aktiv-eiendomsmegling
Beliggende på en høyde med flott utsikt
Beliggende på en høyde med flott utsikt

SAUDA Breiborg

Breiborg - Hytte med flott beliggenhet og utsikt - Selveiet tomt - Godt vedlikeholdt

 • kr 1 190 000
 • BRA 54 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 190 000
 • Omkostningerkr 46 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 236 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1960
 • Soverom2
 • ArealP-rom 50 m²
 • Tomt923 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 29 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 190 000,00))   46 792,- (Omkostninger totalt)   1 236 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytten ble opprinnelig bygd i 1960. Den er senere blitt påbygd i flere omganger. Første gang i 1981 og senere i 2004 med nytt inngangsparti med utvendig bod/toalett og større stue. Hytten er solid fundamentert og står på fjell. Utvendig er kledningen godt malt og vedlikeholdt. Mesteparten av vinduene er fra 80-tallet , men tilstanden er fortsatt god. Taket har aluminiumsplater av god tilstand. Innvendig er det liten elde og slitasje. Ikke innlagt strøm eller vann. Solcelleanlegg og gass til komfyr og kjøleskap. Nytt separett toalett. Selveiet tomt. Privat parkering og ca. 250m sti til hytta. Breiborg har vinterstengt vei fra rundt midten av desember og til vinterferien. Denne perioden er det muligheter for scootertransport fra Hellandsbygd.
Fasade

Breiborg, Rogaland

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 54 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 50 kvm Vindfang , Bad , Stue/kjøkken, To soverom
  Sekundærrom
  1. etasje: 4 kvm Bod  Tomt
  923m²

  Beliggenhet
  Breiborg er et eldorado for turer hele året. Her starter en på 6-700 moh og har muligheten til å gå til flere nuter på 900 - 1.550 moh. Turen starter fra hytta - her er det turmuligheter i den ene eller andre retningen. Se ut.no for beskrivelse og kart for turløyper i området. Det ligger flere vann i området. Idyllisk tjern ligger like bak hytta. Skiløyper i nærheten , populære løyper både for lokal befolkning og hytteeiere på Breiborg. Ellers finnes det jaktterreng på Breiborg (Sauda jeger og fiskeforening). Ut over uendelig med turløyper på Breiborg, er det kun en halvtimes kjøretur ned til Sauda sentrum der en har bl.a. butikker, badeanlegg med utendørs basseng og kino.

  Adkomst
  Se finn-kart. Hytta er synlig fra veien, på høyre side når en kommer opp på Breiborg , ned til høyre ved den første store parkeringsplassen før gamle turisthytta.

  Bebyggelse
  Området består av fritidsbebyggelse.

  Byggemåte
  Hytten ble oppført i 1960 med datidens reisverk. Den har senere blitt påbygd i flere omganger. Første gang i 1981 med bla. 2 stk soverom og vaskerom og senere utviding av stue og utvendig bod med inngangsparti i 2004. Bygget står på fjell med grunnmur av peler og lødd naturstein. Tak-konstruksjon består av taksperr og tversgående bjelker. I stuen er bla. en jerndipp lagt inn på tvers og kledt inn. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 12.09.23 av Ivar Johannes Handeland for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  1.etasje: Vindfang, vaske/dusjrom, to soverom, stue/kjøkken. Stige til hems fra stue og vindfang. Toalettrom og bod ved overbygd inngangsparti.

  Standard
  Bygningsstruktur Hytten ble oppført i 1960 med datidens reisverk. Den har senere blitt påbygd i flere omganger. Første gang i 1981 med bla. 2 stk soverom og vaskerom og senere utviding av stue og utvendig bod med inngangsparti i 2004. Bygget står på fjell med grunnmur av peler og lødd naturstein. Tak-konstruksjon består av taksperr og tversgående bjelker. I stuen er bla. en jerndipp lagt inn på tvers og kledt inn. Utvendige forhold Hytten står på fjell. Grunnmuren består av støpte peler og lødd naturstein. Det var ikke mulig å krype under hele hytten. Det tas derfor forbehold vedr. tilstand av undersiden av bjelkelaget. Men innvendige målinger utført med laser, viste at gulvet var meget beint. Kledningen er godt malt og vedlikeholdt på hele hytten. Det ble avdekket noe råte i listverk rundt vinduer. De fleste vinduene er fra 80-tallet bortsett fra tilbygget i stuen som er fra 2003. Vinduene fra 80-tallet er topphengslet og er fremdeles gode. Men antatt levetid minker. Vannbord over skråvinduer er IKKE innfelt med beslag i kledningen og kan føre til lekkasje. Det mangler også takbeslag mellom takplater og vegg på tilbygg i stuen. På taket ligger aluminiumsplater fra ulike tidsperioder, de eldste er fra 80-tallet. Tilstanden ser bra ut. Innvendige forhold Det er en stor, pen og luftig stueløsning med bla. synlige tak-konstruksjoner. Overflater har generelt liten slitasje. Tekniske installasjoner Hytten har ett godt utbygd solcelleanlegg med mye kontakter og lyspunkt. (Alder og tilstand er ikke sjekket ) Spesialrom Utvendig bod har nytt separett toalett fra 2021. Våtrom Det er ikke innlagt vann. Men ett rom er innredet med dusjkabinett . Vann pumpes inn fra bøtte og varmes på gasskoker. Rommet har tregulv og ikke vanntett gulv.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 29 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 190 000,00))   46 792,- (Omkostninger totalt)   1 236 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Vedovn i stue.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  2676

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter hytterenovasjon, feie- og tilsynsavgift og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  63866

  Formuesverdi primær år
  2021

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1135/43/63: 25.08.1992 - Dokumentnr: 5261 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:1135 Gnr:43 Bnr:2
  25.08.1992 - Dokumentnr: 5261 - Overføring fra tidligere festenummer Utgått festenr:
  Knr:1135 Gnr:43 Bnr:2 Fnr:1
  26.11.1992 - Dokumentnr: 7119 - Rettigheter iflg. skjøte Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:43 Bnr:2
  Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:43 Bnr:144
  Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:43 Bnr:145
  Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:43 Bnr:146
  Rettighet hefter i: Knr:1135 Gnr:43 Bnr:147
  Bestemmelse om vannrett
  Bestemmelse om veg og parkering
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, noe som ikke var normalt å utstede ved oppføringstidspunkt. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Privat. Rettighet til å hente vann fra grunneiers eiendom samt rett til gangvei og parkering. Det er opparbeidet parkeringsplass og gangsti i samarbeid med nabohytter.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til fritid. Gjeldende reguleringsbestemmelser er "Bebyggelsesplan for Breiborg" datert 01.01.2000. Området er i kommuneplan fritidsbebyggelse. Det har vært arbeidet med forslag til ny plan for nye hytter i området, men i følge selger vil ikke foreslått plan påvirke denne eiendommen. Planarbeidet er satt på hold inntil videre.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 29 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 190 000,00))   46 792,- (Omkostninger totalt)   1 236 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  46792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr 44.900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr og oppgjørshonorar kr 14.900, -.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr  7.402,-.  Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr  10.900 ,- samt øvrige avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Kurt Inge Nybru

Megler

Kurt Inge Nybru

91 52 30 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev