aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv eiendomsmegling har gleden av å presentere Kjølebrøndsveien 568!

SANNIDAL Kjølebrøndsveien 568

Oppgradert hytte i fine omgivelser med ferskvann og turstier.

 • kr 1 250 000
 • BRA 55 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 250 000
 • Omkostningerkr 48 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 298 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 989
 • Soverom3
 • ArealP-rom 52 m²
 • Tomt674 m²
 • Eierform tomt -
 • 1 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  31 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000))

  48 292 (Omkostninger totalt)

  1 298 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Hytta ligger sørvendt, tett på det lille ferskvannet Åltjenn. I umiddelbar nærhet ligger også Breivann og Langvann som begge er fine bade- og fiskevann med ørret og abbor. Eiendommen har disponert båtfeste i Langvann. De siste årene er hytta vesentlig oppgradert, ny eier kan la arbeidshanskene ligge igjen hjemme, og nyte de neste feriene. I tillegg til vakker natur rett utenfor døra ligger eiendommen en kort kjøretur unna E18, AMFI Kragerø senteret med bussforbindelser, dagligvareforretninger og butikker. Til Kragerø sentrum tar det ca. 20 minutter med bil. Stabbestad med fantastiske Kragerø Resort ligger ikke mer enn ca 15 km unna.

Kjølebrøndsveien 568, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 55 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 52 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Stue/kjøkken, gang, bad og 3 soverom.  Tomt
  674m²

  Beskrivelse av tomt
  Naturtomt på 674 kvm iht. målebrev, datert: 05.01.1990. Det er gruset adkomst/parkering. Flott sørvendt terrasse. Tomtetype: Festet Grunneier: Abraham Sørdalen Festeavgift kr: 1 400,- pr år. Festeavgiften for 2023 er betalt. Grunnleien: Konsumprisindeksreguleres hvert 10 år, neste gang i 2030. Utløp: 2089

  Beliggenhet
  Hytta ligger sørvendt, tett på det lille ferskvannet Åltjenn. Det lille hyttefeltet er omringet av mange fine bade- og fiskevann. Blant annet Breivann i sydvest og Langvann som ligger øst for hytta. Begge er gode fiskevann, med ørret og abbor. Eiendommen har disponert båtfeste i Langvann. Ellers er eiendommen solrik, med sol fra morgen til kveld. Det tar ca. 6-7 minutter med kjøring til E18, samt Alti Kragerø, med butikker og dagligvareforretninger. Her er det også bussforbindelse, med avganger til Oslo og Kristiansand. Til Kragerø tar det ca. 20 minutter med bil. Stabbestad ligger 15 km fra hytta, med blant annet Kragerø Resort og sine mange tilbud. Her er det muligheter for å spille tennis, sandvolleyball og golf. Resorten har en av Norges flotteste golfbaner med blant annet driving range og korthullsbane.

  Adkomst
  Se kartskisse.

  Bebyggelse
  Området har spredt hyttebebyggelse.

  Byggemåte
  Grunn av synlig grunnfjell og spredte løsmasser. Drenering av overvann/takvann til grunn. Bygningen er fundamentert på pilarer av betong til grunn. Taket er tekket med shingel, og har underliggende bordtak av heltré bord. Eier har lagt ny pappshingel. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Veggkonstruksjon av bindingsverk av tré med stående bordkledning. Takstoler av taksperrer med lastoverføring på bærebjelker. Malte trevinduer med to lags glass. Vinduene er skiftet av eier i 2020 med uuuntak av et vindu som er originalt fra byggeår. Malt hovedytterdør av tré. Balkongdør av tré med innsatt isolérglass. Terrasse av impregnert trelast. Terrassen er utbedret/konstruert av eier i 2020.

  Innhold
  Fritidsboligen inneholder: - Gang, stue/kjøkken, bad og 3 soverom.

  Standard
  Hytta er oppført i 1989, oppgradert fra 2018-2020 med bl. a. innlagt strøm, nye gulv, nytt kjøkken og ny terrasse. Hytta er bestående av åpen stue- og kjøkkenløsning, 3 soverom, toalettrom og bad. Fra stue er det utgang til stor og solrik terrasse. Herfra er det fin utsikt mot Åltjenn. Kjøkkeninnredning fra 2019 utformet i vinkel, med grå profilerte fronter. Baderomsinnredning med folierte fronter, og heldekkede hvit servant. Badet inneholder også dusjkabinett og nytt cinderella toalett. Innredning og dusjkabinett ble installert i 2019. Hytta inneholder 3 soverom. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 og TG 3: Forhold som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik, som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid): - Bad, generelt: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet fungerer med dagens tilstand og bruksgrad (fritid). Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik som kan kreve tiltak): - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. - Avløpsrør: Avløp for gråvann til terreng. Tiltak: Avløpsvann bør ledes til godkjent avløp. - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank Forhold som har fått TG2 (mindre avvik, som ikke som ikke krever umiddelbare tiltak): - Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Tiltak er ikke nødvendig. - Vannledninger: Forholdsvis enkel utførelse, anlegget må stenges for vinteren. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Kragerø Takst AS ved Kevin Hunter Nielsen datert: 24.04.2023. Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Hytta overleveres som den står med innbo og utstyr. Det blir ikke foretatt nedvask eller rydding. Hjørneskap, rotting hjørnesofa med bord, gardiner og trau med sleiv medfølger ikke. Selger tar også med seg personlige eiendeler herunder bl.a. bilder, klær, dyner, puter og sengetøy.

  Hvitevarer
  Hvitevarer medfølger.

  Moderninseringer og påkostninger
  - Nye gulv 2018 + pusset opp generelt overflater - Ny redskapsbod 2018 - Nytt kjøkken og hvitevarer 2019 - Nytt dusjkabinett og baderomsinnredning 2019 - Byttet alle vinduer i stue + verandadør 2019 - Vinduer er byttet på alle 3 soverom i 2023 - Lagt inn strøm 2019 - Ny terrasse 2019/20 (moelven varmebehandlet) - Ny takshingel (Isola) + vindskier og takrenner. 2020.

  Parkering
  Oppstillingsplass på egen festetomt, samt felles parkering.

  Forsikringsselskap
  Storebrand

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Hytta overleveres som den står med innbo og utstyr. Det blir ikke foretatt nedvask eller rydding. Hjørneskap, rotting hjørnesofa med bord, gardiner og trau med sleiv medfølger ikke. Selger tar også med seg personlige eiendeler herunder bl.a. bilder, klær, dyner, puter og sengetøy. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  31 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000))

  48 292 (Omkostninger totalt)

  1 298 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisitet, samt vedfyring er installert i enheten.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  3000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter renovasjon fritid og feieavgift fritid. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Totale kommunale avgifter inklusiv eiendomsskatt utgjør kr 5 298,- pr. år/2023.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 2 298 pr. år/2023. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Andre utgifter
  Kommunale avgifter, festeavgift og forsikring.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3814/73/29: 13.03.1990 - Dokumentnr: 927 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste Festetid: 99 år Dette dokument inneholder opplysninger vedrørende festekontrakt. Se punkt "tomt" på side ........ i salgsoppgaven. 13.03.1990 - Dokumentnr: 927 - Best om garasje/parkering Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:73 Bnr:5 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:73 Bnr:35 Dette dokument gir denne eiendommen m.fl. rett til parkering.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Dette betyr at man ikke lenger kan søke om ferdigattest for eiendommen, og senere tiltak som er utført før 1998. Dette betyr imidlertid ikke at ulovlig oppførte bygg/ulovlige tiltak blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt i bruk. Forholdet med manglende ferdigattest og midlertidig brukstillatelse for eiendommer bygget på denne tiden, er veldig vanlig i kommunen. Hytta har vært i bruk i nær 35 år, og det antas at dette forholdet er uten praktisk betydning for kjøper. Det foreligger byggetegninger, datert: 03.11.1987. Disse stemmer godt med dagens bruk. Det er enkelte fasadeavvik i forhold til vindusplasseringer. Det er også ett unntak hva gjelder bruken, bod vist på byggetegninger er i dag omgjort til vaskerom/bad. Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler/ulovligheter. En lovlighetsmangel er et avvik mellom tillatt bruk og faktisk bruk. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring eller kreve retting, i ytterste konsekvens kan det fremsettes pålegg om rivning. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Vei, vann og avløp
  Det er sommervann lagt inn til kjøkken og bad. Hytta har ikke kloakk/avløp, og det er kun anledning til å ha vann til hyttevegg.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av "reguleringsplan for Sørdalen", og er regulert til jord/skogbruk (ca. 500 kvm) og fritidsbebyggelse (ca. 170 kvm). Iht. reguleringsplanen, kan det se ut til at hyttene i dette området er feilplassert. Ca. 26 kvm av tomta er regulert til fareområde i form av høyspent krysser sørøstre hjørne av tomta. Planområdet vest og nord for eiendommen inneholder 4 ubebygde tomter, og er regulert til fritid. Ny eier må påregene seg byggearbeider i området ved utvidelse av hyttefeltet. Planområdet øst for eiendommen er regulert til parkering, samt søppelbod belligende nord for parkering. Eiendommen omfattes også av "Kommuneplan for Kragerø". I kommuneplanen er tomten og området rundt merket som LNFR-område (landbruk, natur og fritid). Reguleringsplan skal fortsatt gjelde.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  31 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 250 000))

  48 292 (Omkostninger totalt)

  1 298 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  48292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Ronny Jørstad

Megler

Ronny Jørstad

41 32 08 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev