aktiv-eiendomsmegling
Stue og kjøkken er i åpen løsinng, noe som skaper en luftig og god romfølelse.
Stue og kjøkken er i åpen løsinng, noe som skaper en luftig og god romfølelse.

SNERTINGDAL Stuveekeren 29 H0201

Smakfull og moderne selveierleilighet i 2. etasje - 2 soverom - balkong - carport - sentral beliggenhet i Snertingdal.

 • kr 2 390 000
 • BRA 59 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 390 000
 • Omkostningerkr 74 190
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 464 190
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2022
 • Soverom2
 • ArealP-rom 55 m²
 • Felleskostnaderkr 1 500
 • Tomt7 122 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 390 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,00))   74 190,- (Omkostninger totalt)   2 464 190,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning
Delikat og innbydende selveierleilighet i 2. etasje i en firemannsbolig i Snertingdal. Leiligheten fremstår som ny! Smakfullt og moderne kjøkken med integrerte hvitevarer. Åpen kjøkken/stue løsning gir en god romfølelse. Fin plass til både sofagruppe og spisebord. Store vindusflater slipper rikelig med dagslys inn. Stemningsfull peisovn luner godt på kjølige kvelder. Utgang til praktisk balkong utenfor stue. Overbygd inngangsparti/uteplass. Inneholder 2 koselige soverom. Tiltalende bad med opplegg for vaskemaskin. Biloppstillingsplass i carport. Meget sentral beliggenhet i Snertingdal sentrum, med gangavstand til dagligvare, diverse forretninger, gatekjøkken og bensinstasjon. Kort veg til skole, barnehage og idrettsplass, samt idylliske Ringsjøen med bade- og fiskemulgheter.
Utgang til praktisk veranda.

Stuveekeren 29 H0201, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  2. etasje: 59 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  2. etasje: 55 kvm P-rom inneholder: Stue/ kjøkken, 2 soverom, bad/ vaskerom, og entré.  Tomt
  7122m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass og interne veier. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger meget sentralt til i Snertingdal sentrum. Gangavstand til dagligvare, post-i-butikk, frisør, interiør/ blomster/ klær og gatekjøkken. Bensinstasjon og bilverksted finnes også i sentrum. Kort veg til barne- og ungdomsskole, barnehage, og idrettsplass. Det er fine turmuligheter i området. Kort veg til idylliske Ringsjøen med fine bade- og fiskemuligheter. Bussrute til Gjøvik stopper i Snertingdalsvegen, holdeplass utenfor Coop Prix. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 301003856 - Andre småhus m/3 boliger el fl Det er boligbebyggelse/ leiligheter og næring i området rundt.

  Byggemåte
  Oppført ca. 2022. Leilighet beliggende i 2. etasje. Normal standard og planløsning. Støpt ringmur med plate på mark av støpt betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Stående og liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Taktekking med betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer, ytterdør og balkongdør med 2-lags isolerglass. Iht. tilstandsrapport datert 06.11.2023 av Sindre Illøkken Eriksen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i selgers egenerklæring.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL STUVEEKEREN 29! - meget innbydende selveierleilighet i 2. etasje, sentral beliggenhet i Snertingdal. Leiligheten inneholder: Stue/ kjøkken, 2 soverom, bad/ vaskerom, og entré, samt teknisk rom. Balkong mot sørøst på 11 m² med adkomst fra stue/kjøkken. Balkong mot nordvest. på 9 m² foran inngangspartiet. Utvendig bod på 5 m². Carport i rekke med en biloppstillingsplass.

  Standard
  Denne nydelige selveierleiligheten i andre etasje av en firemannsbolig i hjertet av Snertingdal er virkelig en drøm. Leiligheten har en smakfull og moderne innredning og fremstår som helt ny. Det elegante kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer og åpner opp til stuen, noe som gir rommet en luftig og innbydende følelse. Her finnes rikelig plass til både en komfortabel sofagruppe og et spisebord. De store vindusflatene slipper inn generøse mengder naturlig lys, og den sjarmerende peisovnen med glassdør skaper den perfekte atmosfæren for koselige kvelder. Fra stuen kan du enkelt ta turen ut på den praktiske balkongen, perfekt for å nyte frisk luft og en kopp kaffe. Leiligheten har også to koselige soverom og et tiltalende bad med vaskemaskininstallasjon. Med en egen biloppstillingsplass i carporten er det også enkelt å ta vare på transportbehovene. Denne leiligheten har en uslåelig beliggenhet midt i Snertingdal sentrum, med gangavstand til dagligvarebutikk, diverse forretninger, gatekjøkken og en praktisk bensinstasjon. I tillegg har du kort vei til skole, barnehage og idrettsplass, samt den idylliske Ringsjøen, som byr på flotte muligheter for bading og fiske. Dette er virkelig en fantastisk mulighet for de som ønsker å bo komfortabelt og sentralt i Snertingdal. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Belysning over benkeplate. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin og induksjonstopp. Plass til frittstående kjøleskap. Lekkasjesikring og komfyrvakt er montert. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Våtrommet er som fra byggeåret. Fliser på gulv og vegger. Himlingsplater. Servant med underskap. Dusjvegger. Vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Himlingsplater. Vegger: Panelplater. Fliser. Gulv: Laminat. Fliser. Gulvbelegg. Lette/glatte innerdører. Skyvedør. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av balansert ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2022 er plassert på teknisk rom.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen fremstår som ny med praktiske løsninger, moderne fargevalg og praktiske innredninger. Mindre behov for vedlikehold i nær fremtid. Uforutsette kostnader kan allikevel forekomme. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Ingen punkter registrert. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Vinduer: Vindu på ene soverommet går noe tregt. Justering av vindu må foretas for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert på teknisk rom. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. Anbefaler på generelt grunnlag at det elektriske anlegget alltid kontrolleres av en autorisert el-installatør ved eierskifte. Samsvarserklæring bør om mulig innhentes. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert.

  Parkering
  Carport i rekke med en biloppstillingsplass.

  Radonmåling
  Bygget er opplyst utført med radonsperre iht vedlagte takstrapport.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 390 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,00))   74 190,- (Omkostninger totalt)   2 464 190,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming består av vedfyring og strøm. Stålpipe. Peisovn. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Feiing/ tilsyn ikke utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  15000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, feiegebyr, renovasjon og eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskattetakst 432000,-

  Formuesverdi primær
  606128

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  2303285

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - mnd felleskostnader til sameiet - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - innboforsikring - generelle vedlikeholdskostnader Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  1/15

  Felleskostnader pr. mnd
  1500

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader dekker drift og vedlikehold av eiendommen, herunder forsikring av bygg, brøyting/strøing, fiberlinje med tv/internett og vedlikehold av fellesarealer. Felleskostnadene ble økt til kr. 1500,- pr måned fra 20.06.2023.

  Om sameiet
  Sameiet består av 15 eierseksjoner, bolig. Bygging og fasadeendring skal behandles av styret. Løse skillevegger og skillevegger av tekstil er tillatt. Som solskjerming tillates utvendig persienner av lik farge/ type. Farge/ type skal være likt for hvert hus. Uteområder er foreløpig ikke ferdigstilt. Rehabilitering av "gamlehuset" skal påbegynnes. Utdrag av saker styret har jobbet med: Dialog og forhandlinger med Eidsiva Bredbånd og Vokks for å få avtalen om fiber til internett og TV på plass. Avtale vedr brøyting/ strøing. Avtale vedr leie av carport til plassering av søppeldunker i vinter. Dialog vedr vaktmestertjenester. Behandlet nabovarsel vedr tilbygg på lager i Ringsjøvegen 13. Behandlet søknader vedr innglasset veranda, overbygget inngangsparti og utvendig solskjerming. Pågående saker i sameiet: Ferdigbefaring av uteområdet med innleid ekspertise. Dialog med brann/ feiervesen angående kontroll av brannskillere. Reklamasjonssak angående fukt/ væte innenfor panel, samt mangelfull isolering på flere leiligheter. Sameiet orienterer om at det har vært uavklarte forhold når det gjelder leveransen fra JARK Eiendom as til Nerbergjordet boligsameie: - Har vært problemer med å få inn manglende lovpålagt garantistillelse - styreleder bekrefter at garantibevis nå er på plass pr 7/11-2023. - Byggefeil-/mangler - arbeidet med å utbedre feilene er påbegynt av Jark Eiendom as, men ikke sluttført. - Manglende ferdigstillelse av utearealet - det har derfor ikke vært gjennomført overtakelsesforretning på utearealet og fellesarealet. - Kommunen har opprettet en tilsynssak, denne er under behandling med bistand fra Statsforvalteren. Styreleder opplyser at ferdigstillelse av utearealet vil bli utført til sommeren. Det er ingen planer om økning av felleskostnader per mars 2024.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Ingen fellesgjeld pr. d.d.

  Forkjøpsrett
  Forkjøpsrett benyttes ikke.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter. Dokument følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Bruken av bruksenheten og fellesarealene må ikke på en urimelig eller unødvendig måte være til skade eller ulempe for andre seksjonseiere. Mulighet for el-bil lading i sameiet, men du må selv betale for installasjonen for laderen og strømmen du bruker.

  Dyrehold
  Tillatt. Mating av fugler i sameiet er ikke tillatt.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3407/229/83/13: 20.05.2016 - Dokumentnr: 443986 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Etna Nett AS Org.nr: 882 783 022 Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:3407 Gnr:229 Bnr:83 Gjelder denne registerenheten med flere 01.06.2022 - Dokumentnr: 584931 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 13 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1/15 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger: - 229/83 - Snertingdalsvegen 1712, Snertingdal, - Vedtak om ferdigattest for oppføring av rekkehus og fire mannsboliger, datert 25.10.2022. - 229/ 83, Snertingdalsvegen 1712, Snertingdal - Vedtak om midlertidig brukstillatelse for bygg A,C, og D, datert 24.05.2022. - 229/83 - Snertingdalsvegen 1712, Snertingdal - Vedtak om tillatelse til oppføring av rekkehus og fire-mannsboliger, datert 17.06.2021. - 229/83 - Snertingdalsvegen 1712, SNERINGDAL - Vedtak om tillatelse til riving av to garasjer/anneks, datert 13.12.2019. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst fra tomtegrense. Det må beregnes kostnader til brøyting og vedlikehold av veg/ gårdsplass. Brøyting utføres via sameiet. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 vedtatt 29.10.2020. Endringer godkjent 14. september 2023. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse Støysone: gul sone iht T-1442 Reguleringsplan skal fortsatt gjelde Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan Reguleringsplan (RP) 3407 05020426 - Snertingdalsvegen 1712 vedtatt 25.3.2021. Formål: BKS2 Boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5. Merknad fra kommunen: Kommuneplanens arealdel § 1-3 Reguleringsplaner som gjelder foran kommuneplanens arealdel. Reguleringsplaner vist med detaljeringssone H910 i plankartet. Reguleringsplanene som er listet opp nedenfor er vist med detaljeringssone H910 i plankartet (vannrett skravur), og skal fortsatt gjelde uendret foran kommuneplanens arealdel. Kommuneplanens bestemmelser og retningslinjer supplerer disse planene på tema som ikke er behandlet i reguleringsplanene (f.eks. støy, flomfare, krav til uteoppholdsarealer mm). 05020426, Snertingdalsvegen 1712, 25.03.2021. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Fri råderett over egen seksjon.

  Verneklasse/sefrak
  Det er registrert et gravminne på eiendommen. Lokalitetsnr.: 51022 Art: 20164 - Gravminne Vernetype: FJE - Fjernet (aut. fredet) Kategori: L-ARK - Arkeologisk lokalitet

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 390 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,00))   74 190,- (Omkostninger totalt)   2 464 190,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  74190

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, forretningsfører, eierskifte, elektronisk signering, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr  2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev