aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kaldalen 18 på Hallbekken/Skotterud!

Hyggelig enebolig i rekke med carport! Nyere kjøkken - Gangavstand til skole, butikker mm.

 • 2 250 000
 • BRA 103 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING2 250 000
 • OMKOSTNINGER72 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 322 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 990
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 97 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 279 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-))
  --------------------------------------------------------
  72 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 322 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1.etg. Vindfang, entré,, stue/ kjøkken, 2 soverom, bad og bod.
2.etg. Trapperom/loftstue, 2 soverom og kott i knevegger. (Kott samt deler under skrå himling 2.etg. ikke måleverdig)

I tillegg stueterrasse av platting på mark på 27 kvm og carport på 16 kvm m/bod i tilknytning.
Enebolig i rekke med sentrumsnær beliggenhet på Hallbekken.

Kaldalen 18, Innlandet

 • Enebolig fra 1990 med normalt god standard på overflater og innredninger. Boligen har nyere kjøkken og ellers godt vedlikeholdt.

  Parkett i stue/kjøkken, trappegang og 2 soverom (nyere). Ellers hovedsakelig vinylbelegg på gulv. Vegger har hovedsakelig malt glassfiberstrie i 1.etg. (malt brystning i stue) og gran skyggepanel i loftsetasje. Himling med takess i 1.etg. og gran skyggepanel i 2.etg. Lakkert 180 grader svingtrapp i tre. Rekkverk av stående spiler og veggfestet håndløper. Finèrdører fra byggeår som innvendige dører. Skyvedør til et rom samt glass i dør mot vindfang.

  Bad fra byggeår med våtromsbelegg på gulv og baderomspaneler på vegg. Takess i himling. Badet inneholder toalett, baderomsinnredning m/servant og skap, dusjkabinett med glassvegger og dusjgarnityr.

  Moderne vinkel takhøy kjøkkeninnredning m/høyglans slette fronter og folierte skrog eikefiner benkeplate m/nedfelt rustfri dobbel kum. Kitchen Board mellom over- og underskap. Integrerte hvitevarer: stekeovn, platetopp, kjøl/frys, oppvaskmaskin og ventilator i overskap.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Varmemerker i gulvbelegget. Flatt gulv, men lokalt fall under kabinett (2,5cm høydedifferanse fra terskel til topp sluk-ok). Baderomsplater har ikke dagens tetteløsning mot belegg (ikke innfuget bunnlist og heller ikke kun fuge). Veggplater er fuktskadet i nedkant bak dusjhjørne og har også litt svelling under rørgjennomføring mot kjøkken (også flekk på gulv kan tyde på at det har vært lekkasje her- ikke påvist befaring). Litt variasjon ved fuktsøk rundt sluket og påvist at belegget er noe løst fra underlaget mot sluk.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Taktekking - Ukjent alder, mulig hele eller deler lagt om ved et tilfelle. Noen shingeltonger er påvist løse i nedkant. Carporttaket har pløsete belegg mot hjørner og denne løsningen belaster utebod taket vesentlig som er utløpet for det flate taket. Løsninger i overganger mellom takene fremstår her mindre gode og det er påvist lekkasje i tak hagebod samt en at det er utført en del fuging i ettertid . Løs shingel i nedkant utebod.

  Nedløp og beslag- Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Kun nedløp på hagebod bortledet (ellers med utkast direkte på terreng). Det er på sammenføyning mellom takene mindre godt utbedret beslagløsning mot vegg samt sammenføyninger av nedløpsrør hvor det er lagt varmekabel i nedløp pluss renne (symptom på at frost kan være problem her). Synlig noe frostspreng i nedløpet på boden. Forkantbeslag på entreside mosegrodd/slitt og står foran vedlikehold. Pipebeslag er lakkslitt, har noe rust i bunn og mangler topphatt

  Veggkonstruksjon - Råte i panel som går ned mot hagebod/hvor alle tak går sammen (2 bord er også skiftet i dette området).

  Vinduer - Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Særlig bad og soverom.

  Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Værslitasje og tid for behandling. Litt råtetendens i bunn rekkverkstolper. Noe fuktutsatt konstruksjon (ligger direkte på mark uten lufting).

  Overflater - Svimerke i belegg gang. Noe pløser i veggflate etg. skille trappeløp. Skruer er kommet litt til syne igjennom belegg 2.etg. Noe oppsprekk innerhjørne trapperom. Ellers normal bruksslitasje. En del lagring i rommene befaring førte til at ikke alle flater var mulig å inspisere helt fult ut.

  Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. En lokal skjevhet mellom hjørne ved glassdør og ut i rommet mot trapp i overkant av 10mm i 1.etg. Marginalt 10mm skjevhet fra trappehjørne og mot dør soverom mot nordvest 2.etg. Totalavvik 20mm i soverom nordvest 2.etg. Påvist litt glipper under fotlister 2.etg.

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Pipe og ildsted - Pipa har rennemerker etter sotvann. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Rennemerkene er under sotluke og fuktig inni sotluke (påvist pipe uten topphatt). Låsen til sotluke sitter noe løst.

  Vannledninger - Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Ventilasjon - Påvist fuktskjolder/kondens rundt sentralvifte på loft (ikke fuktig befaringsdagen). Sentralvifte ikke lenger i bruk og bortkoblet styring (tidl. styrt med ventilator). Likevel er rør til ventilator samt takventil bad tilkoplet viften. Dette være årsaken til kondens og kan begrense/bremse effekten på ventilator.

  Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tilkoplet via stikk-kontakt (dagens krav er fast tilkopling).

  Elektrisk anlegg - Hovedsakelig skjult el-opplegg fra byggeåret (hovedsakelig ujordet). El-anlegget er av større deler fra byggeåret og over 30år. Ikke tidligere kontrollert og el-kontroll anbefales.

  Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG IU (Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse).

  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendom med fin beliggenhet i det veletablerte boligområdet Hallbekken sentralt på Skotterud. Området er barnevennlig, og det er gangavstand til de fleste fasiliteter. Rett ved finner man mange fine turstier.

  Skotterud er et koselig tettsted som er kommunesentrum i Eidskog kommune. Her finnes en rekke fasiliteter; skoler, barnehager, butikker, bank, apotek, legesenter, kommunehus, bibliotek m.m. Et hyggelig og sosialt sentrum med koselige cafeer/spisesteder og lokalforretninger. Det er ca 27 km til Kongsvinger som er nærmeste by, ca 15 km til Charlottenberg i Sverige og ca 100 km til Oslo.
 • Enebolig i kjede m/carport.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Enebolig i kjede fra 1990. A-takstoler i tre. Loft isolert med isodanfiber (cellolouse). Taktekking av pappshingel. Sarnafil el.l. på carport. Lakkerte (oppmalte) metall renner, nedløp og beslag. 148 mm bindingsverk kledd m/tømmermannspanel. Opplyst isolert m/15cm isodanfiber (cellolouse) iflg. tidligere takst. Malte trevinduer og terrassedør med 2-lags isolerglass og utvendige sprosser. Malt hovedytterdør m/glassfelt. Skjermtak av plastglass. Stueterrasse av platting på mark på 27 m2 mot nordvest med impregnert spaltegulv. Levegg og rekkverk med stående bordkledning. Bred motorstyrt terrassemarkise. På sydsiden er det en nyere formiddagsterrasse på ca. 18m2 med belegningsstein og liten terrassemarkise. Byggegrunn av løsmasser/sandholdig grunn. Boligen er fundamentert over isolert betongdekke på mark. Plate på mark og antagelig ingen spesiell drenering mtp. rør etc.

  Åpen carport på ca. 16 kvm oppført som "tilbygg" til boligen med asfaltert "gulv" og flatt tak m/papptekking. Saltak m/pappshingel over boden og imp.spaltegulv og trepanel innvendig. Malt ytterdør med sylinderlås. Bodtilbygg med tilkomst fra hagesiden med tregulv og saltak m/pappshingel. Enkel borddør. Det er lekkasje i taket til hageboden og påvist råte i taktro på carport mot veggen til bod (men ikke målt høy fuktverdi her befaringsdagen). Hagebod ligger lavt mot terreng, særlig på siden mot nabo.
 • 1.etg: 74 kvm Bra
  2.et: 29 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av bod og 2 kott.
 • Vann og avløp:
  Vannrør av kobber. Nyere elektronisk vannstoppventil m/føler i kjøkken. Ca 120 liters nyere varmtvannstank innebygget i
  hjørne av kjøkken. Avløpsrør av plast.

  Ventilasjon:
  Naturlig ventilasjon via spalteventiler. Nyere ventilator kjøkken med integrert motor. Vifte på bad.

  EL:
  Hovedsakelig skjult el-opplegg fra byggeåret (hovedsakelig ujordet). Sikringsskap m/automatsikringer/jordfeilbrytere er fornyet ved et tilfelle.

  Megler har innhentet opplysninger om det elektriske anlegget, og det foreligger ingen pålegg om utbedring av det elektriske anlegget. Siste kontroll ble utført: 16.03.2021. Det er ingen gi noe garanti for at anlegget er uten feil/mangler, eller tilpasset dagens bruksmønster. Vi anbefaler at det utføres privat el-kontroll ved eiendomsoverdragelser

  Branntekniske forhold:
  Batteridrevne røykvarslere i begge etasjer og 6 kg skumslukker i hver etg. fra 2018.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med luftvarmepumpe samt varmekabel i stue, 2 soverom, vf/hall, bad og kjøkken. Klebersteinsovn i stue m/glassplate under.

  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.
 • Oppgitt areal er omtrentlig og felles for sameiet.

  Flat tomt som er pent opparbeidet med plenarealer og diverse prydbusker, bed. Inngjerdet med trestakitt på 3 kanter (har litt råte enkelte steder). Asfaltert gårdsplass foran carport/hovedinngang og terrasse mot syd i belegningsstein.
 • Carport.
 • Eiendommen har adkomst via offentlig veg.
  Eiendommen er tilknyttet Kroksjøen vannverk som er privat.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
 • Eierseksjonssameie med 5 eierseksjoner i samsvar med Eierseksjonsloven av 23.mai 1997 nr.31.
  Sameiebrøken er fordelt med en 1/5 på hver.

  Sameiebrøk: 350/1750

  Seksjonseierne har felles bruksrett til sameiets fellesareal.

  Seksjonseierne har full råderett over sine seksjoner og seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 470 436 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 693 570 per 31.12.20
 • Det er ikke lagt opp til månedlige felleskostnader da eiendommens driftskostnader faktureres den enkelte seksjon.
 • Ingen fellesgjeld.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 10 322 pr. år

  Fordelt på:
  Eiendomsskatt kr 3 332,-
  Feiing kr 850,-
  Renovasjon kr 3 077,50
  Ab. gebyr avløp kr 2 812,50
  Målerleie kr 250
  inkl. mva.

  I tillegg kommer forbruk avløp per m3 kr. 45,38

  Eiendommen faktureres i tillegg for vann av Kroksjøen vannverk.
  Vannavgift fra Kroksjøen Vannverk beregnes og faktureres som enheter. Hver boenhet betaler en fast avgift tilsvarende to enheter. I tillegg betales én enhet for hvert husstandsmedlem som er registrert på boenheten. 1 enhet er Kr. 653,75,- (inkl. mva).
 • Kommunale avgifter, strøm, forsikring.
 • Det foreligger ferdigattest datert 14.06.1990.

  Det foreligger følgende godkjente tegninger hos kommunen:
  Plantegning fra byggeår.
 • Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • 1977/4225-1/13 Bestemmelse om veg
  28.06.1977
  rettighetshaver:Knr:3416 Gnr:62 Bnr:180
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1990/3958-2/13 Seksjonering
  21.06.1990
  opprettet seksjoner:
  snr: 5
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 350/1750
  EIENDOMMEN ER OPPDELT I 5 SEKSJONER

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan/kommunedelplan er avsatt til bolig.
  Kommunedelplan (vedtatt 18.3.2004) for Skotterud, Matrand og Tobøl.

  Eiendommen ligger i et regulert område. Gjeldene regulering:
  PlanID 10C Hallbekken øst (Ikrafttredelse 29.05.1990)
  Formål: Park

  PlanID 11 Hallbekken (Ikrafttredelse 28.11.1973)
  Formål: Boliger

  Det foreligger planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 02.06.22
  Ny kommuneplan er under arbeid.

  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 53 Bnr. 181 Snr. 5 i Eidskog kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris på kr 42 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9 900 -, og visninger kr. 2 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtalen. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Alf Lervik
  Jan Lervik
  Jan Erik Myrvold
Marcus Møllhaug Buringrud

Megler

Marcus Møllhaug Buringrud

40 61 52 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev