aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Åsenhagen 49A!

Skedsmokorset Åsenhagen 49A

Stort og meget pent rekkehus med nyere bad og kjøkken. Garasje, usjenert terrasse og svært barnevennlig beliggenhet.

 • BRA 139 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER16 531
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 113 831
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 966
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 136 m²
 • ANDEL FELLESGJELD147 300
 • FELLESKOST./MND4 329
 • TOMT24 369 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 4 950 000,- (Prisantydning)
  147 300,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  5 097 300,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  7 599,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  --------------------------------------------------------
  16 531,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 113 831,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
- Pent rekkehus over tre plan.
- Barnevennlig beliggenhet,
- Rekkegarasje.
- Usjenert terrasse ved stuen.
- Skyvedørsgarderobe i entré.
- Moderne kjøkken fra 2018.
- Flere integrerte hvitevarer.
- Romslig stue med vedovn.
- Bad i første etasje fra 2018.
- Badet har dusj og badekar.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Ekstra bad i andre etasje.
- Fire soverom, flere har skap.
- Utgang til terrasse fra ett.
- Lagring i kott og to boder.
- Vinduer, ytterdør fra 2017.
- Terrassedør er fra 2021.
- Varme er via varmepumper.

Planløsning
1. etasje: Entré, bad, kjøkken, stue, soverom og bod.
2. etasje: Gang, bad, 3 soverom og kott.

Kjelleretasje: Trapperom og bod.
Her er det inngang via ytterdør fra 2017 til en tiltalende entré med flislagt gulv og downlights i himling. En skyvedørsgarderobe med speilfronter gjør det enkelt å rydde unna yttertøyet.

Åsenhagen 49A, Viken

 • Entré
  Rekkehuset har et pent inngangsparti med flislagt adkomstterrasse, samt noe overbygg som skjermer for vær og vind. Her er det inngang via ytterdør fra 2017 til en tiltalende entré med flislagt gulv og downlights i himling. En skyvedørsgarderobe med speilfronter gjør det enkelt å rydde unna yttertøyet.

  Kjøkken
  Kjøkkenet var nytt i 2018 og gir et pent inntrykk med mørke gulvfliser, downlights og duse fargevalg. Innredningen er i et stilrent, moderne design som kler boligen godt med hvite, glatte fronter, mørk laminatbenkeplate og nedfelt oppvaskkum. To gode vinduer over benken gir en lys, trivelig arbeidssone.

  Mellom over- og underskap er det montert stilren plate for enkel rengjøring. Kjøkkenet har ellers nisje for kjøleskap og integrert i innredningen er det både platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Over kokesonen er det montert ventilator med luftutkast.

  Stue
  Stuen ligger i første etasje og er et innbydende rom med parkettgulv, vegger malt i en harmonisk farge og vedovn med glassdør. Endeveggen har stor vindusflate og en stor, nyere skyvedør ut mot terrassen. Stuen har god planløsning som gir rom for både sofagruppe, tv-møbel og spisebord. I tillegg har stuen et hvitmalt trappeløp til gangen i andre etasje.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet i første etasje ble pusset opp i 2019 og gir et lekkert inntrykk med flislagte overflater, gulvvarme, downlights og mekanisk avtrekk. Rommet er utstyrt med både toalett, flott badekar, dusjløsning og opplegg for vaskemaskin.

  I veggen over badekaret er det to hyller integrert i vegg. Innredningen er mørk med glatte skuffefronter, høyskap, heldekkende servant og rundt speil med integrert belysning.

  Bad/wc
  I andre etasje har rekkehuset et bad med flislagte overflater, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Innredningen er hvit med profilerte fronter, heldekkende servant, veggskap og speil. Over speilet er det lysarmatur med stikk. Videre er badet utstyrt med toalett og dusjkabinett.

  Soverom og garderobe
  Rekkehuset har fire soverom, hvorav ett ligger i første etasje og tre i andre etasje. Soverommet i første etasje har egen utgang til terrasse. Ett av soverommene er utstyrt med god skapløsning og det er også en skyvedørsgarderobe i entreen. Ekstra lagringsplass er i kott innenfor soverom i andre etasje, en bod i første etasjen og bod i kjeller.
 • Eiendommen ligger på Åsenhagen - et sentralt og attraktivt boligområde på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune. Stedet er meget barnevennlig med barnehage i nabolaget og umiddelbar nærhet til barneskolen hvor store lekeområder og fotballbaner skaper ekstra trivsel for alle aldre. Det er kort gange til bussholdeplassen som ligger i enden av boligfeltet.

  Forøvrig er Skedsmokorset praktisk plassert midt mellom Oslo sentrum og Oslo lufthavn, og det går direktebusser som tar deg til begge steder. Nærområdet har også mye annet å by på, blant annet nydelige turområder i Romeriksåsen, gode idrettsanlegg og daglige servicetilbud. Det er ca. 5 min kjøring til Skedsmo senter.

  Skedsmokorset har fotballbaner og ishall. Området har et aktivt fotballmiljø og en god ishockeyklubb. I tillegg er det kort vei til svømmehall, klatrevegg, flere treningssenter, Taekwondo-klubb og Skedsmohallen med mer.

  I Tæruddalen finner du lysløype og et mylder av stier. Lysløypa er nylig oppgradert, og tilrettelagt for både barnevogn og rullestol. Løypa tar deg opp til idylliske badevann, koselige turhytter og sittebenker for en pust i bakken. Det er meget gode sopp- og bærmuligheter i området, og flere plasser hvor du kan prøve fiskelykken.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Skedsmokorset hvor du finner Kiwi, Rema 1000 og Meny. Her ligger også Skedsmosenteret - et moderne kjøpesenter med ca. 50 butikker og det meste av det du måtte trenge i hverdagen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lillestrøm, Strømmen Storsenter og inn til Oslo sentrum.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og busstoppet ligger ca. 5-6 min gange fra boligen. Fra Skedsmokorset bussentral er det hyppige avganger til Oslo, Lillestrøm, Gardermoen, Nannestad og Sørumsand. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min ned til Lillestrøm, 14 min til Strømmen storsenter, 24 min til Oslo lufthavn Gardermoen og 25 min til Oslo S.

  Fra eiendommen er det ca. 7 min gange til Åsenhagen barneskole og ca. 18 min gange til Tæruddalen ungdomsskole - eller ca. 6 min på sykkelen. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager. Den nærmeste ligger i nabolaget. Forøvrig har OsloMet - storbyuniversitetet avdeling på Kjeller, ca. 15 min unna på sykkel.
 • Veletablert boligområde bestående av rekkehusbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Andels rekkehus med flat takkonstruksjon tekket med takpapp/membran. Yttervegger er i trebindingsverk utvendig kledd med panel og betongelementer. Etasjeskiller i støptdekke. Boligen er fundamentert med såle til antatt fast grunn. Flat takkonstruksjon. Lukket takkonstruksjon og ikke inspisert. Vinduer med trekarmer og med 2-lags energiglass. Produksjonsår 2017. Vinduer med normal alderslitasje. Det er ikke avdekket svekkelser eller punkterte glass. Ytterdør med glassfelt skiftet 2017. Terrassedører med 2-lags energiglass, produksjonsår 2021. Utgang fra stue til en markterrasse med tregulv, størrelse er ca. 37m2.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; konstruksjoner som ikke undersøkt:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
  Innvendig > Radon
  Innvendig > Krypkjeller
  Våtrom > Ventilasjon > Bad
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
  Tomteforhold > Byggegrunn
  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er avvik: Det er værslitte gulvbord samt levegg.
  Innvendig > Overflater - 2: Det er avvik: Det er bruksslitasje på gulvet i stue og det er uferdige
  avslutninger i trapperom.
  Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp med bruksslitasje.
  Innvendig > Innvendige trapper - 2: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Innvendig > Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er avvik: Det er observert hull i fuger etter tidligere festeordning. Det er observert sprekkdannelse i mykfuge.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er avvik: Det er observerte aldersrelaterte forhold i fuger som
  kan indikere oppgraderingsbehov.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på membranløsningen
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er
  krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tomteforhold > Drenering: Det er avvik: Det er synlig malingsavflassing på kjeller vegger samt at det blir registrert fukt. Kunde opplyser at det har blitt utskiftet vannrør på rekken og det har vært en vært en lekkasje i vinter som bidro til vann i kjellertrapp.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 139/136 m²

  2. etasje: Bra/P-rom: 41/40 m². P-rom består av: Bad, 3 soverom og gang.
  1. etasje: Bra/P-rom: 98/96 m². P-rom består av: Bad, kjøkken, stue, entré, gang og soverom.

  Sekundær-rom 3 m². S-rom består av: Bod og kott.
  Kjeller er ikke målbar grunnet lav takhøyde, målt 1.82 meter. Gulvflate er ca 23 m².
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Garderobeskap på det hvite og rosa rommet følger ikke med.
 • Rekkehuset er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på bad og varmepumpe fra 2012. I tillegg er det ildsted i stuen. Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Varmtvannsbereder fra 2006 på 198 liter er plassert i kjeller. Vinduer og ytterdør ble skiftet i 2017. Terrassedører med tolags energiglass er fra 2021.
 • Rekkehuset har utgang fra stuen i første etasje til en solrik, usjenert markterrasse på ca. 37 kvm. I 2021 ble det montert ny, tolags terrassedør med energiglass. Terrassen har hvitmalte, høye gjerder på tre sider med port ut til fellesareal, og det er montert markise for ekstra solskjerming. Det er også adkomst til terrassen fra soverommet i første etasje.

  Rekkehuset har også en hyggelig adkomstterrasse ved inngangspartiet. Denne er flislagt, noe overbygd og ligger direkte tilknyttet steinbelagt gangsti som går foran boligrekken. Borettslaget har ellers trivelig fellesområder med plener, trær, prydbusker og asfalterte arealer. Til glede for de minste er det etablert et hyggelig lekeområde med apparater.
 • Det er parkering i en rekkegarasje med støpt dekke og motorisert leddport. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig tilknyttet.
 • Forretningsfører: USBL
 • Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Myhrerskogen Borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Myhrerskogen Borettslag ligger i Lillestrøm kommune, og har organisasjonsnummer 950284153. Myhrerskogen Borettslag består av 63 boliger og ingen næringslokaler.

  Kabel-TV/Internett/Telefoni: Per 14.08.2020 er borettslaget med i sameiet Åsenhagen Fiber som er eiet i fellesskap av de 454 Usbl borettslagsleilighetene på Åsenhagen. Det er installert digitalt fibernett som gir mulighet for leveranse av både TV, Internett og telefoni i samme system. Innholdsleverandør er Viken Fiber - Altibox, og bestilling av tjenester gjøres på www.vikenfiber.no eller tlf 21 45 45 00.

  Andelshavere som ønsker å bygge ut leiligheten, stue, el kjeller, må søke styret før igangsettelse av arbeider. Depositum må innbetales. Skedsmo kommune må deretter søkes om byggetillatalse. Alle kostnader, også fremtidige, som har forbindelse med den enkeltes utbygging av stue og/eller kjeller, dekkes av andelshaver selv. Dette i h t vedtak på generalforsamling 25.05.1975, med senere endringer, senest av 28.05.1990 og 24.04.2003. Garasjer skal kun utleies til andre andelshavere innenfor borettslaget. Tidligere hadde andelsleiligheteene mulighet for oppvarming med parafin. De som måtte ønske å benytte parafintaneken, må ta nærmere kontakt med styret. All kjøring med bil på gangveiene er er forbudt. Blir gangveiene ødelagte, må andelshaver erstatte skadene.

  Styrets arbeider i 2021
  Det sittende styret har i denne perioden hatt 4 styremøter og behandlet 12 styresaker. Styret har jobbet med følgende saker i året som gikk: Det sittende styret har i denne perioden hatt 4 fysiske styremøter. Det har vært jevnlig kontakt i forhold til vedlikehold og den daglige drift. Dette være seg akutte lekkasjer, utskifting av lyspærer og jevnlig kontakt med beboere for å svare på spørsmål. Det er avholdt to dugnader med container. En på våren og en på høsten. Service og vedlikehold på lekeplasser. HMS kontroll av lekeplasser. Utbedret takrenner for lekkasjer. Kontinuerlig jobbet med at borettslagets regelverk ivaretas med hensyn til byggetiltak hos den enkelte andelshaver, samt HMS. Jobbet med mulige fremtidige løsninger for el-bil ladning. Kontroll av alle tak gjennom Nortek AS. Startet en prosess for å hente inn nye leverandører til snøbrøyting og gressklipping.

  Boligen vil først kunne bli registrert på kjøper(e) etter at medlemskap er betalt. Iht. borettslagsloven av 6.6.2003 § 5-2, (4) skal alle som er medeiere i en andelsbolig ha egne medlemskap i boligbyggelaget.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om salg er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt iht. borettslagets husordensregler etter samtykke.
 • IF Skadeforsikring NUF
  Polisenummer: SP586887
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 172 027 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 219 296 per 31.12.20
 • 4 329 pr. mnd. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, tv/internett, betjening av fellesgjeld, garasje (kr 381,-), tillegg vindu/balkong (kr 275,-) samt generell drift og vedlikehold av borettslaget.
  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 147 300,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 14 008,- pr. 31.12.21.
 • Lånenummer: 12123799605, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 17.08.2022: 2.7% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 60
  Saldo per 17.08.2022: 5 998 235
  Andel av saldo: 97 192
  Første termin/første avdrag: 30.09.2012 ( siste termin 30.06.2037 )

  Lånenummer: 12134579356, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 17.08.2022: 2.7% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 60
  Saldo per 17.08.2022: 2 844 629
  Andel av saldo: 46 093
  Første termin/første avdrag: 30.09.2017 ( siste termin 30.06.2037 )
 • Boligselskap er tilknyttet sikringsordning. Boligsameiet er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Boligsameiet er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en seksjonseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger ferdigattest for rekkehus datert 26.09.1967.
  Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 24.04.1996.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Vedrørende ødelagte varmekabler garanteres det ikke at utfallet av forsikringssaken ender med at de blir fikset. Kjøper må derfor ta høyde for at varmekabler på badet oppe ikke fungerer.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Andelsnr. 18 Orgnr. 950284153 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1,2% av salgssum. I tillegg kommer kr 45 300,- og utlegg kr 14 395,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Camilla Hansen Pelaez
  Llanos Jose F Pelaez
Kamilla Schau

Megler

Kamilla Schau

41 73 04 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev