aktiv-eiendomsmegling
Fasade

Sjusjøen Sjusjøen-Brøttum 3377

Ny, flott og tiltalende hytte oppført i 2022

 • 5 390 000
 • BRA 90 m²
 • PRISANTYDNING5 390 000
 • OMKOSTNINGER18 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 408 142
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 022
 • AREALP-rom 86 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT550 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 5 390 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  2 000,- (Overdragelsesgebyr til bortfester)
  --------------------------------------------------------
  18 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 408 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytta inneholder:
1. etasje: Entré, stue/kjøkken, to bad, soverom og bod.
Loftsetasje: Gang/loftstue, soverom og to innredede rom.
Fasade

Sjusjøen-Brøttum 3377, Innlandet

 • Velkommen inn

  Du ønskes velkommen inn gjennom ei steinlagt inngangsparti, som tar deg videre inn til en romslig entré/gang med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg uteskoene. Varmen i gulvet gjør at skiskoene tørker fort.

  Stue og kjøkken

  Videre inn i hytta kommer du inn til en delvis åpen stue og kjøkkenløsning. Den delvis åpne løsningen, sammen med mye vinduer gir et luftig og åpent inntrykk. Det er godt med møbleringsmuligheter. Stuen og kjøkkenet er det naturlige oppholdsstedet i hytta og innbyr til mange hyggelige sammenkomster med familie og venner. Peisovnen og varmekablene i gulvet gir hele hytta en behagelig temperatur gjennom den kalde årstiden.

  Fra stuen er det terrassedør ut til steinlagt uteområde med god plass til sittegruppe og grill.

  Kjøkkeninnredning med mørke profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er integrert stekeovn og induksjonstopp, samt oppvaskmaskin..

  Soverom og loftsetasje

  Hytta har ett soverom i 1.etasje, og ett i loftsetasje. Loftsetasjen inneholder loftsstue, 1 soverom og 2 innredede rom. De to innredede rommene har ikke målbart areal (takhøyde under 1,9 m) og er ikke godkjent for varig opphold/beboelse.

  Bad

  Hytta er praktisk innredet med to bad. Badet er delikat og innbyr til velvære etter en lang dag i fjellet. Varmen i gulvet gir deg en behagelig start på dagen. Fliser på gulvene og panel på veggene. På det største badet er det opplegg for vaskemaskin.

  Materialvalg:
  Overflater på gulv er hovedsakelig preget av: Parkett og fliser.
  Overflater på vegger er hovedsakelig preget av: trepaneler.
  Overflater på himlinger er hovedsakelig preget av: trepaneler.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Hytta ligger i naturskjønne omgivelser i et nytt hytteområde på Sjusjøen. Sjusjøen ligger ca. 800 moh. og har et stabilt klima. Området er snørikt og kan by på et stort løypenett hele vinteren, fra tidlig høst til sen vår. Dette har medvirket til at Sjusjøen er et meget populært og attraktivt hytteområde. I flere år på rad har Sjusjøen blitt kåret til Norges beste langrennsdestinasjon, med et løypenett på ca. 300 km. På vinteren er det nypreparerte skiløyper rett utenfor hytteveggen. Hytta har gode lys- og solforhold. I tillegg er det kort vei til alpinanlegg med flere nedfarter, på Natrudstilen. Dette er et familievennlig alpinanlegg med fokus på gode opplevelser for både store og små. Der finner du også skiskytterarena, rulleskianlegg og sykkelpark.

  I sommerhalvåret er det flotte turmuligheter i fjellet, både til fots og på sykkelsetet. Det finnes også en egen terrengsykkelpark her. Sjusjøen byr på flere fine fiske- og badeplasser. Sjusjøen sentrum som ligger ca. 2 km unna, tilbyr blant annet kafé, Sport1 og en kiwibutikk. Det tar ca. 2 timer inn til Oslo sentrum. Lillehammer ligger ca. 20 minutter med bil fra hytta, og her finner du alt av butikker og servicefasiliteter som familien trenger. Her finner du også kjøpesenter med et stort utvalg av butikker, kino, restauranter og kafeer
 • Fritidsbolig fra 2022.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Grunnmur: I betong.
  Yttervegger: I trekonstruksjoner. Liggende utvendig trekledning.
  Tak: Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Kombinert kaldt loft og skråhimling.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Marcus Fremstad, Takstcon AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Bad 1: Overflater vegger og himling: Det er uegnede materialer i våtsoner Det er ikke fuktbestandige materialer i hele våtsonen. Våtrommet fungerer med dette avviket, men forsiktig bruk forutsettes. Gulv og vegger som kan bli utsatt for vannsøl, lekkasjevann eller kondens, skal utføres med fuktbestandige materialer. Tiltak: Membran/tettesjikt må legges. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden våtrommet fungerer i dag med avviket. Det forutsettes at treverk ikke utsettes for direkte vannsøl eller fuktpåkjenning.
  Bad 2: Overflater vegger og himling. Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er ikke fuktbestandige materialer i hele våtsonen. Våtrommet fungerer med dette avviket, men forsiktig bruk forutsettes. Gulv og vegger som kan bli utsatt for vannsøl, lekkasjevann eller kondens, skal utføres med fuktbestandige materialer. Tiltak: Membran/tettesjikt må legges. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden våtrommet fungerer i dag med avviket. Det forutsettes at treverk ikke utsettes for direkte vannsøl eller fuktpåkjenning.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Totalt: Bra/P-rom: 90/86 m²
  1. etasje: Bra/P-rom: 72/68 m².
  Loftsetasje: Bra/P-rom: 18/18 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entrè, stue/kjøkken, to bad og soverom.
  Loftsetasje: Stue og soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. I tilstandsrapporten er det angitt ytterligere to soverom i loftsetasje (omtalt som innredede rom i salgsoppgaven). Rommene har ikke målbart areal (takhøyde under 1,9 m) og er ikke godkjent for varig opphold/beboelse.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med vedfyring og strøm (i hovedsak gulvvarme).
 • Festet tomt på ca. 551 m². Tomten er opparbeidet med steinheller og skigard. Gruset gårdsplass.

  Bortfester er Brøttum Almenning. Festeforholdet er løpende og løper til det sies opp av fester. Årlig festeavgift utgjør 12 409,-. Årlig serviceavgift utgjør 2 253,- for 2022. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Neste regulering av festeavgiften vil skje i 01.01.2023 og reguleres ut i fra konsumprisindeksen.

  Det er ikke på nåværende tidspunkt noen anledning til å innløse tomten. Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse. Bortfester skal godkjenne ny festehaver og det er avtalt overdragelsesgebyr på 2 000,-.

  Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Hytta har elbil-lader.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst fra tomtgrensen. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.
 • Ved første gangs verdsetting skal formuesverdi av fritidseiendom (ikke sekundærboliger) fastsettes til maksimalt 30% av markedsverdi, eventuelt til 30% av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering. Formuesverdien på fritidseiendommer som ligger vesentlig over takstnivået for sammenlignbare eiendommer ellers i kommunen, skal settes ned når skattyter krever det.
 • Prognose kommunal gebyrer/avgifter for 2022:
  Abonnementsgebyr, vann: 1 953,78,-
  Abonnementsgebyr, kloakk: 1 872,88,-
  Renovasjon: 1.744,-
  Feie- og tilsynsgebyr: 162,-

  Eiendomsskatt utgjør 4,0 promille av skattetaksten/verdien skattetakstnemda vedtar. Det er eiendommens tilstand per 1. januar som er gjeldende ved en justering av taksten. Dette betyr at ny bygningsmasse først vil inngå i takstgrunnlaget 1. januar året etter at byggingen er ferdig (i dette tilfelle fra og med 2023).
 • Utover det som er nevnt under punktet "Tomten" og "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen per dags dato. Selger har måttet vente på grunn av endringsmelding oppe i 2. etasje (se avsnittet om byggetegninger under). Selger opplyser at endringsmelding sendes sammen med søknad om ferdigattest.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse før overtakelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger. Innholdet i disse stemmer overens med det som faktisk er bygget med unntak av noen endringer. Det er litt lavere vindu på stuen på vegg mot sør, og dør mellom gang og stue er blitt til åpning. WC i andre etasje er fjernet. Selger opplyser at det sendes endringsmelding i forbindelse med et mindre arealavvik. Arealet som er oppgitt i salgsoppgaven er korrekt.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som eventuelt måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det ble gjennomført planlagt nyanleggskontroll 03.08.2022, uten pålegg om utbedringer. Neste kontroll kan forventes i 2042.

  Det er ikke registrert pipe eller ildsted på avtalen. Kjøpere anbefales å si ifra til feier om pipen og ildstedet på hytten slik at det blir gjennomført tilsyn og feiing.

  Det er ikke montert takstige. Krav om takstige og eventuelt feieplattform (for skorsteiner høyere enn 120 cm) gjelder også for hytter/fritidseiendommer. Takstige skal enten være fastmontert eller det benyttes løs stige som hektes i fastmonterte kroker. Flere kommuner har unntak fra kravet om takstige, eller kan vurdere unntak fra kravet, i de tilfeller bygningene har torvtak alternativt shingel-/papptekking med takhelling på 22 grader eller mindre. Felles for begge er at gesimshøyde (avstand fra bakke til tak) ikke er høyere enn 3,5 m. Kjøper overtar ansvaret for ovennevnte.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst festekontrakt (se også punktet "Tomten"). Bortfester/grunneier har bla. 1. prioritets panterett for forfalt festeavgift.

  Kopi av festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven og alle interessenter plikter å gjøre seg kjent med denne.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Gutubakken Sør, fra 2016. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Eiendommen grenser til annen fritidsbebyggelse og grønt områder.

  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Ringsaker 2014-2025, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse, fremtidig. Eiendommen ligger i ett hyttefelt i nærheten av Sjusjøvegen 229. Utenfor hyttefeltet er det grøntområder.
  Det er planlagt for gang og sykkelsti langs Sjusjøvegen 229.

  Eiendommen omfattes av kommuneplaner under arbeid for Ringsaker 2022-2026. Planforslag.
 • Gnr. 814 Bnr. 1 Fnr. 1042 i Ringsaker kommune
 • Kjøpesum og omkostninger skal være innbetalt meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring, da selger er et selskap som har kjøp og salg av eiendom som del av sin virksomhet.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk; jf. avhendingsloven § 1-2 (2).

  Eiendommen ble ifølge selger ferdigstilt 15.07.2022. Garanti etter buofl. §12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16 jf. bustadoppføringsloven § 37.

  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.
  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 2. punktum. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fast provisjon på 30.000 av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 1.900,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hallan Eiendom AS
Kjetil Gustavsen

Megler

Kjetil Gustavsen

90 99 63 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev