aktiv-eiendomsmegling
Fasade vinter

SAUDA Åbødalen, Bjørkeli

Åbødalen - Hytte med usjenert beliggenhet, ved turterreng og skiløype - Påbygd, skiftet tak og vinduer i 2000

 • kr 940 000
 • BRA 46 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 940 000
 • Omkostningerkr 39 470
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 979 470
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 958
 • Soverom2
 • ArealP-rom 46 m²
 • Tomt1 250 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 940 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 940 000,-)) 39 470,- (Omkostninger totalt) 979 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytte beliggende rett nedenfor Klovsteinar i Åbødalen. Fin beliggenhet med utgangspunkt i turløyper sommer og vinter. Oppført i 1958 og påbygd i 2000 (bad/vaskerom). Tak (stålplater) og alle vinduer ble skiftet i 2000. To soverom med plassbygd køyesenger - 4 sengeplasser. Lysbeiset panel på vegger og tak. Tregulv. Bad med snurredass og dusjkabinett (pumpedusj). Stue med plass til spisebord og sofahjørne. Peis og vedovn. Plassbygd kjøkken. Kokeapparat med gass. Vann hentes fra bekken ved hytta. Strømkabel ligger til vegg. I dag er det solcellepanel (batteri defekt). Uthus/vedbod. Selveiet tomt. Ikke oppmålt, men skylddelingspapirene angir tomteareal ca 1.250 kvm (ca 25x50m). Hytta selges som den står med alt innhold, klar for overtakelse. Velkommen til visning!

Åbødalen, Bjørkeli, Rogaland

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 46 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 46 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Bad/vaskerom , Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2, Vaskerom  Tomt
  1250m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er ikke oppmålt, men anslått areal er ca 1.250 kvm. Se vedlagte skylddelingsforretning. Oppmåling kan bestilles fra Sauda kommune.

  Beliggenhet
  Hytta ligger fritt til med mye boltreplass og barnevennlig beliggenhet. Utsikt opp mot Kuvestølnuten, Nonskiljenuten, Storaheinuten, på 1.200-1.300 m.o.h. Fossdalsvatnet er en fin, barnevennlig tur, med muligheter for å fiske. Her ligger det også båt tilgjengelig (Sauda jeger og fisk). Åbødalen er av lokalbefolkningen kåret til Saudas vakreste dal. Her er det et nydelig turterreng med stort løypenett både vinter- og sommertid. Det ligger flere nuter på ca 900 - 1.300 m.o.h for dagstur med oppstart fra hytta. Få minutter i fra ligger Klovsteintjødna ved Storemyr. Dette er en populær badeplass både for lokalbefolkningen og for alle hytteeiere i Åbødalen. Hytteforeningen har lagt godt tilrette på plassen med både grillplass, toaletter, flytebrygge og sandstrand. Her har en også det tradisjonelle påskerennet langfredag. Oppkjørt løype er rett ved hytta og går rundt Åbødalen, 8,6 km. Fra enden av veien, ved Buer, kan en gå inn på sti til jettegrytene. Det finnes flere jettegryter i området, av ulik størrelse og passer perfekt for bading for småbarn. Dersom en går på jakt er det salg av jaktkort for områder i Åbødalen med småvilt, i regi av Sauda Jeger og fiskeforening. Se ut.no for oversikt over merket turløyper, samt portalsauda.no og saudaferie.no for nærmere info .

  Adkomst
  Fra Sauda sentrum følger en Espelandsvegen helt opp til Jeskedalen/vinterparkering. Følg veien oppover mot dalen i ca 2,5 km til du får p-plass på venstre hånd. Følg stien ned skråningen til du ser hytta. Ca. 500 m etter badeplassen.

  Bebyggelse
  Området består av fritidsbebyggelse.

  Byggemåte
  Hytten er oppført i bindingsverk i 1958. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 26.08.2022 av Ivar Johannes Handeland teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Bad/vaskerom , Stue/kjøkken , Soverom , Soverom 2, Vaskerom. Uthus.

  Standard
  Utvendige forhold Grunnmur består av lødd naturstein. Det er enkelte steder noe løs stein. Innvendige målinger med laser av gulvet viser avvik på ca 35 mm. Under stuevinduet ved trappen er det åpning og tilgang til å krype inn under bjelkelaget. Gulvet har noen gamle sydde glassvattmapper mellom bjelkene. Veggene er kledt med stående lektekledning. Tilstand kledning er ok. Mangler litt maling og har noen tørkesprekker i nedre kant.. Alle vinduer ble skiftet i 2000. Karmtykkelsen ble målt til 135 mm. Det kan tyde på at veggene er oppført med 3 " stolp og ikke 4 ". Taket er tekket med stålplater som ble skiftet i 2000. Samme år ble tilbygget med vaskerom og takoverbygg bygd. Pipa har heldekkende pipehatt. Innvendige forhold Hytten 3 " gulvbord fra byggeåret. Tilstand er noe slitt, men ok. Vegger har lys beiset panel. Hele taket er flatt med synlig malte takbjelker. Det var ingen tilgang til tak-konstruksjonen via luke. I stuen er det både peis og stor vedovn. Tekniske installasjoner Det er solcelleanlegg med innvendige kontakter og lys. Batteri til solcelleanlegget er defekt og alarmen i styringsboksen er derfor frakoblet. Strømkabel er lagt bort til hytten på utsiden av veggen. I kjøkken-boden på baksiden er det gassflaske i kjøkkenbenken med slanger opp til kokeapparat. Slangen er fra 2011 og bør byttes. På veggen henger brannslukningsapparat , men usikker på alder. Må være mindre enn 10 år iht. krav.

  Innbo og løsøre
  Selges med alt innhold som vist på bilder / visning.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering ved vei / grunneiers eiendom. Ingen skriftlige avtaler om p-plass foreligger. Nabohytte har opparbeidet p-plassen på eget initiativ og det er 4 hytter som deler på p-plassen, se bilde.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Eiendommen selges med alt innhold, som den står på visning. Vil ikke bli ytterligere utvasket før overtakelse.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  940 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 940 000,-)) 39 470,- (Omkostninger totalt) 979 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Vedovn og peis i stue.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  1858

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Hytterenovasjon, Eiendomsskatt og Feie og tilsynsavgift hytter.

  Formuesverdi primær
  39915

  Formuesverdi primær år
  2020

  Andre utgifter
  I tillegg til kommunale avgifter, påløper det kostnader forbundet med forsikring. Avgift ved tilkobling til strømnett.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1135/32/307: 07.09.1956 - Dokumentnr: 1489 - Bestemmelse om gjerde 07.09.1956 - Dokumentnr: 1488 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:1135 Gnr:32 Bnr:19
  07.09.1956 - Dokumentnr: 1489 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:32 Bnr:19
  Bestemmelse om vannrett


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, noe som ikke var normalt å utstede ved oppføringstidspunkt. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Vei, vann og avløp
  Kommunal vei opp Åbødalen. Vann hentes fra bekk.

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende regulering er : Sauda kommune - Reguleringsbestemmelser til bebyggelsesplan for fritidsbebyggelse på Gnr 32 Bnr 19 ved Klovsteinstjørna.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, men ikke oppmålt. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  940 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 940 000,-)) 39 470,- (Omkostninger totalt) 979 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  39470

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende fastpris kr. 40.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr og oppgjørshonorar kr. 14.900,-. Utlegg utgjør kr. 16.012. Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Kurt Inge Nybru

Megler

Kurt Inge Nybru

91 52 30 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev