aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Borstadkampvegen 24 A og B! En innholdsrik småbrukseiendom med tomt på over 21,5 mål.

Sjarmerende småbruk med 2 boenheter, stabbur, uthus, låve og stor tomt på over 21,5 mål - bør ses!

 • 5 490 000
 • BRA 162 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING5 490 000
 • OMKOSTNINGER153 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 643 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 900
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 158 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT21 531 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-))
  --------------------------------------------------------
  153 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 643 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje hoveddel 63 kvm p-rom: Kjøkken, stue, bad og gang.
1. etasje utleiedel 54 kvm p-rom: Entre, stue, kjøkken, soverom og bad.
Loftsetasje hoveddel 41 kvm p-rom: Gang og 3 soverom.
Sekundære rom: Garderobe i loftsetasjen på ca 4 kvm.

Det følger også stabbur med hobbyrom og innredet loft, låve med lagringspalss og garasje, samt grisehus og utebod på eiendommen.
Oversiktsbilde av den store eiendommen.

Borstadkampvegen 24 A og B, Viken

 • Romslig og frittliggende enebolig med sjarm og sjel, hvor eiere har tilstrebet å ta vare på det gamle og gode uttrykket! Eneboligen er antatt oppført mellom 1900-1924. Boligen ble bygget ut i 2008 med godkjent utleiedel, og er normalt vedlikeholdt.

  Overflater:
  Gulv: Laminat på gulv. Fliser på baderomsgulv i hoveddel, og belegg på bad i utleiedel.
  Vegger: Panel på vegger. Laftpanel på vegger på bad i hoveddel. Panel på vegger på bad i utleiedel.
  Himlinger: Panel i himlinger.

  Hoveddel:
  Kjøkken:
  Fint kjøkken med profilerte fronter og laminert benkeplate. Overskap med glass. Fliser på vegg over kjøkkenbenken. Oppvaskmaskin og komfyr medfølger i handelen.

  Bad:
  Fint bad i hoveddelen av huset med flislagt gulv og panel på vegger. Badet er innredet med servant i baderomsinnredning, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

  Utleiedel:
  Godkjent utleiedel i boligen som inneholder gang, stue og kjøkken i pen løsning, soverom og bad. Det er egen strømmåler og varmtvannsbereder.
  Kjøkken: Kjøkken med hvite, glatte fronter og heltre benk med panel over.
  Bad: Bad med belegg på gulvet og panel på vegger. Badet er innredet med servant i baderomsinnredning, toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin.
  Hvitevarer i kjøkken i utleiedel medfølger ikke i handelen.

  Kort fortalt:
  - Sjarmerende småbruk med frittliggende enebolig og godkjent utleiedel.
  - Stor tomt på 21 531 kvm.
  - Gang med plass til å henge fra seg yttertøy.
  - Stort kjøkken med mye skap- og benkeplass.
  - Spisestue.
  - Lys og trivelig stue med vedovn.
  - 3 gode soverom i loftsetasjen.
  - Bad med flislagt gulv.
  - Garderobe/walk-in closet i loftsetasjen.
  - Utleiedel med gang, kjøkken, stue, bad og soverom.
  - Flere fine uteplasser rundt boligen med belegningsstein og terrasser.
  - Innredet stabbur med vedovn og loft.
  - Låve med garasjeplass.
  - Gammelt grisehus.
  - Utebod med gode lagringsmuligheter.
  - Stor gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.
  - Dyrket jorde.
  - Stor og fin hage med plen, beplatning og trær, samt skigard.
  - Meget landlig og flott beliggenhet i rolig område tett på naturen.
  - Selger benytter Riks-tv og Telenor 4G.

  Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
  - Utvendig > Nedløp og beslag: Tak på utleiedel: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
  - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
  - Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Det er påvist utette rørgjennomføringer i våtsone. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. Det er mistanke om at arbeid på anlegget ikke er utført av fagperson. Eier opplyser at hoved stoppekran er i krypkjeller
  hoveddel.

  Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
  - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft i tilbygget del: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr. Stedvis noe svertesopp på undertak på eldre del. Noe uryddig isolasjon på tilbygg. Spor etter mus på kryploft.
  - Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  - Utvendig > Dører: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler.
  - Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Ildfast plate mangler på gulvet under feieluken.
  - Innvendig > Innvendige trapper: Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.
  - Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l.
  - Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom: Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser.
  - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom: Det er påvist skader på innredning. Det er påvist kondens på toalettsisterne. Dette kan skyldes feil på flottøren.
  - Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Skadene skyldes manglende understøtte av underskap ved montering, ble bygget opp med 2»8» omgående.
  - Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

  Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstadsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  - Innvendig > Overflater: Det er påvist fuktskader på overflater. Det er lagt nytt gulv i utleiedelen 2020 ved egeninnsats. Svellemerker på laminat er stedvis i hoveddel.
  - Innvendig > Krypkjeller: Det er ingen ventilering av krypkjeller. Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
  - Våtrom > Fukt i tilligende konstruksjoner > Bad: Utett rundt rørgjennomføringene.
  - Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Det er påvist at overflater har noe skader.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Bereder i krypkjeller er ukjent.
  - Tomteforhold > Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  - Tomteforhold > Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det var ikke vanlig å lage drenering på slike bygg før i tiden.
  - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, datert 24.04.2022 og avholdt av Brede Jensen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg godt inn i tilstandsrapporten før visning.
 • Eiendommen har en landlig og usjenert beliggenhet sørøst i Eidsvoll kommune, like ved Vorma og kommunegrensen til Nes. Her har du god utsikt over jordbrukslandskap og flere flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i nærliggende områder.

  Det er ca 11 km til Ås barneskole og ca 10 km til Vilberg ungdomsskole, begge med skolebussordning. Det er ca 5 km til privat Steinerskole på Finstad. Det er flere barnehager i Eidsvoll, samt videregående skoler i Eidsvoll, på Hvam, Årnes, Nannestad og Jessheim.

  Dagligvarehandlen kan gjøres ved Joker Brårud eller Coop Prix og Kiwi på Dal. Det tar ca 12 minutter med bil til Eidsvoll sentrum/ Sundet der du finner flere dagligvarebutikker, vinmonopol og kommuneadministrasjonen.

  Det er ca 13 km til Råholt. Her er det Amfi kjøpesenter med butikker, bank, apotek, legesenter, tannlege, frisør, etc. På Råholt er det også svømme- og idrettshall, samt flere treningssenter. Råholt bad har et godt og variert tilbud til både mosjonister og svømmere, så vel som barnefamilier.

  Ca 25 min med bil til Jessheim som har Ullensaker kulturhus. Her tilbys det kino, kunstgalleri, teater og konserter. I tillegg finner man også her Jessheim storsenter som for tiden er ett av Norges største med ca 140 butikker og serverdingsteder.

  Nærområdene på Øvre Romerike kan by på et bredt utvalg av rekrasjonsmuligheter. Det er flere flotte turstier i Eidsvoll, samt badeplasser både ved Vorma og Mjøsa. Det er også fine naturområder og fiskemuligheter. Du har flott golfbane på Vormsund, og mulighet for bade- og båtliv på Vorma.

  Hurdal skisenter er ett av Romerikes største utendørs alpintanlegg, og ligger ca 35 minutter med bil fra eiendommen. Nes ski- og sykkelanlegg ligger ca 16 km fra eiendommen og tilbyr sprintløype, snowboardbakke, kafeteria, m.m. (www.nesskianlegg.no). På vinterstid er det oppkjørte skiløyper flere steder i Eidsvoll, blant annet lysløype på Finstad Sportsklubb, 5 km (www.skiforeningen.no/lysloypa-pa-finstad). Videre er det ca 12 km til Nordkisa med lysløype der også (www.hskn.no).

  Avstander med bil:
  Dal stasjon (tog til Jessheim ca 12 min og til Oslo ca 52 min) ca 11 min.
  Eidsvoll stasjon (tog til Gardermoen tar ca 9 min og til Oslo ca 34 min) ca 12 min.
  Råholt ca 20 min.
  Gardermoen og Jessheim ca 25 min.

  For ytterligere informasjon se www.eidsvoll.kommune.no.
 • Fra E6: Ta av E6 på Hauerseter og følg Fv179 gjennom Nordkisa mot Brårud i ca 9,5 km. Like etter Joker på Brårud tar du til venstre inn Vestsidavegen, som du følger rett frem. Vestsidavegen går over i Strandsvegen ved kommunegrensen, og her ligger Borstadkampvegen på venstre hånd ved kommunegrensen. Borstadkampvegen 24 A og B vil ligge på venstre side av veien. Boligen er merket med Aktiv "Til-salgs" skilt.

  Man kan også kjøre til eiendommen fra Eidsvoll, via Bårlidalen og Døli. Eller fra Dal over Døliåsen.
 • Det er sandmasser i området. Trolig er det ikke drenering, og det er krypkjeller under boligen. Hovedhus oppført med gråsteinsmur i eldre del og ringmur i leca på tilbygget. Yttervegger med tradisjonelt tømmer/laftet i eldre del og bindingsverk utvendig kledd med overflatebehandlet panel på tilbygget del. Plassbygget sperretak i tre på eldre del og tilbygget har saltak i prefabrikkerte w-takstoler. Undertak i rupanel, vindskier oh gesims i treverk. Vinduer med 2-lags isolerglass og komblet glass i tilbygg.

  Takoverbygget platting ved inngang på ca 9 kvm, og stor takoverbygget platting ved stuen på 13 kvm. Platting med beleggningsstein.

  Stabbur/anneks med punktfundament og oppført i maskinlaft med utvendig klending på øvre del. Saltak med takstein. Det er innlagt strøm i stabburet og det er en vedovn og pipe. Enkel trapp opp til loftsetasje med lagringmuligheter.

  Låve/driftsbygning oppført i enkelt treverk og med utvendig kledning. Saltak med platetekking. Innvendige overflater: Tregulv og åpent reisverk. Varierende rom med stedvis jordgulv og enkle overflater. Det er innlagt strøm. Låve og garasjen fremstår med normal brukslitasje for låve/garasjer. Låver og garasjer blir mer utsatt for fukt og mekanisk påkjenninger. m.m. innvendig, det er derfor påregnelig med større slitasje på garasjer, boder osv. en på boliger. Stedvis vedlikeholdsbehov.

  Grisehus på støpt dekke av betong. Oppført i enkelt treverk og med utvendig kledning. Saltak med takstein. Det er innlagt strøm.

  Bod oppført i enkelt treverk og med utvendig kledning. Pulttak med platetekking.

  Interessenter bes lese godt gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.
 • Bolighus:
  1. etg: 117 kvm BRA.
  Loftsetg: 45 kvm BRA

  Låve:
  1. etg: 108 kvm BRA
  Loft: 61 kvm BRA

  Stabbur:
  1. etg: 11 kvm BRA
  Loft: 13 kvm BRA

  Grisehus og bod på ca 6 kvm BRA hver.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med luft til luft varmepumpe.
  Vedovn i stuen for vedfyring og i utleiedel. Det er også en vedovn i stabburet. Alle 3 ildsteder er rentbrennende ovner.
  Pipe hoveddel er i 2022 demontert over tak og murt opp på nytt, med nytt beslag og det er montert innvendig foringsrør.
 • Tomten er flat og skrånende og opparbeidet med stor og flott hage med plen og variert beplantning. Det er noe skog i utkanten av tomten.

  Det er et dyrket jorde på eiendommen. Her er det driveplikt. Dyrka jord må ikke brukes til formål som ikke tar sikte på jordbruksproduksjon, og ikke disponeres slik at den ikke er egnet til jordbruksproduksjon i framtiden. Driveplikten kan oppfylles ved at eier selv driver jorda eller at man leier bort til andre som driver jorda.
 • Det er godt med parkering på eiendommens gårdsplass, samt en garasjeplass i låven.
 • Borstadkampvegen er en privat skogsbilvei. Veien går delvis gjennom eiendommen og videre slik at naboer innenfor kjører over denne eiendommen. Eier er selv ansvarlig for vedlikehold av denne delen av veien.

  Eiendommen er tilknyttet vann fra Nes kommune.
  Det er privat septiktank på eiendommen med 3 kammer. Kommunen tømmer denne hvert år.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 919 255 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 309 318 per 31.12.21
 • Kr. 21 222 pr. år
  Kommunale avgifter vil variere med forbruk. Det kommer faktura fra Nes kommune for vann og fra Eidsvoll kommune for øvrige gebyrer.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, veivedlikehold, forsikringer, strøm, m.m.
 • Det foreligger ferdigattest for tilbygg til bolighus med tilleggsleilighet. Denne er datert 31.03.2009.

  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for bolighuset, men det er ikke uvanlig for boliger av denne alderen.
 • Det er 2 godkjente boenheter på eiendommen. Hoveddel med godkjent egen utleiedel.
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Selger har pr i dag kr 7.500 i leieinntekt på utleiedelen. En utleieenhet bidrar til ekstra inntekt, og dermed mulighet for høyere lån. Ta kontakt med din bankrådgiver for å sjekke hvor mye ekstra du
  kan få i lån for akkurat denne eiendommen.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Begge boenheter har hatt tilbakeslag/bobling i sluk. Har selv byttet drensrør fra kum til spredegrøft 2019. Bilde dokumentasjon finnes.
  - Tilkoblet kommunalt vann av MesterRør i 2017. Har selv byttet drensrør fra kum til spredegrøft 2019. Bildedokumentasjon finnes i perm.
  - Det har hvert saltutslag på grunnmur tilbygd del. Dette stoppet etter etablering av uteplasser med belegningsstein på 2 sider av bygningen, med gode drenerende masser.
  - Gammel del: Det har hvert utettheter i tak, grunnet feil overganger på dampsperre, feil overgang mellom takstein, feil overgang pipeblikk takstein. Alt gammelt tak er fjernet. Isolert med 15 cm glava, lagt panel som undertak, ny glass tak sperre, sløyfer med over lufting over tak, og gjenbrukt takstein da denne var bra.
  - Feier mente det var panel over brannmur, men på hus av denne alder er det vanlig at panel ligger inntil brannmur, men ikke over. Etasjeskille har ikke murkant mot pipe, hvilket ikke er et behov da dette er en helsteinspipe. Det er behov for vedlikehold av pipe grunnet manglede innvendige fuger. Rentbrennende peis montert 2013 god trekk, men den trenger mye luft.
  - Grunnmur, innvendige vegger og innvendige tak har sprekker. Tømmerkasse hus som er demontert og flyttet for så å bli satt opp igjen på denne adressen. Senere påført panel og takstein.
  - Det har hvert mus i begge bygninger sin kjeller. Etter renovering er ikke dette oppdaget.
  - Sikringsskap og tilførsler er ikke byttet i mitt eie, men ser ut til å være noe ufagmessig utført. Det meste utover dette er byttet av meg eller nevnte firma. Jeg har fagbrev.
  - Det ble utført kontroll ab el-anlegget i 2019, og 3 avvik er lukket. Utført av El tilsynet.
  - Det er ladeboks for el-bil. BMW type 2 lader.
  - Jeg har selv utført tømrerarbeid med rådføring og oppfølgning fra faglærte. Gjelder takbytte, etterisolering og panelering av hus og stabbur. Trebindingsverk og panel låve og garasje, samt etablering av plattinger med belegningsstein og underliggende drenerende masser.
  - Tilbygget del kan benyttes til utleie.
  - Stabburet er innredet.
  - Det aller meste jeg har utført på bolig er bilde dokumentert og satt i perm, for å vise løsninger og plasseringer. Permen følger huset.

  Eiendommen grenser til kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse hos Riksantikvaren. Områdene har ikke formelt vern, men det kan ikke utelukkes at noen av områdene bør fredes eller at det finnes objekter i disse som på sikt kan vise seg å måtte sikres etter kulturminneloven. Kommunen kan kontaktes for mer informasjon.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1918/900189-1/10 Bestemmelse om gjerde 23.11.1918
  Bestemmelse om vannrett for bnr.1

  Grunndata
  1918/900130-1/10 Registrering av grunn 23.11.1918
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3035 Gnr:68 Bnr:1

  2020/895266-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

  Overnevnte heftelser omhandler registreringen av eiendommen i 1918, bestemme om plikt til å holde gjerde mot eiendom Bnr. 1 sin utmark, og at eier av naboeiendommen, bnr. 1 har vannrett på eiendommen.
  Heftelsene følger eiendommen i salget.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er ikke regulert.
  Eiendommen er i kommuneplanens arealdel for 2021-2031 avsatt til LNFR (areal for nødvendige tiltak for landbruk og gårdstilknyttet næringsvirksomhet), nåværende.
 • Gnr. 68 Bnr. 2 i Eidsvoll kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter avtale med selger. Selger ønsker gjerne mellom 3-6 måneder til overtagelsen.
  Vennligst oppgi ønsket dato i vedlagte budskjema.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av småbruk er det kun bolighuset og tomt som omfattes av forsikringen.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,6 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16.450 -, og visninger kr. 2.000, -per stk, der 1 er inkl. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 35.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 8.085,-. Utleggene omfatter sikring, foto, kommunal info, m.m. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 1.875,- per times arbeid, begrenset oppad til kr. 16.450,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Atle Husabø
  Charlotte Tomter Husabø
Ann Kristin Hoset

Megler

Ann Kristin Hoset

98 08 56 92

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev