aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Leveien 1!

Solid og påkostet enebolig over tre plan med panoramautsikt over Bjørkelangen - 4 sov - 3 bad - dbl garasje - blindvei

 • 8 200 000
 • BRA 308 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING8 200 000
 • OMKOSTNINGER221 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 421 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 000
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 243 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT937 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 8 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  205 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  221 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 421 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Leveien 1 har gjennomgått en vesentlig innvendig oppgradering i årene 2018-2022. Hele boligen er elegant og lekkert innredet med et eksklusivt preg. Høsten 2021 ble det lagt over 100 kvadrat med italienske gulvfliser av høy kvalitet. Kjøkkeninnredningen fra Kvik med kvalitetshvitevarer er fra 2022. Hovedsoverommet med eget bad og walk-in-closet utgjør en egen avdeling og har til sammen et areal på over 40 kvadratmeter. Det er utstrakt bruk av downlights i boligen hvorav de aller fleste er i senere tid byttet ut med led-lys. Det er flislagt verkstedbod med innredning fra 2019 i tilknytning til den integrerte garasjen som fikk nytt epoxygulv og aluminiumsporter med internettstyring i 2019. Garasjen har også dobbel el-billader fra Defa og en varmtvanns høytrykksspyler. Boligen har nærhet både til sentrum, lekearealer og friområder. Legg til ytterligere kvaliteter som rolig blindvei, sol hele dagen og panoramautsikt så har du en komplett og attraktiv eiendom som bør passe for familier i ulike størrelser og livsfaser.

Særdeles innholdsrik og velholdt bolig med fantastisk utsikt.
Vesentlig innvendig oppgradert 2018-2022.
Kvik-kjøkken og hvitevarer fra 2022,
Egen avdeling med hovedsoverom, walk-in-closet og bad på over 40 kvm.
Over 100 kvm med nye italienske gulvfliser av høy kvalitet fra 2021.
Screens i 2. etasje (vestvendt) som skjermer mot sol og varme.
Lameller i 3 etasje.
Nyere downlights med led-pærer.
Stor isolert garasje med direkte inngang til huset.
Nye leddporter i aluminium med internettstyring montert i 2019.
Nytt epoxy gulv i garasje i 2019.
Varmtvann høytrykkspyler i garasje med vegghengt slangetrommel på 20 meter fra 2019 medfølger.
Dobbel el-bil lader fra Defa medfølger.
Flislagt verkstedbod i garasje med verkstedinnredning fra 2019.
Lun og fin veranda med tak samt tak over hele veranda i front av huset.
Naturtomt på boligens bakside og med grense til skogen.
Rolige beliggende innerst i blindvei.
Flere innvendige boder.
Jacuzzi fra 2018 medfølger.
Bergvareanlegg fra 2017 som forsyner gulvvarme i store deler av huset.

Planløsning:
1.etg.: Entre/hall, trapperom/gang, soverom, bad/wc, teknisk rom/bod, kjellerrom/bod, kjellerrom/mellomgang til garasje og garasje.
2. etg.: Trapperom/gang, vaskerom, bad/wc, walk-in-closet, soverom, kjøkken og 2 stuer. Det er separate utganger fra vaskerom, soverom og stue.
3. etg.: Trapperom, bad/wc, 2 soverom og stue. Fra stue er det utgang til balkong. Etasjen har skråtak. Det er kaldloft med adkomst via luker i knevegger.

I 1. etasje finner du den doble garasjen hvor du kan gå tørrskodd inn i boligen. I 2019 fikk garasjen nytt epoxygulv og nye aluminiumsporter med internettstyring. Det er installert dobbel elbillader fra Defa og i tillegg medfølger det en varmtvanns høytrykkspyler med vegghengt slangetrommel på 20 meter. Fra garasjen er det direkte adkomst til et verkstedbod med praktisk innredning for arbeid og oppbevaring. Boden har flislagt gulv og ble innredet i 2019.

Inngangspartiet er overbygget og leder deg inn i en større hall som gir adkomst til resten av huset. I denne etasjen finner du det ene av boligens fire soverom, et av boligens tre bad, det tekniske rommet og to boder. Hallen har en etasjeovn og en alkove for oppbevaring av jakker, sko og andre ting du ønsker å ha lett for hånden. Soverommet har en romslig skyvedørsgarderobe. Hallen, gangen og soverommet i denne etasjen har flislagt gulv med italienske fliser fra 2019. Badet er flislagt og har et innfliset hjørne boblebadekar i tillegg til servant, speil og toalett. Begge bodene er malt og innredet til praktisk bruk som henholdsvis treningsrom og arbeidsrom for ungdommen med interesse for foto og film. Bodene er ikke bygget som oppholdsrom og tilfredstiller ikke kravene til varig opphold.

Tar du trappen opp til 2. etasje vil du finne en større sosial sone som består av stuen som er knyttet sammen med kjøkkenstuen og kjøkkenet som er i åpen løsning. Hele kjøkkeninnredningen ble byttet i februar 2022. Kjøkkenet er fra Kvik (Mano Sera kombinert med Cima Dark Oak). Kompositt benkeplate i Black Stone med sort kjerne og nedfelt sort kummed sort blandebatteri. Hvitevarene er integrerte og består av Zanussi kjøleskap, Zanussi kjøl/frys, Witt vin- og champagneskap, AEG oppvaskmaskin (med proclean og Airdry sliding), to Siemens stekeovner (3D HotAir Plus og pyrolytisk rengjøring) samt nedfelt AEG induksjonstopp 83 cm bredde med integrert ventilator. Veggene i kjøkkendelen er flislagte med store grå fliser, og en fondvegg med mosaikkfliser i gull og bruntoner. Karnappvinduet med panoramautsikt over Bjørkelangen er innredet med sittebenk og foran sittebenken er det naturlig plass til et større spisebord.

I forlengelsen av kjøkkenet og foran stuen er det i dag innredet en kjøkkenstue med daybed og vegghengt tv. Karnappvinduet og vinduene i kjøkkenstuen har utvendige screens for solskjerming. I rommet er det en peisovn med glassflate. Det er doble glassdører fra trapperommet til stuen og kjøkkenet, og mellom kjøkkenstuen og stuen. Stuen har også doble glassdører ut til terrassen. Stuen har et godt lysinnfall og rommet har en behagelig og lun atmosfære. Hele den sosiale sonen i 2. etasje har samme flislagte gulv som rommene i 1. etasje.

Den store terrassen strekker seg fra den overbygde delen ved stuen og over hele langsiden. Det er egne terrassedører fra kjøkken og kjøkkenstue, fra soverommet og fra stuen. Hele denne etasjen har store vinduer som lar dagslyset flomme inn i rommene samtidig som de gir god utsikt over sentrum av Bjørkelangen og de bakenforliggende åsene. Her er det lett å trives og du kan se årstidene skifte mens du hygger deg på kjøkkenet eller slapper av i stuen.

Deler av etasjen er innredet som en separat og privat sone med adkomst fra trapperommet. Denne sonen består av hovedsoverommet, et eget bad og walk-in-closet. Arealet utgjør over 40 kvadratmeter til sammen. Hovedsoverommet har utgang til terrassen med utsikt mot Bjørkelangen. Rommet er i dag innredet med både dobbeltseng og en sjeselong. Badet er flislagt og er innredet med dusjkabinett i tillegg til toalett, servant og speil. Garderoberommet har takhøy innredning i sort, er praktisk innredet og har rikelig med oppbevaringsplass. Soverommet og garderoberommet har lunt og tykt teppe på gulvet.

I direkte tilknytning til garderoberommet ligger boligens vaskerom. Vaskerommet vender mot boligens bakside og har en egen, praktisk utvendig adkomst.

Tar du trappen enda en etasje opp så vil du finne boligens tredje og fjerde soverom, et bad og en loftstue med utgang til en flott balkong med plass til sittemøbler. Det ene soverommet er i dag i bruk som hjemmekontor. Badet er flislagt og har servant, speil, toalett og dusjnisje bak en vegg av glassbyggerstein. Denne etasjen har sjarmerende skråtak og kaldloft med lagringsmuligheter i ytterveggene. Ytterveggen i stuen består for det meste av vindusflater som gjør rommet lyst og luftig samtidig som du kan nyte den samme fine utsikten her. Det er lameller for solskjerming.

Det er utstrakt bruk av vannbåren gulvvarme og det er i tillegg to ildsteder slik at boligen aldri vil oppleves kald selvom gradestokken viser noe annet ute. Det balanserte ventilasjonsanlegget sørger for jevn temperatur året igjennom. Bergvarmeanlegget er energieffektivt.

Planløsningen i denne boligen gir deg mange muligheter. Er dere en barnefamilie så er det kanskje nok soverom og plass til et eget lekerom for barna. Er det tenåringer i hus er 2. etasje et helt ypperlig sted hvor de kan få være for seg selv, eller ha venner på besøk uten at det forstyrrer husets øvrige beboere. Er det en hobby som krever litt plass og som helst ikke skal ryddes bort fra gang til gang, eller det er behov for et hjemmekontor som også kan stå fra dag til dag, så er det plass til det også. Underetasjen med den store garasjen og bodrommene kan være gode rom for oppbevaring av sportsutstyr eller til arbeid med og vedlikehold av sånt. Huset kan enkelt tilpasses familiens behov.

Leveien 1 er en solid og flott eiendom som bør oppleves. Det er ikke ofte slike boliger er til salgs og vi ønsker velkommen til visning!
Boligen er beliggende høyt og fritt i en åskam med panoramautsikt over Bjørkelangen. Jacuzzien er perfekt plassert!

Leveien 1, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.03.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Utvendige trapper
  Utvendig trapp i impregnert treverk opp til lekestue på bakside av boligen. Trapp mangler rekkverk. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Tomteforhold > Forstøtningsmurer
  Forstøtningsmur i betongstein ved gårdsplass mot adkomstvei og mot plen mot syd. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) utifra dagens krav. Manlgende rekkverk på støttemyr ved gårdsplass. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Det må settes opp rekkverk/sikring på forstøtningsmur.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Entredør og terrassedør loft
  Entredør i u.etg. i tett teak utførelse m/sidefelter i glass. Terrassedør i loft med lav brystning og glassfelt. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Entredør og terrassedør loft med manglende beslag under dører utvendig. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må påregnes montering av beslag/tetting under dører.

  Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
  Balkong i loftetasje på utkraget bjelkelag, opphengt i limtredragere. Spaltegulv og rekkverk i tre. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

  Utvendig > Balkong/Terrasse 1.etg.
  Påstøpt lettklinkerdekke. Det er ikke rom under balkong. Kun betongdekke uten membran. Rekkverk i tre. Liten del med tilfargulv med spaltegulv i tre.
  Terrasse mot syd med bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Overbygget del/utestue med flis på støpt dekke. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er 90- 96cm høyt. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Flislagt gulv, oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Store deler av gulv med bom og riss sprekker i fuger. Noen sprukne fliser. Det ble målt kun 5mm fall på hele gulvet. Det er også "terskel" til dusjnisje som vil hindre vann og renne til sluk. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det må foretas utbedring av fallforhold. Fliser må skiftes. Fliser på gulv må påregnes legges om. Fallforhold må også utbedres ved omlegging av gulv.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Badet har plastsluk. Badet har ukjent tettesjikt/membran. Det er ikke lokalisert mansjett i sluk. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det er ikke funnet mansjett i sluk. Sluk plassert under dusjkabinett og har begrenset tilgang for rengjøring. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Våtrommet fungerer med dette avviket. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Badet/våtrommet må utbedres for å oppnå tilfredsstillende tettesjikt/membranløsning. Det anbefales nærmere undersøkelser av membranløsning, evt. innhente dokumentasjon om mulig.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
  Flis på vegg, malt trepanel på innvendig tak. Innfelt lys i himling. Vurdering av avvik: Sprekker i trepanel i himling. Tiltak: Må påregnes overflatebehandling av innvendig himling.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Flislagt gulv. oppvarming med vannbåren gulvvarme. Badegulv er flatt. Det er begrenset spalte under flis ved innbygget badekar for avrenning til sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er begrenset spalte under flis ved innbygget badekar for avrenning til sluk. Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Badet har plastsluk. Badet har ukjent tettesjikt/membran. Det ble ikke funnet slukmansjett i sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Sluket har begrenset inspeksjonsmulighet og er dermed vanskelig å rengjøre. Sluk plassert under badekar. Tilgjengelig via luke i innbygget vegg til kar. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Badet/våtrommet må utbedres for å oppnå tilfredsstillende tettesjikt/membranløsning. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  Liten vegghengt servant, innbygget badekar og veggmontert toalett. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser vedrørende løsning av innbygget sisterne til vegg montert wc. Innhent dokumentasjon på wc-løsning om mulig.

  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
  Flislagt gulv. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket. Fliser må skiftes. Overflater må utbedres eller skiftes.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
  Vaskerom har plastsluk med ukjent tettesjikt/membran. Det ble ikke funnet klemt mansjett/membran i sluk. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Det ble ikke funnet klemt mansjett/membran i sluk. Tiltak: Badet/våtrommet må utbedres for å oppnå tilfredsstillende tettesjikt/membranløsning.

  Tomteforhold > Drenering
  Drenering fra byggeår. Synlig grunnsmursplast på nordvegg. Mangler dog topplist på grunnmurplast. Vurdering av avvik: Manglende topplist på grunnmurplast. Vann kan komme på bakside av grunnmurplast/fuktsikring på grunnmur. Tiltak: Det må monteres topplist på grunnmurplast.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Flislagt gulv, oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Membran er ikke synlig ved oppbygget terskel. Det er målt kun 13mm fall fra topp flis ved terskel til topp slukrist.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  Servantskap med heldekkende dobbel servant, dusjkabinett og vegghengt wc. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser vedrørende løsning av innbygget sisterne til vegg montert wc. Innhent dokumentasjon på wc-løsning om mulig.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Oppvarming av tappevann med 198 L +120 L dobbelmantlet bereder plassert i teknisk rom i u.etg. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Fukt i tilliggende konstruksjoner
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er murvegger i alle vegger mot våtsone.

  Elektrisk anlegg
  Skjult El-anlegg i boligen. Noe åpent El-anlegg i underetasje og garasje. Innfelt belysning i flere rom. Sikringsskap med automatsikringer plassert i teknisk rom.
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2022 Ved renovering av kjøkken.
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja.
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring.
  Ja. Foreligger samsvarserklæring på utført arbeid.
  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei.

  Da det ikke er foretatt El-kontroll i boligen de siste 5 år, anbefales det og gjennomføre utvidet El-kontroll.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Skiftet innredning på Bad i 1 etj. Bygget bad i 2 etj 2003 Bygget bad i under etj 2010. Denne opplysningen er fra forrige eier. Aarstad & Sønner Og Byggmester Per andresen.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei.

  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Minimal sprekk i mur overgang hus og overbygget veranda. Dette er informasjon fra forrige eier. Har ikke endret seg siden vi kjøpte i 2018.

  10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Det ble observert noen få sølvkre ( IKKE SKJEGGKRE) på teknisk rom når vi kjøpte huset i 2018. Etter dette har vi satt ut jevnlig limfeller i boligen siden. Har ikke observert noe sølvkre etter 2019 frem til i dag.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Montert dobbel el bil lader i garasje, Montert Jacuzzi på veranda, Montert 5 sorte utestikk på veranda, samt 3 stk lamper, Byttet ut ca 50 % av alle sikringer i sikringskap, lagt opp strøm på nytt kjøkken, byttet ut 32 stk downlights fra 12v til 230v LED. Byttet diverse dimmere til sort utførelse. Slorbak & Thoresen AS / Aurskog Elektriske.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

  13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Montert dobbel DEFA el bil lader i garasje. Man kan derfor koble til 2 stk el-biler samtidig.

  14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Fra forrige eier: Flislegging av Bad 2 etj 2003. Nåværende eier har på dugnad sammen med faglært utført
  flislegging av gulv i gang, soverom, stue og kjøkken i 2021 og nytt Epoxy gulv i garasje 2019.

  24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
  avtaler)? Ja. Vedbod er plassert over tomtegrensen inn mot skog. Nåværende eier plasserte denne feil i 2019, da vi trodde den var innenfor grensen da dette så riktig ut i forhold til forrige eiers bruk. Men har sett i etterkant at den er feil plassert. Har stått slik siden 2019. Kan rives før overtagelse, eller flyttes med bil med kran av ny eier?
 • Leveien 1 har en meget attraktiv beliggenhet i Festningsåsen på Bjørkelangen. Festningsåsen består både av etablerte områder som denne eiendommen ligger i, og nyere områder som er under utvikling. Leveien er en blindvei og leder kun til to hus. Boligen er bygget på en skråtomt og har flotte solforhold (spesielt på kvelden) og fin utsikt mot Bjørkelangen. Det er ingen bebyggelse på baksiden av boligen.

  Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til skogen og friarealer med blant vann, turstier og en gapahuker med grillplasser. Ikke langt fra eiendommen ligger Eidslia som kan by på egen ballbinge med kunstgress og flere lekeplasser. Det er lekeplasser i Festningsåsen også. Området er rolig og familievennlig.

  Om vinteren (og når isen er trygg) kan man gå på skøyter på Eidsdammen og på ski i lysløype på Festningsjordet. Begge deler kun noen få minutters gange unna. I Dalhauglia finnes det en liten alpinbakke som er i drift på snørike vintere.

  Om sommeren er Røytjern et populært badevann. Hit kan man kjøre eller sykle hvis man har lyst. Litt lenger unna finner man Setten og Mjermen som er idylliske innsjøer hvor det også er populært å ha hytte eller campingvogn. En liten kjøretur unna finner man Mangenfjellet. Her er det et godt utviklet løypenett om vinteren med to serveringshytter og mange fine sykkelstier om sommeren.

  Det er kort vei til skoler og til sentrum med alle typer forretninger og servicetilbud via gang- og sykkelsti. Det er gangavstand til barnehage i Festningsåsen.

  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Ekstra, Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan Amfi Bjørkelangen, gågata og Blixrud Næringsormåde skilte med et godt utvalg av butikker, service- og velvære tilbud, samt spisesteder og kafé. På Bjørkelangen er kjeder som Cubus, Nille, Europris, Skeidar, Power, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo, Vinmonopolet, Norli, Traktøren, Mekk med flere representert. Gjennom året arrangeres det blant annet musikkfestival, martensdager, NM i rally og Enduro, og andre opplevelser via stedets næringsforening og andre aktører.

  Ca 5 minutters gange fra boligen finner du Eidsverket. Dette er en kulturperle med staselige bygninger og historisk betydning i bygda. I dag driftes det som et lite overnattingssted og med flotte selskapslokaler. I tilknytning til Eidsverket ligger Big Dream Arenea som er et større hestesenter av internasjonal standard. Her ligger også Big Dream Steakhouse.

  Bjørkelangen har skole med 10 trinn og sfo-tilbud samt 2 videregående skoler med forskjellige og mange linjevalg. 1-10 skolen stod ferdig i 2018. Det samme gjorde helsehuset og Bjørkebadet. Helsehuset inneholde bl.a. legevakt, helsestasjon, tannlege og en rekke andre tilbud under samme tak. Ved den ene videregående skolen er det et godt utbygd idrettsanlegg med blant annet fotballbane (kunstgress), friidrettsbane, sportshall, tennisbane og sandvolleyballbane. Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk, og det er egen øvingsboks for band og musikere.

  Idrettslaget og friidrettslaget er veldrevet og tilbyr en rekke aktiviteter for alle aldre året igjennom. I tillegg har NMK Aurskog-Høland treningsbane rett utenfor Bjørkelangen hvor det tilbys flere grener av motorsport. Det er også to teaterlag og flere aktive kor i kommunen. Det er flere treningssentere sentralt på Bjørkelangen med tilbud om diverse salaktiviteter i tillegg til helsestudio. Det er tilbud om kampsport også via en selvstendig forening. På Aurskog finner du en 18-hulls golfbane (ca 10 minutters kjøring).

  Fra Bjørkelangen er det ca 35 km til Lillestrøm og ca 55 km til Oslo sentrum og Gardermoen. Til Charlottenberg i Sverige er det omtrent 45 minutters kjøring med bil. Det er offentlig kommunikasjon via buss med et godt rutetilbud til bl.a. Lillestrøm ved innkjøringen til Festningåsen. Togforbindelse fra Blaker Stasjon og Fetsund Stasjon.
 • Eiendommen ligger i veletablert, populært og barnevennlig boligfelt i Festningsåsen på Bjørkelangen. Nærområdet består hovedsaklig av småhus- og eneboligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.03.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Takkonstruksjon med sperretak på bærende limtredragere. Yttertak er tekket med sort betongtakstein. Besiktiget fra bakkenivå. Takfot sjekket ved lavt
  tak/takfot ved overbygget terrasse. Sorte stål takrenner og nedløp. Sort takfotbeslag på pipe. Yttervegger: Underetasje oppført i lettklinkerblokker. 1.etg.
  med trebindingsverk, utvendig forblendet med lettklinkerblokker. Alle utvendige flater på lettklinkerblokker er pusset og malt. Loftetasje med trebindingsverk og liggende tre-kledning. Vinduer/dører: Malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Entredør i u.etg. i tett teak utførelse m/sidefelter i glass. Terrassedør i loft med lav brystning og glassfelt. 3 stk. terrassedører i 1.etg. med høy brystning og glass-felt. Alle dører fra byggeår. Balkong/terrasser: På-støpt lettklinkerdekke. Det er ikke rom under balkong. Kun betongdekke uten membran. Rekkverk i tre. Liten del med tilfargulv med spaltegulv i tre. Terrasse mot syd med bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Overbygget del/ute-stue med flis på støpt dekke. Balkong i loftetasje på utkraget bjelkelag, opphengt i limtredragere. Spaltegulv og rekkverk i tre. Utvendig trapp i impregnert treverk opp til lekestue på bakside av boligen. Trapp mangler rekkverk
 • 1.et: 130 kvm Bra
  2.et: 130 kvm Bra
  3.et: 48 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Hall m/trapp, soverom, gang, bad, treningsrom, kontor. 2.etg.: Trapperom, stue/kjøkken, stue, vaskerom, omkledningsrom, soverom, bad. 3.etg.: Loftstue /trapp, 2 soverom, bad.

  Lovlighet
  Enebolig
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk

  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. 2 boder i underetasje er innredet som treningsrom og kontor. Rommene har ikke dagslys og manglende rømningsvei.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Alle hvitevarer er nye i 2022 og medfølger huset.
  Skyvedørsgarderobe på soverom u.etg. og soverom 1. etg.
  Separat garderoberom i 1. etg.
  Balansert ventilasjonsanlegg med avtrekk fra våtrom og tilluft til øvrige oppholdsrom.
  Sentralstøvsugeranlegg.
  Downlights i entre og bad i u.etg.
  Downlights på kjøkken, spisestue og stue i 1. etg.
  Downlights på hovedsoverom,
  bad i 2. etg. og i gangen ved trapp i 2. etg.
  Elektrisk terrassemarkise.
  Terrassevarmer under innebygget veranda på siden av huset.
  Utvendige screens på alle vinduer i front av 2. etg.
  Jacuzzi.Elektriske garasjeportåpnereffekt (2 stk medfølger).
  Dobbel elbil-lader fra Defa.
  Foma 3 fas varmtvann høytrykksspyler i garasje med vegghengt slangetrommel på 20 meter fra 2019 medfølger.
  Fiber er installert i boligen.
  Bergvarmeanlegg med varmepumpe.
  El-anlegg vesentlig oppgradert 2018-2022.
  Seriekoblede brannvarslere via alarmanlegg i boligen (nytt abonnement må tegnes av ny eier).

  Taklampe i stue og hovedsoverom i 2. etasje medfølger ikke i salget.

  Følgende opplysninger er mottatt fra Elverket Høland:
  Det elektriske anlegget ble kontrollert og godkjent i 2017.
 • Boligen har følgende oppvarmingsmuligheter:
  - Murt 2-løps elementpipe.
  - Tilkoblet vedovn i entre/hall 1. etg.
  - Murt elementpeis på kjøkken i 2. etg.
  - Vannbåren gulvvarme i hall m/trapp, gang, bad, teknisk rom og soverom i 1. etg. samt i alle gulv 2. etg.
  - El-gulvvarme bad/wc i 3. etg.
  - Bergvarmeanlegg med varmepumpe

  Tidligere eier har borret etter bergvarme og satt inn varmepumpe. Dette anlegget forsyner tappevann og vannbåren gulvvarme i beboelsesrom i 1. etasje og i hele 2. etasje. Bergvarme reduserer strømforbruket med ca 50 % i forhold til boliger med annen oppvarming.

  Følgende opplysninger er mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: Ukjent. Siste tilsyn 01.03.2021 (ikke feiet).
  Ildsted: Type ovn ikke oppgitt. Monteringsår 2016. Siste tilsyn 13.12.2001.

  Skorsteinsløp uten tilknyttet ildsted: Leca pipe. Siste tilsyn: 01.03.2021 (feiet). Neste tilsyn 28.02.2027.
 • Hele eiendommen gir et ryddig og rent inntrykk med pent avgrensede områder. Det er belegningsstein på gårdsplassen og støttemurer mot Leveien. Deler av tomten er naturtomt og med fjell i dagen som gir karakter til omgivelsene og et variert uttrykk. Hagen er opparbeidet med plen, prydbusker, vintergrønne planter og hekk mot naboeiendommen. Bak huset finner du en liten dukkestue og en bålplass. Mot syd er det et opparbeidet plenområde.

  Eiendommen har et overbygget inngangsparti med plass til sittegrupper. I tillegg er det en større terrasse som strekker seg over hele langsiden og den ene kortsiden i 1. etasje. Deler av denne er overbygget og gir en lun og fin uteplass på litt gråere dager. Foran den overbygde delen er det installert en jacuzzi som medfølger i salget.

  Det er også laget en syd-/østvendt terrasseplatting i tre på baksiden av boligen med utsyn over skogen som luner i åsen bak. Det er utgang fra vaskerommet til denne markterrassen.

  Fra terrassen og balkongen i 2. etasje er det panoramautsikt over sentrum av Bjørkelangen og de bakenforliggende åsene. Hele eiendommen har flotte solforhold og hvor kveldssolen er helt eksepsjonell.
 • Parkering i dobbel garasje som er integrert i boligens sokkeletasje. For øvrig parkering på egen grunn.
 • Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger samt offentlig vei.

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 344 788 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 841 236 per 31.12.21

  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.
 • Kr. 26 586 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør for 2022 kr. 5.252,- av de kommunale avgifftene.
 • Strøm, forsikring, oppvarming, kommunale avgifter, eiendomsskatt, nett/tv osv.
 • Det foreligger ferdigattest datert 19.05.2016.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1999/6889-2/9. Best. om vann/kloakkledn. 14.09.1999. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Rettighetshaver : Tele- og el.verket

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

  Området er regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 2 Bnr. 133 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast vederlag tilsvarende kr. 49.500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk. med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt cakr. 25.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Lene Kristin S Holmedahl
  Stian Andre Holmedahl
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev