aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ranviksvingen 8. Presentert av Eiendomsmegler Thomas Otterbech. En sentrumsnær og fin familiebolig.
Velkommen til Ranviksvingen 8. Presentert av Eiendomsmegler Thomas Otterbech. En sentrumsnær og fin familiebolig.

SANDEFJORD Ranviksvingen 8

En fin familiebolig med sjel. Bolig over 3 plan + loft. 3 soverom, flott hage, garasje og flotte uteplasser. Sentrumsnær

 • kr 5 500 000
 • BRA 229 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 500 000
 • Omkostningerkr 154 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 654 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1935
 • Soverom3
 • ArealP-rom 165 m²
 • Tomt913.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
3d plantegning 1.etasje
Ranviksvingen 8 er et sjarmerende hjem med historie, en opprinnelig eldre bolig fra 1935 som strekker seg over tre plan pluss et loft. Uteområdet er beriket med en garasje og et praktisk drivhus, og eiendommen har blitt nøye og pent vedlikeholdt gjennom årene. Dette hjemmet er skreddersydd for en moderne barnefamilie med varierende alder. Med alle fasiliteter som er nødvendige for dagliglivet, tilbyr Ranviksvingen 8 et ideelt miljø for familier. Uteplassene er innbydende og gir muligheter for både lek og avslapning. Den romslige og fine gårdsplassen sørger for enkel parkering både for eierne og gjestene, noe som gjør det praktisk og komfortabelt å ha besøkende. Ranviksvingen 8 er ikke bare et hus; det er et hjem der familien din kan trives, vokse og skape verdifulle minner sammen.
Velkommen inn

Ranviksvingen 8, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 61 kvm Kjeller: Hobbyrom, gang, vaskerom, bod
  1. etasje: 75 kvm Kjøkken, bad, spisestue, gang, stue, trapperom
  2. etasje: 76 kvm Gang, mellomgang, bad, 3 soverom, innglasset balkong
  3. etasje: 17 kvm Loft: Gang, et rom om brukes som soverom (ikke godkjent p.g.a rømningsvei), kott
  Primærrom
  1. etasje: 75 kvm Kjøkken, bad, spisestue, gang, stue, trapperom
  2. etasje: 75 kvm Gang, mellomgang, bad, 3 soverom
  3. etasje: 15 kvm Loft: Gang, soverom  Tomt
  913.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Denne eiendommen er virkelig en oase av naturlig skjønnhet. Tomten er behagelig flat, og den frodige vegetasjonen gir et inntrykk av en velpleid og inviterende hage. Gårdsplassen er sjarmerende og funksjonell, et perfekt sted å nyte rolige øyeblikk og hageens herligheter. Hagen er hjertet av denne eiendommen, og den imponerer med et utvalg av vakre blomster og planter. Ulike farger og teksturer vever seg sammen i et vakkert mønster, og skaper en visuell fest for alle som besøker. Den gode plasseringen gir hagen rikelig med sollys, noe som bidrar til at blomstene og plantene trives og blomstrer i sitt fulle potensiale. Denne eiendommen er et eksempel på en enkel skjønnhet ? en hage som appellerer til sansene uten å prøve for hardt. Den gir en følelse av ro og harmoni, og inviterer til stunder med avslapning og ettertanke. Nabo nr. 10 har adkomstvei over denne eiendommen med etablert vei.

  Beliggenhet
  Velkommen til denne utrolig sentralt beliggende boligen, strategisk plassert nær hjertet av byen med umiddelbar tilgang til skoler, butikker og idrettsanlegg. Det er kun en kort spasertur på 2,5 km til selve sentrum, og du vil også finne Ranvik Ungdomsskole og Kiwi matbutikk kun 3-400 meter unna. For barnefamilier er det flere barnehager i nærheten, noe som gjør morgenlogistikken enkel og bekymringsfri. Om sommeren kan du nyte et raskt og forfriskende bad ved Ranvik brygge, bare en kort spasertur unna. Hvis du søker et mer avslappende strandliv, er det kun en kort tur til Granholmen camping, som skilter med vakre badeområder og en tilgjengelig badeflåte. For de som er båtentusiaster, er det flere nærliggende brygger å utforske. "Hesteskoen" i den indre havnen ligger bare 2 km fra husdøren din, og Thorøya, som ligger den andre veien mot Granholmen, er også lett tilgjengelig. Marum og dens mangfoldige turmuligheter ligger kun omtrent 2 km unna boligen. Her kan idrettsutøvere og naturinteresserte glede seg over lysløyper og et variert nettverk av stier med ulike lengder. Uansett om du er en ivrig idrettsutøver som søker en utfordrende løype eller en turglad person som ønsker å nyte naturen, vil Marum være ditt perfekte utgangspunkt. I tillegg til de naturskjønne omgivelsene har du alle byens fasiliteter innenfor en rask gåtur fra boligen. Sentrum av Sandefjord med sitt pulserende liv, restauranter og andre praktiske butikker, er rett rundt hjørnet. En ekstra fordel er nærheten til en bussholdeplass rett ved boligen, med ruter som går både inn til byen og sørover mot Granholmen, noe som gjør reising enkelt og praktisk. Denne boligen er ikke bare perfekt plassert geografisk, den har også blitt nøye tilpasset for å imøtekomme dine personlige behov og ønsker. Her kan du virkelig skape ditt drømmehjem. Velkommen til et sted hvor bekvemmelighet møter skjønnhet, og hvor hverdagen blir en glede. Velkommen hjem!

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Dette er et veletablert boligområde som preges av en harmonisk blanding av eneboliger, tomannsboliger og småhus. Området har en lang historie og en solid nabolagsfølelse, der hver eiendom bidrar til et vakkert og mangfoldig gatebilde. Med sin varierte boligstruktur tiltrekker dette området en bred spekter av beboere, fra familier til unge par og enkeltpersoner, og gir et levende og inkluderende lokalsamfunn. Dette boligområdet utstråler en følelse av trygghet, samtidig som det gir rom for individualitet og personlige preg på hvert hjem. Velkommen til et nabolag preget av stabilitet, skjønnhet og fellesskap.

  Barnehage/skole/fritid
  Ranvik barnehage (1-5 år) er kun en kort 5-minutters spasertur unna, og tilbyr omsorg og undervisning for 48 barn. Den korte avstanden på 0,4 km gjør det praktisk og tilgjengelig for familier i området. Soltoppen barnehage (1-5 år) er en annen flott mulighet, Den ligger 1,8 km unna og har plass til 18 barn. Kathrines Have (1-5 år) tilbyr omsorg for 42 barn. Den ligger 1,9 km unna Disse barnehagene gir et mangfoldig utvalg, både i forhold til størrelse og avstand. Dette gir deg muligheten til å velge en barnehage som passer best for dine behov og preferanser, samtidig som du kan nyte nærheten til hjemmet.

  Skolekrets
  I nærområdet finner du et utvalg av skoler som gir deg varierte valgmuligheter for barnas utdanning: Virik skole (1-7 kl.) er en kort 25-minutters gåtur unna, med 313 elever fordelt over 18 klasser. Den ligger kun 1,8 km unna, noe som gjør det til en praktisk skole for familier i området. Byskolen (1-7 kl.) er også en 1-7 klasse skole, med 341 elever spredt over 25 klasser. Den ligger 1,9 km unna Store Bergan skole (1-7 kl.) er en kort 5-minutters kjøretur unna, med 372 elever delt over 18 klasser. Ranvik ungdomsskole (8-10 kl.) ligger kun 5 minutter unna til fots og har 395 elever fordelt på 23 klasser. Dette gir et flott alternativ for eldre barn i familien. Sandefjord videregående skole er en kort 7-minutters kjøretur unna, med 1880 elever. Den gir et bredt spekter av muligheter for videregående utdanning og ligger 3,4 km unna. Skagerak International School er litt lenger unna med en 8-minutters kjøretur (4,2 km), og har 170 elever i 9 klasser. Dette gir et internasjonalt utdanningsalternativ for de som søker det. Dette varierte utvalget av skoler gir deg muligheten til å velge en utdanningsinstitusjon som passer best for dine barn, samtidig som du nyter den praktiske beliggenheten i nærområdet.

  Byggemåte
  Funkis enebolig beliggende på Ranvik utenfor Sandefjord sentrum. Boligen er over fire etasjer med tilkomst i 1. etg. På eiendommen er det i tilegg til boligen en frittliggende garasje og et veksthus i hagen. Boligen ligger på en solrik eiet tomt, pent opparbeidet med plen, busker, bedd og gårdsplass. Det er i senere tid utført oppgraderinger som: -Skiftet VV bereder 2023 -Skiftet kjøkkeninnredning 2018 -Pusset opp bad i 1. etg. 2016. Fagfolk -Malt bolig utvendig 2016 -Renovert pipe med stålinnsats 2015 -Lagt beleggningsstein i gårdsplass 2010 -Montert ny vedovn 2004 -Skifet drenering 1999. Utført av fagfolk. -Pusset opp vaskerom i kjeller 1997. -Pusset opp bad 2. 1996. -Skiftet vinduer i 2. etg 1990. -Skiftet taktekking og takrenner i 1990. -Bygget på ark 1990 -Tilkoblet kommunalt vann og avløp 1987 -Skifet vinduer i 1988 1. etg -Skiftet kledning og etterisolert med 10 cm i reisverk 1982 -Skiftet innmat i sikringsskap i senere tid. -Normalt vedlikehold av innvendige overflater. Boligen har i senere tid gjennomgått oppgraderinger og utskiftninger. Det skal allikevel påminnes at mange av bygningsdelene er fra byggeår, og det må forventes noe større avvik i forhold til nyere bygningsdeler. Det skal ikke utelukkes at eldre bygningsdeler fra byggeår i fremtiden kan ha behov for å bli skiftet ut. Enkelte av bygningsdelene kan være gitt TG:2 selv om de fremdeles er velfungerende. TG:2 kan da settes hvor bygningsdelene har oppbrukt over halvparten av sin forventede levetid. Det kan konkluderes med at boligen generelt framstår i god stand, alder tatt i betraktning. Utvendig: Boligen er antagelig oppfør i tradisjonelle bindingsverkskonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Kledningen er skiftet i 1982. Det ble da også skiftet isolsjon i vegger. Boligen ble sist malt utvendig i 2016 Boligen har valmtak av plassbyggde trekonstruksjoner med rupanel som undertak. 2. etg. ble innredet og det ble bygget kvist i konstrusjonen i 1990. Taket er tekket med enkeltkrummet teglstein med papp som i undertekking. Boligen har takrenner og nedløp i lakkert stål. Boligen har malte trevinduer med to-lags glass. Vinduer er fra 1988 og 1990. På loft er det et takvindu med tre-lags glass. I boligen er det en malt inngangsdør. Malt boddør til kjeller. Boligen har en PVC terrassedør med gassfelt. Mellom bolig og garasje er det en romslig terrasse. Terrassen har beiset terrassegulv og malt rekkverk. Innvendig: Boligens innvendige overflater består av: Gulv: Belegg og parkett Vegg: Slette malte flater Tak: Malt panel. Boligens etasjeskiller er antagelig bygget i tradisjonelle bjelkelagskonstruksjoner med tregulv som bærende undergulv. Bygningen er ikke bygget med radonsperre. Det er ikke foretatt radonmålinger. I boligen er det en ett-løps teglsteinspipe med stål innvendig rør. Til pipen er det i stue montert en lukket peisovn Pipen er fornyet med stål innvendig rør i 2015. Det er kjeller under hele boligen. Kjeller har tilkomst fra innvendig trapp og kjellerdør i trappegang. Det er kun vegger i vaskekjeller som er inkledd. Øvrige vegger er synlige murvegger. Det er en liten krypkjeller under tilbygget del med bad. I boligen er det en malt tretrapp med belegg i trinnene mellom 1. og 2. etg. I boligen er det en malt tretrapper til kjeller og loft. I boligen er det malte speildører. Dørene er av eldre dato men virker å fungere greit. Våtrom: Bad 1. etg.: Bad/wc med tilkomst fra kjøkken. I rommet er det vaskeservant i innredning, veggmontert wc og dusjnisje med glassdører. Rommet er bventilert med mekanisk ventilasjon på vegg og luftespalte i dørterskel. Rommets innvendige overflater består av: Gulv: Fliser. Vegg: Fliser, Tak: Slette malte flater. Bad 2. etg.: Bad med tilkonst fra mellomgang. I rommet er det baskeservant i innredning, gulvmontert wc og badekar. Badet er ventilert med lufteventil i tak og kleffventil i yttervegg. Rommets innvendige overflater består av: Gulv Fliser. Vegg: Fliser. Tak: Slette malte flater. Vaskerom: Enkel vaskekjeller. I rommet er det to stk vaskekummer og opplegg for vaskemaskin. 200L VV bereder er plassert i rommet. Rommet er ventilert med mekanisk ventilasjon. Rommets innvendige overflater består av: Gulv: Fliser. Vegg: Panel. Tak: Panel. Kjøkken: Kjøkkeninnredning med speildørsfronter, laminat benkeplate, stål oppvaskkum, mekanisk ventilator og integrerte hvitevarer. Komfyrvakt. Fliser mellom benkeskap og overskap. Mekanisk ventilator over platetopp. Tekniske installasjoner: Boligen har vannrør i kobber og jern. Avløpsrør er av type soil og plast. Stålsluk på bad i 2. etg. Boligen er ventilert med lufteventiler. Mekanisk ventilasjon på bad og kjøkken. I boligen er det en luft til luft varmepumpe. I boligen er det en 200L VV bereder. Boligen har åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Tomteforhold: Grunnforholdene er ikke kjent og derfor ikke vurdert. Nedgravde drensystemer er ikke synlig men er antagelig utført med perforerte drensrør i plast. Platon utvendig fuktsikring av grunnmur. Dreneringe opplyses å være skiftet i 1999. Boligen er fundamentert med støpt plate og har grunnmur av betong. Terrenget rundt boligen er flatt og lett skrånet. Boligen utvendige vann og avløpsledninger er skiftet i 1987. Det antas at ledningene er skiftet fra grunnmur og til offentlig nett i gate. Garasje: På eiendommen er det en 17 m2 frittliggende garasje. Garasjen har tilkomst fra garasjeport med motor og sidedør. Garasjen er fundamentert med støpt plate og reist i lette bindingsverkskonstruksjoner, utvendig kledd med liggende trekledning. Garasjen har saltak av plassbygget trekonstruksjoner med enkeltkrummet teglstein som taktekking. Innvendig har garasjen plater på vegg. Garasjen er av eldre dato og holder enkel standard. Noe skjevheter, eøde og alderslitasje må påregnes. Behov for fremtidige utskiftninger kan ikke utelukkes. Garasjen er ikke ytterligere vurdert. Enebolig: Det foreligger ikke tegninger. Garasje: Det foreligger ikke tegninger. Informasjon ovenfor er hentet fra tilstandsrapport avholdt 02.10.2023 av Thorbjørn Andersen. Se vedlagt rapport for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Det har vært utført arbeider på bad i 1.etasje, bad 2.etasje og vaskerom i kjeller. Se egenerklæringsskjema for detaljer. - Det er en vannåre under huset. Avfukter hjelper på fuktproblemer. - Det har vært utført piperehabilitering i 2015. - Noen gulv er skjeve. - Sukkermaur kan dukke opp på bad i 1.etasje. Rotter har vært et tidligere problem i hage og garasje. Pelias har bistått og problemet ble løst for ca 1 år siden. - Faglært har utført elektriske arbeider. - Kontroll av el-anlegg var for ca 20 år siden. - Terrassen er laget på egeninnsats. - Bytte av kledning (1982), vinduer (ca 1990), tak, ark og glassveranda (2014) er utført av faglært. - Da boligen ble kjøpt i 1982 var det en tomannsbolig. Det ble gjort om til enebolig i 1982. Se vedlegg i salgsoppgave for fullstendig egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Ranviksvingen 8 er et sjarmerende hjem med historie, en opprinnelig eldre bolig fra 1935 som strekker seg over tre plan og inkluderer et loft. Uteområdet er beriket med en romslig garasje og et vakkert drivhus, og eiendommen har blitt nøye vedlikeholdt gjennom årene. Denne boligen skilter med to fine baderom som kombinerer funksjonalitet med stil. Begge badene er utformet for å tilfredsstille familiens behov, og de tilbyr en behagelig atmosfære samtidig som de er praktiske og moderne. I tillegg har boligen et nyoppusset kjøkken som skiller seg ut med sin praktiske utforming og elegante design. Dette moderne kjøkkenet er utstyrt med moderne apparater og har rikelig med lagringsplass, noe som gjør matlaging til en lek. Kjøkkenet er ikke bare funksjonelt, det er også estetisk tiltalende med pene detaljer og en gjennomtenkt layout. Dette hjemmet er skreddersydd for en moderne barnefamilie med varierende alder. Med alle fasiliteter som er nødvendige for dagliglivet, tilbyr Ranviksvingen 8 et ideelt miljø for familier. Uteplassene er innbydende og gir muligheter for både lek og avslapning. Den romslige gårdsplassen sørger for enkel parkering både for eierne og gjestene, noe som gjør det praktisk og komfortabelt å ha besøkende. Ranviksvingen 8 er ikke bare et hus; det er et hjem der familien din kan trives, vokse og skape verdifulle minner sammen. Velkommen til et varmt og innbydende fellesskap. Romfordeling: 1. etg: Gang/trapperom 10,7 m2 Kjøkken 22 m2 Bad 4,5 m2 Stue 20,,4 m2 Spisestue 15,2 m2 2. etg.: Gang/trapperom 10,5 m2 Mellomgang 16,5 m2 Bad 4,4 m2 Soverom 8 m2 Soverom 15 m2 Soverom 20 m2 Loft: Gang 5 m2 målbart areal Soverom 10 m2 målbart areal Bod 1,5 m2 målbart areal Kjeller: Kjellergang/m trapp 18 m2 Vaskekjeller 9,3 m2 Hobbyrom 24,3 m2 Matbod 4,6 m2 Bod 2,3 m2 Takhøyde i kjeller 2,0m Garasje: 17m2 Rommene i kjeller er ikke bruksendret som rom for varig opphold. Rommene settes som s-rom. Arealangivelser er hentet fra vedlagt tilstandsrapport avholdt 02.10.2023 av Thorbjørn Andersen.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2 og kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekkingen har noe grønske. Konsekvens/tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Taktekkingen bør vaskes for grønske. Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er avvik: Kledning mangler musestopp mellom underliggere. Kledning har noe alderslitasje. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Det bør monteres musestopp mellom underliggere for å hundre mus eller andre skadedyr å komme inn bak kledning. Utvendig > Vinduer: Det er avvik: Vinduene har noe utvendig værslitasje og malingsflass. Det er noe fuktskjolder i vindu på loft. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Vinduer har oppbrukt mye av sin forventede levetid. Med godt vedlikehold kan levetiden forlenges. Utvendig > Takvindu: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Konsekvens/tiltak: - Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Terrassen har noe værslitasje og skjevheter. Rekkverk på trapp til terrasse har for stor åpning og kan gi fare for utfall. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Terrassen trenger noe vedlikehold. Åpninger i rekkverk bør gjøres mindre. Skjevheter i terrasse bør rettes opp. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er noe gulvknirk i 2. etg. Konsekvens/tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er avvik: Det er malingsflass og saltutslag på synlige murvegger. Noe kappilæroppsug av fukt i gulv. Eier opplyser at det antagelig går en vannåre under boligen. Kjelleren holdes tørr med avfukter. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Fukt og saltutslag på kjellervegger og gulv må sees i sammenheng med alder og tilstand på drenering og utvendig fuktsikring av grunnmur. Det anbefales å holde kjelleren godt luftet. Innvendig > Krypkjeller: Det er avvik: Krypkjelleren holder enkel standard. det ble ikke registrert fukt i krypkjeller på befaringsdagen Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak er påkrevd. Innvendig > Kjellertrapp: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler håndløper på to sider i trappen i trappen. Konsekvens/tiltak: - Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Innvendig > Loftestrapp: Det er avvik: Trappen er noe bratt. Det er ikke rekkverk på platå på loft. Manglende rekkverk gis TG:3 Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Det bør monteres rekkverk på platå. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sluk er av typen stålsluk. Sluket har oppbrukt sin levetid. Sluket innehar ikke de egenskaper som stilles til sluk med tanke på klemring for membran. Membran er fra 1996 og har oppbrukt sin forventede levetid. Arbeidene med membran er ikke dokumentert. Konsekvens/tiltak: - Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/ utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Utføreølsen av membran ned i eldre stålsluk er på generelt grunnlag en risikokonstruksjon med tanke på at det ikke er klemring i overgang mellom sluk og membran. I praksis vil det si at badet på sikt bør reabeliteres med nytt tettesjikt og sluk under fliser. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Det er avvik: Hulltaking er foretatt på en tilfeldig valgt plass hvor det vil være sannsynlig at det kan forekomme fukt, sett opp mot fuktbelastning i våtrommet. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Ingen uforbeholden garanti kan gies for deler av konstruksjonen som ikke er kontrolert med hulltaking. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tomteforhold > Drenering: Det er avvik: Platon utvendig fuktsikring av grunnmur mangler topplist. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Topplist bør monteres. Forhold som har fått TG2 som ikke krever umiddelbare tiltak: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Det er avvik: Hulltaking er foretatt på en tilfeldig valgt plass hvor det vil være sansynlig at det kan forekomme fukt, sett opp mot fuktbelastning i våtrommet. Det kan ikke gis noen uforbeholden garanti for øvrige vegger i rommet. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Ingen uforbeholden garanti kan gis for deler av konstruksjonen som ikke er kontrollert med hulltaking. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Det er avvik: Hulltaking er foretatt på en tilfeldig valgt plass hvor det vil være sannsynlig at det kan forekomme fukt, sett opp mot fuktbelastning i våtrommet. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Ingen uforbeholden garanti kan gis for deler av konstruksjonen som ikke er kontrollert med hulltaking. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Det er en liten sprekk i grunnmur ved tilbygg. Noe saltutslag på grunnmur ved trapp. Konsekvens/tiltak: - Tiltak: Sprekken antas å være av eldre dato. Sprekken bør følges med på. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Forhold som har fått TG3: Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet er av eldre dato og innehar ikke de funksjonene som dagens krav stiller til våtrom. Dette er bla. forhold knyttet til mambran, fuktsikre overganger. Vaskerommet virker å fungere som et enkelt vaskerom. TG:3 settes med bakgrunn i alder på membran og byggemåte sett opp mot dagens krav til våtrom. Konsekvens/tiltak: - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Badet har oppnådd en alder hvor behov for utskifting av membran og overflater vil kunne forekomme.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Dette medfølger: - Integrerte hvitevarer (stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap - Fryseboks i kjellerbod Dette medfølger ikke: - Taklamper i stue

  Hvitevarer
  Av utstyr følger alt av hvitevarer med på kjøkkenet som er integrert. - ovn i høyskap - kjøleskap - oppvaskmaskin - platetopp Utvendig medfølger det et fint drivhus. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Kjøkken 2018 Bad i 1. etg: 2016 Bad i 2. etg: 2018

  TV/Internett/bredbånd
  Telenor bredbånd. Sandefjord bredbånd ligger til tomta.

  Parkering
  På tomt og i enkel garasje

  Diverse
  Et rom på loftet brukes som soverom det er ikke godkjent pga manglende rømningsvei. Rømningsvei bør/skal etableres før rommet tas i bruk til varig opphold.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Vedfyring. Varmepumpe Varmekabler på bad. Piper og ildsteder: Forrige tilsyn av ildsted ble utført 26.11.2015. Forrige feiing ble utført 07.10.2021. Det er ikke registrert avvik eller anmerkninger på bruksenheten.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter
  13071

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Faktura sendes i 12 terminer. Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon, feiing og tilsyn. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Det tas forbehold om at det kan være avvik i kommunens registre i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

  Formuesverdi primær
  1231343

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4432836

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Kommunale avgifter, forsikring, strøm, Tv, Internett, Obs: Dette er ikke en uttømmende liste.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3804/120/162: 05.10.1987 - Dokumentnr: 7659 - Best. om vann/kloakkledn. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Gjelder denne registerenheten med flere 21.02.1934 - Dokumentnr: 900021 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3804 Gnr:120 Bnr:46 18.07.1934 - Dokumentnr: 900067 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3804 Gnr:120 Bnr:165 25.03.1982 - Dokumentnr: 1792 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0706 Gnr:120 Bnr:367 01.01.2020 - Dokumentnr: 1787961 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0710 Gnr:120 Bnr:162

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av boligen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden tiltaket er fra før dette, betyr det at tiltaket er lovlig uten ferdigattest. Det foreligger ferdigattest etter rehabilitering av skorstein, datert 24.03.2015. Det foreligger ferdigattest for innglassing av veranda, datert 29.09.2014. Det foreligger tegninger ifm innglassing av balkong i 2014. Det foreligger innvendige og utvendige tegninger av påbygg loft, datert 18.03.1988. Det foreligger utvendige tegninger etter innsetting av ytterdør, datert 10.05.1982.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, vei- og avløpsnett. Nabo i nr. 10 har adkomst over denne eiendommen via etablert vei. Kjøper må påregne kostnader for montering av vannmåler da Sandefjord kommune vil innføre dette på alle eiendommer i kommunen. Ihht 05.10.1987 - Dokumentnr: 7659 - Best. om vann/kloakkledn. har eiendommen rett til å legge kloakkledning med tilhørende innretninger over grunnen til gbnr. 120/166 og gbnr.120/167, samt tillatelse til nødvendige reparasjoner, vedlikehold og fornyelser. For den del av kloakkledningen som er felles for eiendommene gbnr 120/162 og gbnr 120/166 er eierne solidarisk ansvarlig for vedlikehold, reparasjon og fornyelse.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplan/ Kommunedelplan: Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen (24.09.2019) er avsatt til fortetting og boligbebyggelse - nåværende. Reguleringsplan: Eiendommen ligger i et regulert område med planID 19830006 plannavn Sjøstrand Ranviklia (05.04.1983) hvor reguleringsformålet er kjørevei.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  154542

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 000,- oppgjørshonorar kr 5 900,- og visninger kr 3 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 55 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket utgifter ifm utført arbeid. Alle beløp er inkl. mva. 

Thomas Peder Otterbech

Megler

Thomas Peder Otterbech

97 08 70 56

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev