aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Ringsjøvegen 114!
Velkommen til Ringsjøvegen 114!

SNERTINGDAL Ringsjøvegen 114

Lun og koselig fritidsbolig beliggende i naturskjønne omgivelser nær Ringsjøen - 2 soverom - hems - anneks/ uthus.

 • kr 2 900 000
 • BRA 69 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 900 000
 • Omkostningerkr 89 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 989 542
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2009
 • Soverom2
 • ArealP-rom 69 m²
 • Tomt1 239 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Hyggelig fritidsbolig i naturskjønne omgivelser ved Ringsjøen i Snertingdal. Området har gode turmuligheter både sommer og vinter, kort veg til bade- og fiskemuligheter. Ca 1 km til Snertingdal sentrum med dagligvare, diverse forretninger, gatekjøkken og bensinstasjon. Fritidsboligen har åpen kjøkken-stue løsning noe som skaper en god romfølelse. Godt med vinduer og naturlig lysinnslipp. Stemningsfull vedovn med glassdør luner godt på kjølige kvelder. Utgang til stor terrasse hvor man kan nyte solrike dager. Inneholder 2 soverom, bad med opplegg for vaskemaskin og koselig hems. Det er montert bredbånd på hytta. Praktisk anneks/ uthus på eiendommen og takoverbygd stamp. Parkering ved hytta, tomt med plen og gruset gårdsplass. Mulighet for rask overtagelse før jul.
Åpen kjøkken stue løsning.

Ringsjøvegen 114, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 69 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport. Areal på hems med lav takhøyde/ gulvareal ca 18 kvm. Ikke målbart areal.
  Primærrom
  1. etasje: 69 kvm P-rom inneholder: Gang, stue med åpen kjøkkenløsning, 2 sov, bad med badsstue.  Tomt
  1239m²

  Beskrivelse av tomt
  Flat/lett skrånet tomt opparbeidet med plen. Gruset gårdsplass med billoppstillingsplasser. Etablert hekk på deler av tomten. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger i henhold til målebrev. Tinglyst 2007. Eiendommen ble etabler: 20.09.2007 .

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fint til i Ringsjøvegen i Snertingdal, kort veg ned til Ringsjøen. Sentrum hvor det er dagligvarebutikk, blomster, interiør, frisør, bensinstasjon, gatekjøkken, eldresenter etc. ligger rett ovenfor hyttefeltet, ca 1 km fra fritidsboligen. Fint turområde ved Ringsjøen med muligheter for å bade og fiske, samt skiløyper blir oppkjørt i området på vinterstid. Kort kjøreveg til både Gjøvik, Biri og Dokka, hvor det er et godt utvalg av butikker og servicefasiliteter. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 300014309 - Fritidsbygg - bra 73m2. Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Fritidsbolig oppført i en etasje. Bygningen har støpt plate på mark. Veggkonstruksjonen er oppført i maskinlaft. Taket er et saltak tekket med torv. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags glass. Ytterdør og terrassedør med glass. Opplysninger om grunn er antagelser, det er meget begrensede kontrollmuligheter. Ingen svikt er påvist. Det presiseres at det ikke er foretatt noen geotekniske undersøkelser derfor er ikke TG vurdert. Det er derfor svært begrenset mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser. Det er ikke nøyaktig kjennskap til hvilke type byggegrunn det er på denne eiendommen. Normalt er det betongfundamenter på faste eller komprimerte masser. Det er etablert en markterrasse i impregnert trevirke. Det er etablert terrasse i 2.etg med adkomst via trapp fra terrasse på bakkenivå. Lavt rekkverk i 2. etg. Fasade: Maskinlaft ca 20 cm tykkelse. Malt overflate. Loftet er innredet og oppbygd med takstoler og knekott. Utebod ca 20 kvm oppført i trekonstruksjoner på betongsøyler. Saltak tekket med torv. To rom, innvendig kledd med trepanel. Iht. tilstandsrapport datert 01.11.2023 av Hans Christian Gjestvang. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt 16. Selger har lagt rekkverk selv. Utført: Kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt 19. Det kommer flere fritidsboliger bak hytta. Pkt 24. Det kreves medlemskap i veilag og velforening. Tilleggskommentar fra selger: Det er noen fuktmerker etter vann som kom inn under bygningen i 2011. Har ikke kommet inn noe vann siden da. Har satt opp et uthus i stavlaft på 15m2 som ble kjøpt som et byggesett. Har også satt opp et tak med platting for spa.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL RINGSJØVEGEN 114! - koselig fritidsbolig beliggende i naturskjønne omgivelser ved Ringsjøen. Fritidsboligen inneholder: Gang, stue med åpen kjøkkenløsning, 2 sov, bad med badsstue. Hems med lav takhøyde. Ikke målbart areal.

  Standard
  Denne herlige fritidsboligen ved Ringsjøen i Snertingdal gir deg muligheten til å oppleve naturens skjønnhet i all sin prakt. Beliggende i et naturskjønt område, tilbyr dette stedet fantastiske muligheter for friluftsliv året rundt. Om sommeren kan du nyte korte spaserturer til badeområder ved innsjøen, og fiskeentusiaster vil finne glede i de nærliggende fiskemulighetene. Med omtrent 1 km til Snertingdal sentrum har du enkel tilgang til dagligvarer, diverse forretninger, gatekjøkken og bensinstasjon. Fritidsboligen selv er en oase av komfort og kos. Den åpne kjøkken-stue-løsningen skaper en luftig og innbydende atmosfære. Store vinduer slipper inn naturlig lys og gir deg muligheten til å nyte utsikten til den vakre naturen. En stemningsfull vedovn med glassdør varmer godt på kjølige kvelder og skaper den perfekte rammen for hyggelige stunder. Utgangen til den store terrassen gir deg muligheten til å nyte solrike dager, enten det er med en kopp kaffe om morgenen eller grilling om ettermiddagen. Fritidsboligen har to komfortable soverom, et bad med vaskemaskin-oppkobling, en koselig hems, og et praktisk anneks/uthus på eiendommen. For de som ønsker litt ekstra avslapning, er det til og med en takoverbygd stamp hvor du kan slappe av under stjernehimmelen. Parkering er tilgjengelig rett ved hytta, og tomten inkluderer plen, beplantning og en gruset gårdsplass. Dette er et sted hvor du virkelig kan lade batteriene, komme tett på naturen og oppleve freden og roen i Snertingdal ved Ringsjøen. KJØKKEN: Innredning fra HTH. Benkeplate i laminat. Integrerte hvitevarer. Nedfelt kum med ettgreps blandebatteri. Avrekk over komfyr med kullfilter. BAD/ VASKEROM: Flislagt gulv og og trepaneler på vegg. Avtrekksvifte mot yttervegg. Av utstyr er det etablert servant, klosett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. INNVENDIGE OVERFLATER: Gulv hovedsakelig tregulv. Fliser på bad og badsstue. Merker i gulv registrert på ett soverom. Vegger og tak i ubehandlet treverk. Innvendig trapp er en åpen tretrapp. DIVERSE UTSTYR: Mekanisk avtrekk. Sikringsskap plassert i entre. Automatsikringer, i hovedsak skjult anlegg. Fordelerskap er plassert på badstue. Stoppekran plassert i luke i badstue. Liggende bereder plassert i badsstue, 200 ltr. Det er etablert utekran.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kommentar fra selger vedr tilbehør i hytta: Kjøkken/Stue: Kjøl/frys, Stek/platetopp, oppvaskmaskin, varmepumpe og 2 panelovner hører med. Stort soverom: Garderobeskap hører med. Bad/badstue: Dusjkabinett, Servant m/skap, Overskap med speil og badstuovn hører med.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Fritidsboligen fremstår med normal standard og vil kunne tilfredsstille de fleste hva gjelder krav til standard. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin brukstid. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Det er viktig å ta hensyn til bruksmønsteret som har vært i fritidsboligen, blir bruksmønsteret endret blir også forutsetningene for konstruksjonene endret. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Utstyr på tak: Det er ikke etablert stige for feier på taket. Forskriftsmessig adkomst for feier må etableres. Trapp: Det er ikke etablert rekkverk i trappen. Etablering av rekkverk anbefales for bedre sikkerhet PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Drenering: Det er ikke fall på terreng rundt boligen og dette sammen med taknedløp avsluttet over bakken medfører til stor fuktbelastning på grunnmur/drenering. Det anbefales tiltak for å lede overflatevann bort fra bygningen. Balkong, terrasse, platting: Rekkverk i 2 etg er for lavt. Rekkverk må monteres iht. krav. Overflatebehandling på rekkverk må påregnes. BYGNINGSDELER MED TG-IU - IKKE UNDERSØKT: Grunnmur og fundament: Utvendig over bakken er grunnmuren tildekt med dekorplater i betong. Det er derfor ikke mulig å kontrollere grunnmur for sprekker eller skader. Elektrisk: Takstmann er ikke fagmann på slike installasjoner, det anbefales å konferere med eier og søke faglig kvalifisert personell.

  Parkering
  Ved hytta.

  Forsikringsselskap
  IF

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming med vedfyring og strøm.. Varmepumpe luft til luft fra 2019 Vedovn med glassdør plassert i stue. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn 18.07.2018. Utført. Siste dato for feiing: Ikke utført. Registrerte avvik: Adkomst på tak, takstige/trinn mangler.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  11000

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt. Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022: Vann og avløp 5436,- Renovasjon 1150,- Feiegebyr 137,- Eiendomsskatt 3336,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskattetakst 836500,-

  Info formuesverdi
  Formuesverdi for inntektsåret 2021: kr 409 948.

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass - velavgift/ avgift veilag Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Årlig velavgift
  3500

  Velforening
  Hytteområdet har både vel og veglag. Alle må være medlem. Til sammen betales det ca. kr. 3500,- pr.år. Da blir vegen vedlikeholdt og brøytet. Velet tar seg av brøyting og stikkveger opp til ytterdøren. Stikkbrøyting kan man velge å gjøre selv for å få det noe billigere.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3407/229/73: 09.05.2017 - Dokumentnr: 486428 - Jordskifte Jordskiftesak 15-199380REN-JLHM RINGSJØVEGEN Gjelder denne registerenheten med flere. 18.10.2007 - Dokumentnr: 838591 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3407 Gnr:229 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1008142 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0502 Gnr:229 Bnr:73 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for nybygg fritidsbolig datert 23.06.2009. Det foreligger vedtak for tillatelse for oppføring av fritidsbolig datert 22.07.2008. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen for fritidsboligen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk. Det foreligger ikke byggesøknad eller tegninger på anneks/uthus som er oppført på eiendommen. Dette vil bli kjøpers ansvar.

  Vei, vann og avløp
  Det er privat veg inn til eiendommen, og det må beregnes kostnader til brøyting av privat stikkveg og gårdsplass. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsnett. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020-2032 -Kommuneplanensarealdel 2020-2032 med vedtaksdato 29.10.2020. Endringer godkjent 14.september 2023. Formål: Bebyggelse og anlegg, nåværende Fritidsbebyggelse Reguleringsplan skal fortsatt gjelde. Reguleringsplan (RP) 3407 05020281 - Ringsjøen øs vedtatt 28.09.2006. Formål: H3A Fritidsbebyggelse -hytter. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5. Merknad fra kommunen: Kommuneplanens arealdel § 1-3 Reguleringsplaner som gjelder foran kommuneplanens arealdel Reguleringsplaner vist med detaljeringssone H910 i plankartet Reguleringsplanene som er listet opp nedenfor er vist med detaljeringssone H910 i plankartet (vannrett skravur), og skal fortsatt gjelde uendret foran kommuneplanens arealdel. Kommuneplanens bestemmelser og retningslinjer supplerer disse planene på tema som ikke er behandlet i reguleringsplanene (f.eks. støy, flomfare, krav til uteoppholdsarealer mm). 05020281 Ringsjøen øst 26.02.2014(denne er på utsnittet av kommuneplan vist uten detaljeringssone).

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  89542

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,45% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  13 900,- oppgjørshonorar kr 7 900 ,- og visninger kr  3 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40 000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/vederlag i henhold til oppdragsavtalen. Disdse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, elektronisk signering, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2 500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr  60 000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Stensrud

Megler

Kenneth Stensrud

90 22 80 70

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev