aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom v/Camilla Haugerudbråten har gleden av å presentere Setskogveien 1150.

Romslig enebolig med tomt på ca. 1,6 mål, stor terrasse og frittstående garasje

 • 2 650 000
 • BRA 160 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 650 000
 • OMKOSTNINGER82 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 732 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 980
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 155 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 606 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 650 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,-))
  --------------------------------------------------------
  82 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 732 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Setskogveien 1150 er en romslig, pen og hyggelig enebolig over to plan med god planløsning. Eiendommen ligger langs Setskogveien i et landlig og naturskjønt område, med umiddelbar nærhet til varierte turmuligheter i skogen og kort vei til innsjøen Setten.

Boligen har en stor tomt på ca. 1,6 mål, som sammen med flere uteplasser kan by på solforhold i skjermede omgivelser. Blant annet er det romslig plen, sørvendt terrasse på ca. 30 kvm og store trær. Det er parkering i frittstående garasje og på gårdsplass.

Eneboligen fremstår som normalt vedlikeholdt, hvor det er behov for noe modernisering for å oppnå dagens krav til standard. Det er en stor stue med gode vindusflater, moderne kjøkken fra 2018 og romslig kjellerrom med vedovn. Videre er det pent bad, separat wc, to fine soverom og gode lagringsmuligheter i bl.a. innebod. Spiserommet har opprinnelig vært et soverom, slik at man lett kan fåt det tredje soverommet hvis ønskelig.

Kort fortalt
- Romslig, pen og hyggelig enebolig.
- Med behov for noe modernisering.
- I et landlig og naturskjønt område.
- Varierte turmuligheter og rikt dyreliv.
- Gangavstand til innsjøen Setten.
- Parkering i garasje/på gårdsplass.
- Tomt på omtrent 1,6 mål.
- Sørvendt terrasse på ca. 30 kvm.
- Kjøkken som er fra 2018.
- Stor stue som har gode vindusflater.
- Hyggelig kjellerstue med peisovn.
- Pent bad som ble renovert i 2006.
- Boligen har også et separat wc.
- To fine soverom med garderobe
- Lagringsplass i bl.a. innvendig bod.

Planløsning
Underetasje: Hall, kjellerstue, bad, soverom og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken/spisestue, wc, soverom og gang.
4B1A4169.jpg

Setskogveien 1150, Viken

 • Hall/entré
  Det er adkomst via en lys entré i underetasjen, som leder inn til en romslig hall. Entreen har hvitmalte veggflater og hvitt garderobeskap, mens i hallen er et en tidsriktig gråfarge på vegg og trappeløp til første etasje.

  Kjøkken og spisestue
  Boligen har et moderne og bruksvennlig kjøkken fra 2018. Ved kjøkkenet har du egen spisestue av god størrelse. Spisestuen har hvitmalte veggflater, pent gulv og utgang til balkong. I kjøkkenet er det vegger malt i mørkegrå, pent gulv og hvitmalt himling.

  Innredningen har hvite, glatte fronter, lys under overskap, laminerte benkeplater og oppvaskkum av metall. Kjøkkenet har også opplegg for oppvaskmaskin, samt nisjer til hvitevarer.

  Stue
  Eneboligen har en stor og tiltalende stue i første etasje. Rommet har gode vindusflater i tre retninger som supplerer rikelig med naturlig lys, deriblant glassfelt i terrassedør til solrik terrasse. Stuen har også gode oppvarmingskilder i form av luft-til-luft varmepumpe og åpen peis, og i rommet er det god plass til spisebord og sofaløsning i hyggelige omgivelser. Videre er det lysmalt panel på vegger og skråhimling.

  Kjellerrom
  I kjelleren har boligen en romslig og hyggelig rom, noe som gir ekstra spillerom til liten og stor. I rommet er det en klassisk peisovn, grått belegg på gulv, hovedsakelig gråmalte vegger og tre gode vinduer. Rommet er ikke søkt bruksendret ut i fra opprinnelig hustegning.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har et stort og pent bad i underetasjen, samt separat wc i første. Badet er renovert i 2006, og har mørke fliser på gulv og lys våtromstapet på vegg. Rommet er utstyrt med servant nedfelt i hvit benkeplate, hvitt servantskap, to veggskap og speil med lys. Videre er det vaskeavdeling med bred arbeidsbenk, hvite benkeskap og plass til vaskemaskin/tørketrommel. Badet har for øvrig toalett og dusjkabinett.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har to lyse og fine soverom, med ett i hver etasje. Det er montert hvite garderobeskap på begge soverom, som også har lysmalte veggflater og gode vindusflater. Spiserommet ved kjøkkenet har vært soverom tidligere, slik at man enkelt kan få til det tredje soverommet hvis ønskelig. Videre har boligen bra lagringsplass, med blant annet innvendig bod og garasje.
 • NITTENFEMTIFIRE SETSKAUEN

  Bygdeidyll ved vannet
  Sprakende bål ved speilblankt vann en stille høstdag. Nypreppa skiløyper gjennom snøtung granskog. Nystekt vaffel på "kaffén". Kjenne svetten piple på spinning i det nye klubbhuset. Jentungen som stolt trekker opp sin første abbor. Velkommen til nittenfemtifire Setskauen!

  Enten du kommer kjørende vestfra fra Bjørkelangen, eller nordfra fra Eidskog, er Setskog (eller Setskauen som det egentlig heter) den deilige sivilisasjonen som plutselig dukker opp når du tror du har kjørt deg vill i skogen. For Setskog er i stor grad skog med innslag av vann og jorder, som strekker seg fra fylkesgrensa mot Hedmark i nord, Mjermen og Carl den 12s vei i sør, Stubberudsletta i vest til "gropa" mot Rømskog i øst.
  Men midt inni skogen åpner det seg opp et fantastisk landskap med jorder, gårder, hytter, campingplass og en stor, blanksvart sjø. Og midt i det hele, ei trivelig bygd helt ne'til vannkanten.

  De fleste unger som vokser opp på Setskauen bor i traskeavstand til Setten, og lærer seg å bruke fiskestanga nesten før de kan gå! Setten er en nesten 12 kvadratkilometer stor idyllisk innsjø, proppa med gjedde og abbor. Når sola ligger og dupper over furutoppene og glitrer som millioner av diamanter i vannet en sen sommerkveld, er det så nasjonalromantisk at en kan nesten miste pusten. Ikke så unaturlig da at folk fra hele landet ønsker seg fast campingplass på Tangen camping, eller hytte på et av de to store hyttefeltene: Hallangen og Setten hyttepark. De fleste av Setskogs fastboende bor i enebolig på ett av de de to boligfeltene: Kinnestadfeltet som ligger ved skolen, eller Butjernåsen som ligger litt lenger sør i bygda, ved saga. På Setskog oppvekstsenter får barna gå på kanskje Norges triveligste grendeskole, med rundt 60 elever fra 1.-7. klasse. Her finner du også barnehagen. Og rett i nærheten ligger den flunka nye gressbanen, med eget klubbhus som har både treningssenter og kafé. Ja, det går faktisk gjetord om spinningtreninga på klubbhuset langt over bygdegrensene!

  På Jokern får du ikke bare dagligvarene, her er det også bensinstasjon og kafé. På Kafeen selger de usedvanlig gode, hjemmelaga vafler, og er et yndet samlingspunkt for både liten og stor etter dag på sjøen eller i skauen på ski. For bor man på Setskauen, er tur- og friluftsliv en naturlig del av hverdagen. En sprek og engasjert lokalbefolkning arrangerer padlefestival om sommern, skøytefestival om vintern og selvfølgelig, sørger for at skiløyene er preppa og oppkjørte når snøen har lagt seg. Mange tar gjerne med seg skia opp til Steinbyhytta på vinterstid, og derfra går det flere nydelige skiløyper.

  Setskog har også sitt eget landhandelsmuseum som holder åpent i sommermånedene. Her arrangeres det også tidvis amcar treff. Det kan hende du drar kjensel på museet, da dette ble brukt som kulisser under innspillingen av filmene om Anne Cath Vestlys Knerten.

  Setskog er altså stedet deg som er glad i jakt, fiske og friluftsliv. Det passer for deg som er opptatt av en sunn og trygg oppvekst for barna, med oversiktlige forhold på skolen og skogen som nærmeste lekeplass. Setskog er også stedet for deg som er på utkikk etter hytta i skogen, nær fiskevann og skiløyper.

  Aurskog-Høland kommune har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk. Kulturskolen flyttet akkurat inn i den nye barne- og ungdomsskolen på Bjørkelangen, og her er blant annet "øvingsboks" for band og musikere og kultursal. Bjørkelangen har også idrettsplass og ny svømmehall som åpnet høsten 2018.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Setskog. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Amfi Bjørkelangen Torg et moderne kjøpesenter med et variert utvalg og med fine konsepter. Det er kort vei til Strømmen og Lillestrøm, som byr på både shoppingsenter og de fleste bymessige fasiliteter. Grensehandel i Töcksfors eller Charlottenberg i Sverige ligger også godt innen rekkevidde.

  Området har kollektivtilbud via buss. Nærmeste holdeplass er Lidalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Setskog tar det ca. 10 min til Bjørkelangen, 45 min til Lillestrøm, 60 min til Oslo S og 65 min til Oslo lufthavn.
 • Området består hovedsakelig av boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: I henhold til byggetegningene består byggegrunn av oppfylt steinmasse. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Øvrig fundamentering er ukjent.
  Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har takstoler i tre. Taktekkingen er av pappshingel.
  Veggkonstruksjon: Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse og stående bordkledning med innslag av liggende kledning.
  Etasjeskiller: Etasjeskiller er av ukjent utførelse.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Pipebeslag, renner og nedløp i metall.
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. Andre tiltak: Ene hjørne på pipebeslag var løst, dette bør utbedres. Snøfangere anbefales montert av hensyn til sikkerhet.

  Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 3-lags isolerglass.
  Vurdering av avvik: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er avvik: Over halvparten av gjenværende levetid er oppbrukt, og det er påvist stedvis råteskader. Vinduene er ikke merket med produksjonsår, men eier opplyser at vinduene er fra byggeår.
  Tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Vinduene fungerer i dag, men ut i fra alder må det forventes utskiftingsbehov. Kostnadsestimat er angitt for utbedring av nevnte skader.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong mot øst og veranda i sør. Begge er konstruert i treverk.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
  Tiltak: Andre tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens
  forskriftskrav. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det anbefales av hensyn til sikkerhet at rekkverk utbedres.

  Utvendig > Utvendige trapper: Trapp til veranda i treverk
  Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk mangler på en side av trapp fra terrasse. Håndløper mangler.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.

  Våtrom > Generell > Bad: Badet er renovert med fliser på gulv, panel i himling og belegg / tapet på vegg. Prosjektering eller utførelse er ikke dokumentert. Det er ikke gjort kjent for takstmann at tiltaket er omsøkt.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Under følger et utdrag av registrerte mangler: Sprekker og bom i flis,
  utettheter ved dør, manglende utførelse (tetthet) ved røroppstikk i gulv, direkte avløpstilkobling fra kabinett på avløpsledning, forsert ventilasjon mangler,mangler fall på gulv, omramming er ikke utført i henhold til krav for vindu i våtsone
  Tiltak: Andre tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrommet fungerer etter dagens bruk, behov for oppgradering må dog forventes av kjøper. Behov for oppgradering skyldes alder og mangler. Avtrekksvifte må monteres. Anbefaler videre bruk av dusjkabinett.
  Kostnadsestimat er angitt for arbeidet vedrørende rehabilitering.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Kjøkkenvifte er montert, men mangler tilkobling for ventilasjonsføring til utkast.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom). Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
  Det er registrert avvik med avtrekk.
  Tiltak: Det bør om mulig etableres mekanisk avtrekk ut.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Toalett i plan 1. Overflate vegg består av trepanel. På gulvet er det belegg. Plater i himling.
  Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er avvik: Manglende muligheter for utlufting.
  Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Andre tiltak: Utbedring for økt tilluft bør vurderes.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Det er observert røykvarsler og brannslukningsapparat. Eier opplyser om at pipekonstruksjon er utbedret etter pipebrann. Utbedring er observert og bekreftes av takstmann.
  1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei.
  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. Kjøpt nye meldere i 2020, i følge eier.
  3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Ja. Meldere har tilførsel med kun batteri.
  4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Kostnadsestimat er angitt for installering av nytt brannvarslingsanlegg.

  Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Muret forstøtningsmur under terrasse med forlengelse sørover. Høyde ca. 1 meter.
  Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
  Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av pappshingel og taket er besiktiget fra taknivå.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det er påvist råteskade i vindski.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Andre tiltak: Råteskadet vindski skiftes (kost: under 10'). Kostnadsestimat er angitt for oppgradering av taktekking tilsvarende dagens løsning.

  Utvendig > Dører: Bygningen har malt hovedytterdør med glass. Døren er av nyere dato, men årstall for levering og montering er ukjent. Balkong- og terrassedør i treverk med innslag av glass.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Døren fungerer slik den er montert, men det mangler forankring på ene siden. Terrassedøren har skade.
  Tiltak: Det anbefales forankring av karm av hovedytterdør. Terrassedøren bør sparkles og males.

  Innvendig > Overflater: Innvendige vegger består i hovedsak av: trepanel, malte plater. Innvendige himlinger består i hovedsak av: Trepanel, himlingsplater.
  Innvendige gulvoverflater består i hovedsak av: parkett, laminat, flis, belegg.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Skadet parkett i stue plan.
  Tiltak: Skade anbefales utbedret..

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget har ikke dokumentert utførelse med radonsperre. NGU angir området som moderat til lav.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Opprinnelig mursteinspipe, utbedret etter pipebrann med keramiske elementer, ref. opplysninger fra eier.
  Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Tiltak: Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Synlig avløpsrør av plast.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige
  avløpsledninger.
  Tiltak: Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Kostnadsestimat er angitt for etablering av stakeluke.

  Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner: Varmepumpe montert i stue plan. Elementet innvendig ble byttet i 2008. Type varmepumpe: luft-til-luft.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden VVS-installasjonen(e) fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre VVS-installasjoner.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: I hovedsak åpent el-anlegg med utenpåliggende ledninger, kontakter og brytere. Sikringsskap med el. inntak er plassert i bod. Deler av sikringsskap er oppgradert med automatsikringer.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei.
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2007. Bekreftelse fra el. installatør datert 2007.
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent.
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja. Fremvist erklæring fra eier.
  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. Opplyst fra eier at det skal ha vært utført kontroll fra el.verket, men eier mangler dokumentasjon.
  6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. I henhold til opplysninger fra eier.
  7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei.
  8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei.
  9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei.
  10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei.
  11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja.
  12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Av hensyn til alderen på anlegget anbefales ny el-kontroll.

  Tomteforhold > Byggegrunn: I henhold til byggetegning er det beskrevet byggegrunn oppbygget med steinmasser.
  Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Det er sprekk i mur ved lufteventil. Grunnmur er utformet med vanger i syd, som har setninger. Denne delen av grunnmuren har ingen konstruktiv funksjon og alvorligheten av avviket må ses i den sammenheng.
  Tiltak: Andre tiltak: Puss av mur ved lufteventil. Utbedring av mur (vange), alternativt kan det vurderes om denne delen kan rives.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Eier opplyser om at etasjeskille er utformet med bjelkelag i tre.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det opplyses for ordens skyld om at det er knirk i golv.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp med åpne trinn.
  Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens
  forskriftskrav.
  Tiltak: Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Synlige vannledninger er av kobberrør .
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg.

  Tomteforhold > Drenering: Overvann fra tak er ført ned i grunnen. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng og kan derfor ikke angis
  nærmere. Det er dog ingen indikasjon på befaringstidspunktet til mangler ved dreneringen. Det opplyses fra eier om at det lagt ny drenering langs med skogkanten, vest for boligen. Dreneringen følger videre adkomstveien østover for deretter å svinge nordover langs eiendomsgrensen med utløp samme sted som for renseanlegg.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Av hensyn til alder må det forventes behov for utbedring og / eller sanering av drenering fremover. For å kunne sette TG1 eller TG0 må dreneringen renoveres.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Øvrig fundamentering er ukjent.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser.
  Tiltak: Andre tiltak: Se punkt under byggegrunn for nærmere beskrivelse og angivelse av konsekvens / kostnadsestimat.

  Tomteforhold > Terrengforhold: Tomten ligger i skrående terreng og boligen er utformet med sokkeletasje som er angivende for utomhusarealene, som i hovedsak er anlagt med to nivåer (foran og bak).
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan. For nye tiltak vil byggesak trolig kreve dokumentasjon eller tilsvarende for nærmere kunne dokumentere om det foreligger skredfare eller ikke.
  Tiltak: Eiendommen ligger på grensen til kommunens flomkart, men er vurdert til å ligge utenfor faresonen. Dersom man ønsker endelig bekreftelse må det foretas ytterligere undersøkelser. Ytterligere undersøkelser kreves for å kunne bekrefte nevnte forhold endelig.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 20.05.22 av Johan Tørnby. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Kommentarer hentet fra selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja.Laget nytt bad i 1. etg.
  2.1. Redegjør for årstalle og hva som ble gjort. 2007. Laget nytt bad.
  2.2. Ble tettesjikt/membran/slu oppgradert/fornyet. Nei.
  2.3. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Hans Jørgen Sandnes, murer/flislegger.
  2.4. Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad? Nei.
  2.5. Er forholdet byggemeldt? Nei.
  6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f.eks. dårlig trekk, sprekker, fyringsforbud eller lignende? Ja. Pipebrann.
  10.1. Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Hvis ja, beskrive hvilke tiltak som er utført. Ja. Skiftet til stålrenner og pipebeslag.
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljefyr, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Satt inn nytt sikringsskap etter krav fra VEV.
  11.1. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Høland og Setskog El-verk/VEV.
  11.2. Foreligger det samsvarserklæring ( i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljefyr, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Ja. El-anlegg 91, sett over 2019.
  16. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja. Kan ikke lages utleiedel i boligen, ref. bestemmelser fra Kaldtjern Vannverk.
  22. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Hvis ja, redegjør. Ja. Privat vannverk.

  Diverse:
  Iht. opplysninger fra El-verket Høland skal det elektriske anlegget kontrolleres i løpet av høsten, det foreligger følgelig ingen pålegg om forbedringer pt. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Iht. opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen ble det ved forrige tilsyn funnet et mindre riss i øverste foring. Dette skal kontrolleres videre ved neste feiing.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  Underet.:74 kvm Bra
  1.et.: 86 kvm Bra
  Av dette er 5 kvm sekundærareal - bod.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Underetasje: Hall, bad, soverom.
  1. etasje: Gang, kjøkken, stue, wc, soverom.

  Iht. tilstandsrapport foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men disse stemmer ikke med dagens bruk.
  Under følger et utdrag av de endringene som er foretatt:
  - tilbygg med garasje og bod i underetasje er ikke etablert
  - utgang fra underetasje mot nord er ikke etablert
  - vask-, mat-, og toalettrom i plan U er bygget om til bad
  - hobby- / sportsrom er endret til soverom / stue
  - soverom i plan 1 er endret til spiserom / stue
  - bad plan 1 er endret til toalett (wc)
  - det er ikke gjort kjent for takstmann at endring av matrom (s-rom) til bad (p-rom) er omsøkt

  Det er foretatt endring av S-rom til P-rom uten at dette er omsøkt. Endring av S-rom til P-rom er anse som en bruksendring og er søknadspliktig tiltak etter gjeldende plan- og bygningslov.

  Garasje:
  23 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapport foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Ventilasjonen er hovedsakelig naturlig med tilluft via ventiler. Sikringsskapet har skru- og automatsikringer. Videre har boligen en ca. 120 liters varmtvannsbereder, utelys og utestrøm.

  Boligen mangler brannvarsling etter dagens krav. Arbeidsplattform til pipe mangler.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner. I tillegg er det luft-til-luft varmepumpe og ildsted i stue, samt vedovn i stue.
 • Eiendommen har en stor tomt på ca. 1,6 mål, som sammen med uteplasser kan by på gode solforhold i skjermede omgivelser. Den skrånende tomten er opparbeidet med et romslig plenareal, diverse beplantning, gruset innkjørsel/gårdsplass og hellelagt gangvei. I bakkant grenser tomten mot skog som skjermer godt.

  Fra stuen i første etasje er det utgang til en sørvendt terrasse på ca. 30 kvm, hvor de gode solforholdene virkelig kommer til sin rett. Terrassen er noe overbygd ved husvegg, har utelys og strømstikk på dekke, samt terrassebord på dekke. Fra spisestuen er det utgang til østvendt balkong på ca. 15 kvm, og ved inngangspartiet er det en overbygd uteplass.

  I tillegg opplyses det for ordens skyld om at boligen er plassert omtrent på tomtegrensen i nord-vestre hjørnet av boligen. En oppmålingsforretning vil kunne kartlegge forholdet nærmere.
 • Det er parkering i frittstående garasje, samt flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser
 • Eiendommen er tilknyttet privat vei. Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes.
  Tilknytning vann: Privat vannverk.
  Privat avløp, type Biovac. Det er opplyst om skade på utvendig avløpsrør for utløp (etter tank). Det opplyses fra eier om at anlegget fungerer,
  men at utbedring er bestilt.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 908 116 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 269 217 per 31.12.21
 • Kr. 9 196 pr. år
  Av dette utgjør kr. 1 982 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er utstedt midlertidig brukstillatelse på boligen 27.06.80.
  Det er utstedt ferdigattest på nybygg garasje 28.04.16.

  Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område avsatt til LNF-formål (Landbruks-, natur og friluftsformål).
 • Gnr. 157 Bnr. 17 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,0% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 18 900,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 49 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, takst, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Linda Elisabeth Engen
  Åse Karin Engen
Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev