aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sandervegen 25!

Skarnes Sandervegen 25

Enebolig på åpen og solrik tomt i veletablert område sentralt på Skarnes!

 • 2 350 000
 • BRA 168 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING2 350 000
 • OMKOSTNINGER74 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 424 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 949
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 134 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT915 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 2 350 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,-))
  --------------------------------------------------------
  74 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 424 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
2. Etasje: Gang, bad og 3 soverom
1. Etasje: Hall m/trapp, stue, vinterhage, spisestue og kjøkken
Kjeller: Trapperom, vaskeromr/bad, kjølerom og 2 boder.

Vaskerom/bad på 9 kvm og gangareal 6 kvm er medtatt som p-rom i kjeller.
Velkommen inn!

Sandervegen 25, Innlandet

 • Tradisjonell bolig med 1 1/2 etg. + kjeller. Boligen er noe tilbygget og modernisert opp i gjennom, men del bygningsdeler har eldre standard, og noe oppussing og vedlikeholdsarbeider må påregnes. Blant annet av bad og kjøkken. Det er installert ny og varmeeffektiv varmepumpe i 1. etasjen. Boligen har også gassfyr for vannbåren varme fra ca. 2005 med radiatorer i 1. etasje.

  Overflater:
  Gulv med belegg i hall 1.etg. samt gang og 2 soverom 2.etg. Linoleumsfliser på kjøkken og laminat i stuer. Vegger er kledd med malt panel i hall, malt strie i stuer og kjøkken. Brystning med panel i tilbygg. Panel i gang, malte stuer og malt møbelpanel/tapet i soverom i 2.etg. Himlinger med panel i hall og tilbygget stue samt gang 2. etg. MDF-staver i spisestue. Takessplater i soverom, stue og kjøkken. Kjeller har åpen betong/mur og panel i himlinger.

  Nylig malt svingtrapp m/tette opptrinn og teppefliser mellom hovedplanene. Rekkverk av stående spiler. Lakkert sving tretrapp til kjeller med rekkverk av stående spiler og tette opptrinn. Innvendige furu fyllingsdører. Fjernet dør mot gang og et soverom 2.etg. og i 1.etg. (kjellerdør finnes). Enkle bord/paneldører i kjeller.

  Kjøkken:
  Romslig kjøkken med eldre hesteskoformet innredning med malte/lakkerte slette dører og fronter. Laminat benkeplate og fliser på vegg mellom over- og underskap. Det er plass for frittstående smal oppvaskmaskin, kjøleskap og komfyr. Det er eldre kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Bad:
  Eldre bad i 2. etasje med flislagt gulv og våtromstapet/strie på vegg. Himling med takess. Badet inneholder gulvstående toalett, servant og dusjkabinett.

  Vaskerom/bad:
  Vaskerom/bad i kjeller med enkel standard. Rommet har overflater av malt betong/puss og trepanel himling. Rommet inneholder toalett, badekar, rustfritt vaskekar og opplegg for vaskemaskin. I tillegg gassfyr og en vedovn. Luftepipe samt åpningsvindu.

  Kjølerom:
  Kjølerom i kjeller med tregulv og innvendige kledninger av panel. Prefabrikert kjøledør og Noorcool kjøleaggregat.

  Soverom:
  Det er 3 soverom i 2. etasje med god størrelse. Det er skyvedørsgarderobe og varmepumpe på hovedsoverom. Plassbygget skap i det ene soverommet.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Vaskekjeller/Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke dagens krav til tettesjikt/våtrom/avtrekk/fall etc. Vannlåset i sluket er sprukket/skadet..

  Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke dagens krav til tetteløsninger og tettesjiktenes brukstid er utgått. Ikke synlig membran (mulig benyttet en underliggende membran/tettesjikt (vanlig for 70-tallet). Gulvet er lagt om ved et tilfelle over det som ser ut som et epoxybelagt gulv ved slukrist (gammelt gulv synlig under dagens slukrist). Påvist løsning i fug/flis utenfor kabinett. Sokkelflis lagt utenfor vinyltapet. Ikke påvist tettesjikt ved rørgjennomføringer i gulv eller terskel. Vinyltapet er lagt som brystning og skjøtet opp med malt strie (også i våtsone). I himling er det svelling rundt rør for avløpslufting (ikke målt fuktig befaringsdagen). Sluket er ikke plassert i dusjsone. Det er satt inn dusjkabinett på badet, og vann renner fra dusjkabinett og direkte ned i sluk. En slik løsning kan forhindre fuktskade, men gir ingen erstatning for tettesjikt/membran.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen og undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.

  Nedløp og beslag - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
  byggemeldingstidspunktet. Rennen på terrasse har bulk ved renneskjøt og kun utkast på denne og inngangsparti (ikke bortledning). Pipen har mindre god «hatt» (litt rennestriper fra sotluke inv.)

  Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Mangler lusinger (musestopp) på tilbygget. Vindskier er også værslitt med flass.

  Takkonstruksjon/Loft - Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Litt skjolder på veksling/taktro rundt pipe samt noe sverte påvist, men ikke fuktig ved målinger i treverket betalingsdagen. Gjenbygget konstruksjon over tilbygg uten tilkomst.

  Vinduer - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Omramminger er påvist uten dryppkant. Pakning løs på skyvedør.

  Luftebalkong - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Tettesjiktet er vurdert over 18år (halvparten av brukstid).

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Marginalt over 50cm høydeforskjell mot mark enkelte steder. Trappen har ikke rekkverk. Litt værslitasje på
  rekkverk/bordkledning (flass).

  Utvendige trapper - Sprekker og løsninger i fliser og fug. Taktekkingen har en del småskader/mose (noe reparert m/fuging).

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Pipe og ildsted - Pipevanger er ikke synlige. Innkledd med skap i soverom og kjøkken, ellers kledd m/stein i stue og noe tapeter. Litt rennestriper under feieluke loft og sotluke kjeller fra sotvann. Sotluke må tømmes.

  Rom Under Terreng- Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er noe skjolder og forhøyninger ved fuktsøk i nedkant kjellermur og gulv. Neppe fuktsperre under såle/gulv iht. byggeår og dette kan i tillegg til fuktvandring skyldes kapillært oppsug fra grunn. Slike kjeller frarådes innkledning. Det må anføres svært mye lagring i kjeller som begrenset inspeksjonen.

  Innvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Ikke rekkverk på nedre del kjellertrapp.

  Kjøkken - Blandebatteriet er løst og litt lekkasje ved avløpstut i det den dreies. Eldre innredning med naturlig noe
  kantslitasjer o.l.

  Kjølerom - Det mangler luftespalte mot tilstøtende konstruksjoner, ikke bygd som rom i rom. Det er defekt håndtak på dør. Aggregat har ukjent alder (halvparten av forventet brukstid må regnes være gått). Litt sverte rundt døren.

  Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Litt irr.

  Avløpsrør - Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Varmesentral - Det foreligger ikke service på anlegget siste 2 år. Det er ikke vært service på anlegget siden 15.1.2020,
  tid for ny service. Opplyst utført arbeider på anlegget/utskiftet del da det var lekkasje av rørlegger. Tapet potte på utlufting i kjeller og utlufting på vegg klamret til taknedløp fremstår noe ufagmessig.

  Elektrisk anlegg - Modernisert el-skap m/automatsikringer. Mindre anlegg/6 fordelingskurser. En åpen koplingsboks påvist i stue. På bakgrunn av alder og udokumentert anlegg anbefales en el-kontroll.

  Drenering - Ikke topplist på fuktsperre. Noen deler av fuktsperrens topp er nedfylt/under terreng.

  Terrengforhold - Nokså flatt med noen tendenser til motfall enkelte steder (bl.a. ved luke til kryperom).

  Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Ukjente aldere, må påregnes å være 25år. Rørtyper angitt på synlige deler/oppstikk i kjeller. Ukjent hvilke rørtyper som er utenfor/i grunn.

  Septiktank - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Eiendommen er tilkoplet offentlig avløp iflg. kommunale opplysninger, men ikke iflg. rekvirent og septiktank er fremvist. Derimot er det forberedt offentlige tilkopling av eiendommen.

  TG IU (Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse):
  Vaskekjeller/Bad - Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG0 (ingen avvik).

  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen er beliggende i et veletablert og populært boligområde like i ytterkanten av Skarnes. Herfra er det kort avstand til sentrum med forretninger, spisesteder, offentlig kommunikasjon, barnehage og skoler mm. Noe trafikkstøy er påregnelig som følge av nærhet til vei og jernbane på nordsiden av eiendommen.

  Skarnes er kommunesenter i Sør- Odal og her finnes det meste man trenger. Her finnes en koselig gågate og et lite kjøpesenter med flere forretninger, restauranter, bibliotek og rådhus. Skarnes har også endel koselige små og lokale forretninger. Fra Skarnes til Oslo bruker man 1t med bil. Til Gardermoen 45 minutter. Skarnes har også gode togforbindelser til bla. Oslo slik at man også kan benytte seg av kollektivtransport. Til Kongsvinger by kjører man på 20 minutter.

  Området sokner til en ny og flott storskole på Skarnes (Glommasvingen skole. 1.-10.trinn). På Skarnes er det også videregående skole med flere studieretninger (Skarnes VGS). På Skarnes finnes 2 barnehager (Tronbøl- og Korsmo barnehage). Sør-Odal kommune har 8 barnehager, både kommunale og private.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Enebolig fra 1949. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon og sponfylt loft (trolig mineralull på tilbygg). Taktekking av betongtakstein på opprinnelig del av boligen. Lakkerte profilerte metallplater på tilbygg og terrasse. Lakkerte metall beslag, renner og nedløp. Noen snøfangere på hovedtakets terrasseside (av takstigetrinn). Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår som er opplyst etterisolert m/innblåst mineralull 1988. Fasade/kledning har stående bordkledning. I hovedsak 2-lags isolerglassvinduer/terrassedører i malte trekarmer. 4 stk i 1.etg. (stue og kjøkken) er ekstra lydisolerte glass montert 2016. Vinduer i vinterhage fra 1996 (trolig tilbyggsår). 2.etg. vinduer fra 1989 i bad og 3-lags i soverom fra 1984. Terrassedør 2. etg av ukjent alder (nyere enn resten i 2.etg). Kjeller har dobbeltvinduer fra byggeår. Utvendige markiser på vinduer i gavlspiss mot vest og vinduer sør i tilbygd stue. Skyvedør til terrassen. Nyere malt hovedytterdør m/isolerglass. Det er trolig byggegrunn av løsmasser/sand. Opplyst drenert rundt boligen ca. 1995. Opprinnelig del har kjellermur i sparesteinsbetong m/faststøpt pusset tresonitt på innside. Uisolert betonggulv/fundament i kjeller. Tilbygg har ringmur i leca.

  Overbygget terrasse på 13 kvm m/beiset impregnert spaltegulv mot sør-vest. Malt 85 cm rekkverk m/formskårede bord. Sperretak m/stålplater (uten undertak). En liten luftebalkong på ca. 1,5 kvm over inngangsparti. Malt rekkverk m/formskårede bord. Enkelt plastplatetak samt levegg. Overbygget inngangsparti med flislagt betongtrapp i gavlvegg øst. Tak m/pappshingel og plast takrenne.

  Garasje fra ca. 1955. Bindingsverksgarasje m/pulttak fundamentert over betongplate på mark (smøregrav i ene løpet). Utvendig kledning av spaltepanel og taktekking av lakkerte profilerte stålplater. PVC-renner uten nedløp. 2 eldre vippeporter hvorav en ettermontert motor. Labankdør i front. Innlagt strøm m/lys og stikk. Bygningen ligger med trekonstruksjoner lavt i terreng, har fuktbelastet endeved på panel og naturlig elde/slitasje. Bygningen er ellers ikke tilstandsvurdert.
 • 1.et: 70 kvm Bra
  2.et: 49 kvm Bra
  U.et: 49 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom, med unntak av kjølerom og to boder i kjeller.
 • Innvendige vannledninger er av kobber.
  Det er avløpsrør av støpejern og utskiftninger/moderniseringer i plast.
  Naturlig ventilasjon via veggventiler/spalteventiler.
  Modernisert el-skap m/automatsikringer.
  Mindre anlegg /6 fordelingskurser.
  Batteridrevne røykvarslere i hver etasje
  6 kg pulverslukker i trappeløp
  Tyverialarm fra Verisure.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med vannbåren varme (radiatorer i 1. etg.), elektriske varmekabler på bad 2.etg. og tilbygget stue. Luftvarmepumpe i stue fra 2022 og luftvarmepumpe i 2. etg. med ukjent alder. I tillegg vedfyring i vedovn i kjellerbad og peisovn i stue.

  Gassfyr for vannbåren varme fra ca. 2005 (radiatorer i 1.etg.). Nedgravd gasstank på utsiden av boligen. Det er ikke vært service på anlegget siden 15.1.2020, så det er tid for ny service.

  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.
  Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.
 • Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart.

  Flat eiendomstomt. Pent opparbeidet med plener, hekker, prydbusker og bed. Inngjerdet med flettverksgjerde og grinder. Asfaltert innkjøring/parkering og heller ved entre. En liten hagebod/dukkestue.
 • Garasje
 • Adkomst via offentlige asfalterte Sandervegen.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

  Eiendommen er tilkoblet kommunalt avløpsnett men har slamavskiller i tillegg.
  Tømming av denne må rekvireres av eier ved behov. 1 tømming (inntil 4m3) er inkludert i årlig avløpsgebyr. Dersom det tømmes mer enn dette vil det bli ekstrafakturert 1 termin året etter. Der spillvann/overvann går i felles ledning for avløp, må det påregnes at det vil bli gitt pålegg om separering av disse før de kommunale avløpsledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 533 097 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 919 149 per 31.12.20
 • (prognose for 2022)

  Fordelt på:
  Eiendomsskatt kr 4 147,-
  Renovasjon kr 3875,75
  Feiling kr 703,75
  Abonnement vann kr 1 022,50
  Abonnement avløp kr 1 372,75

  I tillegg kommer forbruk vann kr 19,14 per m3 og forbruk avløp kr 22,91 per m3.

  Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring.
 • Det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver.
  Disse bygningene er oppført før 1965, før plan- og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest.

  Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen:
  Enebolig
  Garasjehus anneks til bolig

  Det foreligger følgende godkjente tegninger hos kommunen:
  Tilbygg vinterhage, 1996
 • Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

  Eiendommen ligger i et område med kulturminner - lokaliteter.
  Område: Kampen
  Lokalitet med fysiske spor av menneskelig virksomhet, eller lokaliteter der det knytter seg historiske hendelser, tro eller tradisjon til, eller steder hvor det er gjort funn av oldsaker eller samisk materiale.
  Kilde: Riksantikvaren, 28.07.2022

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan er avsatt til boligbebyggelse og veg, nåværende.

  Eiendommen ligger i et regulert område.
  Reguleringsplan Id 201803 - Fv. 175 Sandervegen, Konows veg-Skarnesbråten (Ikrafttredelse 10.06.2021)
  Formål: Annen veggrunn, kjøreveg, boligbebyggelse.

  Planens formål er å legge til rette for gående og syklende på strekningen mellom Konows veg og Skarnesbråten, samt legge til rette for vedlikehold og utbedring av fv. 175 i tråd med kravet i håndbok N100.

  Det foreligger planer som kan berøre eiendommen. Det skal anlegges gang- og sykkelsti som går til ytre hjørnet av tomt.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees bak i salgsoppgaven.

  Det gjøres oppmerksom på Nye Veier er i gang med planlegging av vegstrekningen E16 Kløfta - Kongsvinger. Det tas forbehold om at eiendommen kan bli berørt da traseene ikke er bestemt og det foreligger flere forslag. Interessenter bes undersøke planleggingen nærmere.
 • Gnr. 41 Bnr. 106 i Sør-Odal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris på kr 42 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9 900,- og visninger kr. 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Guro Andersen Rognhaug
Kjetil Bekkevold

Megler

Kjetil Bekkevold

40 47 80 39

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev