aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Kjøkken og stue

Sjusjøen Nattrudstilvegen 304C

Flott, innbydende 3- roms leilighet fra 2017 rett ved Sjusjøen skisenter - Ski inn/ski ut -

 • BRA 53 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER81 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 681 142
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 017
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 49 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 060 m²
 • EIERFORM TOMTFestet fellestomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 2 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  65 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  81 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 681 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten inneholder: Entrè, stue/kjøkken, 2 soverom, walk-in closet, bad og utvendig bod.
Stue

Nattrudstilvegen 304C, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Leiligheten ligger på bakkeplan i fra parkeringsplassen utenfor leiligheten. Inngangsparti er overbygd og gjennom døren kommer du til en innbydende entre/gang hvor du kan henge av deg jakken.

  STUE
  Leiligheten har en åpen stue/kjøkkenløsning med plass til spisestue. Det er store vinduer og dør ut til balkongen.

  KJØKKEN
  Kjøkkenet er et tilvalgskjøkken fra Hamran. Kjøkkeninnredningen har laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Alle hvitevarene er integrerte og følger med leiligheten.

  SOVEROM:
  Leiligheten har 2 soverom. Her er det plass til dobbeltseng med køye på begge rommene.

  WALK-IN CLOSET: Her er det garderobeskap som gir muligheter til å oppbevaring av klær ol.

  BAD:
  Flislagt bad med varme i gulvet. Her er det baderomsinnredning med servant og speil, dusjdører og gulvmontert wc, i tillegg til opplegg for vaskemaskin.

  BOD:
  Bod med plass med til smørebenk, skiutstyr ol.

  Materialvalg:
  Gulv: Parkett og fliser.
  Vegger: Panel og fliser.
  Himlinger: Panel.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Leiligheten har sentral beliggenhet rett ved Sjusjøen skisenter som et flott utgangspunkt for den aktive familien. Fra leiligheten er det ski inn/ski ut til alpinsenteret og det er umiddelbare nærhet et av Norges største og beste løypenettverk. Rulleskianlegget og skiskytterstadion ligger i gåavstand til leiligheten. Sjusjøen er en flott helsårsdestinasjon med et rikt aktivitetstilbud i fjellet, med bl.a. kanopadling, sykkelveger, ridning og hundekjøring. Fine jaktområder og flere fiskevann innover fjellet. Rundt Sjusjøen er det etablert nærmiljøanlegg med badeplass og lekeapparater.

  Til Sjusjøen sentrum er det ca. 10 minutter med bil hvor du finner stor dagligvareforretning, sportsbutikker og spisesteder. Til Lillehammer sentrum er det ca. 20 minutter.
 • Leilighet fra 2017.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Marcus Fremstad, Takstcon AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Tekniske installasjoner:
  Branntekniske forhold:
  - Røykvarsler
  - Brannslukningsapparat

  Røykvarsler skal være tilkoblet strøm, og ikke batterier alene. Tilstandsgrad er satt ut fra forskriftens (Forskrift til avhendingslova - tryggere bolighandel) krav angående brannforhold. Det er ikke krav til utbedring av punktet.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • BRA/P-rom: 53/49

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entrè/gang, stue/kjøkken, 2 soverom og bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarmingen består av vedfyring og strøm i hovedsak ved hjelp av panelovner og varme i gulv.
 • Festet tomt på ca. 1060 m². Tomten er skrående med gruset gårdsplass.

  Bortfester er Ringsaker Almenning. Det er etablert evigvarende festekontrakt, gjeldende fra og med 2018. Årlig festeavgift utgjør kr 12 000,-. Årlig serviceavgift er inkludert i festeavgiften. Festeavgiften reguleres hvert 10. år. Neste regulering av festeavgiften vil skje i 2028 og reguleres etter konsumprisindeksen.

  Det er ikke mulighet for innløsning av tomten. Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten.

  Hjørnet på bygget med leiligheten i stikker utenfor tomten.
 • Biloppstillingsplasser utenfor leiligheten.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Festeavgiften deker sommervedlikehold og vintervedlikehold av hoved- og fellesveier, herunder brøyting av biloppstillingsplass ved leiligheten.
 • Eierseksjonen er en del av Naturdstilen F5 (org.nr. 820198492), bestående av totalt 16 eierseksjoner.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i sameiets vedtekter som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene.

  Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Fremtind forsikring. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi kr 537 000 per 2020.
 • Per. 18.11.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene 700,- kr. Disse dekker forsikring av byggene og bredbånd fra Eidsiva, samt mindre uforutsette utgifter hvis dette skulle oppstå, som f.eks. måke taket og ta fra kassabeholdningen. Innskudd til fellesutgifter betales inn 2 ganger pr. år.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf. eierseksjonsloven § 30.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):

  Abonnementsgebyr, vann: kr 1953,78,-.
  Abonnementsgebyr, kloakk: kr 1872,88,-.
  Feie- og tilsynsgebyr: kr 198,75,-.
  Hytterenovasjon: kr 1 743,75,-.
  Forskudd vannavgift: kr 565,65
  Forskudd kloakkavgift: kr 906,98,-.
  Eiendomsskatt fritid: kr 4 779,-.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for 16 stk fritidsleiligheter. gnr 815, bnr 376 i 2022. Det er i denne anmerket mangler i forhold til terrengarbeid og avsluttende dokumentasjon til ferdigattest.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det er begrensninger ved korttidsutleie av eierseksjoner, jf. eierseksjonslovens § 24. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet(er).
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget har ikke blitt kontrollert enda så lenge leiligheten er såpass ny. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Feiing ble utført siste gang i 2022. Tilsyn ble sist gang utført i 2022, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameie. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 2019/39798-3/200, tinglyst den 09.01.2019. Gjelder festekontrakt- vilkår.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Natrudstilen 3, fra 2010. Reguleringsformål for eiendommen er annet kombinert formål med utdypning fritidsbolig/forretning. Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Ringsaker 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritids- og turistformål, nåværende. Eiendommen ligger i et område med fritidsboliger, næring, blå/grønnstruktur, LNFR-område og idrettsanlegg. Ene nedfartsbakken til Sjusjøen alpinanlegg ligger rett ovenfor leiligheten og nedenfor ligger Sjusjøen skistadion.

  Eiendommen omfattes også av planforslaget til kommuneplanens arealdel for Ringsaker 2022-2026.

  Eiendommen ligger innenfor faresonen for rasfare.
 • Gnr. 815 Bnr. 376 Snr. 12 i Ringsaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Svar: Ja, kun av faglært
  Beskrivelse: De har gjort utbedring av snøfanger, men kjenner ikke til noe utover dette.
  Arbeid utført av: Fjellved as

  20. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
  Svar: Ja
  Beskrivelse: Vi mangler siste dokument om permanent brukstillatelse, men dette er styret i dialog med Ringsaker Almenning om.
  Dette tar bare litt tid ettersom det må innhentes dokumentasjon fra Trybygg som gikk konkurs. Men, dette kommer på plass. Ringsaker Almenning samarbeider godt og har ferdigstilt utearealet med flere parkeringsplasser og rassikring blant annet.

  22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
  Svar: Ja
  Beskrivelse: Se svar lengre opp vedrørende påbud eller krav.

  27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus,
  maur eller lignende?
  Svar: Ja
  Beskrivelse Ja, observert mus utendørs, men dette ble tatt tak i straks og feller ble satt ut. Så er ikke noe problem i og for seg.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fast provisjon på 40.000 av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Camilla Larntvet Kvernes
  Frøydis Larntvet Kvernes
Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev