aktiv-eiendomsmegling

Skåtøy Skåtøyveien 33

Fritidsbolig med stor tomt og lang strandlinje. Sol fra tidlig morgen til sen kveld.

 • 8 500 000
 • BRA 40 m²
 • PRISANTYDNING8 500 000
 • OMKOSTNINGER228 672
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 728 672
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 954
 • AREALP-rom 40 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 8 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  228 672,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 728 672,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fritidsboligen inneholder:

Stue, kjøkken, bad/vaskerom og soverom samt hems.

Bod/utedo.

Skåtøyveien 33, Vestfold og telemark

 • Enkel hytte opprinnelig på drøye 30 kvm, oppført tidlig 50-tallet. I 2011 ble det lagt inn vann og kloakk i påbygg mot vest som inneholder bad/wc.

  Det er kjeller med fjell i dagen, benyttes til lagring. Hovedplan har stue, kjøkken, bad/wc og soverom. Fra stue er det trapp opp til hems hvor det er soveplasser. Det er behov for generelle oppgraderinger, innvendig og utvendig.

  Utedoen ligger vest for hytta, denne ligger ved (og muligens også noe over på) nabogrensa.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er en del groe og alderssvekkelser på tak singel. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.
  - Ytterdør: Dør med generell alders og værslitasje. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av dør, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.
  - Terrasse: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Terrasse med en del alder og vær slitasje. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Man må påregne utskifting/vedlikehold av terrassedekke.
  - Utvendig trapp: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på
  byggemeldingstidspunktet. Vedlikehold og oppretting av trapp på påregnes.
  - Innvendige dører: Dører har alders og bruksslitasje. Noen av dørene subber. Tiltak: Dører kan evnt stedvis renoveres eller fornyes.
  - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres.

  Forhold som har fått TG3:
  - Renner og beslag med alders og vær slitasje. Tiltak: Utskifting av takrennesystemer må påregnes.
  - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjonen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eldre konstruksjoner. Det er registrert alder og vær slitasje. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut. Lokal utbedring må utføres. Konstruksjonen må vurderes ut fra vanlig alders og vedlikeholds intervall.
  - Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Det er registrert skjevheter og alderssvekkelser. Tiltak: Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. Påviste skader må utbedres. Det må generelt utføres renovering og vedlikehold på tak.
  - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er stedvis råte og store alderssvekkelser. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må foretas lokal utbedring. Man må påregne utskifting av vinduer.
  - Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er registrert bruksslitasje og aldersslitasje. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Innvendige overflater er av varierende dato og oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard.
  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  - Innvendig trapp: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  - Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Dette rom er ikke utført som et fullverdig våtrom. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
  - Mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav. Mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Ramberg Takst, datert 31.08.2022.
 • Eiendommen ligger solrikt til, vest på naturskjønne og attraktive Skåtøy. Her har du kun 25 meter fra hytta og ned til egen brygge. Hytta er vendt mot nord, med sol fra grytidlig morgen til sen kveld sommerstid.

  Skåtøy er den største, og kanskje mest attraktive øya i Kragerøskjærgården. Den strekker seg fra Saltneven og Skåtøyroa i vest, bare en drøy kilometer fra sentrum, og østover nesten til Jomfruland. Stedet er kjent for sin unike sommeridyll og byr på blant annet en rekke naturopplevelser med mulighet for bading, båtliv, fiske osv.

  Det er bilferge til Øya som har egen barneskole og drøye 200 fastboende. Skåtøy byr dessuten på variert turterreng med gårdsveier og stier som, perfekt for sykling og jogging. Darefjell er et yndet turmål, dette er øyas høyeste punkt. Øya har en herlig atmosfære og et kulturliv du ikke finner maken til. Krikken kystfort ligger ytterst på øya, og er absolutt verdt et besøk. Skåtøy Kafé og galleri er et populært samlingspunkt for fastboende og hytteeiere. Her arrangeres det hyggelige konserter gjennom sommeren.

  Med hurtiggående båt tar det drøye 5 min inn til Kragerø sentrum, til helt ytterste del av skjærgården med fantastiske Jomfruland og Stråholmen bruker du ca 15 min.
 • Området er bebygget med boliger og fritidsboliger.
 • Se kartutsnitt på finn.no. Adkomst via egen båt eller taxibåt.

  Det går bilferge til Skåtøy, og fra Skåtøyveien er det ikke mer enn ca 200 meter å gå til eiendommen (tinglyst gangrett over naboeiendom). Selger har ikke avtale om rett til parkering.
 • Oppført i tre over grunnmur av sten og betong. Hytta står på fjell. Generelt er det brukt tradisjonelle materialvalg utvendig som er godt tilpasset bruken og de lokale værpåkjenninger.
 • Hytte: Bra/p-rom: 40/40 kvm.
  Bod: Bra 2 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Hytte: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedfyring og elektrisk.
 • Stor eiet tomt med lang strandlinje. Hytta ligger et par titalls meter opp fra sjøen, i "sentrum" av tomten. Den ligger for seg selv med avstand på ca 100 meter til nærmeste nabohytte! Tomten er skrånende, og det er naturtomt bestående av fjell. 180 graders uhindret utsikt til Norges vakreste skjærgård!

  Tomen er ikke oppmålt, men grenser er beskrevet i skylddelingsforretning fra 1951. I beskrivelsen vises til 5 bolter. Selger har merket det som antas å være disse 5 grensebolter. Tomten antas å være ca eller nær 3 mål med en strandlinje på ca 100 meter. Det er ingen garanti for at boltene som er merket, er identiske med de i den over 70 år gamle beskrivelsen. Det er særlig sørvestre grense som går mellom bolt 1 og bolt 2, mot gnr. 30, bnr. 23 det er usikkerhet rundt. Beskrivelsen angir at grensene mellom boltene 2 til 5 er rette linjer, for disse boltene stemmer beskrivelsen godt med boltene som er funnet. Grensebolter vil bli påvist på visning. Usikkerhet rundt tomtens størrelse og utforming er kjøpers risiko.
 • Det er ca 200 meter til Skåtøyveien, men selger har ikke parkeringsavtale.
 • Tinglyst gangrett over gnr. 30, bnr. 15 til Skåtøyveien. Offentlig vann og avløp. Det er pumpekvern. Utenfor brygga ligger en liten bøye med tau festet til rør for vann og kloakk.
 • Ligningsverdi har ikke latt seg innhente.
 • Kommunale avgifter utgjør kr. 16.578,- pr. år 2022.
  Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt.
 • Kommunale avgifter, strøm og forsikringer.
 • Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Hytta er oppført ca. 1954, og ved salg av eldre bygg forekommer det ofte at det ikke foreligger ferdigattest for oppføring av bygget. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Dette innebærer at man ikke får utstedt ferdigattest for den opprinnelige oppføringen, og kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Det foreligger godkjente tegninger for fasadeendring datert 05.07.2007 og for tilbygg vaskerom/bad datert 09.02.2011. I tillegg har megler mottatt tegninger fra kommunen for uthus datert 26.01.1984, men disse er ikke stemplet av kommunen. Dette uthuset er heller ikke oppført. Tegninger for fasadeendring og tilbygg samsvarer med hyttas utvendig utseende og innvendig planløsning.

  Det foreligger ikke ferdigattest, eller midlertidig brukstillatelse, for nevnte tiltak. Søknadspliktige tiltak skal avsluttes med ferdigattest, jf pbl. § 21-10, 1. ledd. Ferdigattest er en bekreftelse på at byggearbeidene er ferdige, og at de er utført i tråd med tillatelse. Dersom det er gjennomført flere søknadspliktige tiltak på eiendommen skal det foreligge ferdigattest for hvert av tiltakene. Tiltak kan ikke tas i bruk før det foreligger ferdigattest, eller eventuelt midlertidig brukstillatelse. Bruk uten slik tillatelse er ulovlig.

  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen, og kostnader forbundet med dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Sist tilsyn på pipe/fyringsanlegg var 10.08.2022. Eiendommen fikk et avvik som gjelder manglende røykrørsinnføring. Dette blir ny eiers ansvar.
 • Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

  Registrering av grunn - dagboksnummer 966 - tinglyst 31.07.1951
  Dette er skylddelingsforretningen som beskriver eiendommens grenser.

  Bestemmelse om veg - dagboksnymmer 1375 - tinglyst 16.10.1951
  Rettighetshaver: Knr: 3814 Gnr: 30 Bnr: 303
  Eiendommen har veirett over gnr. 30, bnr. 15 til den offenlige vei på Skåtøy.

  Tinglyste dokumenter ligger vedlagt i salgsoppgave.
 • Eiendommen er uregulert. I kommuneplanens arealdel ligger eiendommen i et område avsatt til LNFR. Med LNFR menes landbruks-, natur- og friluftsformål, samt reindrift. I LNF-områder er det i utgangspunktet et generelt bygge- og anleggsforbud. Den eneste byggeaktiviteten som tillates i LNF-områder er den som har direkte tilknytning til landbruket eller stedbunden næring. Det er et generelt byggeforbud i strandsonen og alle tiltak krever dispensasjon. Eiendommen må av den grunn anses som fullt utbygd.

  Det er kommuneplanens bestemmelser som er gjeldende. Kommuneplanens arealdel for Kragerø 2018-2030 kan fås ved henvendelse til megler. Utsnitt av kommuneplan ligger som vedlegg til salgsoppgave. Kommunen er i gang med rullering av kommuneplanens arealdel, og som del av dette inngår en fullstendig gjennomgang av gjeldende reguleringsplaner.
 • Gnr. 30 Bnr. 303 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Eiendommen er klar for overtagelse 2-3 uker etter at bindende avtale er inngått. Selger tar med seg ønskede eiendeler. Det fortas ikke nedvask eller rydding av hytte og uteområder.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.

  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 14 900, som omfatter bl.a. fotograf, utstillinger og prospekter. Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr 3800,-. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr 50 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler kun krav på å få dekket direkte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Berit Liv Thommesen
  Monica Tveit Tjentland
Ronny Jørstad

Megler

Ronny Jørstad

41 32 08 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev