aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Fullriggerveien 41! Solrik eiendom med sjøutsikt

Skallestad Fullriggerveien 41

Flott rekkehus med solrik hage - garasje -solrikt og fritt beliggende på "toppen" - Barnevennlig

 • 3 450 000
 • BRA 126 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING3 450 000
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 792 932
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 980
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 124 m²
 • ANDEL FELLESGJELD334 000
 • FELLESKOST./MND5 616
 • TOMT10 617 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 3 450 000,- (Prisantydning)
  334 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 784 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 792 932,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje: Entré, Wc, Trappegang, Vaskerom, Kjøkken, Stue (eget plan for stuen)
2. etasje: Trappegang, Bad, 4 soverom og kott (to soverom ligger på eget mellomplan.
Boligen går over 4 plan, men består av 2 hovedetasjer. Det er mye god lagring i boder og på loft. Det medfølger egen garasje i felles anlegg.
Innholdsrik og god planløsning - mye lagringsplass i boder og på loft

Fullriggerveien 41, Vestfold og telemark

 • Boligen har en praktisk og entré med egen nisje for oppheng av klær. Generelt god plass til yttertøy. Vindusflaten slipper også inn godt med naturlig lys. Gjestetoalettet ligger i gangen med WC og servant.

  Boligen har et lekkert kjøkken (2018) hvor det er tilrettelagt for mye god matlaging. Alle hvitevarene medfølger. Det er godt med skap- og benkeplass samt mye lys fra vindusposten og utsikt til hagen. Det er ekstra gode lagringsmuligheter til både fryseboks/skap i egen bodnisje (åpen løsning) innenfor kjøkkenet (mye lagringsmuligheter).
  Vaskerommet ligger også innenfor kjøkkenet med god plass til både vaskemaskin og tørketrommel i egen benkenisje. Det er utgang direkte til hagen.

  Stuen er lys og romslig med god plass til både stor sofa og spisebord. De store vindusflatene gir både et luftig og åpent uttrykk. Fra stuen er det utgang til den lekre hagen med pent opparbeidet terrasse. Her er det duket med for grillsesongen med langbord. Det er flott sjøutsikt fra deler av tomten.

  Boligen har fire soverom hvor to av rommene ligger i egen mellometasje. Alle rommene har god plass til både senger og gode garderobeløsninger. Master bedroom er ekstra romslig med skyvedørsgarderobe.

  Badet er et delikat og flislagt med moderne innredninger; dusjhjørne, servant med skap og skuffer samt WC. Varmekabler.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG 3:
  Våtrom > Generell > Vaskerom
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom bærer preg av elde og slitasje. Det er skade nederst på vegg bak vaskemaskin, samt at det er en del hull og merker på vegger etter bruk og tidligere innredning. Det er lokalt fall rundt sluk, men resten av gulvet er tilnærmet flatt. Ved dør er det ikke oppkant på gulvbelegg ved dørterskel, dette fører til at det vil renne vann ut i tilstøtende rom ved en eventuell lekkasje. Naturlig ventilasjon har noe begrenset effekt med hensyn til dagens normale bruk.

  TG 2:
  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er stedvis avskalling av maling.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2
  Det er påvist andre avvik: Betongheller er mosegrodd og slitt, samt at det er skjevheter og ujevnheter.

  Innvendig > Overflater
  Det er påvist andre avvik: Det er observert skader og slitasje på parkettgulv i stue, samt at det stedvis er noe luftbobler i tapet. I stue er det også observert noe skader på himling. Det er også noe merker og hull på vegger etter bruk og tidligere innredning.

  Innvendig > Innvendige dører
  Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på de deler av vannledninger som er fra byggeår.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Rørlegger har vært i boligen etter at takstmann var der og fikset på avrenning fra varmtvannstanken.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Ombygning av bod i stue og bod i gang er ikke godkjent og byggemeldt hos de lokale bygningsmyndigheter, og det opplyses at ombygning er et søknadspliktig tiltak.

  Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling utifra dagens byggteknisk forskrift. På loft er det observert at det ikke er brannplater/gipsplater i himling mellom boenheter. Dette er et avvik iht. dagnes krav.

  For fullstendig beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport av Arvid Lysgård, datert 02.11.2022.
 • Her i Fullriggerveien bor du høyt og frittliggende i solrike og barnevennlige omgivelser. På Skallestad har du gangavstand til både sjø og skog med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren. Nærmeste badestrand ligger i gangavstand - særlig barnevennlig er Ulvøtangen og Verdun. Er du glad i båtlivet er det bare noen minutter på sykkel til Arås og Knarberg småbåthavn. Kun noen minutter unna ligger det en stor og innholdsrik Meny butikk som har alt du trenger til hverdag og fest. En meget populær familiebedrift som er godt likt av hele nabolaget. Det går interne stier til både Meny, skole og barnehage samt Hårkollhallen.
  Det er trygge skoleveier til omkringliggende skoler og barnehager (Hårkollen og Oserød barnehage med snarvei fra boligen, Barnas Have samt Oserød barneskole 1.17.trinn), både på interne småveier og sykkelsti. Det er også et attraktivt bomiljø for den aktive da både Hårkollhallen og NIF-banen kan friste med innendørsaktiviteter hele året! God offentlig kommunikasjon med buss. Holdeplassen er en trygg og kort tur unna. Velkommen til det fine livet i Fullriggerveien!
 • Eiendommen består av rekkehusleiligheter med tilhørende garasjer. Nærområdet består hovedsakelig av trehusbebyggelse med eneboliger og rekkehus.
 • Rekkehus fra 1980, organisert i borettslag. Boligen er oppført i tre over støpt plate på mark. Rekkehuset er oppført med fire plan over to etasjer. Til boligen følger det en garasjeplass på ca 16 kvadratmeter i felles rekke, fra 2007. Denne er oppført i betong og tre over støpt plate på mark.

  I 2010/2016 ble det montert nye vinduer, og i 2000 ble det montert to ny terrassedører. I 2017/2018 ble taktekking skiftet, samt at det ble montert nye takrenner og beslag. I 2014 ble badet i 2. etasje renovert, og i 2018 ble det montert ny kjøkkeninnredning. Det meste av innvendige overflater er pusset opp og oppgradert ved behov, men på parkettgulv og tak i stue er det observert skader og tegn på slitasje. Trekledning er i hovedsak fra byggeår, og det er blant annet observert noe fukt- og råteskader og avskalling av maling. På generelt grunnlag opplyses det om at dette er en eldre bolig, med påfølgende risiko for skjulte skader o.l.
 • 1.etasje: 71 Bra
  2.etasje: 55 Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, WC, Trappegang, Vaskerom, Kjøkken, Stue
  2. etasje: trappegang, Bad, 4 soverom
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  TV/Internett: Borettslaget har en kollektiv avtale med Telenor som er inkludert i felleskostnadene, men andelseier kan selv bestille og betale tillegg til avtalen.
 • Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 09.03.16 i ovennevnte objekt.
  Det ble ikke avdekket avvik på fyringsanlegget i boenheten da tilsynet ble utført. Et nytt tilsyn ble gjennomført med ferdigrapport 21.11.2022: Beskrivelse avvik:
  Det er utett mellom sotluke og skorsteinsforingen. Alle avvik skal utbedres og meldes fra til feier@vibr.no (saksnummer: 1022888).

  Det er vedovn, varmepumpe og elektrisk oppvarming. Varmekabler på badet.
 • Det er avvik på beregnet areal 10617,6 og oppgitt areal 10624.
 • Garasjeplass følger og garasjeleien er inkludert i felleskostnadene.
  Bare helt nødvendig bilkjøring og parkering tillates inne på området. Bileiere skal i størst mulig grad plassere sine kjøretøy på parkeringsplassene eller i garasje. Borettslaget har ca. 10-12 parkeringsplasser. Dette følger ikke leiligheten. Her gjelder førstemanntilmølla- prinsippet. Borettslaget ønsker å begrense innkjøring på området i størst mulig grad av hensyn til barnas sikkerhet og miljøet. Det er ikke tillatt å parkere campingvogner eller ha båter i vinteropplag på borettslagets eiendom. Det er gjesteparkering rett utenfor døren på felles område.
 • Offetlig vei, vann og avløp.
 • Forretningsfører: Obos
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.  Ulvø Borettslag består av 29 andelsleiligheter og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953653028, og ligger i FÆRDER kommune. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.


  Følgende er hentet fra protokoll fra ordinær generalforsamling avholdt 26.04.2022.

  Behandling av årsrapport og regnskap- styrets årsrapport, resultatregnskap og balanse for 2021 ble gjennomgått og foreslått godkjent.
  Vedtak: Godkjent.

  Overføring av årets resultat til balansen. Årets resultat foreslås overført til egenkapitalen.
  Vedtak: Godkjent

  Styrehonorar til det sittende styret ble foreslått satt til kr 110 000,-.
  Vedtak: Godkjent

  Behandling av innkomne forslag og saker
  Forslag fra nr 41: Ønsker at det stemmes over andelseiers rett til å sette opp trampoline.

  Styrets forslag til vedtak:
  Husordensregler om at trampoliner ikke tillates på borettslagets område, inkludert hageflekker, opprettholdes. Avstemming av 15 nei til trampoline og 11 ja til trampoline.
  Vedtak: Styrets forslag ble godkjent. Det ble notert ønske fra de 11 som ønsket trampoline at det skulle utredes nærmere.

  Styrets forslag: Det innlemmes i husordensreglene følgende: Bruk av bålpanner/leirbål tillates ikke på borettslagets område, hageflekker inkludert.
  Avstemming gav 15 ja til bålpanne og 11 stemte nei til bålpanne.
  Vedtak: Styrets forslag ble ikke godkjent.

  Forslag fra 47: Styret etablerer en frivillig ordning, med kontonummer og tilhørende som andelshavere kan benytte som kompensasjon for ikke-møtt til dugnad.
  Forslaget går ut på at de andelshaverne som av forskjellige grunner ikke har mulighet til å følge den primære oppfordringen til styret, gis anledning til frivillig å betale et beløp (f.eks 500 kr) for kompensasjon for ikke møtt til dugnad.
  Vedtak: Ikke godkjent

  Søknad fra nr 13 om å lage platting i forlengelse av eksisterende terrasse på fjellområdet til venstre for huset. Se vedlagte tegning. Mer informasjon vil bli gitt på møtet. Styrets innstilling er positivt. Vedkommende er inneforstått med at dette er borettslagets fellesareal og at vedkommende ikke får eierforhold til dette utearealet. Avstemming gav 24 ja og 2 nei.
  Vedtak: Godkjent.

  Søknad fra nr 53 om å bygge ut terrasse med utekjøkken. Bilder og nærmere beskrivelse blir fremlagt i møtet. Søker forklarte at det ikke blir utekjøkken. Søker er ansvarlig for kommunal godkjenning. Styrets innstilling er positivt
  Vedtak: Avstemming gav enstemmig godkjenning.

  Cathrine Hefte ble valgt til styreleder for 2 nye år.

  Styrets arbeid
  - Månedlige styremøter (forberede saker, innkalling, referatskriving, arkivering, utsendelse og oppfølging)
  - Diverse befaringer i forbindelse med søknader og spørsmål fra andelseiere
  - Innhente faglige råd og anbefalinger for avklaringer av f.eks teknisk art.
  - Oppfølging av økonomi, herunder fakturabehandling, regnskap og budsjettarbeid, møter med OBOS
  - Inngåelse av ny låneavtale med Handelsbanken
  - Innhenting av tilbud, befaringer og oppfølging av asfalteringsarbeider
  - Diverse vaktmestervirksomhet ved strømbrudd, låsproblemer, garasjer mm
  - Organisering og gjennomføring av dugnad, bestilling av kontainere og anskaffelse av nødvendig utstyr
  - Kontakt med Færder kommune bla annet vedr. trafikk gjennom området.
  - Avlesning av strøm garasjeanlegg inkl. el-bil lading
  - Utsending og oppfølging av HMS/internkontroll-skjemaer
  - Oppfølging av vedlikeholdsrapport
  - Oppfølging av radonmåling
  - Besvare spørsmål fra meglere/aktuelle kjøpere ved salg i brl
  - Godkjenning av nye andelseiere
  - Opparbeidet område med ny beplantning i øvre rekke, innkjøp og henting av jord, påfylling og planting av nye vekster, vanning, luking og oppfølging.
  - Oppfølging av forsikringssaker etter skader og skadedyr
  - Utdeling av batterier til røykvarslere
  - Befaring med elektriker i garasjer
  - Planlegging og gjennomføring av generalforsamling
 • Medlemmer av borettslaget og medlemmer av Obos har forkjøpsrett. Denne vil avklares i etterkant av salget. For ytterligere spørsmål henvend det til Obos eller megleren.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er i utgangspunktet ikke tillatt å anskaffe husdyr etter at man har flyttet inn. I så fall må det foreligge en spesiell tillatelse fra styret. Har man allerede hund eller katt når man flytter inn, kan man beholde den. Styret kan vedta at dyrehold skal tillates. Det anbefales allikevel at avgjørelsen blir tatt i generalforsamlingen som er lagets øverste myndighet.
 • Gjensidige
  Polisenummer: 89250917
 • Formuesverdi som primærbolig kr 793 110 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 855 195 per 31.12.20
 • 5 616 pr. mnd. Dekker blant annet renter og gebyr på lån i Handelsbanken, forretningsførerhonorar, drift og vedlikehold, forikringer, kommunale avgifter, tv-anlegg/ bredbånd.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
  Det ble vedtatt en økning av felleskostnadene på 3% fra 01.01.2022. Det er også planlagt økninger i 2023, men satsen er ikke fastsatt. Dette i forbindelse med blant annet graving ned til hovedstoppekran på borettslagets tomt.
 • Andel fellesgjeld kr 334 000,- pr. 01.09.22.
  Andel fellesformue kr 27 208,- pr. 01.09.22.
 • Borettslagets samlede fellesgjeld er i følge regnskap: 9.660.885,-
  Långiver: Handelsbanken
  Rentebetingelser: Flyt 3,10%
  Restløpetid: 18 år, 10 mnd

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden( IN-lån).
 • Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Felleskostnader, innboforsikring og strøm.
 • Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.12.1987.
  Dagens innredning avviker noe fra kommunens tegninger; Spisestue var tidligere en bod samt at deler av entréen også tidligere var bod. Det er tegnet inn 3 boder i underetasjen, de er i åpen løsning med resten av boligen i dag, men benyttes hovedsaklig til bod/oppbevaring. Det er søknadspliktig å endre bruken av boder til boligformål. Det er her ikke søkt om.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.


  1979/6246-3/91 Best. om vann/kloakkledn.
  09.10.1979 Bestemmelse om bebyggelse
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i område som i kommuneplan av 31.01.2018 er avsatt til boligbebyggelse- nåværende(K).
  Eiendommen ligger i et regulert område med plannavn Hårkollen III( 22.04.1977), PLANID 3811 140 hvor reguleringsformålet er offentlig område og boliger.

  Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.
 • Andelsnr. 19 Orgnr. 953653028 i Færder kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17 000-, og oppgjørshonorar kr. 4 900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 42 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket et rimelig vederlag. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kristine Floer
  Pontus Sven Blomberg
Tea Wærland

Megler

Tea Wærland

93 05 02 61

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev