aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ryfylkeveien 214!

Lutsi - Innholdsrik hytte i naturskjønne omgivelser - Nydelige solforhold, kjekke turområder og badestrand like ved!

 • 3 190 000
 • BRA 112 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 190 000
 • OMKOSTNINGER95 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 285 892
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 013
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 87 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT665 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 190 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-))
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  95 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 285 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1.etg p-rom: Entrè/gang, bad/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken med utgang til hagestue.
1.etg s-rom: Hagestue
2.etg p-rom: Hems og soverom
Store vindusflater og god takhøyde skaper god romfølelse

Ryfylkeveien 214, Rogaland

 • Har du hyttefeber? Nå kan du sikre deg drømmehytta! Vi har gleden av å tilby en innholdsrik hytte levert av kvalitetsleverandøren Saltdalshytta. Ryfylkeveien 214 ligger i naturskjønne omgivelser nær Lutsi og har en kjekk beliggenhet med nærhet til vann med badestrand og nydelige turomåder. Med hytte her kan du nyte strandliv, båtliv, late eller aktive dager. Med andre ord kan du gjøre alt eller ingenting - slik ferie skal være. Her får du hyttekos på høyt nivå, enten det er for å komme deg bort fra hverdagen eller for å tilbringe tid sammen med familien.

  Innvendig innbyr hytta til hyttestemning og familietid. Det er gjennomgående bruk av panel på vegger. Stuen er romslig og naturlig nok familiens samlingspunkt. Store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, og i kombinasjon med den gode takhøyden gir det en opplevelse av stuen som luftig og åpen. Vedovn er plassert sentralt i rommet og er ikke bare praktisk, men også et stemningsfullt element som sørger for knitrende varme. Alt i alt en stue for sosiale sammenkomster, tilbringe tid med familie og avslapning.

  Kjøkkenet ligger i en åpen løsning til stuen, og er praktisk med masse skap- og benkeplass. Hvite kjøkkenfronter skaper et rent uttrykk og passer til alt. Hvitt fungerer perfekt som en basisfarge som gir deg endeløse muligheter til å leke med fargetoner og materialer. Det langstrakte kjøkkenet gir plass til et spisebord som kan samle hele familien. Nyt samtalene og øyeblikkene som skapes rundt spisebordet! Her ligger alt til rette for den beste matopplevelsen.

  Fra stuen er det utgang hagestue og grillhytte. Er du av typen som elsker lange, late dager ute i hagen eller på terrassen - og nødig ønsker at en regnskyll skal sette en brå stopper for hyggen, så er denne hagestuen noe for deg. I hagestuen kan du oppleve utemiljøet samtidig som du er beskyttet mot vær og vind. Her kan du åpne opp skyvedørene og komme enda nærmere naturen. Med grillhytte er det grillsesong året rundt. Grillhytten er den unike samlingsplassen hvor du kan nyte mat og drikke med gode venner og familie i en helt spesiell atmosfære. Grillen som er plassert midt i hytta, står for oppvarmingen og gjør det mulig å tilberede varm mat.

  Hemsen er ekstra kjekt å ha for en barnefamilie. Rommet kan brukes til så mangt. Innred det etter deres behov og ønsker - enten om det er ungdommenes hengeplass, barnas lekerom eller foreldrenes hjemmekontor.

  Videre har hytta 3 soverom med god plass til soveromsmøblementer. Med flere overnattingsplasser kan du invitere familie og venner til en trivelig helg.

  Lekkert flislagt bad er innredet med toalett, vask i servantskap og dusj. Gulvvarme er godt for trøtte morgenføtter og gir en behagelig start på dagen.

  Kjekt uteområde som er pent opparbeidet og beplantet med prydplanter. Terrassen er omhyggelig plassert med tanke på utsikt og solforhold, og har flere møbleringsmuligheter med plass til flere sittegrupper. Her er det lunt og herlig. Tenk så deilig å ligge strak ut på terrassen, mens barna leker utendørs. Hagestuen sørger for usjenert terrassehygge. Vår og sommer er synonymt med lange dager utendørs, og terrassekosen vil her kunne vare utover de sene nattetimer. Bodene utendørs sørger for god oppbevaring.

  Velkommen!

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  Grunn/fundament
  Totalvurdering:
  Søylefundament (2013) er begrenset inspisert, anses til å være normal stand. - Det mangler noe rekkverk i terrenget på eiendommen, det
  er krav til rekkverk når det er høydeforskjeller høyere enn 60 cm. - Fritidseiendom ligger i et skrånet terreng, inntil fjell. Område er registrert
  som et aktsomhets område for skredd iht. kartverket NVE, område er ellers ikke nærmere inspisert.
  Anbefalte tiltak:
  For å kartlegge om det er pågående problemer må det foretas undersøkelser over tid. Dette faller utenfor rapportens mandat, og er derfor
  ikke utført.

  Forstøtningsmurer:
  Totalvurdering:
  Undersøkelsen av støttemur viser ingen vesentlige tegn til skader. Mindre skjevheter er påregnelig normalt i forstøtning mur rundt
  eiendommen
  Anbefalte tiltak:
  For å kartlegge om det er pågående problemer med belastning må det foretas observasjon over tid. Yttervegger:
  Totalvurdering:
  Utvendig fasader fremstår uten skader eller behov for tiltak utover normalt vedlikehold. - Mangel full lufting av kledning kan medføre
  fuktskader i veggen på grunn av sen uttørking av fukt i veggen som kan oppstå på grunn av inndriv av nedbør og kondensering.
  Anbefalte tiltak:
  Utluftning av utv. kledning i bunn anbefales kontrollert.

  Renner og nedløp
  Totalvurdering:
  Takrenner og nedløp av aluminium, påregnelig med noe lekkasje i skjøter med pakning. - Taknedløp er avsluttet over terrenget, dette kan
  øker fuktbelastninger på fundament bolig dersom denne ikke er tilstrekkelig fuktbeskyttet.
  Anbefalte tiltak:
  Oppspyling/kontroll av takrenner og nedløp anbefales med jevne mellomrom. Taktekking og beslag:
  Totalvurdering:
  Undersøkelsen viser ingen tegn på skader. Tilstandsgrad er gitt er pga. snøfangere mangler.
  Anbefalte tiltak:
  Etablering av snøfangere kan vurderes.

  Trapp:
  Totalvurdering:
  Innvendig trapp i tre hvitmalt, påregnelig normalt med noe mindre knirk slitasje og småhakk i overflater. - Det er noe store åpninger mellom
  spiler i rekkverk på hems, maks tillat åpning i trapp og rekkverk er 10x10 cm, og maks avstand mellom horrisontale bord i rekkverk er 2 cm.
  - Det mangler håndrekke inntil vegg trapp til loft, noe løs rekkverk. - Lav høyde i trapp til 2. etasje, krav til fri høyde i trappeløp er 2 meter.
  Høyde rekkverk hems er ca. 90 cm.
  Anbefalte tiltak:
  Tiltak kan vurderes for å bedre personsikkerhet. Bad/vaskerom 1.etasje
  Totalvurdering overflater:
  Det er motfall på gulvet mot dør til bad gulv og det finne ikke tilfredsstillende fuktsikring.
  Anbefalte tiltak overflater:
  Det anbefales å fortsatt benytte et dusjkabinett for å unngå fuktbelastning fra fritt vann på gulv og vegger.

  Forhold som har fått TG3:
  Bad/vaskerom 1.etasje
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk:
  Det er ikke benyttet membran og det er dermed risiko for lekkasjer, det finnes derimot 2 stk. sluk på bad. - Det er registrert mot fall på gulvet
  mot dør til bad, evt. lekkasje vann utenfor dusj kan sprer seg utover gulvet til sideliggende rom. - Tilstandsgrad 3 er gitt pga. mangelfull
  membran/tettesjikt.

  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk:
  Badet fungerer med dagens tilstand, men på grunn av påviste forhold bør det brukes med hensyn og jevnlig kontroll av overflater anbefales.
 • Fritidsboligen ligger i naturskjønne omgivelser nær Lutsi på Bergura ved Ryfylkeveien. Hyttelivet på Lutsi kan skilte med flott turterreng, vann samt badestrand. 7-nutsturen, Storaberget og Vårlivarden er alle kjekke fjellturer som er like ved. Området er meget barnevennlig og karakteriseres av sitt flotte hyttemiljø. Gode solforhold kan nytes til nydelig utsikt. Hytta er et godt utgangspunkt for fjellturer, fotturer og sykkelturer. Med kort vei til både Sandnes og Hommersåk er dette en hytte du virkelig får muligheten til å benytte alle helger.
 • Området består hovedsakelig av hyttebebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Fritidsbolig med hems, oppført med åpen fundamentering på pilarer/søyler i betong. Veggkonstruksjon oppført i bindingsverk, og er utvendig kledd med stående panel. Taket er et saltak tekket med ståltakplater. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vindu og dører med isolerglass.
 • 1.etg: 96 Bra
  2.etg: 16 Bra
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmepumpe og vedovn i stue, ellers vanlig elektrisk oppvarming.
 • 665 kvm eiet tomt. Tomten er opparbeidet i naturlige omgivelser.
 • Offentlig vei. Private vann- og avløpsanlegg. Vann kommer fra dypvannsbrønn på egen eiendom. Vann slippes ut via sandfilter og ut i grunn. Septikktank. Avløpsløsningen på eiendommen er ikke lovlig og er ifølge Sandnes Kommune ikke tilfredstillende i henhold til gjeldende regelverk. Krav om offentlig tilknytning vann/avløp må påregnes. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
 • Formuesverdi kr 69 189 per 31.12.2020
 • Kr. 2 640 pr. år
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 24.04.2015.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Det foreligger ikke godkjente tegninger på garasje, grillhytte og hagestue. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Dagboknr: 1996/1707-2/43 Rettigheter iflg. skjøte, 28.02.1996
  Bestemmelse om gjerde

  Dagboknr: 1996/324-1/43 Erklæring/avtale, 12.01.1996
  rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:105 Bnr:129
  rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:105 Bnr:130
  rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:105 Bnr:131
  rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:105 Bnr:132
  rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:105 Bnr:133
  rettighetshaver:Knr:1108 Gnr:105 Bnr:134
  Bestemmelse om adkomstrett
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Ovennevnte avtaler kan fås ved henvendelse megler.
 • Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen avsatt til fritidsbebyggelse iflg. Kommuneplan for Sandnes 2019-2035, planID 201811, ikrafttredelse: 11.03.2019. Tomten er markert med ras- og skredfare.
 • Gnr. 105 Bnr. 134 i Sandnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt et vederlag tilsvarende kr. 35 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19 900,- og oppgjørshonorar kr. 5 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ove Skjæveland
  Rita Kolnes
Trond Kristoffersen

Megler

Trond Kristoffersen

45 00 77 61

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev