aktiv-eiendomsmegling
Romslig og koselig stue med stemningsfull vedovn og god plass til salong, spisestue og godstoler.
Romslig og koselig stue med stemningsfull vedovn og god plass til salong, spisestue og godstoler.

SNERTINGDAL Svearovegen 262

Ny hytte til jul? Bilveg helt fram. Skiløyper helt inntil tomta. EIET tomt i idylliske omgivelser ved Åbortjernet.

 • kr 1 450 000
 • BRA 65 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 450 000
 • Omkostningerkr 53 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 503 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1975
 • Soverom3
 • ArealP-rom 65 m²
 • Tomt954 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 36 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 450 000,00))   53 292,- (Omkostninger totalt)   1 503 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.jpg
Innbydende og koselig fritidsbolig med landlig og skjermet beliggenhet i nær tilknytning til Åbortjernet. Her kan man lade batterier og finne ro i sjela med naturskjønne omgivelser som omkranser hytta. Flotte turmuligheter i området sommer som vinter. Fritidsboligen har kjøkken med koselig frokostplass. Lun og koselig stue med stemningsfull vedovn, Stuen har fin plass til både sofagruppe og spisestue. Godt med dagslys inn gir en luftig og god romfølelse. Utgang til romslig terrasse hvor man kan nyte solrike dager. Inneholder 3 gode soverom, og enkelt bad med Cinderella forbrenningstoalett. Eiet tomt. Innlagt strøm. Ikke innlagt vann. Vannpost i nærområdet. Gråvann ledes ut i terreng på eiendommen fra bad og kjøkken. Naturtomt rundt hytta. Uthus. Biloppstillingsplass på tomta. Uthus.
Kjøkken med takhøye skap.

Svearovegen 262, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 65 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  1. etasje: 65 kvm P-rom inneholder: Kjøkken, stue, 3 soverom bad og entré.  Tomt
  954m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er slakt skrånet og terrassert på overflater. Opparbeidelse består av naturtomt med masse blåbær og tyttebær. Felles avkjøring med naboeiendom. Biloppstillingsplass på eiendommen. Tomtestørrelse er oppgitt iht målebrev fra 1984. Areal 954 m2. Eiendommen ble etablert: 14.05.1984. Bruksnavn: SOLGLØTT.

  Beliggenhet
  Fritidseiendom med usjenert og fin beliggenget i Snertingdalen inntil hyttefeltet Hemsangen. Vannet Åbortjern, med bade og fiskemuligheter, ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen. Det er fine turmuligheter i området sommer og vinter. Merkede turstier og oppkjørte skiløyper i nærområdet. Området består av skogsterreng og er bebygget med hytter. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 155527528 - Fritidsbygg(hyttersommerh. ol) Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er spredt fritidsbebyggelse, landbruk og boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Hytten er oppført i 1975, men fremstår i dag som svært tiltalende etter betydelige oppgraderinger og påbygning i 2009. Ringmur av betong med krypkjeller under gulv. Krypkjeller har adkomst via luke i gulv under dusjkabinett, men dette lot seg ikke flytte uten demontering av Cindarella forbrenningsdo og krypkjeller er derfor ikke vurdert. Gulvkonstruksjon av trebjelkelag med dimensjonering og isolering fra byggeår. Vegger over grunnmur er oppført i trebindingsverk med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med takstein. Kaldloft ikke vurdert grunnet manglende tilkomst. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygningen er løpende vedlikeholdt etter behov for eier, men må påregnes noe vedlikehold og oppgraderinger som nært forestående bla. grunnet alder. Uthus på eiendommen som er oppført på pkt. fundamenter direkte på grunn. Noe skjevheter observert som skyldes setninger i grunn. Gulvkonstruksjon i tre som har tregulv innvendig. Vegger er oppført i bindingsverk av tre med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med takstein. Observert en del mose i taktekkingen som må påregnes rengjøring. Plassbygd dør av tre til bygget. Bygningen må påregnes noe vedlikehold og noe bevegelse etter årstider. Iht. tilstandsrapport datert 14. 09.2023 av Tor Håkon Schjørlien. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 12: Var el.kontroll i 2019. Pkt. 16: Ny terrasseplatting nordvegg. Utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL SVEAROVEGEN 262! - en koselig fritidsbolig i idylliske omgivelser ved Åbortjern. Fritidsboligen inneholder: Kjøkken, stue, 3 soverom bad og entré. Uthus med utedo og vedbod.

  Standard
  I hjertet av vakre Snertingdal finner du denne sjarmerende fritidsboligen, perfekt plassert i rolige og landlige omgivelser. Med en beliggenhet som gir deg ro og avskjerming fra hverdagens travle rytme, kan du virkelig slappe av og nyte livet her. Fritidsboligen ønsker deg velkommen med et koselig kjøkken, utstyrt med et lite spisebord som er ideelt for intime måltider. Den romslige stuen har god plass til både spisestuemøblement og en komfortabel sofagruppe. Her kan du samle familie og venner for hyggelige stunder foran den stemningsfulle vedovnen som sørger for varme og hygge på kjølige kvelder. Store vinduer slipper rikelig med dagslys inn i rommet og gir deg en lys og luftig følelse. Fra stuen har du direkte utgang til en herlig terrasse, hvor du kan nyte solrike dager og la tankene vandre i det naturskjønne landskapet rundt. Med tre komfortable soverom er det god plass til gjester, slik at du kan dele denne idylliske oasen med dine kjære. Området rundt fritidsboligen byr på naturskjønnhet og fredelige omgivelser. Her kan du utforske den vakre naturen, ta lange turer i skogen eller sykle langs rolige veier. For de som søker avkjøling på varme sommerdager, ligger Åbortjern bare en kort spasertur unna, med flotte bademuligheter som vil glede både store og små. Denne fritidsboligen gir deg muligheten til å komme deg bort fra hverdagens stress og jag, og hente energi i en koselig og landlig atmosfære, omgitt av naturens skjønnhet. Velkommen til ditt eget fristed i Snertingdal. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrok med malte heltre profilerte fronter. Takhøye skap. Heltre benkeplate. Plass til komfyr. Kjøkkenvifte. Eget lite spisebord på kjøkkenet. Hytten har ikke innlagt vann. Vann medbringes eller hentes fra vannpost i nærområdet. Gråvann ledes ut i terreng på eiendommen fra bad og kjøkken. BAD/ VASKEROM: Bad med enkel standard. 60 cm baderomsinnredning med nedfelt servant. Høyskap. Cinderella forbrenningstoalett. Dusjkabinett. Ikke innlagt vann. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Panel. Himlingsplater. Vegger: Panel. Malte plater. Gulv: Tregulv. Belegg. DIVERSE UTSTYR: Ring hytta varm via app.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Selger tar med seg taklampe som henger over spisebord i stua, parafinlampe som står på hylle over dobbelseng i soverommet ved siden av stue, fjernsyn med Canal digital utstyr, sengetøy på alle soverom, kaffetrakter, alt i kjøkkenskap og skuffer, støvsuger og diverse personlige ting i skuffer og skap. Alt av møbler som er på bildene medfølger salget.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Hytten har enkel standard og er løpende godt vedlikeholdt av eier og tidligere eier. Noe vedlikehold og oppgraderinger er likevel påregnelig bla. gunnet alder. Enkelte punkter i takstrapporten er vurdert opp mot dagens krav og kan derfor ha et avvik der det ikke nødvendigvis er behov for umiddelbare tiltak. Se takstrapportens enkelte punkter for ytterligere beskrivelse og detaljer Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 2020 Modernisering Montert Cindarella forbrenningsdo 2018 Modernisering Lagt nytt gulv på deler av terrasse Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Utvendig > Overbygget inngang ved veranda: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. TG satt ut fra nevnte punkter Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. TG satt ut fra nevnte punkter. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekkingen har en del mose på overflater. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Rengjøring av mose må påregnes. TG satt ut fra alder og nevnte punkter. Utvendig > Nedløp og beslag : Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Observert noe slitasje i overflater ved befaring. Taknedløp anbefales ledet ut på terreng hvor avrenning går bort fra konstruksjoner. Taknedløp til drensrør er viktig at har løpende vedlikehold og spyles / rengjøres ofte. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. TG satt ut fra nevnte punkter og alder. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Ved evt utskifting av panel og/eller etterisolering anbefales det at det etableres luftespalte iht dagens anbefalinger. Panel er montert etter normal utførelse for byggeår og det er derfor ikke behov for umiddelbare tiltak. TG satt på bakgrunn av nevnte punkter. Utvendig > Vinduer: Vinduer fremsto i generelt god stand etter alder, men bla. isoleringsevne er dårligere enn nye vinduer i dag. Med tanke på alder må utskifting påregnes som nært forestående selv om det ikke er observert skader utover normal slitasje etter alder ved befaring. TG satt ut fra alder. Utvendig > Vinduer - 2: Mer enn halvparten av forventet levetid for isolerglass er utgått og punkteringer kan derfor forekomme i nær fremtid. Ingen indikasjoner på punkteringer ved befaring, men dette kan i noen tilfeller være vanskelig å avdekke grunnet lysforhold. Det må påregnes at isoleringsevne av vinduer er dårligere enn nye vinduer i dag. Med tanke på alder må utskifting påregnes som nært forestående selv om det ikke er observert skader utover normal slitasje etter alder ved befaring. TG satt ut fra alder. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe skjevheter i konstruksjonen og skade i fundament observert som antatt skyldes setninger i grunn. Enkel fundamentering direkte på grunn kan medføre noe bevegelse etter årstider. Noe overflateslitasje observert. Horisontale spiler i rekkverk skal ikke ha større åpninger enn 20 mm. Åpninger mellom horisontale spiler er for store og medfører risiko for klatring på rekkverk. Rekkverk er målt til 79 cm. Dagens krav til rekkverk er 100 cm der gulv er mer enn 50 cm over bakkenivå. Det blir avvik på dette i tilstandsrapporten grunnet at dette skal vurderes opp mot dagens krav. Ut fra sikkerhetsmessige hensyn anbefales det å etablere høyere rekkverk og mindre åpninger i rekkverk på veranda. Noe bevegelse etter årstider må påregnes. TG satt ut fra nevnte punkter. Innvendig > Overflater: Noe glippe mellom enkelte gulvbord og noe overflateslitasje observert. Lokale utbedringer anbefales. TG satt ut fra nevnte punkter. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Konstruksjonen er lukket og kun vurdert på overflater innvendig i hytten. Eldre trekonstruksjoner kan på generelt grunnlag ha skjulte feil og skader da spesielt i overgang til grunnmur. Eksakt tilstand kan ikke beskrives uten inngrep i konstruksjonen eller adkomst til krypkjeller. Manglende tilkomst til krypkjeller medfører at undersiden av gulv ikke er vurdert. Anbefales at undersiden av gulv besiktiges via krypkjeller. TG satt ut fra at undersiden av gulv ikke er vurdert. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ikke krav om at det skal utføres radonmålinger for eneboliger, men dette anbefales på generelt grunnlag for alle eiendommen hvor dette ikke er utført. TG satt ut fra at det ikke er utført målinger av radon. Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Observert noe mose i sprekker på pipe som kan medføre frostsprengning. Det må foretas lokal utbedring. Sprekker i pipe må tettes forskriftsmessig og mose må rengjøres for å unngå frostsprengning i pipe. TG satt ut fra nevnte punkter. Tomteforhold > Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Det bør foretas terrengjusteringer. Terreng skal ha skrånende fall ut fra grunnmur og da med anbefalt fall på min 3 cm pr m og 3 m ut fra konstruksjoner hvor overflatevann ledes bort fra grunnmur. Der det er mulig å etablere kraftigere fall, så anbefales dette. Noe justering av terrengforhold må påregnes som nært forestående. TG satt ut fra tilstand. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Innhent dokumentasjon, om mulig. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. TGIU satt på bakgrunn av at kontruksjonen er lukket. Innvendig > Krypkjeller: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypkjeller er på generelt grunnlag ansett som en risikokonstruksjon og har erfaringsmessig hyppigere forekomst av fuktskader. Fuktskader i kryperom skyldes lange perioder med relativ luftfuktighet (RF) over ca. 80 % og temperaturer over 5?6 °C. Den høye luftfuktigheten kan være et resultat av manglende fuktsperre mot grunnen og utilstrekkelig ventilasjon. Kryperom som er ventilert med uteluft, får også høy luftfuktighet fordi temperaturen i kryperommet i deler av sommerhalvåret er lavere enn utetemperaturen. De varmetrege massene i bakken i kryperommet holder på kulda, og gjør at temperaturen der stiger saktere enn i utemiljøet. Fuktig, varm luft som trekkes inn i kryperommet på forsommeren, kjøles ned, og da stiger den relative luftfuktigheten. I tillegg vil den kalde grunnen i kryperommet kjøle ned golvkonstruksjonen ved strålingsutveksling. Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Anbefales på generelt grunnlag plast og isolasjon på grunn i krypkjeller. Isolering av bakken vil dempe det temperaturmessige etterslepet, og gi lavere relativ fuktighet (RF) i de kritiske periodene sommerstid. Isolering av bakken erstatter ikke varmeisolasjon i bjelkelaget. På oversiden av isolasjonsmaterialene anbefales det å legge fuktsperre. Periodevis høy fuktighet i krypkjeller må påregnes på generelt grunnlag. Adkomst til krypkjeller anbefales etablert. Krypkjeller er en risikokonstruksjon som erfaringsmessig har hyppig forekomst av fuktskader. Skjulte feil må på generelt grunnlag påregnes ved adkomst til krypkjeller. Anbefales at dusjkabinett og Cindarellado demonteres for tilgang til krypkjeller. TG satt ut fra nevnte punkter.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på eiendommen.

  Forsikringsselskap
  IF

  Polisenummer
  3765363

  Radonmåling
  Radonmålinger er ikke foretatt. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 36 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 450 000,00))   53 292,- (Omkostninger totalt)   1 503 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Hytten varmes opp med ved og strøm. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 17.04.2019. Utført. Feiing ikke utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  3000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker renovasjon, feiiegebyr og eiendomsskatt. Renovasjon 1 104,- Feiegebyr 110,- Eiendomsskatt 1 342,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskattetakst 335 400,-.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi: 212 896

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3407/244/74: 18.06.1984 - Dokumentnr: 5107 - Fradelingsdokument DENNE EIENDOMMEN ER FRADELT FRA GNR 244 BNR 35 HOVEDBRUKET ER UTGÅTT 01.01.2020 - Dokumentnr: 1527008 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0502 Gnr:244 Bnr:74 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet privat veg, og kjøper må beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. Kostnader med brøyting/strøing tilkommer etter nedbørsmengder og behov. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløp. Hytten har innlagt strøm, vann medbringes eller hentes fra vannpost i nærområdet. Kommentar fra kommunen. Det er ikke registrert noe avløpsanlegg med utslippstillatelse på denne fritidseiendommen i kommunens arkiver. Uten en godkjent utslippstillatelse, er det ikke tillatt med innlagt vann i bygning. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldende arealplan med bestemmelser: Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032 vedtatt 29.10.2020. Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende Fritidsbebyggelse Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel) Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info. Arealplaner under arbeid: Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten. Interessenter oppfordres til å kontakt kommunen for status i planen.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 36 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 450 000,00))   53 292,- (Omkostninger totalt)   1 503 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  53292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 30.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, markedsføring, elektronisk signering og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev