aktiv-eiendomsmegling
Solgt
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Sandslimarka 33 B!

SANDSLI Sandslimarka 33B H0206

SOLGT !! Meget attraktiv 2-roms eierleilighet fra 2021 | Fast parkeringsplass i garasje

 • kr 2 990 000
 • BRA 45 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 990 000
 • Omkostningerkr 92 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 082 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 021
 • Soverom1
 • ArealP-rom 42 m²
 • Felleskostnaderkr 1 463
 • Tomt11 631.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   87 792,- (Omkostninger totalt)   3 077 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Sandslimarka 33 B! Dette er en flott selveiet leilighet fra 2021 med sentral beliggenhet på Sandsli. Her har man nærhet til det meste man måtte behøve i hverdagen. For ytterligere servicetilbud og fasiliteter er veien til Lagunen Storsenter og Bergen sentrum kort med enten kollektivtransport eller bil. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder: Stue med kjøkkendel, soverom, entrè, bad og innvendig bod. Kort oppsummert: - Fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg - Altan på ca. 7,5 m² - Ekstern bod i bygget underetasje Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

Sandslimarka 33B H0206, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 45 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 42 kvm Stue med kjøkkendel, soverom, entré, bad
  Sekundærrom
  2. etasje: 3 kvm Bod  Tomt
  11631.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles tomt er opparbeidet med plen bed og busker. Uteplass med belegningsstein og benker.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en sentral beliggenhet på Sandsli. Området er under utvikling og i nærområdet har man tilgang på blant annet dagligvarebutikker, Padel- og squashall, treningssenter og restaurant. Alt dette når man på ca. 5 minutters gange. Dersom man har behov for ytterligere servicetilbud og fasiliteter er Lagunen Storsenter en kort kjøretur unna. For den turglade er det kort vei til lokale fjell som Smøråsfjellet, Stendafjellet og turløyper ved Skranevatnet og Håvardstunvatnet. Det er ellers kort vei til flere treningssentre som blant annet Aktiv 365, Nr 1 Fitness Xpress, Barrys Fana, Sats og CrossFit Fana. Av kollektivtilbud finner man nærmeste bybanestopp i Sandslivegen en kort gåtur unna leiligheten. Nærmeste busstopp ligger i Sandslihaugen og er en spasertur på 4 minutter unna.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Leiligheten ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Byggemåte
  Bygget er fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i betongkonstruksjoner med utvendig byggestein. Flatt tak-konstruksjon utvendig tekket med sarnafil eller annet membran foile. Yttertaket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført i henhold til datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

  Innhold
  AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Sandslimarka 33 B! Dette er en flott selveiet leilighet fra 2021 med sentral beliggenhet på Sandsli. Her har man nærhet til det meste man måtte behøve i hverdagen. For ytterligere servicetilbud og fasiliteter er veien til Lagunen Storsenter og Bergen sentrum kort med enten kollektivtransport eller bil. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder: Stue med kjøkkendel, soverom, entrè, bad og innvendig bod. Bilen parkeres på fast plass i felles garasjeanlegg. For ytterligere oppbevaring disponerer leiligheten en ekstern bod i byggets underetasje. Det er også felles sykkelparkering i sameiet.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.    Forhold som har fått TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Dører: Det er avvik: Det er sprekk i treskel til altandør. Tiltak: Lokal utbedring av avvik. Innvendig > Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innhente dokumentasjon, om mulig. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Innhente dokumentasjon, om mulig Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tiltak: Det kan være stakemuligheter i fellesarealer.

  Innbo og løsøre
  Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger fast parkeringsplass i felles garasjeanlegg

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   87 792,- (Omkostninger totalt)   3 077 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Gulvvarme på badet. Radiator i stue tilknyttet fjernvarmeanlegg i sameiet.

  Energiklasse
  C

 • Kommunale avgifter
  6933

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  729031

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  2770316

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Formuesverdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

  Sameiebrøk
  55/11278

  Felleskostnader pr. mnd
  1463

  Felleskostnader inkluderer
  Kabel-TV/internett, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, strøm i fellesareal m.m. Styreleder opplyser om at det vil komme en økning av felleskostnader i 2023 som per tid ikke er fastsatt. Økningen vil bli ca. 180,- pr seksjon.

  Om sameiet
  Sameiet består av 165 eierseksjoner, hvorav en seksjon har næringsformål og 164 seksjoner skal brukes til boligformål.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Styreleder opplyser om at det vil komme en økning av felleskostnader i 2023 som per tid ikke er fastsatt. Økningen vil bli ca. 180,- pr seksjon. Hentet fra årsmøte 2022: Forslag om å hente inn anbud på solskjerming for sameiet ble vedtatt på årsmøte 2022. Inntekter Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 1 592 139. Av dette utgjør startkapital til sameiet kr 460.000 Kostnader Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 829 721. Resultat Årets resultat på kr 762 299 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Se vedlagte husordensregler for bestemmelser for dyrehold.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/116/8/66: 24.04.1923 - Dokumentnr: 901098 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  24.05.1927 - Dokumentnr: 901325 - Erklæring/avtale Grensegangssak
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.10.1940 - Dokumentnr: 302868 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:99 Bnr:13
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.10.1940 - Dokumentnr: 302868 - Bestemmelse om gjerde Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  20.11.1944 - Dokumentnr: 303678 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:99 Bnr:16
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.12.1944 - Dokumentnr: 303989 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:16
  Best. om fiskerett
  Bestemmelse om veg
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.04.1945 - Dokumentnr: 301186 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:17
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  21.04.1945 - Dokumentnr: 301187 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:18
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  11.08.1945 - Dokumentnr: 302292 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:19
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  06.03.1951 - Dokumentnr: 301456 - Erklæring/avtale Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.02.1958 - Dokumentnr: 300503 - Skjønn I anledning veigrunn til veianlegget Rådal-Håvardsthun-
  Flesland
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.11.1961 - Dokumentnr: 306884 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Televerket
  Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  03.07.1980 - Dokumentnr: 16505 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:105
  Best. om rep. og vedl.hold
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.07.1981 - Dokumentnr: 15697 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:105
  Rett til å heve veien p.g.a. kloakkledning.
  Anleggsseksjonen må samtykke i evnt. slettelse.
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  11.12.1981 - Dokumentnr: 29022 - Bestemmelse om vannledn. Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:5
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
  fellesledninger m.v.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.04.2019 - Dokumentnr: 443163 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Bkk AS
  Org.nr: 976 944 801
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  Bestemmelse om adkomstrett
  Overført fra: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:8
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.03.2021 - Dokumentnr: 321443 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:10
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.03.2021 - Dokumentnr: 321443 - Bestemmelse om parkering Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:10
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.03.2021 - Dokumentnr: 321443 - Rett til utskilt tomt Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:127 Snr:10
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.03.2021 - Dokumentnr: 333367 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Bergen Kommune
  Org.nr: 964 338 531
  Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler
  Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.03.2021 - Dokumentnr: 333421 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:179 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:179 Snr:2
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.03.2021 - Dokumentnr: 333421 - Bestemmelse om parkering Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:179 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:116 Bnr:179 Snr:2
  Bestemmelse om vedlikehold
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.03.2021 - Dokumentnr: 314161 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 66
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 55/11278


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 07.11.2022. Tiltaket gjelder nybygg bolig.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Adkomst fra offentlig vei via privat interne veier. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål ihht. reguleringsplan på grunnen. PlanID: 61500000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 116 BNR 107 MFL., SANDSLI VEST Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 08.12.2015 Dekningsgrad: 08.12.2015 Reguleringsformål: Boligbeb. - blokkbebyggelse, gang- sykkelveg, annen veggrunn, tenk.anl, komb. formål samf.anl. - teknisk infrastr.tras., kjøreveg, kontor, kombinert bebyggelse og anleggsformål, forretning, kontor. Hensynssoner: Frisiktsone (0,4 %) Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Beskrivelse: Fana skytterlag - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % Det er flere prosjekter under utvikling og bygging i området. Man må påregne støy ved byggearbeid i nærområdet. Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 70500000 Plannavn: YTREBYGDA. GNR 116 BNR 115, SANDSLIHAUGEN Status: Planlegging igangsatt Planforslaget gjelder boligformål i hovedsak blokkbebyggelse 4-6. et, noe rekkehus 2-3 etasjer, offentlig tjenesteyting - barnehage/skole, felles parkeringsløsninger, forutsetter riving av eksisterende bygningsmasse, kalt "Statoil-bygget". Andre opplysninger Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Selveiet bolig kan fritt leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   87 792,- (Omkostninger totalt)   3 077 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  92792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev