aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kongerødvegen 44: Et veldrevet borettslag med fine fellesområder
Velkommen til Kongerødvegen 44: Et veldrevet borettslag med fine fellesområder

SKIEN Kongerødvegen 44A

Pen endeleilighet i toppetasjen - Lettstelt, 2 soverom, nyere bad!

 • kr 1 290 000
 • BRA 78 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 290 000
 • Omkostningerkr 11 240
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 987 253
 • EierformAndel
 • Byggeår1967
 • Soverom2
 • ArealP-rom 69 m²
 • Andel fellesgjeldkr 686 013
 • Felleskostnaderkr 7 919
 • Tomt37 663 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 1 290 000 (Prisantydning) 686 013 (Andel av fellesgjeld)   1 976 013 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   1 987 253 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Lettstelt og praktisk leilighet i et velholdt og godt etablert borettslag på Kongerød. Blokka ligger i et barnevennlig område med flott lekeplass og fotballbane innenfor gangavstand. Sentral beliggenhet med nærhet til det meste av servicefunksjoner som skole, dagligvare og barnehage. Fine turmuligheter i umiddelbar nærhet. Leiligheten ligger i tredje etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, to soverom, bad og bod. Velkommen til visning!
Blokka ligger sentralt til, og det er kort vei til "alt" av servicefunksjoner

Kongerødvegen 44A, Telemark

 • Tomt
  37663m²

  Beskrivelse av tomt
  Felleseiet tomt på ca. 37 663 kvm. Pent opparbeidet tomt med asfaltert gårdsplass og enkel adkomst til felles inngangsparti. Fellesarealer med lekeplass for de minste og sitteområder.

  Beliggenhet
  Lettstelt og praktisk leilighet i tredje etasje. Godt etablert og velholdt borettslag i et rolig, barnevennlig område. Blokka ligger i en blindvei med lite gjennomkjøring. Kort vei til "alt" av servicefunksjoner som dagligvare, skole, barnehage, m.m. Samt flotte turområder i umiddelbar nærhet. Kort kjøreavstand til både Skien og Porsgrunn sentrum.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Består i hovedsak av blokk-bebyggelse.

  Byggemåte
  Bygningen er oppført med grunnmurer i betong, vegger i betong og teglstein, betong i etasjeskiller og saltak med plassbygde sperrer og dragere tekket med dobbelkrum betongtakstein. Asfalterte parkeringsplasser og gangveier, betongheller foran overbygd inngangsparti, opparbeidet med plen, prydbusker, hekkplanter og naturtomt med uteplasser og lekeplasser i nærheten. Innglasset balkong fra 1996 med tregulv og teppe, vegger med kledninger og skyvevinduer og himling med stålplater. Boligen har en god planløsning med normal standard og er påkostet i senere år. Bygningsdeler med rød TG3 (store eller alvorlige avvik): Ingen. Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe og ildsted fungerer bra, ifølge eier. Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Bør kontrolleres av brann/feievesen. Bygningsdeler med lyr oransje TG2 (avvik som ikke krever tiltak): Innvendig > Overflater: Det er påvist andre avvik: Laminatgulver har stedvis noe slitasje og oppsvulmende skjøter og vegger har noen opphenghull. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Fungerer bra med dette avviket, men trenger oppgraderinger på sikt. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Mindre saltutslag langs yttervegger. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Fungerer bra med dette avviket. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Fungerer bra med dette avviket. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken; Det er påvist andre avvik: TG2 for eldre overskaper på grunn av alder. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Fungerer bra med dette avviket. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Innsiden av grunnmuren har misfarging. Grunnmurene har noen utvendige avflassinger. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Grunnmurene har behov for noe vedlikehold. Eiendommens tilstand er vurdert av takstmann Ole Erik Vegheim og rapporten datert 12.10.2023 ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Standardkrav vil være subjektivt fra interessent til interessent og tilstandsrapporten gir tilstandsgrad (TG) fra 0-3, hvor TG0 sjeldent vil forekommen og i den andre enden av skalaen er TG3 som indikerer kraftige symptomer/funksjonssvikt (eller f.eks utgått levetid). TG2 nyanseres også med lys og mørk oransje, hvor lys oransje er merknader uten behov for umiddelbare tiltak og mørk oransje som kan kreve tiltak. Forøvrig vil megler ta for gitt at tilstandsrapport er lest og forstått innen evnt. budgivning.

  Innhold
  Leiligheten ligger i tredje etasje og inneholder: Entré, stue, kjøkken, to soverom, bad og bod.

  Standard
  Leiligheten har en god planløsning med normal standard. Boligen er påkostet i senere år og er godt vedlikeholdt. Baderommet ble pusset opp av faglærte i regi av borettslaget i ca 2018. Heldekkende servant med skuffer, speilskap med lys, vegghengt toalett, dusjnisje med foldevegger, opplegg for vaskemaskin i egen nisje med skyvedørsfront og fordelingsskap med rør i rør system. Kjøkkeninnredning fra senere år med laminerte skrog og benkeplater, slette mdf fronter og det medfølger frittstående oppvaskmaskin og komfyr. Det er noen eldre overskaper fra 1970 tallet som er malt i senere år. Det er montert komfyrvakt og vannalarm.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2018 Baderom ble oppgradert av borettslaget inkludert røropplegg ogventilasjonsanlegg 2017 Montert ventilasjonsanlegg 2012 Fornyet deler av kjøkkeninnredning 2012 Fornyet og malt innvendige overflater i ca 2012 2012 Modernisering Fornyet vinduer, inngangsdør og balkongdør Se tilstandsrapport.

  TV/Internett/bredbånd
  Kabel-TV og bredbånd leveres av Telenor og er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Leiligheten har egen parkeringsplass på parkeringsplass. Det opplyses også om at det er etablert 5 EL-bil ladere på parkeringsplassen.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 290 000 (Prisantydning) 686 013 (Andel av fellesgjeld)   1 976 013 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   1 987 253 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Det er etablert vedovn i stue, ellers elektrisk opppvarming.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  522686

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1881671

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Borettslaget har individuell måling av forbruk varmtvann. Fjernavleses og avregnes pr. 31.05 og 30.11 hvert år. Dette kommer i tillegg til felleskostnadene.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  47

  Part.obl.nr.
  948496909

  Felleskostnader pr. mnd.
  7919

  Andel fellesgjeld
  686013

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-09-28T22:00:00Z

  Avdrag fellesgjeld
  1271

  Rentekostnad fellesgjeld
  2192

  Andel fellesformue
  32390

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inngår i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Klyve 2 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  948496909

  Forkjøpsrett
  Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 26107982204, Sparebank 1 Sørøst-Norge Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 29.09.2023: 4.99% pa. Antall terminer til innfrielse: 105 Saldo per 29.09.2023: 83 798 509 Andel av saldo: 686 014 Første termin/første avdrag: 28.03.2020 ( siste termin 28.12.2049 )

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget betaler kontingent til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generalforsamlingen (jfr. Lov om burettslag § 5-29), og kan sies opp innen 1.12. hvert år.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Fremtind Forsikring AS

  Polisenummer felles forsikring
  1963179

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  I følge informasjon mottatt av SBBL tillates i utgangspunktet ikke husdyr, men at det under spesielle omstendigheter kan søkes tillatelse hos styret.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på boligblokken datert 08.05.1967. Ferdigattest for garasje/redskapsbod datert 23.01.2017. Ferdigattest, endring av bad, datert 16.08.2019.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Private stikkledninger frem til kommunal tilknyning.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 290 000 (Prisantydning) 686 013 (Andel av fellesgjeld)   1 976 013 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte)   11 240 (Omkostninger totalt)   1 987 253 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  11240

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stort kr 35 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13 900,- oppgjørshonorar kr  5900,- og visningshonorar kr  3500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Per Arne Sandersen

Megler

Per Arne Sandersen

95 99 80 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev