aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Romslig tomt og godt etablert hage

Sandnes Harald Hårfagres gate 7

Sandnes - Sentrumsnær flott boligeiendom i etterspurt område - Stor solrik tomt med fantastisk opparbeidet uteareal.

 • BRA 216 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER173 342
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 663 342
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 932
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 192 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT776 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  160 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  173 342,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 663 342,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1 etg. Entré, stue, kjøkken og wc.
2 etg. Gang, 3 soverom, bad og wc.
Kjeller. Gang, vaskerom, hobbyrom, vinkjeller og verksted.
Loft. Gang, arbeidsrom og kott.
Fasade øst

Harald Hårfagres gate 7, Rogaland

 • Vi har gleden av å presentere en sentrumsnær og ærverdig familiebolig fra 1932 beliggende i hjerte av Sandnes med nydelig uteområde.
  Boligen har vært i familiens eie i 90 år. Det er bygd som laftet hus.

  Siden 50-tallet er boligen blitt renovert og ombygget til å bli en allsidig og praktisk familiebolig med mange gode løsninger.
  I perioden 2012-13 ble huset fullrenovert med nytt tak, vinduer og dører, isolasjon og kledning.
  Unike detaljer er likevel bevart. Her får du solide, vakre karmer og listverk. Dette er virkelig en flott eiendom som har det meste!

  Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Harald Hårfagres gate 7!

  1. etasje:
  Lys og fin entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Entréen oppleves som svært innbydende og gir boligen et godt førsteinntrykk.

  Stuen er stor og enkel å innrede, samtidig som den oppleves som lun og et hyggelig sted å være. En legger raskt merke til hvor romslig og lys stuen er, dette takket være masse naturlig lys og en bra planløsning som bruker rommet optimalt. Lyse vegger og rene linjer gir stuen et rent uttrykk som er enkelt å like og blande sammen med andre stiler. Stuen har en familievennlig planløsning hvor en enkelt kan skape god samlingsrom for små og store. Sentralt i stuen finner vi en Handöl Silva peis som sørger for knitrende stemning og behagelig varme året rundt.

  Kjøkkenet er praktisk plassert vegg i vegg med stuen. Kjøkkenet er selve hjertet i dette huset. God plass til spisebord på kjøkkenet. Et godt samlingssted for hele familien etter en travel dag, samtidig som det er et brukervennlig kjøkken for deg som liker å lage mat. Hvite kjøkkenfronter og benketopp i heltre eik har en tidløs og ren utstråling. Et lyst kjøkken gir deg også muligheten til å benytte det naturlige lyset optimalt. Kolonialskuffer og krydderskuffer fra opprinnelig kjøkkeninnredning er tatt vare på og bygd inn i nytt kjøkken.

  Lekkert gjestetoalett innredet med vegghengt toalett og vask. Vegghengt toalett er svært praktisk og gjør rengjøringen enklere.

  2. etasje
  3 romslige soverom med god garderobeplass og flere møbleringsmuligheter er å finne i denne etasjen. Soverommene er malt i en tidsriktig fargepalett og bærer med seg en rolig og komfortabel atmosfære. Et sted for ro og rekreasjon.

  Helfliset bad i et tidløst fargevalg. Gulvvarmen sørger for en behagelig start på dagen, og er godt for morgentrøtte føtter. Badet er innredet med vask i servantskap, dusj, badekar og toalett. Badekar er til glede for små og store. Et sted å begynne dagen, et sted å avslutte dagen, et sted for den beste velvære!

  Fliselagt gjestetoalett innredet med toalett og vask i servantskap. Gjestetoalettet er praktisk plassert i enden av gangen.

  Loft:
  På loftet er det flere rom som har god oppbevaringsplass. Parketten på hele loftet er fra 2020. Her kan du stue bort julepynten, sette fram sysakene eller kanskje er dette plassen for ditt nye hjemmekontor? Loftet kan brukes til så mangt - innred etter ønsker og behov.

  Underetasje:
  Kjellerstuen er ekstra kjekk for familier. Et praktisk rom til mange formål, som f.eks et lekerom til barna, hengeplass for tenåringer, spillerom, treningsrom eller kanskje et kjekt hobbyrom for hele familien. Her er det bare kreativiteten som begrenser. Mulighetene er i hvert fall gitt! Vedovn fra Wiking peis utgjør et koselig og stemningsfullt innslag. Det er også varmekabler i dette rommet. Fyr i peisen og kryp opp i sofaen med et godt pledd og en god bok.

  Drømmer du om eget vinrom? I den opprinnelige kjellertrappen er det etablert smaksrik vinkjeller med oppbevaringsplass til de deiligste drikkevarer.

  Romslig vaskerom og grovkjøkken har god skap-og benkeplass - enhver huseiers drøm! Fliser på gulv og lyse og fine fronter på innredningen. Her ligger alt til rette for sortering og oppbevaring av skittentøy, såper og annet en trenger til rengjøringen. Dette er hverdagsluksus som er med på å gjøre hverdagen litt enklere. Fra vaskerommet er det utgang til hage.

  Verkstedet er dedikert til snekkerarbeid og hobbyprosjekter. Et kjekt rom for deg som liker å fikse og trikse litt - her er det bare til å hamre løs!

  Uteområde:
  Uteområdet er gjennomført til fingerspissene. Hagen med trær, bærbusker, prydbusker og blomster er bare noen av de tingene vi kan nevne. Under det gamle epletreet kan du finne skygge på en varm dag. Her er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene. Hagen, terrassen og gårdsrommet har gjennomtenkte og gode løsninger som gjør at man får optimale solforhold godt skjermet fra naboer. Alt fremstår som godt behandlet og tilpasset hverandre i nydelig harmoni. Lysthuset sørger herlig terrassehygge - stemning som vil kunne vare utover de sene nattetimer. Videre er hagen skjermet - helt optimalt for deg som verdsetter privatliv, har dyr eller små barn.

  Alt i alt et stemningsfullt hjem hvor familien vil få boltreplass og flere hyggestunder.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.
  Forhold som har fått TG2:
  DRENERING
  Totalvurdering av drenering
  Deler av grunnmursplast er ikke synlig over terrenget. Grunnmurplast som er synlig mangler klemlist i plast.
  Om grunnmursplasten ikke er avsluttet med klemlist i toppen kan dette føre til at regnvann trenger inn mellom grunnmur og
  grunnmursplast. Fukt transporteres nedover grunnmuren og legger seg på innsiden av grunnmurens nedre del og vises gjerne som
  saltutslag. Kan forårsake fukt i nedre del av yttervegger i kjeller om disse er påforet og kledd.
  Kommentarer
  Drens med varierende alder, bør spyles/vedlikeholdes med jevne mellomrom (ca hvert 10 år). GRUNN / FUNDAMENT
  Totalvurdering av grunn/fundament
  Mindre riss/sprekker i utvendig puss på grunnmur, over tid vil det kunne forekomme noe avskalninger i pussen. Sparemur fra byggeåret,
  påregnelig normalt med noe setning over tid.
  Om kjelleren ønskes benyttet til boligformål, anbefales det at hele grunnmuren kontrolleres, også fuktbeskyttes og dreneres i fasade nord
  som ikke er oppgradert ifølge eier.
  Enkelte kjellervindu/lysåpninger med glassbyggestein ligger noe lavt i terreng ved oppkjørsel, område kan være utsatt for fukt ved mye
  nedbør. Kommentarer
  For å kartlegge om det er pågående problemer må det foretas undersøkelser over tid. Dette faller utenfor rapportens mandat, og er derfor
  ikke utført.
  FORSTØTNINGSMURER
  Totalvurdering av forstøtningsmurer
  Det registreres mindre skjevheter/ retningsavvik i pusset vegger ved (bi-inngang) kjeller vange, skyldes antatt sparemur og tidligere
  transport av fukt i område.
  Bom, riss og mindre sprekk i enkelte fliser ved øvre del utv. kjelletrapp.mindre sig i terreng ved nedløpsrør utv. hjørne grunnmur i berørt
  område.
  Kommentarer
  For å kartlegge om det er pågående problemer med belastning må det foretas observasjon over tid.
  ROM UNDER TERRENG
  Totalvurdering
  Det ble ikke registret fukt i kjeller på befaringsdagen, likevel vil en fraråde å kledd igjen grunnmur dette med med bakgrunn i byggeår og
  byggemetode på oppføringstidspunktet er usikker kan det ikke utelukkes at det finnes skjulte skader bak innredet konstruksjon.
  Enkelte riss/sprekk i gulv verksted, ukjent om det er brukt diffusjonstetting i gulv.
  Kommentarer
  Om kjelleren ønskes benyttet til boligformål, anbefales det at hele grunnmuren kontrolleres avdekkes utvendig, fuktbeskyttes og dreneres.
  Ukjent om diffusjonstetting i gulv er montert.
  LOFT
  Totalvurdering
  Begrenset mulighet for kontroll iht. utluftning, lav takhøyde.
  Noe saltutslag i pipe på loft tyder på tidligere transport av fukt ved pipe på loft.
  Tegn etter tidligere skadedyr.
  Noe knirk ujevnheter i gulv er påregnelig normalt i trebjelkelag da krymping og nedbøy i trevirke varierer.
  Kommentarer
  Utluftning av takkonstruksjon (yttertak) bak trepaneler anbefales inspisert, antatt oppført som kald loft.
  TAKKONSTRUKSJON
  Totalvurdering av takkonstruksjonen
  Noe nedbøy i deler av yttertaket, er påregnelig normalt i yttertak av denne konstruksjon og alder.
  Takkonstruksjon yttertak på loft er kledd igjen med trepaneler.
  Det er registrert enkelte eldre flyve hull etter treskadeinsekter i takkonstruksjonen, Loftet ble ifølge eier behandlet med Protox Insekt 2 for
  ca. 2 ½ år siden. Kommentarer
  Innvendig sutak på loft anbefales inspisert med jevne mellomrom for å oppdage eventuelle utettheter i taktekkingen. TAKTEKKING OG BESLAG
  Totalvurdering av taktekking og beslag
  Taket er tekket med tegltakstein fra 2013, normal slitasje i toppbelegget.
  Tilstandsgrad 2 er gitt pga. snøfangere mangler.
  ETASJESKILLE
  Totalvurdering
  Ujevnheter i gulv er påregnelig normalt i trebjelkelag da krymping og nedbøy i trevirke varierer, men da spesielt rundt pipe, da denne i dette
  tilfellet er utkraget i etasjeskille.
  Noe ujevnheter i gulvet 1.etasje mellom kjøkken og trapp, enkelte riss/sprekk ii malt himling i stue.
  Ujevnheter i øvre etasjer spesielt ved trapp og plassering pipe.
  Påregnelig med knirk i tregulvet.
  Kommentarer
  For å utbedre påviste retnings avvik må det foretas ytterligere undersøkelser, dette krever inngrep som faller utenfor denne rapportens
  mandat.
  TRAPP
  Totalvurdering
  Lav høyde i trapp til loft, krav til fri høyde i trappeløp er 2 meter. Innvendig trapp i tre, påregnelig med knirk og noe slitasje og småhakk i
  overflater.
  Store åpninger i rekkverk i henhold til referansenivå 10cm.
  Utforming av rekkverk kan innby til klatring.
  Trapp til kjeller er opparbeidet og montert i senere tid, ifølge eier
  Kommentarer
  Tiltak anbefales for å bedre personsikkerhet.
  ELEKTRISK
  Totalvurdering av elektrisk anlegg
  TG-2 er satt pga. manglende dokumentasjon/
  samsvarserklæring. VANNLEDNINGER
  Totalvurdering
  Vannrør med varierende alder, vannrør fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Påregnelig med noe iring i
  vannrør av kobber.
  Utvendige stikkledninger er ikke vurdert.
  Kommentarer
  Eldre røropplegg krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
  VENTILASJON
  Totalvurdering
  Det er ikke avdekket mangelfull forhold iht.til forskrift på oppføringstidspunkt.
  Det er mekanisk vifte i vaskekjeller i forbindelse med platetopp i grovkjeller, eller lukkeventiler i vegg.
  (Grov) kjeller: dagens krav til utskiftning av inneluft kan vanskelig oppnås. Dersom kjeller ønskes brukt til daglig bruk anbefales ventilasjon i
  kjeller blir oppgradert
  Kommentarer
  Ventilasjon i kjeller anbefales oppgradert.
  VASKEROM KJELLER
  OVERFLATER Totalvurdering av overflater
  Vaskerom er oppgradert i senere tid, normal slitasje i overflater.
  Tilstandsgrad 3 er gitt pga. at gulv og vegger i vaskerom mangler membran/tettesjikt, vaskerom er ikke utformet som våtrom iht. dagens
  krav til tetthet.
  Kommentarer
  Vaskerom fungerer med dagens tilstand, men på grunn av påviste forhold anbefales det jevnlig kontroll av overflate
  SANITÆR OG VENTILASJON Totalvurdering av sanitær og ventilasjon
  Tilstandsgrad 2 er satt pga naturlig avtrekk selv om løsningen tilfredsstiller forskriften ved byggeåret.
  Kommentarer
  Noe lite kapasitet på avtrekk. Bedre ventilering av rommet med mekanisk avtrekk anbefales, for å redusere fuktinnholdet i inneluften.
  BADEROM 2.ETASJE
  Totalvurdering av overflater
  Riss/sprekk i flis over dør til bad, ved slagside av baderoms dør.
  Riss / sprekker i flisfuger konstruksjon vegg kan være et symptom på bevegelse i konstruksjonen. Stedvis bom i flis (manglende heft til
  underlaget) med risiko for at flis kan løsne.
  Kommentarer
  Lokal utbedring av sprukket flis på vegg må påregnes.
  MEMBRAN, TETTESJIKT OG SLUK
  Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk
  Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk Ja FUKTMÅLING
  Vurdering og beskrivelse
  Det ble registrert noe fukt i nedre del av vegg i dusj, dette antas å være fukt som ligger mellom fliser og membran og er påregnelig normalt
  når dusjen som i dette tilfellet er i daglig bruk.
  Mindre fukverdier er registrert vegg i dusj, skyldes trolig glipper bak silikonfuge i dusj.
  Kommentarer
  Det anbefales å installere et dusjkabinett for å spare overflater for belastning med fritt vann. Silikonfuge i overgang gulv og vegg i dusj
  anbefales skiftet ut.


  Forhold som har fått TG3:
  AVLØPSRØR
  Totalvurdering
  Avløpsrør av typen soil må påregnes utskiftet på sikt, da det innvendige tverrsnittet reduseres over tid som følge av rust og tiltettinger.
  Normal levetid på avløpsledninger av støpejern er 30 til 40 år.
  Avløpsrør fra boligen og ut til offentlig kloakk ligger under bakken og er ikke vurdert.
  Kommentarer
  Avløpsanlegg av soil bør vurderes oppgradert i nær fremtid.
  VASKEROM KJELLER
  MEMBRAN, TETTESJIKT OG SLUK
  Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk
  Sluket er et støpejernsluk fra byggeår uten klemring for god tetting av membran i sluket. Gulvet kan derfor være utsatt for lekkasjer. Det er
  ikke benyttet membran og det er stor risiko for lekkasjer.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk Ja
 • Boligen har en meget attraktiv og etterspurt beliggenhet like nord for Sandnes sentrum. Å bo i Harald Hårfagres gate gir deg den perfekte sammensetning av nærheten til byen, samtidig som du bor i et rolig og fredelig boligområde. Boligen ligger barnevennlig til i blindvei og har ingen gjennomgangstrafikk.
  Det er kun få minutters gange til Sandnes sentrum med alle byens fasiliteter og offentlig kommunikasjon.
  Hyppige bussavganger med stopp like ved.
  Det er kort vei til barneskole, ungdomsskole, Sandnes og Vågen videregående, barnehager, svømmehall, idrettspark og Østerhus Arena hvor du kan se Ulf spille hjemmekamper.
  Velkommen til et rolig og trivelig nabolag.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, småhus og leiligheter.
 • Se vedlagte veikart for kjørebeskrivelse til eiendommen.
 • Enebolig som er oppført med grunnmur i betong og sparemur.
  Yttervegger i bindingsverk som utvendig er kledd med trepaneler.
  Trebjelkelag mellom etasjer.
  Saltak i tre som er tekket med teglstein.
  Vinduer og dører med isolerglass.
 • 1.etg: Bra 75 kvm.
  2.etg: Bra 66 kvm.
  Loft: 17 kvm
  Kjeller: Bra 58 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1 etg: Entre/gang, stue, kjøkken og wc.
  2 etg: Gang, 3 soverom, bad og wc.
  Loft: Gang og arbeidsrom.
  Kjeller: Gang, kjellerstue og vaskerom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Peisovn i stue og kjellerstue, ellers elektrisk.
 • Eiet tomt 779 kvm. Minus en liten del side sør er avsatt til vei. Se vedlagt grunnkart.
 • Parkering i garasje samt i gårdsrom.
 • Offentlig.
  Private stikkledninger er separert.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 897 405,-.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 230 656,-.
 • Kr 13 794,- pr. år
 • Det er foretatt undersøkelser hos kommunen, men kommunen kan ikke bekrefte hvorvidt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger.
  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Særskilt for tilbygg og rehabilitering/fasadeendring:
  Byggetillatelse foreligger datert datert 27.02.2013. I tillatelsen fremgår det at det ved ferdigstillelse av tiltaket skal sendes inn søknad om midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Søknad om midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger ikke. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
 • Hvitevarer som ikke er integrert følger ikke salget.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke foreligger godkjente tegninger på innredning av 2 etg., loft og kjeller (foruten vaskekjeller). Innredning og bruksendring til rom for varig opphold/boligformål er ikke omsøkt. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
 • Ingen.
 • Ligger i område regulert til bolig ihht planID 5101 ( eldre reguleringsplan )
  Eiendommen er også omfattet av gjeldende kommuneplan for Sandnes 2019-2035 (planID201811) og kommuneplan Sandnes 2023-2038 (planID202005).
  Gjeldene kommuneplan 2019-2035 ligger eiendommen i hensynssone andre sikringssoner. (h190-1), samt i hensynssone (H220) støysone gul i planforslag for ny kommuneplan for Sandnes 2023-2038.
 • Gnr. 111 Bnr. 242 i Sandnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast vederlag tilsvarende kr 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15 900,- oppgjørshonorar kr 5 900,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Karl Olav Vathne
  Marit Midtskog
Mona Mork

Megler

Mona Mork

95 89 61 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev