aktiv-eiendomsmegling
Fasade
Fasade

SAUDA Åbødalen , "Granlund"

Åbødalen - Frittliggende hytte beliggende inntil tur- og skiløype - Flott turterreng - P-plass like ved

  • kr 990 000
  • BRA 57 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 990 000
  • Omkostningerkr 43 992
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 033 992
  • ObjektstypeFritidseiendom
  • EierformSelveier
  • Byggeår1953
  • Soverom2
  • ArealP-rom 47 m²
  • Tomt750 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   43 992,- (Omkostninger totalt)   1 033 992,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Hytte beliggende på "Bakkasiå" i Åbødalen. Hytta ble oppført i 1953 og påbygd i 1980 med 20 kvm. Kledning og hele taket skiftet i 1980 og holder god stand. 3 vinduer på langveggen ble skiftet i 2018. Røros-vinduer og dører, i god stand. Innvendig innredet med furugulv og laftepanel på vegger. Påbygd del er to soverom på totalt ca. 20 kvm. I tillegg har en muligheter for soveplasser på hems (ikke godkjent takhøyde og rømningsvei). Kjøkken med gasskomfyr. Vann hentes fra elv eller bekk like ved. Stue med plass til både spiseplass og sofagruppe. Vedkjeller; jordgulv med naturheller. Redskapsbod på ca 10 kvm. I tillegg utedo. Enkel tilkomst med bilvei og p-plass ved hytta sommertid. Vinter er det ca. 900m fra Jeskedalen/vinterparkering. Hytta overtas som den står med innhold.
Oversikt innover Åbødalen

Åbødalen , "Granlund", Rogaland

  • Arealbeskrivelse
    Hytte
    Bruksareal
    1. etasje: 47 kvm
    Primærrom
    1. etasje: 47 kvm Gang , Kjøkken , Stue , Soverom , Soverom 2

    Bod
    Bruksareal
    1. etasje: 10 kvm
    Sekundærrom
    1. etasje: 10 kvm Bod



    Tomt
    750m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiertomt på ca. 750 kvm.   Ifølge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 9 kvm og et oppgitt areal på 750 kvm. Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Beliggende på "Bakkasiå" i Åbødalen. Hytta ligger fredlig og frittliggende, men samtidig har en vei og parkeringsplass like ved. Vintertid er det ca 900m til Jeskedalen som har felles vinterparkering. Det blir kjørt skiløype/scooter rundt Åbødalen. Løypa følger veien, som betyr at en kan gå rett inn i skisporet fra hytta. Åbødalen er av lokalbefolkningen kåret til Saudas vakreste dal. Her er det et nydelig turterreng med stort løypenett både vinter- og sommertid. Det ligger flere nuter på ca 900 - 1.300 m.o.h for dagstur med oppstart fra hytta. Fossdalsvatnet er en fin, barnevennlig tur, med muligheter for å fiske. Her ligger det også båt tilgjengelig (Sauda jeger og fisk). Klovsteintjødna ved Storemyr er en populær badeplass både for lokalbefolkningen og for alle hytteeiere i Åbødalen. Hytteforeningen har lagt godt tilrette på plassen med både grillplass, toaletter, flytebrygge og sandstrand. Her har en også det tradisjonelle påskerennet langfredag. Oppkjørt løype er rett ved hytta og går rundt Åbødalen, 8,6 km. Fra enden av veien i Åbødalen, ved Buer, kan en gå inn på sti til jettegrytene. Det finnes flere jettegryter i området, av ulik størrelse og passer perfekt for bading for småbarn. Dersom en går på jakt er det salg av jaktkort for områder i Åbødalen med småvilt, i regi av Sauda Jeger og fiskeforening. Se ut.no for oversikt over merket turløyper, samt portalsauda.no og saudaferie.no for nærmere info .

    Adkomst
    Fra Jeskedalen/Vinterparkering , ta vei opp på venstre hånd før broen som går videre opp Åbødalen. Følg grusvei oppover til du får hytta på venstre hånd.

    Byggemåte
    Bygningsstruktur Første del av hytta som er bygd i 1953 er oppført i reisverk med utvendig liggende trekledning. På hemsen ligger langsgående takåser. Grunnmuren på gamle delen har kjeller. Muren består av lødd naturstein som er pusset utvendig. Bjelkelaget ser veldig bra ut Hytta ble bygd på i 1980 i 4 " isolert reisverk. Grunnmuren består av støpt såle og pusset mur av lecablokker. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 07.09.23 av Ivar Johannes Handeland for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

    Innhold
    1. etg : Gang, kjøkken, stue og to soverom. Hemsrom. Kjellerrom.

    Standard
    Hytten, på ca 30 m2, ble oppført i 1953 i konstruksjon av reisverk og takåser samt pusset natursteinsmur med kjeller. I 1980 ble hytten påbygd med 2 stk soverom, ca 20 m2. Da ble samtidig hele kledningen og hele taket skiftet. Derfor er tilstand på kledning og tak god. Taket består av aluminiumsplater. 3 stk vinduer på langvegg ble skiftet i 2018. De andre vinduene er fra 1980 og har en del kitt og malingslitasje. Innvendig er det normal elde og slitasje. Det ble montert ny laftepanel i stuen på 80-tallet. Soverom i tilbygg har veldig liten slitasje. Hytta har ikke innlagt strøm eller vann. Det er do i uthuset. Kjøkken har gasskomfyr. Mer informasjon må leses inne i rapport. Utvendige forhold Hytten ble påbygd i 1980 med ca 20 m2. Tilbygget besto av 2 stk soverom. Da ble det montert ny kledning, vinduer og nytt aluminiumstak på hele hytten. Derfor er tilstanden på kledning og tak god idag. Vinduer har en god del slitasje i maling og kitt. 3 stk vinduer i langvegg ble skiftet i 2018. De har utvendig vedlikeholdsfri aluminiumskledning. Lecamuren har en del sprekker i murpussen . Innvendige forhold Utførte innvendige lasermålinger av gulv viste at gulvet hadde ett avvik på ca 20 mm i overgangen mellom gammelt og nytt gulv. Vegger ble panelt med laftepanel på 80-tallet. Tekniske installasjoner Det er ikke strøm. Spesialrom Do er i uthuset. Kjøkken Furu kjøkkenbenk og skap med laminat benkeplate. Inneholder bla. utslagsvask med utløp til balje og gasskomfyr. Bod Uthus brukt som lager og utedo. Har liggende trekledning og torv på taket. Kledningen ser bra ut. Torvtaket ser også bra ut med ok vindskier og torvstokk. Men plattingen foran inngangen er råtten og må skiftes.

    Innbo og løsøre
    Overtas med alt innhold som står ved kjøpers besiktigelse. Vil ikke bli ytterligere ryddet ut før overtakelse.

    Parkering
    Tinglyst rett til parkering like ved

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Hems med 25 m2 gulv . Men takhøyden i møne er bare 178 cm og ikke godkjent som rom for varig opphold. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   43 992,- (Omkostninger totalt)   1 033 992,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Vedovn i stue.

    Energiklasse
    unknown

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

  • Kommunale avgifter
    2363

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene omfatter renovasjonsgebyr, eiendomsskatt samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

    Info formuesverdi
    Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt i forbindelse med eierskiftet. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1135/31/26: 31.01.1974 - Dokumentnr: 535 - Forkjøpsrett Rettighetshavere: Bakka Egil, Olav og Bjørg . Forkjøpsretten er utgått / ikke gjeldende. 31.01.1974 - Dokumentnr: 535 - Bestemmelse om gjerde 12.11.1973 - Dokumentnr: 4520 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:1135 Gnr:31 Bnr:8 31.01.1974 - Dokumentnr: 535 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:31 Bnr:8 Bestemmelse om garasje/parkering Bestemmelse om vannrett Bestemmelse om vedhogst Gjelder denne registerenheten med flere 04.09.2020 - Dokumentnr: 2971885 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:31 Bnr:8 Bestemmelse om vedlikehold Bestemmelse om snuplass Gjelder denne registerenheten med flere 04.09.2020 - Dokumentnr: 2971885 - Bestemmelse om parkering Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:31 Bnr:8 Bestemmelse om vedlikehold Gjelder denne registerenheten med flere

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, noe som ikke var normalt å utstede ved oppføringstidspunkt. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

    Vei, vann og avløp
    Privat vei - tinglyst rett, se vedlagt. Rett til å hente vann.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er godkjent bruk for fritid. Ligger i LNF-område og innenfor byggegrense mot Åbødalsvassdraget. Det er begrensninger ihht kommuneplanens arealdel 2019-2031 og eventuelle tiltak, f.eks bilvei til tomt (se vedlagte dokument) må søkes dispensasjon.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Tomten er bebygd, mindre enn 2 dekar og er godkjent fradelt etter plan- og bygningsloven og jordloven. Tomten er ikke digitalt oppmålt og kjøper må derfor fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,00))   43 992,- (Omkostninger totalt)   1 033 992,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    43992

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Kurt Inge Nybru

Megler

Kurt Inge Nybru

91 52 30 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev