aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Helge Væringsaasens veg 13 C og denne koselige 3-roms leiligheten!

Elverum Helge Væringsaasens veg 13C

Ønsker du deg leilighet nær sentrum? Sjekk ut denne 3-roms leiligheten i 1. etasje!

 • 1 850 000
 • BRA 91 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING1 850 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 206 057
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 981
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 80 m²
 • ANDEL FELLESGJELD347 125
 • FELLESKOST./MND5 657
 • TOMT6 626 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 1 850 000,- (Prisantydning)
  347 125,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 197 125,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 206 057,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en sentrumsnær leilighet i 1. etasje med enkle adkomstmuligheter for bevegelseshemmede med rampe, samt heis til de øvrige etasjene. Leiligheten har standard fra byggeår og derfor behov for noe oppgradering/vedlikehold. Praktisk planløsning med blant annet 2 soverom, bad med separat toalettrom og romslig stue med utgang til innglasset veranda. Fra borettslaget er det kun en kort gåtur til byliv i Leiret og badeplass ved Sagtjernet.

Merk deg dette:
Porttelefon med døråpner
Innglasset veranda
Nær sentrum
Mulighet for garasjeleie
Felles selskapslokal

Leiligheten inneholder:
Entré, 2 soverom, kjøkken, toalettrom, bad/vaskerom, stue med utgang til innglasset veranda.
Egen bod i kjeller. Felles utvendig sykkelbod, samt fellesrom i kjeller for frysere.

Helge Væringsaasens veg 13C, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Boligblokka har overbygd inngangsparti med rampe, samt heis opp til de øvrige etasjene og ned til bodene i kjeller. Leiligheten ligger i 1. etasje og har porttelefon med døråpner. I entréen er det plass til oppbevaring av jakker og sko. Det er gulvbelegg og lysmalte veggplater, som er gjennomgående i hele leiligheten. Herfra er det adkomst til ett soverom, kjøkken, toalettrom og bad, samt åpen løsning mot stue.

  STUE
  Lys stue med plass til sofakrok og spisestue. Store vinduer og utgang til innglasset veranda på en side, som slipper dagslyset inn i rommet. Verandaen har plass til utemøbler, og noen vinduer kan skyves til side. Verandaen har også solskjerming og elektrisk markise, samt innlagt lys og strøm.

  KJØKKEN
  Kjøkkeninnredning med laminerte fronter på over- og underskap, laminert benkeplate og fliser i benkerygg. Nisje for hvitevarer i form av oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr med ventilator over. Plass til spisegruppe.

  BAD/VASKEROM
  Bad/vaskerom med vinylbelegg på gulv og vegger med beleggsoppbrett og vinyltapet. Installasjoner med servant på vegg med speilskap og belysning over, vaskekum i metall, badekar med dusjarmatur, opplegg for vaskemaskin og tørkeskap.

  Separat toalettrom med vinylbelegg på gulv og malte veggplater. Gulvmontert WC og servant på vegg.

  SOVEROM
  Boligen har to soverom med garderobeskap.


  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Tettelister ved åpningsbare vinduer har mistet noe tettefunksjon. Ikke påvist punkteringer, men kan forekomme grunnet vinduenes alder. Enkelte vinduer med noe justeringsbehov.
  Dører: Tettelist ved terrassedør har mistet noe tettefunksjon. Ikke påvist punkteringer, men kan forekomme grunnet dørens alder. Ytterdør uten selvlukker.
  Andre utvendige forhold: Det er IKKE utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Manglende dokumentasjon for tilstand, vedlikehold etc for fellesarealer.
  Overflater: Gulvoverflater med bruksslitasje.
  Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ukjent om det er foretatt radonmålinger ved bygget eller i området.
  Innvendige dører: Lokale slitasjeskader på karmer, begrenset omfang.
  Overflater og innredning på kjøkken: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Kjøkkeninnredning med normal bruksslitasje. Umoderne løsninger. Kjøkken uten lekkasjevakt, ikke krav ved byggetidspunktet. Fronter generelt med justeringsbehov.
  Avtrekk på kjøkken: Ventilasjonsaggregat med noe driftsstøy.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Lekkasjevakt mangler på kjøkken. Kobbervannrør har levetid på fra 25 til 50 år.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Ikke påvist kloakklufting. Plast avløpsrør har levetid på 50 år.
  Ventilasjon: Aggregat med noe driftsstøy, ukjent årsak.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder tilkoblet veggstikk.
  Elektrisk anlegg.
  Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Manglende dokumentasjon for vann- og avløpsanlegg. Anlegget er 41 år gammelt. Ingen opplysninger om lekkasjer, frostproblematikk eller problemer med avløp.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Generelt på bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vegghjørne ved dusjsone med glipper/rift i tapet. Provisorisk utbedring utført med silikon. Overflater og installasjoner som helhet med generelt liten slitasjegrad alder tatt i betraktning.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Andelsleiligheten ligger i Nordleiret med gangavstand til Amfi kjøpesenter og byliv i sentrum. Sentrumsområdene består kjøpesentre, cafeer, forretninger, restauranter, samt apotek, legekontorer og flere øvrige servicetilbud. Like ved borettslaget ligger badeplassen på Sagtjernet med turområder langs vannkanten. Bydelen har flere områder for utendørsaktiviteter som fotballbane/skøytebane og ikke minst Glomma med turstier og bade- og fiskemuligheter. Veien er heller ikke lang til bymarka i Stavåsen hvor det er tur- og treningsstier på sommerstid, samt lysløype på vinterstid. På sommerhalvåret kan du ta turen opp til Stavåsdammen med både badeplass og friområder. Ved skistadion i Stavåsen arrangeres også Elverumstrimmen på sommerhalvåret, som er et populært mosjonsløp for både for både liten og stor. Området har sykkelsti/gangveger som fører deg til Elverum videregående skole, skysstasjonen for tog/ buss på Vestad og til Terningen Arena med høgskole, treningssenter og idrettshaller og andre kulturelle aktiviteter.
 • Byggegrunnen antas bestående av breelvavsetninger med høy sandsortering. Etasjeskillere i betong. Gulv med vinylbelegg. Yttervegger antatt i isolert bindingsverk. Utvendig kledd med metallplater. Vegger med malte gipsplater og pusset/malt mur. Himlinger med pusset/malt betong. Antatt at taket er tekket med pappfolie.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Byggtakst Elverum AS.
 • 1.etg: Bra 91/P-rom 80 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue, kjøkken, bad, entré, 2 soverom og wc.

  Innglasset terrasse på ca. 11 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med elektriske panelovner.
  Alle skorsteinene i blokka er stengt på grunn av sprekker. Dette ble gjort i samsvar med eierne i 1995.
 • Fellestomt på ca 17 033 kvm. Borettslagets tomt er opparbeidet med plen, prydbusker, trær og noe beplantning. Det er asfaltert innkjøring og parkering, samt gangveg. Fellesområdet har sittegrupper, overbygd grillbu og lekeplass.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Mulighet for leie av garasjeplass gjennom borettslaget (ved ledige plasser tildeles disse etter ansiennitetsprinsippet). Tildeling av garasje og motorvarmer administreres av styret i borettslaget. Garasjeleie belastes etter gjeldende satser.

  Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for borettslaget.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig og privat vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • OBOS Innlandet.
  Tlf. 22 86 55 00.
 • Andelen er en del av Fagertun Borettslag (org.nr. 953 883 600), bestående av totalt 72 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2020 på kr 1 119 415,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2020 kr 1 652 817,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til å gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.
 • Det er bare tillatt å holde hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre andelseiere ikke sjeneres.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring med polisenr. 560533. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring
 • Formuesverdi som primærbolig kr 558 626 per 31.12.20.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 011 052 per 31.12.20.
 • Per pr. 01.01.2023 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 5 657,-. Av disse går ca. kr 710,- til renter på fellesgjeld, ca. kr 1 053,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 3 894,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.
 • Andel fellesgjeld: kr 347 125,- pr 01.01.2023.
  Andel fellesformue: kr 31 454,- pr 31.12.2021.
 • Lånenr: EIKA-152074792 - annuitetslån
  Restsaldo: 22 596 427,-
  Restløpetid: 21 år 6 mnd
  Terminer per år: 12
  Rente: 2,40 % (flytende rente)
  Opplysningene ovenfor gjelder pr. 26.04.2022.

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse på boligblokk (A) i 1981. Det er i denne anmerket mangler i forhold til noe utvendig planering.
  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for garasjeanlegget fra 1982.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger av leilighetene fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk for denne andelen.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  I dette borettslaget krever fremleie godkjennelse fra både styret i borettslaget og boligbyggelaget, jf. husordensreglene.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Større vedlikehold og rehabiliteringer i borettslaget:
  2013 - Ettermontering av heiser.
  2011 - 2012 Utvidelse og innglassing av balkongene.
  2009 - Skiftet varmtsvannsberedere.
  2007 - Malt uteboder og garasjeanlegg.
  2006 - Bygd forsamlingshus.
  2005 - Fellesmåling av strøm.
  2003 - Skiftet vinduer og balkongdører.

  Borettslaget har et felles frittstående selskapslokale for beboerne som man ved søknad kan leie til arrangementer, barnedåp etc. Søknad må sendes til styret.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2021, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2041.

  Eiendommen ligger i et område med moderat/lav aktsomhetsgrad for radon.

  Det kreves meldemsskap i OBOS for å erverve denne boligen. Innmedingsavgift i OBOS: kr 500,-.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld.

  Følgende dokument er tinglyst på gnr 28 bnr 621:
  Dagboknr. 3396743-1/200, tinglyst den 26.11.2020. Gjelder bestemmelse om veg.
  Dagboknr. 3396743-2/200, tinglyst den 26.11.2020. Gjelder bestemmelse om vann/kloakk.
  Rettighetshaver: Fagertun Borettslag.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen ligger under reguleringsplan for et område mellom Trysilvegen og Helge Væringsaasens veg, plan nr. 20, fra 1967 og 1976, hvor reguleringsformål er blokkbebyggelse, frittliggende småhus, småhusbebyggelse og industriområde. Samt reguleringsplan for Sandmoen fra 1996 (planid 199603), hvor reguleringsformål er fellesbestemmelser, byggeområder og spesialområde.

  Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Elverum byområde (Byplan 2030). Området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til boligbebyggelse og bevaring kulturmiljø. Fellesarealet grenser til eiendom avsatt til offentlig- eller privat tjenesteyting.
 • Andelsnr. 25 Orgnr. 953883600 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 12.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Agnes Bjørnstad
Marius Norum

Megler

Marius Norum

46 50 49 51

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev