aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Tyinvegen 2418!
Velkommen til Tyinvegen 2418!

SLIDRE Tyinvegen 2418

Koselig, oppgradert boligeiendom med fin beliggenhet og gode solforhold, ca 3 km fra Slidre sentrum. Anneks/Uthus.

 • kr 1 925 000
 • BRA 150 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 925 000
 • Omkostningerkr 65 167
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 990 167
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1930
 • Soverom2
 • ArealP-rom 94 m²
 • Tomt2 080.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 925 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 125,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 925 000,00))   65 167,- (Omkostninger totalt)   1 990 167,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger.
Tyinvegen 2418 ligger åpent og solrikt til i et fint område med spredt bolig- og gårdsbebyggelse. Fra eiendommen er det ca. 3 km til kommunesenteret Slidre med barnehage, skole, fotballbane, kommuneadministrasjon, butikk, lege og flere ulike fritidstilbud for barn og unge. Eneboligen er opprinnelig bygd i 1930, men den er renovert og oppgradert i de senere årene. Det fine uteområdet er et flott sted for frilek og moro, og det er mulighet for flere fine uteplasser. Boligen går over to etasjer og inneholder gang m/trapp, stue, spisestue, kjøkken, trapperom, bad og to soverom. Fra spisestua er det utgang til åpen solterrasse som strekker seg etter hele nedre langside av boligen. Her kan en kjenne roen senke seg mens en kan nyte synet av Jotunheimen i det fjerne og kjenne solen varme.
Kjøkkeninnredningen er av heltre furu med lekker benkeplate i heltre eik, takhøye overskap og profilerte, malte fronter.

Tyinvegen 2418, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 51 kvm Arealopplysninger er gitt i samsvar med bruken av rommene på befaringsdagen. Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler
  2. etasje: 28 kvm Det tas forbehold om arealavvik pga byggets spesielle egenart jfr. skråhimlinger i byggets 2.etg mm.
  Primærrom
  1. etasje: 51 kvm Hall m/trapp, stue, spisestue og kjøkken.
  2. etasje: 28 kvm Trapperom, bad og to soverom.

  Anneks/uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 46 kvm
  2. etasje: 25 kvm Det tas spesielt forbehold om arealavvik, da bygget har varierende nivå på etasjeplan samt skråhimlinger på forlåven.
  Primærrom
  1. etasje: 15 kvm Ett rom beregnet for varig opphold.
  Sekundærrom
  1. etasje: 31 kvm Lagerrom, verksted/hobby.
  2. etasje: 25 kvm Tidligere forlåve - idag lagerrom.  Tomt
  2080.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiertomt på ca. 2080 kvm. Koselig opparbeidet tomt i hellende terreng på en forhøyning i terrenget. Flaggstang.    Tomtestørrelse/areal er hentet fra målerbrev.

  Beliggenhet
  Tyinvegen 2418 ligger åpent og solrikt til i et fint område med spredt bolig- og gårdsbebyggelse. Her er det landlig med gode muligheter for friluftsaktiviteter. Eiendommen ligger ned for E16, har lett adkomst, godt kollektivtilbud samt tilgang til gang og sykkelvei. Fra eiendommen er det ca. 3 km til kommunesenteret Slidre med barnehage, skole, fotballbane, kommuneadministrasjon, butikk, lege og flere ulike fritidstilbud for barn og unge. Barn fra hele Valdres strømmer til turngruppa i Slidre, og kulturskolen kan tilby et godt og bredt utvalg av aktiviteter. Med gangvei til sentrum rett ved boligen, er det enkelt for både store og små å ferdes trygt. Fra "Solhaug" som eiendommen heter, er det ikke langt ned til Slidrefjorden med muligheter for bading, fiske, båt og kano. Ca. 3 km fra eiendommen ligger Tingstein, som er en fint opparbeidet og populær badeplass for både store og små. Einangsteinen og Olberg er fine turmål i nærområdet. Det er heller ikke langt til vakre turområder som f.eks. Vaset, Trollhovd og Syndin. Her kan en sykle på flotte stølsveier, gå på vakre fjelltopper eller spenne på seg skiene en frisk vinterdag og gå milevis innover fjellet i velpreparerte skiløyper. Her finnes det flotte turmuligheter for alle!

  Adkomst
  Fra Fagernes følger du E16 mot Vestre Slidre i 24,3 km. Ta til venstre inn på Tyinvegen, og kjør ca 100 m. Huset ligger nå rett frem. Tyinvegen 2418 har avkjøring fra E16, og eiendommen er merket med Aktiv "til salgs"-skilt. Alternativ rute fra Bergen: Fra Bergen følger du E16 forbi Voss, gjennom Lærdalstunellen og videre over Filefjell til Tyinkrysset. Fra Filefjellsenteret (dagligvarebutikk og Intersport) følger du E16 videre mot Oslo i ca. 50 km. Sving nå til høyre inn på Tyinvegen, og kjør ca 100 m. Huset ligger nå rett frem. Tyinvegen 2418 har avkjøring fra E16, og eiendommen er merket med Aktiv "til salgs"-skilt. Velkommen!

  Bebyggelse
  Bolighus og kombinert anneks/uthus.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Enebolig: Byggeår: 1930 Renovering/oppussing: Renovert og oppgradert i 1975, videre oppgradert og vedlikeholdt de siste årene, senest med gjennomgående oppgradering i 2014-2016. Montert filtreringssystem på vannet i 2010. Standard: Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Boligen er opprinnelig bygd i 1930, da oppført som en tradisjonell reisverkskonstruksjon med flisfyllinger i deler samt gråsteinsmurer/pusset mur til terreng. Ihht stedlige måltagninger og tidligere prospekt, måler huset 90 kvm bruttoareal samlet begge plan. Ihht byggeåret antas det at det er benyttet flis som isolering, det kan forøvrig ses noe flisisolering i deler av gulvene, deler som uisolerte. - Kommentar - tilstand/påkostninger: Huset er første gang modernisert ca 1975 samt nytt bad i 2.etg i 2002. Nytt tak/taktekke i 2004 samt endel annet. I 2010 ble det installert UV-Filter for vannrensing, det ble også installert ny varmtvannsbereder. Senere renovert og oppgradert, med bla nye gulvkonstruksjoner i hele 1.etg, nytt heltre kjøkken samt garderobeløsninger mm etter 2014. Nye gulv i 2.etg samt nye vinduer i hele bygget og terrassedør i 1.etg til åpen solterrasse. Anneks/Uthus: Byggeår: 1950 Standard: Bygget har gjennomgående lav standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Beskrivelse Bygg B, er en frittstående bygning, tidligere benyttet som driftsbygning, bla med hønsehus i deler av 1.etg. Øvrige deler med hobbyrom og lager på forlåven. Pr. idag er det etablert et soverom i ca 15 kvm av byggets areal. De øvrige rommene benyttes til verksted/hobby samt vedskåle. Byggets 2.etg består av forlåve, som nå benyttes til lagerhold. Forøvrig beregnes bygget å være oppført i stedlig bygd reisverkskonstruksjon med støpt betongringmur med gjødselkjeller i nedre del. - Kommentar tilstand: Bygget er på samme måte som bolig noe oppgradert og påkostet. Det er lagt nytt tak samme år som huset, ny utvendig trappeadkomst til 2.etg samt etablert soverom i deler av bygget. Det er montert inn nye ytterdører samt lagt opp nytt el.anlegg på låven og delvis ellers. Forøvrig er det bare blitt malt utenpå samt andre mindre oppgraderinger og vedlikehold foretatt opp gjennom årene. Dagens eier har montert el-billader. - Konklusjon: Eiendommen ligger åpent til med lett adkomst, opparbeidet og tilrettelagt tomt med grøntarealer, noe terrengsprang. Bebyggelse i god og renovert stand. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Tidligere eier har nevnt forekomst av mus i jordkjeller, men jeg har selv ikke observert det. - Utbedring av mangler etter EU-kontroll, samt satt opp el-bil lader. Arbeidet ble utført av Facta El. - Kontroll av el-anlegget i 2022. - El-bil lader montert av elektriker på uthus. - Tidligere eier har montert opp igjen rekkverk etter snøras. Arbeidet ble utført av ufaglært/egeninnsats/dugnad. - Tilstandsrapport foreligger. - Tinglyst veirett til eiendom. Se også vedlagte egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Bolig: 1. etasje: Hall m/trapp, stue, spisestue og kjøkken. 2. etasje: Trapperom, bad og to soverom. Overbygd inngangsparti. Terrasse. Anneks/Uthus: 1. etasje: Ett rom beregnet for varig opphold. Lagerrom, verksted/hobby. 2. etasje: Tidligere forlåve - idag lagerrom.

  Standard
  Denne koselige eiendommen ligger solrikt og fint til ca. 3 km fra Slidre sentrum. Den har lett adkomst og tilgang til gangvei, slik at både store og små kan ferdes trygt. Tomta ligger i hellende terreng, mens huset er plassert på en naturlig kolle i terrenget. Det fine uteområdet er et flott sted for frilek og moro, og det er mulighet for flere fine uteplasser. Boligen er opprinnelig bygd i 1930, men den er renovert og oppgradert de senere årene. Fra det overbygde inngangspartiet kommer en inn i entré med plass til yttertøy og sko. Her er det fliser med varmekabler på gulvet, så klær og sko tørker raskt etter en aktiv dag ute. Det er også godt med skapplass i de plassbygde innredningene fra Falken trevare. Stua er lys og koselig med god plass til sofagruppe. En luft-til-luft varmepumpe sørger for jevn fordeling av ønsket temperatur. De mange vinduene gir gode lysforhold og fint utsyn. Fra stua er det delvis åpen løsning mot spisestua. En fin etasjeovn er plassert her, og gir god varme til hele huset. Fra spisestua er det utgang til åpen solterrasse som strekker seg etter hele nedre langside av boligen. Her kan en kjenne roen senke seg mens en kan nyte synet av Jotunheimen i det fjerne og kjenne sommersolen varme til ca. kl. 23 på kvelden. Kjøkkenløsningen er åpen i forbindelse med spisestua og oppholdsrommet forøvrig, slik at her kan man lett holde kontakten med gjester mens man lager mat. Innredningen som er fra 2015 er 'skreddersydd' for beste mulig plassutnyttelse, med bla. barløsning, takhøye overskap og generelt en innholdsrik innredning av heltre furu med lekker benkeplate i heltre eik. Frontene er i malt profilert heltre, mens vaskebeslaget har to kummer og avrenningsplate, samt ett-greps blandebatteri med høy tappetut. Innredningen har innbygningsprodukter som komfyr med koketopp, kjøle/fryseskap, microbølgeovn og oppvaskmaskin. En murt gruepeis setter den gode stemningen i rommet. Opplegg for vaskemaskin er etablert under trappa i entréen. Fra entréen går det lekker trapp opp til andre etasje, hvor en finner trapperom, bad og to soverom. Begge soverommene er i fin størrelse, og med god plass til både dobbeltseng og garderobeskap. Baderommet ble bygd i 2002, da med belegg på gulvet og plater og panel på vegger. Enkel baderomsinnredning med heldekkende plate og nedfelt servant, overskap og speil, samt gulvmontert toalett og frittstående dusjkabinett. Det er også bygd inn skyvedører med speil i veggen på badet, noe som gir godt med skapplass. I gangen utenfor soverommene og badet er det en plassbygd innredning med gode skuffer for oppbevaring av klær. Det er også tilgang til et kaldloft med god lagringsplass. I boligen er det også jordkjeller med vanninntak og varmtvannsbereder samt vannbehandlingssystem/UV-Filter. Adkomst til kjeller via luke i trappegangen. På tunet står det et uthus som tidligere ble benyttet som driftsbygning. Bygget er på samme måte som boligen noe oppgradert og påkostet. Pr. i dag er det etablert et soverom på ca. 15 kvm av byggets areal. Dette er ikke søkt innredet hos kommunen, og vil derfor bli kjøpers ansvar og eventuelle kostnad å påse. De øvrige rommene benyttes til verksted/hobbyrom samt vedskåle. Byggets 2.etasje består av forlåve, som nå benyttes til lagerhold. Passer ypperlig for en hobbysnekker! Det er montert el-billader på uthuset. ---------------- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Enebolig: Utvendig: Nedløp og beslag, TG2 Takrenner, takfotbeslag samt kroker med bærende stag i svartlakkert stål. Nedløpsrør ført til terreng/drensrør lagt til terreng. - Kommentar: Nye takrenner med beslag og nedløpsrør montert samtidig med nytt taktekke. Vurdering av avvik: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: - Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Veggkonstruksjon, TG2 Reisverksvegger med antatt flisfyllinger, utvendig kledning som stående tømmermannspanel med over- og underligger. - Kommentar: Yttervegger er etterisolert med innblåsningisolasjon/mineralull de steder dette var påkrevd/nødvendig. Utvendig behandlet/malt sommeren 2016. Vurdering av avvik: - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: - Veggkonstruksjonen er bygd opp ihht gjengs metodevalg jfr. byggeår med enklere bindingsverk, hvor bla ytterkledningen er montert direkte til bindingsverket uten bakenforliggende luftespalte. Ingen indikasjoner på skader eller avvik som følge av manglende lufting. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Åpne terrassearealer etter hele nedre langside av boligen på ca 20 kvm samt overbygd inngangsparti. Alle konstruksjoner forutsettes bygd opp med punktfundamenter til terreng samt impregnerte materialer i hovedkonstruksjoner. Spaltegulv samt rekkverk med panel som rekkverksbord - kraftig stolpeverk samt håndrekke i malt utførelse. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: - Merk at terrassegulvet ligger mer enn 50 cm over terreng, noe som tilsier at det skal være rekkverk, og at dette skal ha høyde ihht forskriftskravene fra byggeår/etableringsår, hvor kravet er minimum 100 cm. Innvendig: Radon, TG2 1. juli 2010 ble regelverket med hensyn til radon endret ved at grenseverdiene ble forskriftsfestet, og det ble innført spesifikke krav til radonforebyggende tiltak ved oppføring av nye bygninger. Denne boligen er bygd i 1930 med støpte ringmurskonstruksjoner og luftet blindkjeller, hvor det da forutsettes å være stedlige masser som bygget er fundamentert til, -hvor det da ikke var krav til radonduk eller andre spesifikke krav til radonforebyggende tiltak. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper, TG2 Trapp mellom etasjeplanene er etablert som del av innredningen i hall/trappeløpet, og er etablert som svingtrapper i heltre utførelse med malte sidevanger og trinn i heltre eik. - Kommentar: Trapp er renovert ved å tilføre nye trinn i heltre eik, nye rekkverk med håndløpere. Vurdering av avvik: - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Trapp er fra byggeår og er da bygd ihht dentids gjengs løsning, noe som ikke samsvarer med dagens krav vedr. høyde på rekkverk og sikringsfunksjoner forøvrig. Det mangler håndrekke på vegg. Tiltak: - Ingen tiltak ses nødvendige - Trappen vurderes som de er fremstår og ihht de krav som var på oppføringstidspunktet. Våtrom: Overflater Gulv, TG2 Belegg med hulkil/sokkeloppkant med overlappende plater på vegg. Gulvet er i utgangspunktet etablert/bygd uten fall til sluk. Påvist noe mindre bakfall, hvor gulvet ved dør er noe lavere enn sluket (5mm). Dørterskel er noe forhøyet og vil fungere som flomsikring. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Påvist noe motfall til sluk - laveste punkt på gulv er ved dør. Tiltak: - Ingen tiltak nødvendige - bruk av fritt vann er begrenset til eget dusjkabinett. Ventilasjon, TG2 Ventil i himling som romventilering. Vurdering av avvik: - Rommet har kun naturlig ventilasjon. - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Tomteforhold: Drenering, TG2 Bygget er etablert til stedlige masser, noe som tilsier at terrenget ikke er drenert. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Det antas naturlig avrenning fra tomten, hvor det antas at vannet får naturlig fordrøyning i stedlige masser. Tiltak: - Huset ligger på en naturlig forhøyning i terrenget, og dette tilsier en naturlig drenering av terrenget rundt boligen. Det skal imidlertid merkes at jordgulv alltid vil ha en viss form for avdampning, som igjen trekker opp i treverket. Ihht eiers opplysninger er det her lagt dampsperre på alt terreng under bygget. Terrengforhold, TG2 Tomten opplyses og ses opparbeidet og tilrettelagt for påstående bebyggelse med definerte grenselinjer ihht kart. Naturlig kolle i terrenget hvor hhuset er plassert. Tomten ligger i hellende terreng, og antas å ha grunnforhold av morenemasser, dels sandgrunn. Tilkomst til tomten via stikkvei inn fra hovedveien. Gruset adkomstvei samt gruset tomteareal foran bygningen, som også benyttes som parkeringsareal. Tomtearealet er dels opparbeidet med blant annet noe grøntarealer, dels naturtomt. Vurdering av avvik: - Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan. - Ihht NGU-Norges Geologiske undersøkelse, ligger eiendommen i flomutsatt område - teoretisk utløpsområde for flom jfr. tilliggende bekkefar. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Boligen selges umøblert, men noe innbo/ løsøre i uthuset medfølger. Hvitevarer på kjøkken følger med, samt fryser i uthus. Øvrige brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Fiber.

  Parkering
  Parkering på egen eiendom.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer
  90082787

  Diverse
  Oppgitt areal er samlet areal for alle bygg. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 925 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 125,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 925 000,00))   65 167,- (Omkostninger totalt)   1 990 167,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Vedfyring og strøm. Vedovn, peis på kjøkken, varmekabler i gang og panelovn på bad.

  Info strømforbruk
  Strøm vil variere i forhold til bruk. Forbruk i 2022: 15340 kWh. Anlegget ble sist kontrollert og godkjent 04.10.2022

  Energiklasse
  G

 • Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2023: Renovasjon pr. år: kr. 3.670,-. Slamtømming: Grunnpris for tømming pr. anlegg kr. 1.405,- Eiendomsskatt pr. år: kr. 1.013,- Brannsyn, feiing: kr. 745,- Kommentar fra kommunen om branntilsyn, feiing: Tilsyn i 2015, ingen merknader. Feiing var i 2022 neste feiing 2024.

  Formuesverdi primær
  301957

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1087043

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til strøm og forsikring, samt vedlikehold av veg og brøyting.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3452/44/19: 02.03.1918 - Dokumentnr: 900486 - Utskifting. Denne har ikke latt seg innhente og kontrollere. 23.06.1928 - Dokumentnr: 900105 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3452 Gnr:44 Bnr:9 29.06.2000 - Dokumentnr: 2727 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2020 - Dokumentnr: 101024 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0543 Gnr:44 Bnr:19

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Dette er ikke uvanlig i forhold til byggeåret på eiendommen. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Lovlighet: Enebolig: - Det foreligger ikke tegninger. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Anneks/Uthus: - Det foreligger ikke tegninger. Selger informerer om at det tidligere er brukt et rom i uthuset til soverom. Det er ikke søkt bruksendring i kommunen på dette. Dette vil være kjøpers ansvar, risiko og ev. kostnad å påse.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Innkjøring til eiendom er privat. Privat vannforsyning fra brønn, felles med nabo. Det opplyses fra eier om at det er montert filtreringsanlegg på vannsystemet i 2020/21, men at det anbefales å etablere egen borebrønn for å bedre vannkvaliteten. Privat avløpssystem med septiktank og infiltrasjon. - Kommentar fra takstmann: Avløpssystemet med septiken og infiltrasjonsgrøfter antas å være fra renoveringsåret 1975, noe som tilsier at dette ikke lenger kan beregnes som en varig løsning. Det må dermed beregnes at påkostninger/reetablering av dette må påregnes. I følge selger foreligger det avtale om innkjørsel /vei inn til eiendommen, samt avtale om felles brønn. Det er ingen tinglyst avtale.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan. Bustad og faresone flaum.

  Adgang til utleie
  Boligen har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det er derfor boplikt på eiendommen. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen skal benyttes til helårsbolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 925 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 125,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 925 000,00))   65 167,- (Omkostninger totalt)   1 990 167,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  65167

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 7.990,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt fast pris kr. 49.000,- av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Linn Hamre

Megler

Linn Hamre

99 73 42 64

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev