aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Lurudveien 30!

SKEDSMOKORSET Lurudveien 30 1402

Innholdsrik og romslig, 3-roms med garasjeplass, heisadkomst, 2 solrike balkonger og flott utsikt!

 • kr 4 500 000
 • BRA 102 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 500 000
 • Omkostningerkr 128 642
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 628 642
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 998
 • Soverom2
 • ArealP-rom 93 m²
 • Felleskostnaderkr 4 227
 • Tomt15 271.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 7 769 (forhåndsavklaring av forkjøpsrett) 112 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000) 128 642 (Omkostninger totalt) 4 636 411 (Totalpris inkl. omkostninger)
Aktiv Eiendomsmegling ved Anne Fernandes ønsker velkommen til Lurudveien 30! I flotte omgivelser på Skedsmokorset selges det nå en stor, innholdsrik og tiltalende 3-roms selveierleilighet i fjerde etasje. Flott bygning fra 1998 med heis og felles garasjeanlegg. Her bor man i en rolig blindvei i et sentralt og barnevennlig område, like ved Vardeåsen nærmiljøsenter og flotte turmuligheter i skogen. Leiligheten har en praktisk og familievennlig planløsning med entré, garderobe rom, bad, vaskerom tilknyttet en stor bod, stue/spisestue, kjøkken og to soverom. Innbydende entré med garderobe rom og stor, direkte adgang fra stuen til en solrik terrasse med flott utsikt og fra det ene soverommet er det adgang til en mindre lufte balkong. Heis adkomst til parkeringsplass i felles garasje.

Lurudveien 30 1402, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Selveier leilighet i 4. etasje
  Bruksareal
  4. etasje: 102 kvm Inngang, garderobe rom, 2 soverom, stue/spisestue, kjøkken, vaskerom, bad og bod.
  Primærrom
  4. etasje: 93 kvm
  Sekundærrom
  4. etasje: 9 kvm  Tomt
  15271.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt, pent opparbeidet.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger på Lurud - et sentralt område på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune. Skedsmokorset er praktisk plassert midt mellom Oslo sentrum og Oslo lufthavn, og det går direktebusser som tar deg til begge steder. Nærområdet har også mye å by på, med nydelige turområder, gode idrettsanlegg og daglige servicetilbud. Blant annet ligger Skedsmosenteret ca. 2 km unna. Skedsmokorset har både fotballbaner og ishall. Området har et aktivt fotballmiljø og en god ishockeyklubb. I tillegg er det kort vei til svømmehall, klatrevegg, flere treningssenter, Taekwondo-klubb, Skedsmohallen med mer. Det er også umiddelbar nærhet til flotte turområder i Romeriksåsen, herunder Tæruddalen. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Skedsmokorset hvor du finner Kiwi, Rema 1000 og Meny. Her ligger også Skedsmosenteret - et moderne kjøpesenter med det meste av det du måtte trenge. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lillestrøm, Strømmen Storsenter og inn til Oslo sentrum. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og busstoppet ligger ca. 600 meter unna. Fra Skedsmokorset bussentral er det hyppige avganger til Oslo, Lillestrøm, Gardermoen, Nannestad, Sørumsand med mer. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min ned til Lillestrøm, 10 min til Strømmen storsenter, 15 min til Oslo og 20 min til Oslo lufthavn, Gardermoen.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av boligblokker, eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra leiligheten er det gangavstand til Vardeåsen nærmiljøsenter med barneskole t.o.m. 4. klasse og barnehage. Åsenhagen barneskole med øvrige klassetrinn ligger ca. 1,5 km unna. Det gangavstand til Tæruddalen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av private og kommunale barnehager. OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller. Skedsmokorset har mye å by på for alle alderstrinn. Her finner du kunstgressbaner, fotballbaner, ishall, svømmehall, svømmehall og flere treningssenter som byr på forkjellige aktiviteter. For natur og friluftsopplevelser, så har blant annet Tæruddalen flotte turmuligheter med ski og lysløyper, samt fiskevann. I Tæruddalen finner du lysløype og et mylder av stier. Lysløypa er oppgradert, og tilrettelagt for både barnevogn og rullestol. Løypa tar deg opp til idylliske badevann, koselige tur hytter og sittebenker der man kan nyte naturen. Det er godt med sopp og bær i området, og flere plasser hvor du kan prøve fiskelykken.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste bussholdeplass heter "Lurudveien" og ligger ca. 750 meters gange fra leiligheten. Herfra er det meget gode kollektive forbindelser til Lillestrøm.

  Byggemåte
  Boligblokk fra 1998. Grunnmuren er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon i betong og tre, og er utvendig kledd med liggende panel. Taket er tekket med betongstein, etasjeskille er et betongdekke. Vindu med 3-lags isolerglass.

  Innhold
  Entré: Leiligheten har adkomst via felles oppgang med trapp og heis til etasjene. Entreen er innbydende og har tilgang til garderobe rom. Det er glassdør mellom entreen og stuen. Soverom: Leiligheten har to soverom av god størrelse. Begge rommene har plass for seng og øvrig møblement. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe og egen koselig lufte balkong. Baderom: Flislagt baderom med gulv varme og dusj hjørne. Innredningen består av en servant med underskap, skuffer og matchende veggskap. Over servanten er det speil med belysning. Vaskerom: Leiligheten har separat vaskerom. Vaskerommet har belegg på gulvet og våtroms plater på vegg, god plass til vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har også servant og skylle kum samt en praktisk innredning i samme stil som kjøkkeninnredningen med benk, underskap og veggskap. Fra vaskerommet er det praktisk skyvedør til stor romslig bod. Kjøkken: Kjøkkenet har store vindusflater og ligger i et stort, trivelig rom med praktisk innredning og egen spiseplass. Fra kjøkkenet er det skyvedør inn mot vaskerommet på den ene siden og mot stuen på den andre siden. Innredningen har vitrineskap, profilerte fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er fliser mellom benk og overskap. Stue/spisestue: Leiligheten har en lys og romslig stue med parkettgulv, lysmalte vegger og 3 adskilte soner. I den ene har nåværende eier sofasalong og bibliotek. I den andre sonen av stuen er det god plass for middagsbord ved de store vindusflatene, i tillegg til egen sone til TV stue med sofagruppe. Stuen har store vinduer som slipper inn rikelig med lys på dagtid, og fra stuen er det utgang til solrik terrasse på cirka 23 kvm. Alle parkeringsplasser i felles garasjen er tilrettelagt for de som ønsker å montere El-bil lader. Ellers har leiligheten god plass til lagring i innvendige boder og i boden i fellesareal.

  Standard
  Leilighet i 4. etasje, i boligblokk fra 1998. Grunnmuren er oppført i støpt betong. Vegg konstruksjon i betong og tre, og er utvendig kledd med liggende panel. Taket er tekket med betong stein, etasje skille er et betongdekke. Vindu med 3-lags isolerglass. Stue: Parkett på gulv og tapet på vegger. Malt overflate i himling. Panelovn. Utgang til balkong. Kjøkken: Parkett på gulv, og tapet og flis på vegg over benkeplate på vegger. Malt overflate i himling. Det er oppvaskmaskin og stekeovn. innredningen har profilerte fronter. Bod 1: Belegg på gulv og malt tapet på vegger. Malt overflate i himling. Bereder. Bod 2: Belegg på gulv og tapet på vegger. Malt overflate i himling. Vaskerom: Belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Malt overflate i himling. Utstyrt med opplegg for vaskemaskin, servant og skyllekum. Samme type innredning som på kjøkken. Gang: Parkett på gulv og tapet på vegger. Malt overflate i himling. Port telefon. Soverom 1: Parkett på gulv og tapet på vegger. Malt overflate i himling. Garderobeskap og utgang til balkong. Soverom 2: Parkett på gulv og malt tapet på vegger. Malt overflate i himling. Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malt overflate i himling. Gulv varme. Utstyrt med dusjhjørne, mekanisk avtrekk, servantskap og wc. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Terrasse: Rekkverket er for lavt iht. dens krav. Det er ikke kontrollert om det tilfredsstiller krav på bygge tidspunkt. Trolig er løsningen med rekkverk med blomster kasse tilfredsstillende ref. byggeår. Vinduer og dører: Vinduer på kjøkken tar i karm og har behov for justering. Det er ellers ikke registrert avvik. Kjøkken: Det er en skade i skuff ved siden av komfyr. Det er ellers ikke registrert avvik utover normal bruksslitasje. Avløpsrør: Avløpsanlegg fra byggeåret har nådd en høy alder og skader/lekkasjer kan oppstå. Det er ellers ikke registrert avvik. Vannledninger: Vannrør er fra byggeåret og har nådd en alder, som tilsier at skader/lekkasjer kan oppstå.  Elektrisk: Det er ikke dokumentasjon fra byggeår på det elektriske anlegget. Det er ikke påvist avvik utover dette. Våtrom - Bad - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder på tettesjikt og derav økt risiko for lekkasjer. Våtrom - Vaskerom - Totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk: Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder på tettesjikt og derav økt risiko for lekkasjer. Forhold som har fått TG3: Våtrom - Bad - Totalvurdering overflater: Høydeforskjell fra topp sluk til tettesjikt ved dør er mindre enn 25 mm med risiko for at vann renner ut gjennom døråpning. Dette fordi dusjs skinne er tett i bunn og høyere en tettesjikt ved dørterskel.

  Innbo og løsøre
  Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel følger med i handelen.

  Moderninseringer og påkostninger
  Skiftet membran på alle terrasser i 2018/2019.

  TV/Internett/bredbånd
  Inkludert i fellesutgifter - Tjenestene leveres av Telia tlf. 924 05 050 eller chat, telia.no.

  Parkering
  Parkeringsplass i felles garasjeanlegg følger seksjonen.  Ute har sameiet 33 parkeringsplasser pluss 2 plasser for bevegelseshemmede. I garasjeanleggene er det 66 tinglyste garasjeplasser, hvorav 3 parkeringsplasser er for bevegelseshemmede.

  Radonmåling
  Utført i 2022 ifølge selger.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 7 769 (forhåndsavklaring av forkjøpsrett) 112 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000) 128 642 (Omkostninger totalt) 4 636 411 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten varmes opp med elektrisitet, herunder gulv varme på bad.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Formuesverdi primær
  1304278

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4695400

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Strøm, innbo forsikring, normal vedlikehold, eventuelt utvidet TV/Internett pakke. Listen er ikke uttømmende.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Sameiebrøk
  134/9371

  Felleskostnader pr. mnd
  4227

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader inkluderer digital tv/bredbånd og fellesutgifter.

  Om sameiet
  Boligsameiet Vardeåsen Vest. Sameiet består av 65 seksjoner i eiendommen gnr. 58, bnr. 443 i Skedsmo kommune, i henhold til oppdelingsbegjæring tinglyst 14.07.1998. Styrets arbeid: Siden ordinær generalforsamling 13. april 2021 har styret avholdt 6 møter og behandlet rutinesaker, så som: ? Godkjenning av nye eiere ? Forkjøpsrett ? Bruksoverlating ? Budsjettering ? Regulering av felleskostnader ? Etablert HMS avtale med Bori ? Radonmåling i sameiet ? Internkontroll og oppdatering av HMS-plan (Helse, Miljø og Sikkerhet) ? Brannvernkontroll ved Norsk Brannvern ? Innkjøp av pulver brannslokkingsapparater til alle leiligheter og fellesarealer ? Prosjektering og oppgradering av nytt brannvarslingsanlegg ? Oppgradering av belysning i garasjene ? Løpende vedlikehold ? Forsikringsskader ? Sluttbehandling av "tett hus" prosjekt ? Etablert Bori VLP, vedlikeholdsplan Av andre saker kan nevnes: Sameiet viderefører digital HMS-avtale med BORI for oppfølging og dokumentering av tiltak i sameiet. Det gjennomføres jevnlig inspeksjon og vernerunder i bygningen og på eiendommen. Vaktmestertjeneste og renhold: Sameiet har avtale med TOMA om vaktmestertjeneste og renhold av fellesarealer. Parkering ute/inne i garasjeanlegg: Ute har sameiet 33 parkeringsplasser pluss 2 plasser for bevegelseshemmede. I garasjeanleggene er det 66 tinglyste garasjeplasser, hvorav 3 parkeringsplasser er for bevegelseshemmede. Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Styregodkjennelse
  Det foreligger krav om styregodkjennelse av ny erverver i sameiets vedtekter. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.   Risikoen for å bli godkjent som ny erverver påhviler kjøper og kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om slik godkjennelse foreligger på overtakelsestidspunktet.   Kjøper kan gå til søksmål mot sameiet dersom kjøper mener manglende styregodkjennelse ikke er saklig begrunnet, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr 147 462 og et positivt årsresultat på kr 146 387.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Sameiets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Det er utarbeidet egne vedtekter og husordensregler for sameiet. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiet vedtekter.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3030/58/443/26: 13.05.1998 - Dokumentnr: 7124 - Bestemmelse om veg Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Bestemmelse om turvei/løype som til en hver tid skal være
  åpen for allmenn ferdsel.
  Overført fra: Knr:3030 Gnr:58 Bnr:443
  Gjelder denne registerenheten med flere
  14.07.1998 - Dokumentnr: 10852 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  garasje/parkering
  Gjelder denne registerenheten med flere
  14.07.1998 - Dokumentnr: 10852 - Erklæring/avtale Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Bod i tillegg,en annen plass i bygningen.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  14.07.1998 - Dokumentnr: 10852 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 26
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 134/9371
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
  Gjelder seksjon nr. 1 - 65


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig van og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 7 769 (forhåndsavklaring av forkjøpsrett) 112 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000) 128 642 (Omkostninger totalt) 4 636 411 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  128642

  Betalingsbetingelser
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 000 ,- oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Leithe Fernandes

Megler

Anne Leithe Fernandes

41 48 94 28

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev