aktiv-eiendomsmegling

Sentrumsnær leilighet i 2. etg. med heis og portåpner. Innglasset veranda og 2 soverom.

 • 2 290 000
 • BRA 95 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 290 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 658 250
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 981
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 82 m²
 • ANDEL FELLESGJELD359 318
 • FELLESKOST./MND5 388
 • TOMT17 033 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 290 000,- (Prisantydning)
  359 318,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 649 318,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 658 250,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere en andelsleilighet i Fagertun borettslag. Blokka har heis fra inngangspartiet og opp til 2. etasje. Leiligheten har blant annet to soverom og innglasset veranda. Fra borettslaget er det kun en spasertur til byliv i Leiret og badeplass ved Sagtjernet. Leiligheten har innglasset veranda med utsyn over nærområdet.

Merk deg dette:
- Heis
- Portelefon med åpner
- 2 Soverom
- Innglasset veranda
- Nær sentrum
- Gangavstand til badeplass
- Mulighet for garasjeleie
- Felles selskapslokale

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entre, toalettrom, bad/vaskerom, kjøkken, stue med utgang til innglasset veranda, samt 2 soverom hvorav ett har adkomst til bad/vaskerom.

Egen kjellerbod (nr. 28) på ca 7 kvm, eget skap i kjeller (nr. 28), samt felles sykkelbod og felles kjellerrom.

Borettslaget har et felles frittstående selskapslokale for beboerne som man ved søknad kan leie til arrangementer, barnedåp etc. Søknad må sendes til styret.

Helge Væringsaasens veg 13C, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Boligblokka har felles overbygd inngangsaparti med rampe, samt heis. Leiligheten ligger i 2. etasje og har porttelefon med døråpner til ytterdør.

  STUE
  Stue med utgang til innglasset veranda. Deler av innglassingen på verandaen kan skyves til side på varme dager. Verandaen har også rullgardiner.

  KJØKKEN
  Hvit kjøkkeninnredning med laminert benkeplate.

  BAD/VASKEROM OG TOALETTROM
  Bad/vaskerom med servant, dusj, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Eget toalettrom.

  SOVEROM
  Leiligheten har to soverom. Det ene har innebygd skyvedørsgarderobe og det andre har adkomst til bad/vaskerom.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.


  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Forhold som har fått TG2:
  Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger
  Kjøkken:
  Slark i hengsler til skapdører. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Varmtvannstank:
  Varmtvannsbereder er ikke besiktiget. Plate var skrudd fast ved befaring. Tiltak: Gjøre tilgang til varmtvannsbereder.

  Forhold som har fått TG3:
  Bad/vaskerom:
  Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.
  Det anbefales at våtrommet totalrenoveres. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk mv. dokumenteres

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Andelsleiligheten ligger i Nordleiret med gangavstand til Amfi kjøpesenter og byliv i sentrum. Sentrumsområdene består kjøpesentre, cafeer, forretninger, restauranter, samt apotek, legekontorer og flere øvrige servicetilbud. Like ved borettslaget ligger badeplassen på Sagtjernet med turområder langs vannkanten. Bydelen har flere områder for utendørsaktiviteter som fotballbane/skøytebane og ikke minst Glomma med turstier og bade- og fiskemuligheter. Veien er heller ikke lang til bymarka i Stavåsen hvor det er tur- og treningsstier på sommerstid, samt lysløype på vinterstid. På sommerhalvåret kan du ta turen opp til Stavåsdammen med både badeplass og friområder. Ved skistadion i Stavåsen arrangeres også Elverumstrimmen på sommerhalvåret, som er et populært mosjonsløp for både for både liten og stor. Området har sykkelsti/gangveger som fører deg til Elverum videregående skole, skysstasjonen for tog/ buss på Vestad og til Terningen Arena med høgskole, treningssenter og idrettshaller og andre kulturelle aktiviteter.
 • Fundamenter, kjelleryttervegger og øvrige konstruksjoner under terreng av betong. Leilighetskillende vegger av betong. Yttervegger antatt i isolert bindingsverk. Yttervegg kledd med metallplater. Flat takkonstruksjon. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra vedlagte tilstandsrapport utført av Sørlie Takst.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 2.etg: Bra 95/ P-rom 82 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom, wc, entré og stue/spisestue.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.
 • Leiligheten varmes opp med elektriske panelovner.

  Alle skorsteinene i blokka er stengt på grunn av sprekker. Dette ble gjort i samsvar med eierne i 1995.
 • Felles eiet tomt på ca 17.033 kvm.

  Borettslagets tomt er opparbeidet med plen, prydbusker, trær og noe beplantning. Det er asfaltert innkjøring og parkering, samt gangveg. Fellesområdet har sittegrupper, overbygd grillbu og lekeplass.
 • Mulighet for leie av garasjeplass gjennom borettslaget (ved ledige plasser tildeles disse etter ansiennitetsprinsippet). Tildeling av garasje og motorvarmer administreres av styret i borettslaget. Garasjeleie belastes etter gjeldende satser.
  Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for borettslaget.
 • Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig og privat vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Borettslaget har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Forretningsfører: Obos innlandet.
 • Andelen er en del av Fagertun Borettslag (org.nr. 953 883 600), bestående av totalt 72 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde et årsresultat i 2020 på kr 1.119.415,- (før nedbetaling på fellesgjeld). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2020 kr 1.652.817,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.494,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.
 • Det er bare tillatt å holde hund eller katt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre andelseiere ikke sjeneres.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring med polisenr. 560533. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 558.626,-.
  Som sekundærbolig: kr 2.011.052,-.
 • Per pr. 14.12.2021 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 5.388,-. Av disse går ca. kr 569,- til renter på fellesgjeld, ca. kr 1.108,- dekker avdrag på fellesgjeld, mens ca. kr 3.711,- dekker bla. kommunale avgifter, bygningsforsikring, vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.
 • Andel fellesgjeld: kr 359.318,- pr. 01.12.2021.
  Andel fellesformue: kr 25.832,- pr 31.12.2020.
 • Lånenr: EIKA-152074792 - annuitetslån
  Restsaldo: 22.874.525,-
  Restløpetid: 21 år 10 mnd
  Terminer per år: 12
  Rente: 1,9% (flytende rente)
  Opplysningene ovenfor gjelder pr. 14.12.2021.

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse på boligblokk (A) i 1981. Det er i denne anmerket mangler i forhold til noe utvendig planering.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for garasjeanlegget.
  Det er ikke kjent når garasjeanlegget ble bygget. Garasjeanlegget er registrert i kommunens kartdatabase, men ikke i matrikkelen.

  Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for noe av bygningsmassen. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er byggemeldt eller er i samsvar med eventuelle byggemeldte og godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om utbedring, bruksendring eller riving. Kommunen kan også utstede/kreve gebyr og/eller mulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering. I dette borettslaget krever fremleie godkjennelse fra både styret i borettslaget og boligbyggelaget, jf. husordensreglene.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Større vedlikehold og rehabiliteringer i borettslaget:
  2013 - Ettermontering av heiser
  2011 - 2012 Utvidelse og innglassing av balkongene.
  2009 - Skiftet varmtsvannsberedere.
  2007 - Malt uteboder og garasjeanlegg.
  2006 - Bygd forsamlingshus.
  2005 - Fellesmåling av strøm.
  2003 - Skiftet vinduer og balkongdører.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert 29.06.2021, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2041.

  Det er forbudt å montere parabolantenne i borettslagt.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har således ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven med vedlegg. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra bygningskyndig.

  Det kreves meldemsskap i OBOS for å erverve denne boligen. Innmedingsavgift i OBOS: kr 500,-.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld.

  Følgende dokument er tinglyst på gnr 28 bnr 621:
  Dagboknr. 3396743-1/200, tinglyst den 26.11.2020. Gjelder bestemmelse om veg.
  Dagboknr. 3396743-2/200, tinglyst den 26.11.2020. Gjelder bestemmelse om vann/kloakk.
  Rettighetshaver: Fagertun Borettslag.
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen ligger under reguleringsplan for et område mellom Trysilvegen og Helge Væringsaasens veg, plan nr. 20, fra 1967 og 1976, samt reguleringsplan for Sandmoen fra 1996 (planid 199603). Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Elverum byområde (Byplan 2030). Området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til boligbebyggelse og bevaring kulturmiljø. Fellesarealet grenser til eiendom avsatt til offentlig- eller privat tjenesteyting. Nyere kommuneplan gjelder foran eldre reguleringsplan.
 • Andelsnr. 28 Orgnr. 953883600 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen er en del av et dødsbo og selges via arvinger (eventuelt fullmektig). Arvingene (eventuelt fullmektig) har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres derfor til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som Boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- /kr 2.700,-/kr 2.600,- i kostnadsgodtgjørelse ved tegning av Boligkjøperforsikring, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1.000,- ved tegning av Boligkjøperforsikring Pluss.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen (inkl. fellesgjeld), minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bente Hafskjær Valstad
  Elin Hafskjær
  Heidi Hafskjær
Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev