.
  Planlagt tilsyn av ildsteder 18.01.2017 ble ikke gjennomført.
  Fra tilsyn 01.08.2011:
  Feiing tidligere mangler ikke utbedret. Skorsteinen må renoveres. Vedl.: Mangler sotluke. Eier er informert om at skorsteinen må rehabiliteres.
 • Beregnet areal og oppgitt areal avviker. Oppgitt areal er 598 kvm.
 • Det er mulighet for å parkere en bil i innkjørsel. Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig vei, vann og avløp, separatsystem iflg. kommunen.
  Kjøper må påregne kostnader for montering av vannmåler da Sandefjord kommune vil innføre dette på alle eiendommer i kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 074 232 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 867 233 per 31.12.20
 • Kr. 10 221,25 pr. år
  Faktura sendes i 4 terminer.
  Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon, feiing og tilsyn

  Herav:
  Vann kr. 2.967,50,-
  Avløp kr. 4.157,50,-
  Renovasjon kr. 2.930,-
  Feiing og tilsyn kr. 166,25,-
 • Forsikring på bolig og innbo, TV og internett, kommunale avgifter, strøm og annen fyring samt generelle vedlikeholdsutgifter.
  Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc. Dette er heller ikke en utømmelig liste.
  Forventet årsforbruk vedr. strøm er 18.500 kWh.
 • Iflg. kommunen foreligger det ikke ferdigattest eller tegninger til eiendommen.
  Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden tiltaket er fra før dette, betyr det at tiltaket er lovlig uten ferdigattest.
  Byggesaksarkivet er ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring.

  Ref avsnitt om byggemåte er det ikke tegninger. Kjøper overtar ansvaret og evt. sende tegninger til kommunen.
 • Boligen har ikke utleiedel. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Ikke relevant for denne eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  For denne eiendommen mangler den opprinnelige byggesakmappa i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring.
  Det foreligger ikke byggemeldte tegninger av boligen, så hva rommene faktisk er byggemeldt og godkjente som er derfor uvvist. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for bruken og alle kostnader forbundet med dette. Soverom 3 har mest sansynlig for lav takhøyde til å være et godkjent soverom.
 • 1951/931-1/29 Erklæring/avtale 25.04.1951
  Naboerklæring. Eier av eiendommen Pukkestadveien 22 erklærer herved at han ikke har imot at herr Ludvig Ludvigsen bygger på sin eiendom Pukkestadveien 24. Eier av 22 har sett tegninger og er på det rene med at byggelinjen blir overskredet.
  Servitutten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Grunndata:
  1903/901240-2/29 Registrering av grunn 13.05.1903
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3804 Gnr:166 Bnr:242

  2020/1288985-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer:
  Ingen rettigheter funnet.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Kommuneplan/ Kommunedelplan:
  Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen (24.09.2019) er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, forhold som skal avklares og belyses, rød sone iht. T-1442, gul sone iht. T-1442.

  Reguleringsplan:
  Eiendommen ligger i et regulert område med planID 3804 19960007 plannavn Vestbyen, 165/138, m. fl. (19.12.1996) hvor reguleringsformålet er kjørevei og annet spesialområde (verneverdige bygninger).

  Kommentar:
  - Kommuneplanens arealdel med tilhørende bestemmelser går, ved eventuell motstrid, foran reguleringsplanen samt tilhørende planbestemmelser.
  - Eiendommen er utsatt for støy fra veitrafikk fra Pukkstadveien Rød og gul støysone iht. Miljøverndepartements "Retningslinje for behandling av støy i arealplanlegging". Denne er markert med hensynssone i kommuneplanen og framgår av kartløsningen på kommunens hjemmeside under "Temakart til kommuneplanen, støy".

  Bygningen er SEFRAK-registrert og kan være verneverdig.

  «SEFRAK er en forkorting for SEkretariatet For Registrering Av faste Kulturminner. Dette sekretariatet hadde ansvaret for en landsomfattende registrering av eldre bygninger. Et omfattende feltarbeid ble gjort i perioden 1975-1995. I dag er det Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene. På http://www.ra.no/ finnes mer informasjon om SEFRAK og om tilgang på den informasjonen som er registrert.»

  K-Kulturminne: 07060112020
  Sefrakminne: 706 112 20

  Tilknyttet bygning 162493639
  45. Objektnavn BOLIGHUS PUKKESTADV. 22 SANDEFJORD
  48. Lokalt navn HUS
  61. Verdivurdering 1.5 - Hus i 1 1/2 etasje
  24. Hovedmål, lengde 0
  24. Hovedmål, bredde 0
  25. Skorsteiner, antall 2
  12. Opprinnelig funksjon 210 - Bolighus uten tilknytning til næringsdrift
  13. Nåværende funksjon 212 - To- eller flerfamiliebolig av villatype
  14. Opprinnelig sosialt miljø 27 - Håndverker, småindustridrivende
  14. Opprinnelig sosialt miljø, merknad BYGGMESTER
  15. Forhold til andre hus SF - Selvstendig, frittstående
  16. Fysisk miljø 12 - Ikke sentralt bystrøk
  17. Konstruksjon underbygning 12 - Grunnmur. Naturstein med bindemiddel, fuget
  17. Konstruksjon underbygning 16 - Grunnmur. Betong
  17. Konstruksjon underbygning, merknad TEGLST.MUR MOT ØST
  18. Utnyttelse kjeller/underbygning 21 - Ganghøyde. Rommet overdekket med trebjelker og tregolv
  19. Utnyttelse yttervegg 10 - Trekonstruksjon
  20. Fasadekledning 38 - Vertikalt trepanel,høvlet,pløyd, med eller uten kantprofil
  20. Fasadekledning 33 - Horisontalt trepanel med høvlet kantprofil
  20. Fasadekledning, merknad VESTL.KLEDN. MOT SYD
  21. Takform 11 - Vanlig saltak
  21. Takform, merknad ARK MOT GATEN OG GÅRDEN
  22. Taktekkingsmaterialer 51 - Krum betongtakstein (sementtakstein)
  28. Tidfesting/byggeår 191 - 1900-1924
  28. Tidfesting/byggeår, merknad BYGGEÅR 1902 ELLER 1903
  29. Tilbygging/ombygging 193 - 1950-1974
  29. Tilbygging/ombygging, merknad NYE VINDUER OG NY PANEL PÅ SYDVEGGEN
  Felt registrert dato 26.09.1980
  Felt registrert dato, merknad SANDEFJORD 26/9-1980 SØLVI SONDBØ
  2. Fotohenvisninger Filmnr: 57 Bildenr fra: 6 Bildenr til: 7
  41. Byggherre, merknad CHRISTIAN MATHIASSEN
  42. Byggmester/arkitekt, merknad CHRISTIAN MATHIASSEN
  43. Andre opplysninger, merknad EIER VED REG. HANS HELGESEN PUKKESTADV. 22, SANDEFJORD. SKJØTE FRA HANS FR. ALBERTSEN TIL CHR.
  MATHIASSEN PÅ EN PARSEL AV NR. 28 FOR KR. 225. THL. 12. FEBR. 1902. REAL. REG


  Nåværende eier har fått nabovarsel om bygging i Høsts gate 5. Dette har kommet ved minst 2 anledninger de siste 20 årene. Kommunen har gjort tre søk i deres arkiv og ser ikke at det er noen pågående saker her som er blitt innregistrert.
 • Gnr. 166 Bnr. 241 i Sandefjord kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligsselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjemaet ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Kommentarer fra erklæringen:
  "Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. 2002, 2. etasje og i 2003 i 1. etasje".
  "Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. 2002 i 2. etasje og i 2003 i 1. etasje".
  "Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Røropplegg ble utført av Furustad & Pedersen i 2002, 2. etasje og 2003 i 1. etasje".
  "Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Gammelt hus medskjeve gulv".
  "Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Ser ut til noe insektsaktivitet i kjeller".
  "Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. 2002 i 2. etasje, 2013 i 1. etasje. Egeninnsats har vært bytte av noen stikkontakter og ledninger ifm. oppussing".
  "Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. El-kontroll har blitt gjennomført i 2015".
  "Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
  murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Diverse småsnekring ifm. oppussinger".
  "Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Tak ble byttet i 2009 av profesjonelle. Terrasse er bygget som egeninnsats".
  "Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av
  eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Det har kommet nabovarsel om bygging i Høsts gate 5, dette har kommet ved minst 2 anledninger de siste 20 årene. Stille de senere år, usikker på fremdrift, om noen".
  "Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Tror ikke dette finnes på dette gamle huset".
  - Kommunens avdeling for byggesak og arealforvaltning kan ikke se at det er noen registrerte pågående saker pt. vedr. Høsts gate 5.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Inventar som ikke medfølger handelen: hyller/kasser som er montert på soverom og oppvaskmaskin.
  Kjøleskapet blir ikke medtatt.

  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17000. -, oppgjørshonorar kr. 4900,- og visninger kr. 2500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket et rimelig vederlag samt utgifter til annonsering og utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Camilla Bakke Hegvik
  Thomas Bakke Hegvik
Charlotte Davidsen

Megler

Charlotte Davidsen

98 87 74 57

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev