aktiv-eiendomsmegling
DSC_2539

Rena Kirkebergg 14

Enebolig med sentrumsnær beliggenhet - Garasje - Uthus

 • 1 350 000
 • BRA 183 m²
 • PRISANTYDNING1 350 000
 • OMKOSTNINGER49 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 399 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 959
 • AREALP-rom 148 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 093 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 1 350 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  33 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  49 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 399 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:
1.etg: Vindfang, gang med trapp,soverom, wc, kjøkken, stue med utgang til terrasse, 2 .etg: soveromsgang, 3 soverom. bad, og bod/gang. Kjeller: Gang, 4 rom, bod og teknisk
rom, bod, vaskerom. uthus samt en intillliggende garasje.

Merk deg dette:

- 4 Soverom
- Stor tomt
- Terasse og uteareal orientert mot sør
- Rena sentrum ca. 1,3 km
- Turområder (bla. birken trasèen)

Kirkebergg 14, Innlandet

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  VELKOMMEN
  Boligens første etasje inneholder: wc, stue, kjøkken, spisestue og 1 soverom. Samt trappeforbindelse med 2. etasje og kjeller.

  STUE
  Boligens stue har vinduer mot sør, samt utgang til veranda mot sør.

  SPISESTUE
  Mellom stue og kjøkken ligger spisestuen, i spisestuen er det plassert en elektrisk varmepumpe luft-luft.

  KJØKKEN
  Boligens kjøkken har adkomst til spisestuen. Eldre kjøkkeninnredning.

  BAD
  Badet ligger i 2. etasje og er bygd på 80-tallet. Badet inneholder toalett, servant og vegghengt dusj med forheng.

  Badet har i tilstandsrapport fra takstmann fått tilstandsgrad 3, og det bør påregnes omfattende arbeid/rehabilitering for å møte dagens krav til standard.

  SOVEROM
  Boligen inneholder totalt 4 soverom, hvor 3 av rommene er i 2. etasje og ett på hovedplan.

  VERANDA
  Sørvendt veranda med adkomst fra stue.
 • Bolig med sentrumsnær beliggenhet i et barnevennlig område på Kirkeberget. Kort veg for de yngste til skolene og kort veg til barnehage. I tillegg ligger idrettsanlegg og SFO like ved boligen. Fra eiendommen er det kun ca. 1 km ned til sentrum hvor man finner de fleste servicetilbud, høgskolen i Innlandet, cafeer, parkområder, samt skysstasjonen med daglige buss- og togavganger til Elverum/Oslo og Røros/Trondheim.
  Nær sentrum renner Glomma stille forbi med fine turområder langs breddene. Her ligger også Prestsjøen, en populær badeplass som yrer av liv på sommerstid. Er du glad i jakt- og fiske er det gode muligheter for dette i områdene rundt Rena. Både Rena-elva og Glomma har fine områder hvor du kan prøve fiskelykken, og Åmot kommune er kjent for å være et attraktivt område for jakt. Ikke langt unna boligen vil du ha god tilgang til både treningsmuligheter og turmuligheter, hvor bla Birkebeinertraséen kan by på store friluftsområder for dette både på sommer- og vinterstid. En av Norges fremste golfbaner og alpinanlegget i Digeråsen ligger kun en kort kjøretur fra boligen. I tillegg er det verdt å nevne at i Rena Leir er det flotte treningsmuligheter med bl.a. treningssenter, svømmehall, utvendige baner, turstier og skiløyper som Åmots befolkning står fritt til å bruke.
 • Byggegrunn antatt med breelv avsetning. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Støpt gulv. Støpt dekke i etasjeskille over kjelleretasje. Tre bjelkelag i etasjeskiller over 1. etasje, antatt isolert med flis eller glassvatt. Bolig yttervegger i bindingsverk, antatt isolert med flis eller glassvatt. Yttervegg kledd med liggende og stående panel. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med takpanner. Himling isolert med flis. Tilleggsisolert med ca.50 mm mineralull.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Veggkonstruksjon: Svertesopp på utvendig panel. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Malingsavflassing på utvendig panel.
  Varevindu, 1+1 glass: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  Dører: Behov for justering av terrassedør.
  Utvendige trapper: Rust på utvendig trapp ved inngang. Mangler håndløper på begge sider av støpt trapp.
  Overflater: Overflater har endel slitasjegrad utover det en kan forvente. Observert hull i himling etter ventilasjonsrør eller avløpsrør.
  Etasjeskiller: Observert fuktmerker i treverk ved avløpsrør. Ved bruk av fuktmåler ble det registrert forhøyede verdier.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har endel slitasjegrad.
  Overflater og konstruksjon bad: Det er påvist riss/sprekker/skader på toalett. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Vannledninger: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader.
  Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
  Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Drenering og fuktsikring av kjelleryttervegger har svakheter, påvist med saltutslag i kjeller.
  Grunnmur og fundamenter: Det er registrert løs puss på muroverflater.
  Terrengforhold: Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Terreng faller inn mot bygning.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Innvendige trapper: Kjellertrapp har forvitringskade der treverk har kontakt med gulvflater i kjeller. Bratt trapp. Må påregne utskiftning av tretrapp.
  Bad kjeller/tekninsk rom: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det anbefales at våtrommet totalrenoveres (om det skal benyttes som våtrom). Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk mv. dokumenteres
  Vaskerom kjeller: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruketter dagens krav. Det anbefales at våtrommet totalrenoveres. Ved renovering, påse atalle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk mv. dokumenteres
  Bad 2 etasje: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det anbefales at våtrommet totalrenoveres. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk mv. dokumenteres
  Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Det må forventes å foretas full utskiftning av overflater/innredning.
  Branntekniske forhold: Brannslokkningsaparatet er eldre enn 10 år.

  Forhold som ikke er kontrolert:
  • Det bør foretas nærmere undersøkelser av balkong/terrasser når den er snøfri.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg Bra 59/ P-rom 59 kvm
  2.etg: Bra 54/ P-rom 52 kvm
  Kjeller: Bra 55/ P-rom 37 kvm

  Intillbygget garasje: 15 kvm

  Garasje: 38 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal: Trapperom/vindfang, Gang , Kjøkken, Spisestue, Stue, Wc, gang/trapperom, 4 soverom, Gang, bad, Bad, teknisk rom, vaskerom

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Hvitevarer medfølger ikke i salget.
 • Elektrisk varmepumpe luft-luft. Elektriske panelovner. Det er 4 vedovner i boligen, alle har blitt testet i av pårørende i vinter. Vedoven/kaminen i stuen har parafintillførsel, parafindelen har ikke vært i bruk på mange år.

  Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader i f.t. fjerning eller tømming/spyling/plombering. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no
 • Eiertomt på ca. 1093 m². Innkjøringen på eiendommen har støpt såle fra tidlig 70-tallet, denne har sprukket opp og har blitt forsøkt reparert med asfalt nærmest veien.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 1093 m² og uten historisk oppgitt areal. Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
  To garasjer.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 356 378 per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 282 960 per
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 9556,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 2963,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 495,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.Forbruk i 2020 var 20 kubikk.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de
  stemmer ikke med dagens bruk. I byggetegninger fra 1958, så stemmer 1 etg med dagens bruk, men 2 etg er kjøkken benyttet som gang og bad. Mens stue blir benyttet som soverom. Kjeller er det tegnet inn badstue og bod, dette er benyttet som vaskerom. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om utbedring, bruksendring eller riving. Kommunen kan også utstede/kreve gebyr og/eller mulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2013, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2033.

  Det er ikke registrert noe årstall for feieng. Tilsyn ble sist gang utført i 2015, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har således ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven med vedlegg. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra bygningskyndig.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende tinglyste rettigheter (dokument) vil følge med eierseksjonen:

  Dagboknr. 257604-1/200 , tinglyst den 01.04.2011 . Gjelder: Hjemmel til eiendomsrett

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Det er ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med boligen

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Søndre kirkeberget, Åmot Kommune, fra 1980. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse, trafikkområder og friområder. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Kommuneplanens arealdel 2016-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligformål.
 • Gnr. 9 Bnr. 243 i Åmot kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres derfor til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hans Brynjulf Grøtting
  Åse Randi Lien Grøtting
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev