aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Øvrebygdsvegen 432!
Velkommen til Øvrebygdsvegen 432!

SKRAUTVÅL Øvrebygdsvegen 432

Boligeiendom med fri og fin beliggenhet i barnevennlig område. Behov for oppgradering/renovering. Stort potensiale.

 • kr 1 990 000
 • BRA 202 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 990 000
 • Omkostningerkr 66 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 056 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1981
 • Soverom3
 • ArealP-rom 113 m²
 • Tomt1 232.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 056 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning hovedetasje.
"Fredheim" er en trivelig boligeiendom med lun og solrik beliggenhet ved Øvrebygda i Skrautvål. Skrautvål er et familievennlig område med spredt gårds- og boligbebyggelse, og med kort avstand til Fagernes sentrum. Bygda er kjent som ei aktiv og levende bygd med mange aktivitetstilbud. Eiendommen ligger på en fin tomt med mulighet for fine uteplasser. Her er det utsikt utover dalføret, men utsiktsforholdene kan forbedres noe ved rydding/hogst av trær. Boligeiendommens bebyggelse består av enebolig og garasje, begge med noe renovering/oppussingsbehov, men med stort potensiale. Boligen har overbygd veranda hvor kaffekoppen og en god bok kan nytes. Innvendig har boligen bl.a. kjøkken, stue, bad, vaskerom, toalettrom og tre soverom, samt uinnredet kjeller.
Boligeiendommens bebyggelse består av enebolig og garasje, begge med noe renovering/oppussingsbehov, men med stort potensiale.

Øvrebygdsvegen 432, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 63 kvm Deler av kjeller har ikke målbart areal pga ikke målbart/uinnred gulv, arealet på yttervegger er derfor større i rommet.
  1. etasje: 113 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 113 kvm Vindfang, gang, kjøkken, stue, vaskerom, toalettrom, bad og tre soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 63 kvm Kjeller inndelt i fire kjellerrom.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 26 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 26 kvm Garasje  Tomt
  1232.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Trivelig eier tomt opparbeidet med gressplen/natureng, ellers naturtomt i skrående terreng ved bar/lauvskog ca. 720 moh. Flaggstang. (råte i flaggstang og flaggstang bør fjernes) Matrikkelen ble etablert ved overføring av data fra tidligere registre. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis eller være feil registrert. Fullstendighet og stedfestingsnøyaktighet er generelt bedre innenfor enn utenfor tettbygd strøk. Matrikkelkartet angir en nøyaktighet på grensepunktene som standardavvik i cm. I tilknytning til arealberegning blir det angitt dersom arealet begrenses av ulike typer hjelpelinjer. Fargene på grensene i kartet forteller hvilken nøyaktighet det er på de registrerte grensene. Grønne grenser er mest nøyaktige, og derfra blir de gradvis mer unøyaktige mot rød, som er skissenøyaktighet.

  Beliggenhet
  "Fredheim" er en trivelig boligeiendom med lun og solrik beliggenhet ved Øvrebygda i Skrautvål. Eiendommen ligger på en fin tomt med mulighet for fine uteplasser. Her er det utsikt utover dalføret, men utsiktsforholdene kan forbedres noe ved rydding/hogst av trær. Skrautvål er et familievennlig område med spredt gårds- og boligbebyggelse, og med kort avstand til Fagernes sentrum. Ca. 1,5 km fra eiendommen ligger grendehuset med barnehage og fine lekeområder. Midt i bygda ligger Skrautvål kirke oppført i 1785. Kirka har gjennom alle år vært et samlingspunkt i både glede og sorg. Bygda er kjent som ei aktiv og levende bygd med mange aktivitetstilbud, og Skrautvål idrettslag engasjerer unge og eldre til allsidige aktiviteter. Valdres Skisenter med skiskytterstadion tilknyttet Leirin skiløyper ligger ca. 2 km fra eiendommen. Dette er et flott skianlegg med lysløype hvor små og store samles mange ganger i uka. Løypene her er en del av det omfattende løypenettet som strekker seg helt fra Beitostølen til Aurdalsåsen. Videre innover åsen er det vakkert og variert turterreng som kan anbefales sommer som vinter. Til Valdres største alpinanlegg i Aurdal er det ca. 25 minutters kjøring, mens det er ca. 30 minutters kjøring til Beitostølen. Fra boligen, som ligger ca. 720 moh., er det ca. 7 km til Fagernes, som er regionsenteret i Valdres. Her finner en barneskole og ungdomsskole, et rikt utvalg av butikker og serveringssteder, kino, rådhus m.m. VLMS, Valdres lokalmedisinske senter, med legesenter og et bredt utvalg helsetjenester ligger også her. Valdres videregåande skule og Valdres folkehøgskole ligger på Leira, det samme gjør Valdres Storhall med muligheter for mange aktiviteter og arrangement gjennom hele året. I sentrum av Fagernes ligger Valdres Folkemuseum, vakre Strandefjorden med fine bademuligheter, sandvolleybane samt en hyggelig park med varierte lekeapparater, pump-trackbane, paddletennis og skøytebane om vinteren. Det er kort vei opp til Blåbærmyra idrettspark og til fine turområder sommer som vinter. Gjennom året arrangeres det også flere festivaler på Fagernes, bla. Valdres Sommersymfoni, Jørn Hilme stemnet, og ikke minst den mer og mer kjente Norsk Rakfiskfestival.

  Adkomst
  Fra Fagernes kjører du Skrautvålsvegen ca. 5,8 km, og tar til høyre inn på Svarthamarvegen. Følg Svarthamarvegen ca. 366 meter og sving til venstre inn på Øvrebygdsvegen. Følg Øvrebygdsvegen 1,2 km og du er framme ved eiendommen, som ligger godt synlig på venstre side av veien, merket med "til salgs"-skilt. God tur!

  Bebyggelse
  Bolighus og garasje.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Enebolig: Byggeår: 1981 Standard : Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold : Bygget bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. UTVENDIG: Det er byggegrunn av fjell og sprengsteinsfylling, synlig fra et rom som ikke har gulv i kjeller. Grunnforhold ellers er ukjent. Drenering er fra byggeår, synlig drensplast ved mur. Fundamentert med grunnmurer av betong, innvendig lettbetong av på innvendig mur. Kjeller har gulv av plasstøpt betong, dels ikke utgravde masser av stein uten gulv. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Yttervegger i bindingsverk kledd med tømmermannskledning. Valmtakkonstruksjon med plassbygde takstoler. Taktekkingen er av asfaltshingel, montert takrenner med nedløp av stål og montert stigetrinn på tekking til pipe. Bygningen har malte trevinduer med 2-og 3-lags isolerglass. Markise utvendig over stuevindu. Hovedytterdør av tre med sideglassfelt, adkomst til vindfang. Terrassedør av tre med glassfelt, adkomst til stue. Enkle uisolerte dører til kjeller. Trappetrinn til inngang av betong. Overbygd terrasse på 12 kvm. Oppført 8 bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. INNVENDIG: Gulv er belagt med belegg. Vegger er kledd med malte plater, tapet og trepanel. Himling er kledd med malte plater. Kjeller har gulv av plasstøpt betong, dels ikke utgravde masser av stein uten gulv. Veggene har betong/mur og panel i enkelte rom. Himling er kledd med trepanel. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med høye forekomster. Elementpipe i lettklinker. Pusset utførelse på pipe over tak. Peis med innsats og stålinnramning i stue, vedovn mot gang. Boligen har lakkert tretrapp fra 1.etasje til kjeller. Innvendig har boligen finèrdører. Garasje: Byggeår: 2004 Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold : Bygget er vedlikeholdt. Beskrivelse: Garasje har garasjerom. Oppført i bindingsverk kledd med tømmermannspanel. Fundamentert med støpt dekke av betong, grunnmur mot terreng av betong. Valmtakkonstruksjon med takstoler, tekket med shingel og montert takrenner med nedløp av sort lakket. Fjernstyrt leddport. Ytterdør av tre. Innvendig gulv av betong, uinnred vegger og himling. Vedlikehold, mangler: Mosedannelse på tekking.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Ingen opplysninger i egenerklæringsskjema da selger ikke har bebodd eiendommen, og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Se vedlegg i salgsoppgave.

  Innhold
  Enebolig: Vindfang, gang, kjøkken, stue, vaskerom, toalettrom, bad og tre soverom. Overbygd inngangsparti. Overbygd veranda. Garasje.

  Standard
  Øvrebygdsvegen 432 er en eiendom med åpen og fin beliggenhet i Skrautvål. Boligeiendommens bebyggelse består av enebolig og garasje, begge med noe renovering/oppussingsbehov. Her er det godt med sol, bra utsikt og et stort uteområde. Boligen har overbygd veranda hvor kaffekoppen og en god bok kan nytes. Fra det overbygde inngangspartiet kommen en inn til entré og gang med garderobemuligheter. Stua er åpen og lys med store vinduer og utgang til veranda. En utvendig markise over stuevinduet beskytter mot både sol og regn. I stua er det god plass til å innrede med både stor spisegruppe og en hyggelig sofakrok. En peis med innsats og stålinnramning sørger for god varme i rommet på kalde dager. I tillegg har boligen en vedovn mot gangen. Kjøkkenet har innredning i folierte plater med over-og underskap, laminat benkeplate i trefylling, kjøkkenventilator og oppvaskkum med kran av stål. På kjøkkenet er det fin plass til en mindre spisegruppe hvor familien kan samles til hyggelige måltider. Boligen har tre gode soverom som kan innredes etter eget ønske. Badet har innredning i folierte plater med over-og underskap, servant, speil og belysning, samt toalett og badekar med dusj. Fra entréen er det adkomst til et separat toalettrom, samt et vaskerom med kran og opplegg til vaskemaskin. Alle gulv i hovedetasjen er belagt med belegg. Fra gangen går det trapp ned til kjeller som er inndelt i fire rom. Gulvene her har plasstøpt betong, dels ikke utgravde masser av stein uten gulv. Varmtvannstanken på ca. 200 liter er plassert i kjelleren. På tunet står det også en garasje med fjernstyrt leddport og ytterdør av tre. Innvendig gulv er av betong, mens vegger og himling er uinnredet. ------------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Enebolig: Utvendig: Taktekking, TG3 Taktekkingen er av asfaltshingel. Taket er besiktiget fra taket. Vurdering av avvik: - Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. - Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Tiltak: - Taktekkingen må skiftes eller utbedres. Nedløp og beslag, TG2 Takrenner med nedløp av stål, montert stigetrinn på tekking til pipe. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. - Snøfangere i gangsone bør monteres. Nedløp er frostsprengt, samt mangler stedvis bortleding av takvann, forårsaker oppfukting av bygningskropp. Tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Må foretas tiltak for å lukke avvik. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger i bindingsverk kledd med tømmermannskledning. Vurdering av avvik: - Vedlikeholdsbehov av yttervegger mm. Jmf bemerkninger i kjeller er det skade påført av mus/skadedyr og ukjent tilstand i lukkede konstruksjoner og må hensyntas. Det er ikke funnet tilfredsstillende lufting av kledning mot grunnmur. Jmf. bygningsåret for konstruksjonen var dette en vanlig løsning på utvendig kledning. Tiltak: - Må foretas tiltak for å lukke avvik. Luftet kledning var ikke vanlig ved oppføringstidspunktet. Normalt fungerer det med ikke luftet kledning i tørtklima. Skulle ytterveggene kles på nytt vil det være hensiktsmessig å etablere lufting og foreta etterisolering. Takkonstruksjon/Loft, TG2 Valmtakkonstruksjon med plassbygde takstoler. Vurdering av avvik: - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr - Kryploft er inspisert fra luke ved terrasse. Bemerket aktivitet fra mus/skadedyr og anbefaler kontroll/tiltak, ukjent tilstand i lukkede konstruksjoner. Synlig fuktskjolder ved pipestamme, trolig fukt/lekkasje fra yttertak som årsak og i sammenheng med innvendig fukt i himling. Anbefales etterisolering av loft. (ikke medtatt i kostnadsestimat og generelt kan kostnadsestimat avvike, men en anbefaling) Tiltak: - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. - Må foretas tiltak for å lukke avvik. Vinduer, TG2 Bygningen har malte trevinduer med 2-og 3-lags isolerglass. Markisse utvendig over stuevindu. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Må hensyntas alder på vinduer og enkelte vindu med vedlikeholdsbehov. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Dører, TG2 Hovedytterdør av tre med sideglassfelt, adkomst til vindfang. Terrassedør av tre med glassfelt, adkomst til stue. Enkle uisolerte dører til kjeller. Vurdering av avvik: - Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. - Terrassedør har punktert vindu/glassfelt, ellers er det registrert vedlikeholdsbehov av dører. Kjellerdører er er slitt og bør skiftes til isolerte dører. Tiltak: - Dører med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele døren eller kun selve glassene. - Skadede dører må erstattes med nye. - Vedlikeholdsbehov. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG3 Trappetrinn til inngang av betong. Overbygd terrasse på 12 kvm. Oppført 8 bjelkelag belagt med terrassebord og montert rekkverk. Vurdering av avvik: - Terrasserekkverk har lavt rekkverk og svikt ved sideforskyning. Terrassegulv er mangelfullt innfestet og stedvist løst, bjelkelag er oppført i ubehandlet treverk og åpninger mot vegg. (fare for inngang til mus/skadedyr) Avskalling av trinn til inngang, anbefales lokale tiltak. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Innvendig: Overflater, TG2 Gulv er belagt med belegg. Vegger er kledd med malte plater, tapet og trepanel. Himling er kledd med malte plater. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Slitasje på overflater, forventet levetid er oppmot oppbrukt og utskifting av enkelte rom bør vurderes selv om bygningsdel fungerer. (ikke medtatt utskifting av alle gulv/vegger i kostnadsestimat og ved ytterliggere utskifting vil dette overstige estimat) Fuktskjolder i himling ved pipestamme, ved fuktmåletaking var det fuktutslag og det må foretas nærmere undersøkelse/tiltak av årsak og følgeskader. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Etasjeskille/gulv på grunn er overflatemålt med bruk av krysslaser (målingene er gjort ved stikkprøver i enkelte rom). Målingene ble gjort i kjøkken og stue. Disse viser 20 mm avvik på 2 meter lengde som høyeste avvik og 30 mm i hele rommet. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med høye forekomster. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG2 Elementpipe i lettklinker. Pusset utførelse på pipe over tak. Peis med innsats og stålinnramning i stue, vedovn mot gang. For en fullstendig gjennomgang og kontroll anbefales det undersøkelser av det lokale branntilsyn eller feier. Vurdering av avvik: - Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. - Plate foran ovn i gang er for liten og synlig svimerker på gulv. Fra pipe over tak var det rust og utettheter i beslag overgang yttertak, trolig årsak til utettheter og utilstrekkelig fotbeslag over møne og heldekkende pipebeslag bør monteres og/eller topphatt må skiftes. Pipe mangler et innerelement over tak og avslutning av isolasjon er ikke egnet med fare for brann, bør monteres før ildsted benyttes. Tiltak: - Det må monteres ildfast plate under/foran ildsted. - Må foretas tiltak for å lukke avvik. Rom Under Terreng, TG3 Kjeller har gulv av plasstøpt betong, dels ikke utgravde masser av stein uten gulv. Veggene har betong/mur og panel i enkelte rom. Himling er kledd med trepanel. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. - Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. - Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig - Skader i konstruksjoner som følge av mus/skadedyr, ikke kjent om det er skder i lukkede konstruikjsoner og bør undersøkes. Montert innredning med oppvaskum av stål og kran, har store fuktskader og bør fjernes. Tiltak: - Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. - Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. - Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes og at kjelleren har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting. Innvendige trapper, TG3 Boligen har lakkert tretrapp fra 1.etasje til kjeller. Vurdering av avvik: - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: - Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. - Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Innvendige dører, TG2 Innvendig har boligen finèrdører. Vurdering av avvik: - Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Tiltak: - Lokal utbedring må påregnes. Våtrom: Bad: Generell, TG3 Bad har gulvbelegg med oppbrett, vegger er belagt med våtromstapet og himling er kledd med malte plater. Montert servant, klosett og badekar med dusj. Baderomsinnredning i folierte plater med over-og underskap, speil og belysning. Bad er fra byggeåret og teknisk forskrift tidligere enn 1997 er lagt til grunn ved vurdering av våtrommet. På bakgrunn av levetidsbetraktninger, tilstand og forskriftskrav ved byggeår er våtrommet samlet vurdert til TG 3. Kostnadsestimater er satt for full renovering av rommet inkludert nytt tettesjikt. Registrering: Det er målt 0 mm høydeforskjell fra flis ved dørterskel til topp slukrist. Følgende avvik er registrert i rommet: - Vindu er plassert i våtsone. - Slitasje på overflater. - Det er ikke fall på gulv. - Merker/sortheter i gulvbelegg, varmekabel bør skiftes. Vurdering av avvik: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tilliggende konstruksjoner våtrom, TG2 Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Vurdering av avvik: - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Tiltak: - Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Vaskerom: Generell, TG3 Vaskerom har gulvbelegg med oppbrett, våtromstapet på vegger og malte plater i himling. Montert kran og opplegg til vaskemaskin. Vaskerom er fra byggeåret og teknisk forskrift tidligere enn 1997 er lagt til grunn ved vurdering av våtrommet. På bakgrunn av levetidsbetraktninger, tilstand og forskriftskrav ved byggeår er våtrommet samlet vurdert til TG 3. Kostnadsestimater er satt for full renovering av rommet inkludert nytt tettesjikt. Registrering: Det er målt 17 mm høydeforskjell fra flis ved dørterskel til topp slukrist. Vurdering av avvik: - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tilliggende konstruksjoner våtrom, TG2 Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Vurdering av avvik: - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Kjøkken: Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning i malte folierte plater med over-og underskap, laminat benkeplate i trefylling og oppvaskkum med kran av stål. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Tilstandsgrad satt utifra alder, selv om det er lav slitasjegrad sett utifra alder vil det være behov for oppussing/tiltak av bla. skapdører mm. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Avtrekk, TG2 Kjøkkenventilator er montert. Vurdering av avvik: - Kjøkkenventilator har manglende utlufting og bør etableres ut via yttervegg, eldre ventilator. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Spesialrom: Toalettrom: Overflater og konstruksjon, TG2 Toalettrom har gulvbelegg, tapet på vegger og malte plater i himling. Montert klosett og servant. Ikke bemerket andre avvik enn alder og normal slitasjegrad. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Slitasje på overflater med behov for utskifting, vvs-utstyr er fra byggeår. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Tekniske installasjoner: Vannledninger, TG2 Innvendige vannledninger er av kobber. Vannledning, avløpsledning og VVS-installasjoner er kun visuelt kontrollert, og dermed uten rør-/VVS-teknisk bakgrunn. For en fullstendig kontroll av anlegget anbefales kontroll av rørlegger. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: - Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Avløpsrør, TG2 Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Elektrisk anlegg, TG2 Sikringskap med skrusikringer og fjernavleser er plassert i kjeller. Fjernavleser er skiftet i 2016. Spørsmål til eier er ikke besvart. 1. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank? Nei. 2. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 3 .Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 4. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 5. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: For en fullstendig kontroll av det elektriske anlegget, anbefales kontroll av godkjent el-takstmann. Kostnadestimat er medtatt for kontroll. Men som følge av eldre anlegg og skrusikringer må det foretas etterhvert oppgraderinger. Branntekniske forhold, TG3 Montert røykvarsler. 1. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. 2. Er det skader på røykvarslere? Nei. 3. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Mangler slukkeutstyr. 4. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. Tomteforhold: Drenering, TG2 Drenering er fra byggeår, synlig drensplast ved mur. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Synlig drensplast langs mur, denne er avslutett stedvis under terreng og bør forlenges for å unngå fuktinntregning fra terreng/overflatevann. Tiltak: - Det bør gjøres lokale tiltak. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Grunnmur og fundamenter, TG2 Fundamentert med grunnmurer av betong, innvendig lettbetong av på innvendig mur. Vurdering av avvik: - Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Tiltak: - Det er ikke behov for utbedringstiltak. - Men bør holdes under tilsyn. Terrengforhold, TG2 Planert tomt med gress rundt bebyggelse i ellers skrående terreng ved lauvskog. Vurdering av avvik: - Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger. Tiltak: - Det bør foretas terrengjusteringer.   Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Boligen selges umøblert. Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering i garasje eller på eiendommen.

  Diverse
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges av verge. Vergen har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. Boligen er ferdig vasket og ryddet til visning, og vil ikke bli ytterligere rengjort. Det kommer frem av grunnkart at garasjen ligger i/utenfor tomtegrensen. Dette blir kjøpers ansvar og risiko å påse. Eier av naboeiendom informerer at han vil kreve at garasjen flyttes ihht. regelverk, da den ifølge naboen står i overkant av 1,5 meter inn på eiendommen hans. Det er usikkert hva som kan kreves her, da nabo selv har underskrevet nabovarsel før byggingen av garasjen. Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Det finnes pipe/ildsted på eiendommen. Det er registrert avvik etter feiing eller tilsyn: Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt. Plate av ubrennbart materiale på gulv mangler under/foran ildsted. Platen skal rekke minst 300 mm ut foran ildstedets fremkant, med mindre annet står beskrevet i monteringsanvisningen. Det er pr 29.06.2023 fritak på skorsteinen, før denne blir tatt i bruk må Nord-Aurdal brannvesen mota skriftlig beskjed. Se vedlagt dokument for utfyllende informasjon. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 056 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm og vedfyring.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 3.788 kWh. Sist kontrollert og godkjent: 07.03.2023.

  Energiklasse
  G

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Eiendomsskatt pr. år: kr. 2.288,-. Se vedlegg i salgsoppgave. Det ble fakturert feiegebyr og sekkerenovasjon frem til mai 2022. Etter det er det kun blitt fakturert eiendomsskatt.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt for boliger, våningshus og fritidseiendommer er 4 promille.

  Formuesverdi primær
  527416

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1898698

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/7/26: 29.12.1988 - Dokumentnr: 6160 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3451 Gnr:7 Bnr:2 01.01.2020 - Dokumentnr: 489832 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:7 Bnr:26

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Kommentar fra kommunen: Ut ifra vårt eiendomsarkiv kan vi ikke se at det er utsendt midlertidig bruksattest eller ferdiattest for bygg på eiendommen. Ut fra kart kan vi se at bolig har status: tatt i bruk: 23.1.1987 og garasjeuth har status: tatt i bruk: 18.3.2006. Se vedlegg i salgsoppgave. For tiltak gjennomført etter 1/1 1998 skal det foreligge ferdigattest. Det ble gitt igangsettelsestillatelse på garasje i 2004, men det foreligger ikke ferdigattest på denne. Dette blir kjøpers risiko, ansvar og evt. kostnad å påse. Enebolig: Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Garasje: Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Vei, vann og avløp
  Det er adkomst fra Øvrebygdsvegen med gruset adkomstvei. Tilknyttet felles vannanlegg med naboeiendommer. (vannkvalitet eller tilstand på anlegg er ikke kjent). Megler har fått opplyst at eiendommen er tilknyttet privat vannverk, som i dag har 16 abonnenter. Tidligere betalte abonnenter 1500,- i året for vedlikehold av vannverket ol. Det er de siste årene ikke krevd betaling, men vurderes om det vil kreves betaling i fremtiden. Det gjøres oppmerksom på at summen da kan bli endret. Eiendommen har felles utvendig stoppekran med nabo. Nabo informerer om at ny eier må påregne å etablere egen utvendig stoppekran. Privat avløp til nedgravd septiktank med spredegrøft. (anlegg fra byggeår, tilstand er ikke kjent og må derfor tas forbehold om evt. avvik). Info fra Kåre Kvehaugen, eier av naboeiendom: Kloakkanlegget er ikke forskriftsmessig utført, med tre kammer i slamavskilleren. Synkegrøft/filtreringsgrøft er mangelfull og tett, slik at kloakken renner oppå bakken på naboens eiendom. Utslagsvask, bad og toalett kan derfor ikke brukes før dette er utbedret. Kommunen opplyser at det er registrert slamavskiller på eiendommen. De informerer videre at man må kunne påregne at anlegget må rehabiliteres pga. alder.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan, vedtatt 11.09.2014. Boligbebyggelse nåværende. Se vedlegg i salgsoppgave.

  Adgang til utleie
  Eneboligen har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 056 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  66792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 11.900,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 18.900,- samt provisjon 2,90% av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev