aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Finstadsvingen 11

Ski Finstadsvingen 11

Ski, Nordre Finstad - Romslig enebolig m/ stor grunnflate og herlig hage. Populært og barnevennl bomiljø, rett ved marka

 • BRA 288 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER246 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER9 446 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 250 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT993 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 9 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  230 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  246 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  9 446 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etg: Entrè, gang, wc, stor stue/spisestue med m/ utgang terrasse/hage, kjøkken, soveromsgang, 3 soverom, bad/wc.
Kjeller: Gang, innredet rom benyttet som kjellerstue, wc, vaskerom, teknisk rom, innredet hobbyrom, verksted, 2 boder
Finstadsvingen 11, beliggende i et område med gode uteromskvaliteter

Finstadsvingen 11, Viken

 • Boligen er oppført i 1972 i klassisk tidsriktig stil og fremstår som samvittighetsfult vedlikeholdt. Den har vært i samme eiers eiertid fra første dag.
  Med en grunnflate på nesten 150 m² gir boligen ''det lille ekstra''. Fin og raus planløsning over ett plan med full kjeller. Her er det god plass for en aktiv familie. Garasjen er bygget sammen med huset, med en mellomliggende carport. Stensatte partier foran skiferlagt inngangsparti og foran carport/garasje. I hovedplanet er det bl.a. en meget romslig stue med utgang til en lun, syd- og vestvendt terrasse med god kommunikasjon til en herlig hage. Gode solforhold. Boligen har et flott inngangsparti og romslig entre med god plass til yttertøy og sko. Stor stue med store vinduer og murt peis med lukket innsats. Her er det plass til flere møbelgrupper. Et romslig kjøkken med spiseplass og HTH innredning fra 2010 med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt kum. Ventilator med luft ut. Plass for hvitevarer. Fliser og belysning mellom benk og overskap.
  Egen soveromsgang leder til et romslig bad og 3 gode soverom. Hovedsoverommet har også direkte adkomst til badet. Det store badet har både dusj, badekar og stor baderomsinnredning med dobbel servant samt wc. Det er godt med skapplass i boligen.
  Kjeller er innredet med en kjellergang, et wc, dusjrom/badstue, en stor kjellerstue med peis med lukket innsats, romslig vaskerom, teknisk rom/fyrrom, et innredet rom, et hobbyverksted og boder. Rom i kjeller er ikke godkjent for varig opphold.
  Innvendige overflater er hovedsakelig parkett, fliser, tepper og betong/malt betong på gulv. Vegger er hovedsaklig tapetsert, panelt. Fliser på bad. Himlinger har hovedsaklig himlingsplater i 1. etg. har strie, tegl, fliser og malt. Himlinger har himlingsplater i 1. etg og hovedsakelig panel i kjeller. Malte plater i teknisk rom,
  Sikringsskap er i senere tid oppgradert med automatsikringer. Varmesystemet er et vesentlig oppgradert sentralvarmanlegg med vannbåren varme til radiatorer. Anlegget er bygget om til strømdrift eller biobrendsel. Anlegget muliggjør ettermontering av varmepumpe, event. etablere bergvarme/energibrønn.

  Oppsummering av avvik fra tilstandsrapporten
  Sammendraget viser avvikende ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2). Det er kun registrert ett tilfelle av (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten under punktet Kommentarer fra takstmannens tilstandsrapport

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har fin og solrik beliggenhet i ytterkant av et populært og etablert bomiljø på Nordre Finstad, ca. 2 km vest for Ski Stasjon. Området ble utbygget i 70-årene og gode uteromskvaliteter ble høyt prioritert. Måten det ble regulert på med en ''sluttet' sirkelvei med bebyggelse både på innsiden og yttersiden av sirkelen, og et romslig lek/friareal i midten , helt uten gjennomgangstrafikk har gitt beboerne gode kvaliteter. Alt i alt, et veletablert område med velstelte eiendommer og pent opparbeidede hager.

  Det er nærhet til barneskole, flere barnehager, offentlig kommunikasjon, kort avstand til flere matforretninger. Eiendommen ligger rett ved Holstadmarka, et populært skogsområde med stier, løyper og skogsveier. Området tilbyr aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter/foreninger for barn/ungdom. Alt i alt blir det stadig bedre tilbud og infrastruktur i nærmiljøet. Det foregår betydelig utbygging av boliger i denne delen av kommunen.

  Ski er regionsenteret i Follo. Totalt bor det ca. 135.000 mennesker i Follo. Dette gjør at tilbudene er mange og varierte. I Ski sentrum finner man flere offentlige kontorer, Ski storsenter og en rekke butikker og servicetilbud. Dette gjør Ski til et attraktivt handelsområde. Kinosenter og en rekke restauranter og kaféer er også med på å skape et flott bymiljø. Det er ca. 20 min gange til Ski st. og sentrum. Ca 5 min kjøring til Ski storsenter med sine ca 145 forretninger og Vinterbro senter med sine 80 butikker.

  Ski er et knutepunkt i forhold til offentlig kommunikasjon og nærhet til både E6 og E18. Det er enkelt å komme seg til Oslo og mot svenskegrensen. Nærhet til bussholdeplass med buss til Ski og Vinterbro med overgang til Oslo, Ås og Drøbak. Hyppige avganger. Ca. 20 min kjøring til Oslo med alt du skulle ønske av servicetilbud og det urbane bylivet. Nytt dobbeltspor mellom Oslo er planlagt ferdig desember 2022. Reisetiden fra Ski til Oslo er da stipulert til å bli ca. 11 min
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Eiendommen har lett adkomst fra privat stikkvei fra Finstadsvingen som er offentlig vei
 • Betongfundament til antatt løsmasser. Grunnmur av lettklinkerblokker, pusset. Støpte kjellergulv. Yttervegger i bindingsverkskonstruksjon med utvendig panel. Etasjeskillere av trebjelkelag. Saltak i treverkskonstruksjon, tekket med betongtakstein. Hovedsakelig isolerglass (koblede i kjeller) vinduer, dels fra byggeår, dels fra 1985, noe glass skiftet senere. Boligen er isolert etter byggeårets/tilbyggårets skikk. Loft er etterisolert på hver side av gulvet. Sikringsskap med automatsikringer.
 • Utvendig
  Taktekking,TG2
  Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater.
  Vurdering av avvik:
  - Stålpanner er for ca 6 år siden malt. Denne malingen flasser av. Taktekke er tett. Avviket er kun kosmetisk.
  Tiltak
  - Taktekke bør skiftes eller males.

  Takkonstruksjon/Loft,TG2
  Sperretak med kaldt loft, med adkomst via isolert loftsluke med trapp. Det er ikke montert gulv på loftet.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
  - Det er noe fuktskjolder ved gjennomføringer for ventilasjon. Dette er helt normalt, og kan komme ved helt spesielle værforhold, og er ikke en lekkasje.
  Tiltak
  - Konstruksjonen bør etterses ved ekstrem nedbør og vind.

  Dører,TG2
  Teak hovedytterdør med sideglassfelt.
  Vurdering av avvik:
  - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
  Tiltak
  - Det må monteres tettelist, eventuelt skifte dør.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2
  Terrasseplatting av impregnerte materialer. Her er det markise og badekum.
  Vurdering av avvik:
  - Konstruksjonene har skjevheter.
  Tiltak
  - Lokal utbedring må utføres.
  - Konstruksjonen har funksjon. Alder tilsier at utskifting av enkelte bord må påregnes.

  Innvendig
  Radon,TG2
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak
  - Det bør gjennomføres radonmålinger.
  - Radonmåler koster rundt 1500,- til 2000,- men må ligge i boligen over en periode for å få riktig verdi.

  Rom Under Terreng,TG2
  Rommet har belegg på gulv, panel på vegg. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen.
  Vurdering av avvik:
  - Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte.
  - Panel og tre tåler høy fuktighet, så lenge den kan luftes ut. Vegger må ikke kles med gips, da dette vil øke faren for soppvekst.
  Tiltak
  - Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Våtrom
  Sluk, membran og tettesjikt,TG2
  Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Tiltak
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Spesialrom
  1. Etasje > Wc
  Overflater og konstruksjon,TG2
  Wc fra byggeår, med farget innredning som servant og frittstående toalett. Parkett på gulv og tapetserte vegger. Rommet er naturlig ventilert med ventil i vegg og i taket. Radiator.
  Vurdering av avvik:
  - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Tiltak
  - Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.

  Kjeller > Vaskerom
  Overflater og konstruksjon,TG3
  Vaskerom med overflater og tekniske installasjoner fra byggeår. Malt betonggulv og malte murvegger. Rommet har ikke sluk.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Vaskerom fra byggeår uten tettesjikt, sluk eller komanserende vannstopp system.
  Tiltak
  - Dette rommet er i forskrift gitt TG 3 på grunn av alder. Vaskerommet har funksjon, men på grunn av manglende sluk eller vannstopp system, er det fare for at omliggende konstruksjoner kan fuktpåvirket ved en lekkasje. Rommet bør oppgraderes med sluk og tettesjikt. Alle omsluttende vegger er av mur, og hulltaking er ikke mulig.

  Kjeller > Badstue
  Overflater og konstruksjon,TG2
  Dusjrom/ badstue. Dusj med malt betonggulv og flislagte murvegger. Adkomst til badstu med panelte tak og vegger og malt betonggulv. Benk i 2 høyder og elektrisk badstueovn. Dusjrom har radiator.
  Vurdering av avvik:
  - Det er avvik:
  - Dusjrommet er fra 1980, og har ikke tettesjikt i forhold til dagens krav. Gulv og omsluttende vegger av mur/ betong, gjør at konstruksjonen ikke blir påvirket av fukt. Rommet har kun naturlig ventilasjon, og det er ikke spalte ved dør for tilluft.
  Tiltak
  - Dette rommet er i forskrift gitt TG 3 på grunn av alder. Dusjrommet har full funksjon, men bør oppgraderes med ny membran og mekanisk ventilasjon med tilfredstillende tilluft.

  Tekniske installasjoner
  Vannledninger,TG2
  Vannrør av kobber fra byggeåret.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Avløpsrør,TG2
  Det er avløpsrør av plast.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Varmtvannstank,TG2
  Varmtvannstanken er på ca 200 liter.
  Vurdering av avvik:
  - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Dette punktet vurderes opp mot dagens forskrift. Den krever fast tilkoblet ledning, og ikke stikkontakt. Loven har ikke tilbakevirkende kraft, men etablering av fast tilkobling er anbefalt.
  Tiltak
  - Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tomteforhold
  Drenering,TG2
  Boligen har drenering fra byggeåret.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  - Det er avvik:
  - Se punkt Rom under terreng.
  Tiltak
  - Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.
  - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Grunnmur og fundamenter,TG2
  Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker, utvendig og innvendig pusset.
  Vurdering av avvik:
  - Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
  - Det er registrert noe riss i den ene boden i kjeller mot garasjen.
  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Utvendige vann- og avløpsledninger,TG2
  Takstmann har ikke opplysninger om utvendige rør, og må anta at disse er fra byggeår.
  Vurdering av avvik:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak
  - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
 • 1. etg.: Bra/p-rom: 148/148 m²
  0. etg.: Bra/p-rom: 140/102 m²
  Sum: Bra/p-rom: 288/250 m²

  Garasje: Bra: 17 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Alle rom, unntatt teknisk rom/fyrrom, verksted og boder
 • Det er montert terrassemarkise og vindusmarkse på stuevinduer mot vest.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmepumpe luft til luft med innedel i stuen.
  Vannbåren varme til radiatorer. Anlegget ble omfattende oppgradert i 2015 til biobrendsel og elektrisk varmekolbe. 200 l varmtvannsbereder fra 2014, også plassert i samme rom. Det er innebygget oljetank i teknisk rom/fyrrom.
  Elektriske varmekabler på bad.
 • Solrik og flat tomt, fullt opparbeidet med plener, hekker, busker, frukttrær og blomsterbed og beplantninger. God plass til hyggelig uteopphold. Støpt trapp med skifer ved innganspartiet. Belegningsstein i innganssti og foran garasje/carport. Stor syd-/vestvendt, terrasse med utgang fra stuen. Terrassemarkise.
 • Garasje for en bil bygget sammen med huset, med carport mellom huset og garasjen. Oppført i antatt murkonstruksjon, forblendet med stein. Leddheisport med motordrift. Stensatt gulv. Innlagt strøm og lys. God lagringsplass i loftet over garasje og carport
 • Offentlig vann og avløp. Privfat stikkvei fra Finstadsvingen som er offentlig vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 2 314 681 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 8 332 851 per 31.12.21
 • Alle eiendommer belastes de til enhver tid gjeldende satser for kommunale avgifter. Den henvises forøvrig til kommunens avgiftsregulativ som normalt finnes på kommunens hjemmesider.

  Årlige kommunale avgifter for 2022 til Nordre Follo kommune utgjør: Renovasjon kr 3.409,- (240 l beholder). Feiing pr. pipeløp kr 398,-. Abonnementsgebyr vann/kloakk kr 4.428,-. Forbruk vann/kloakk kr 52,88 pr. kbm. Alle satser er inkl.mva. Kommunale avgifter faktureres pr kvartal. Dette gjelder normalavgifter for standard bolig med standard renovasjon.
 • Komm avgifter Strøm Biobrendsel Forsikring Avgift til Nordre Finstad Grendelag 2, ca kr 2 915,- pr halvår og inkluderer Telenor Kabel-tv og bredbånd samt brøyting av stikkveier, og stell av fellesarealer/lekeplass, etc. Kostnader til kabel-tv /bredbånd/alarmsystem avhenger av hvilke abonnement en velger.
 • Boligen er meddelt ferdigattest
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Mottatte tegninger fra bygningsarkivet avviker fra dagens situasjon. Bl.a. viser disse at kjeller hovedsaklig er byggemeldt som boder/hobbyrom.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
  Det vest og nordliggende området, og området mellom Søndre tverrvei og boligområdet samt området vest for eiendommen, er i kommuneplanen stadfestet for utbygging bl.a. boliger, offentlig virksomhet, vei, barnehager og friluftsformål, m.m. Betydelige friluftsarealer i området er ivaretatt. Adkomstveier til de nye boligfeltene samt bl.a. Finstadsvingen, Symreveien, Skogsnarveien, Finstadskogen, skal i flg denne planen med tiden skje via det på påbegynte veinettet slik det er skissert i kommuneplanen/reguleringsplanen. Utsnitt av plankart er vedlagt i denne salgsoppgave. Det antas at de reguleringsmessige forholdene totalt sett vil styrke og forbedre området og nærmiljøet. Det er avsatt et parkbelte på ca 7 meters bredde fra denne eiendommens grense og frem til der gangveien blir anlagt. Den nye veien er lagt vest for gangveien. Området rett vest for den planlagte veien er regulert til off. formål (barnehage).
 • Gnr. 137 Bnr. 269 i Nordre Follo kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.
 • I forbindelse med salg av denne eiendommen er avtalen om vederlag mellom selger og megler: Provisjon med 0,85 % av kjøpesum, tilretteleggingshonorar kr 10.400,- grunnpakke markedsføring kr 16.800,- oppgjørshonorar kr 5.900,-. Megler har rett til å få dekket sine utlegg i forbindelse med salg av eiendommen.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kevin Kliland
  Mirén Kliland Gundersen
  Tore Kliland
Truls Langaard

Megler

Truls Langaard

90 66 44 24

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev