aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Aakeråsvegen 36 i Sørskogbygda!

Sørskogbygda Aakeråsvegen 36

Landlig og solrik eiendom med åpen utsikt. Godt vedlikeholdt enebolig med integrert garasje, 2 stuer, 4 soverom og 2 bad

 • 2 200 000
 • BRA 189 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING2 200 000
 • OMKOSTNINGER71 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 271 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 976
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 151 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 487 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 2 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  71 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 271 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Landlig og solrik eiendom bebygd med enebolig med integrert garasje, samt frittstående garasje på ca. 45m².

Eneboligen inneholder:
1. etasje: Vindfang, gang, garderobe, stue/spisestue med utgang til terrasse, kjøkken, mellomgang, to soverom og baderom.
Underetasje: Vindfang, gang, kjellerstue, to soverom, bad, vaskerom, lagerbod og bod.
Garasjerom på ca. 27m² under terrassen.

Aakeråsvegen 36, Innlandet

 • Enebolig med integrert garasje - Byggeår: 1976.
  Standard fra byggeåret, med enkelte fornyelser av enkelte overflater og komponenter.
  Vedlikehold er greit ivaretatt.

  Tilbygg / modernisering:
  2014: Tilbygg med overbygget takkonstruksjon over veranda.
  2012: Modernisering av bad i 1.etasje med overflater, installasjoner og komponenter fra 2012. Utført av: faglært/firma.
  2000: Modernisering av vad i underetasje med overflater fra ca. 2000. Gulvflater og sluk fra byggeåret. Utført av: faglært.

  Garasje - Byggeår: 1989.
  Standard fra byggeåret. Vedlikehold er greit ivaretatt.

  For øvrige beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.


  VELKOMMEN INN!
  Du har adkomst til boligen både fra vestsiden til underetasjen og fra østsiden til hovedetasjen. Ved inngangspartiet i underetasjen er det også etablert en hyggelig terrasseplatting hvor kveldssol og solnedgang mot vest kan nytes.

  I begge etasjene ønskes du velkommen inn i praktiske vindfang med plass til sko og yttertøy. Vindfanget i underetasjen leder videre til gang med trapp opp til stuen i hovedetasjen.

  Fra vindfanget i underetasjen har du adkomst til en praktisk bod med god oppbevaringsplass for sko og yttertøy. I tilknytning til vindfanget i 1. etasje har du en egen nisje med garderobe.

  STUE
  Stuen er det naturlige oppholdsrommet i boligen, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med pen enstavs høytrykkslaminat fra 2018 på gulv og overflater med lysmalt panel kombinert med tapetserte vegger malt i en fin varm farge.

  Store vindusflater mot både syd og vest sørger for rikelig med naturlig lys. Vindusflatene mot vest har åpen og idyllisk utsikt over landlige skog- og landbruksområder. Det er også fine brede vinduskarmer som er perfekte for planter og dekor.

  Stuen er romslig og er enkel å innrede med stor sofagruppe med salongbord og mediemøblement, samt et stort spisebord.

  I tilknytning til spisestuen har du en koselig vedovn montert i ca. 2010 (pipeløpet ble samtidig rehabilitert med stålrør). Det er i tillegg montert luft-til-luft varmepumpe fra 2018 på vegg for en god og jevn varme på kalde høst- og vinterdager.

  TERRASSE
  Fra spisestuen har du utgang til en stor og solrik terrasse på ca. 30m². Terrassen er overbygget har impregnerte terrassebord på. gulv, beiset- malt rekkverk og god plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov.

  Den åpne beliggenheten mot både øst, syd og vest sørger for gode solforhold fra morgen til kveld. Her sitter du høyt, fritt og solrikt med idyllisk utsikt over skog- og landbruksområder.

  Et perfekt sted for lange og late sommerdager og kvelder med nydelig solnedgang!

  KJØKKEN
  Kjøkkenet ligger i et eget rom i naturlig tilknytning til stuen. God standard med høytrykkslaminat fra 2018 på gulv og lysmalte overflater. Et stort vindu over kjøkkenbenken slipper inn lyset og åpner opp for utsikten. På kjøkkenet har du plass til et koselig frokostbord, som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom og samlingspunkt.

  Pen og tidløs kjøkkeninnredning som er vesentlig oppgradert i 2016 med bla. nye fronter og benkeplate. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har lyse fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med flisimitasjonsplater fra 2016 i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under.

  Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Medfølgende integrerte hvitevarer som stekeovn, nedfelt platetopp, kjøkkenventilator, oppvaskmaskin og stort kjøleskap.

  SOVEROM
  Boligen er i dag innredet med totalt fire soverom, hvorav to er plassert i hovedetasjen og to i underetasjen.

  Hovedsoverommet er plassert i 1. etasje, og er et lyst og fint rom med god oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe langs den ene veggen. Fra soverommet har du også utgang til en åpen vestvendt balkong på ca. 3m².

  Soverom 2 ligger vegg-i-vegg med hovedsoverommet, og er et lyst og hyggelig rom som passert perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Soverommet har belegg på gulv, overflater malt i en fin lys blåfarge og oppbevaringsplass i medfølgende garderobe.

  Soverom 3 har adkomst fra gangen i underetasjen, og er et lyst og fint rom av god størrelse. Soverommet har laminat på gulv, lysmalte overflater og god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

  Soverom 4 har adkomst fra kjellerstuen i underetasjen, og er nok et fint og lyst rom av god størrelse. Soverommet har tre vindusflater som slipper inn godt med lys, samt oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap. Det gjøres oppmerksom på at soverommet er definert som "hobbyrom" i byggetegningene og er dermed ikke godkjent som soverom.

  BAD I 1. ETASJE
  I tilknytning til hovedsoverommet og soverom 2 i 1. etasje, har du et moderne baderom som ble pusset opp av firma/faglærte i 2012. Baderommet har grått våtromsbelegg på gulv og grå våtromsplater i flisimitasjon på veggene.

  Moderne baderomsinnredning med skuffer og ovenpåliggende servant, speilskap med integrert belysning over. Ekstra vegghengt skap under vinduet sørger for god oppbevaring. Baderommet er også utstyrt med dusjkabinett, gulvmontert toalett og elektrisk styrt vifte.

  KJELLERSTUE
  Fra gangen i underetasjen har du adkomst til en romslig kjellerstue. I kjellerstuen er det en eldre peis med peisinnsats som ikke er tilkoblet pipeløp og som ikke er i bruk.

  I gang/trapperom utenfor stuen er det en vedovn montert i ca. 2015.

  BAD I UNDERETASJE
  I underetasjen har du et baderom med mosaikkfliser og plastsluk fra byggeåret, og våtromsplater fra ca. 2000 på veggene. Baderommet er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt skap, servant, toalett, stråleovn og elektrisk styrt vifte.

  VASKEROM
  I underetasjen har du også et eget vaskerom med støpt gulv og malt murpuss på overflatene. Vaskerommet er utstyrt med sluk, opplegg for vaskemaskin og utslagskum.

  Fra vaskerommet har du videre adkomst til en praktisk lagerbod.
 • Åpen og solrik eiendom beliggende i Åkeråsen i Sørskogbygda, et område med noe bebyggelse i landlig skog og landbruksområde. Utearealer og terrasse orientert mot syd og vest, hvor du har idyllisk utsyn mot solnedgangen i vest.

  Fra eiendommen er det en drøy kilometer til Sørskogbygda sentrum med barnehage, barneskole og dagligvarebutikk med post-i-butikk. Elverum sentrum med de fleste byfasiliteter ligger ca. 16 km fra eiendommen. Fra eiendommen er det ca. 400 meter til nærmeste bussholdeplass.
 • Enebolig med integrert garasje - Byggeår: 1976.
  Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Fuktsikring med grunnmursplast. Drenering og fuktsikring er ellers ikke synlig da den er nedgravd og ikke tilgjengelig.
  Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Ved kartsider fra NGU angitt at eiendommen ligger i område med moderat til lav radonaktivitet. Ukjent om det er foretatt radonmålinger.

  Takflatene er tekket med pappshingel. Taktekking ikke besiktiget på grunn av snø på taket. Det ble lagt ny pappshingel på eksisterende shingel i 2004. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Pipe med fotbeslag og topplate. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Isbordbeslag. Takstige. Feieplattform. Beslag og takrenner fra 2004. Utvendige beslag er ikke besiktiget på grunn av snø.

  Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel og liggende panel i gavlveggene. Del med liggende panel på fasade mot vest. Kledningen er jevnlig blitt overflatebehandlet. Eier opplyser: Skiftet liggende panel på fasade mot vest. Utført i 2020. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull.

  Saltakkonstruksjon. Bordet undertak. Fabrikkerte w-takstoler. Himling isolert med mineralull. Lufting via raft og igjennom ventiler i gavlvegg. Kun deler av loft er besiktiget. Det gjøres oppmerksom på at skjulte feil og mangler i konstruksjonene ikke kan avdekkes uten bygningsmessige inngrep. Overbygget takkonstruksjon over veranda. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget. Luke var skrudd fast ved befaring. Understøttet med tresøyler.

  Vinduer med 2 lags isolerglass. Observert isolerglass fra 1975, 1976 og 2004. Skiftet isolerglass i stuevindu i 2004. Det opplyses på generelt grunnlag at punkterte isolerglass kan være vanskelig å oppdage på grunn av varierende temperaturer og lysforhold.
  Underetasje: Malt ytterdør med glassfelt.
  1.etasje: Teak ytterdør, sidefelt glass. Terrassedør med 2 lags isolerglass. Adkomst til veranda. Montert i 2018. Terrassedør med 2 lags isolerglass.

  Adkomst til balkong i 1.etasje. Adkomst til åpen balkong fra soverom. Utkraget balkong i trekonstruksjoner. Utført med impregnert gulv og beiset- malt rekkverk. Areal på ca. 3 m2.
  Adkomst til veranda fra stue. Fundamentert på støpt dekke. Utført med impregnert gulv og beiset- malt rekkverk. Areal på ca. 30 m2 ved stue.
  Terrasseplatting ved inngang til undertasje: Utført med levegg.
  Utvendig impregnert tretrapp. Utført med rekkverk av stål og treverk. Utvendig tretrapp med adkomst til veranda.

  Jordkjeller er i dårlig forfatning, med liten eller ingen verdi, ikke videre vurdert eller oppmålt.

  Integrert garasje:
  Støpt gulv. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Himling med støpt dekke. Leddport med motorstyring.

  Garasje - Byggeår: 1989.
  Utvendig: Synlig grunnmurplast over terreng. Yttervegg kledd med tømmermannpanel og liggende panel i gavlveggene. Saltakkonstruksjon. Takflatene er ikke besiktiget på grunn av snø. Ståltakrenner og nedløp. Plassbygget ytterdør. Montert vippeport. Sprekker i støpt gulv. Påvist vertikal sprekker i grunnmur. Skade i vippeport.

  Innvendig: Støpt gulv. Oppført i bindingsverk, uisolert. Del med yttervegg av lettklinkerblokker. Plassbygget takkonstruksjon. Bordet undertak. Lys og strøm.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2.
  Innvendig > Overflater - 2.
  Innvendig > Radon.
  Innvendig > Rom Under Terreng.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig > Vinduer.
  Innvendig > Pipe og ildsted.
  Innvendig > Innvendige trapper.
  Innvendig > Andre innvendige forhold.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
  Våtrom > Ventilasjon > Bad.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
  Tekniske installasjoner > Andre installasjoner.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
  Tomteforhold > Drenering.
  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
  Våtrom > Generell > Vaskerom.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Enebolig med integrert garasje
  Totalt: BRA 189m² / P-rom 151m².
  1. etasje: BRA 85m² / P-rom 83m².
  Underetasje: BRA 77m² / P-rom 68m².
  Garasjerom: BRA 27m² / P-rom 0m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Vindfang, gang, stue/spisestue, kjøkken, mellomgang, to soverom og baderom.
  Underetasje: Vindfang, gang, kjellerstue, to soverom, bad og vaskerom.

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  1. etasje: Garderobe.
  Underetasje: Lagerbod og bod.
  Garasjerom: Garasje.

  Kommentar:
  Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal.

  Garasje
  Totalt: BRA 45m² / P-rom 0m².

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  1. etasje: Garasjerom, vedskjul, lagerrom og bod.

  Kommentar:
  Arealet er beregnet ut ifra oppmålt bruksareal.
 • Brann og tyverialarm tilkoblet Verisure.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming med varmepumpe, ved og elektrisitet. Luft-til-luft varmepumpe fra 2018 montert på vegg i stuen. Vedfyring med vedovn montert ca. 2010 i stuen i 1. etasje, samt vedovn montert ca. 2015 i gangen i underetasjen. Eier opplyser om piperehabilitering med stålrør i pipe utført i ca. 2010. Elektrisk oppvarming med panelovner og stråleovn på baderom i 1. etasje.
 • Eiertomt på ca. 1 487m². Skrånende tomt mot vest.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I frittstående garasje, i garasje i underetasjen eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra kommunal veg.

  Boligen er tilkoblet privat vann og avløp. Vann fra borehull, montert pumpe i borehulll i ca.2000, borehull på ca. 67 meter. Privat avløpsanlegg med slamavskiller. Slamavskiller tømmes hvert 2. år og ble sist tømt 09.06.2022. Tinglyst rett fra 1976 til å anlegge infiltrasjonsanlegg på gnr: 167, bnr: 7 i Elverum kommune.

  Stoppekran plassert på vaskerom. Kobberrør med plastkappe. Del med rør i rør. Avløpsledninger av PVC. Kloakk antatt luftet over tak. Ventilasjon gjennom vegg og vinduventiler. Varmtvannsbereder plassert i bod, 150 liter fra 1976. Eldre trykktank i kjeller. Installert renseanlegg.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 738 299,- per 31.12.2021.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 657 876,- per 31.12.2021.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr. 12 981,- for 2022.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Renovasjon: Kr. 3 432,-.
  Slamtømming: Kr. 1 680,-.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr. 650,-.
  Eiendomsskatt: Kr. 7 219,-.

  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg boligbygg i 1976. Det er i denne ikke bemerket noen mangler.

  Det er ikke mottatt ferdigattest, midlertidig brukstillatelse eller tegninger for frittstående garasje.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er kjellerstuen og et soverom i underetasjen definert som hobbyrom (boligens tilleggsdel). Baderommet i underetasjen er i tegningene definert som to rom wc og mat (boligens tilleggsdel). Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for hobbyrom eller deler av dagens bad som er definert som mat. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert den 25.10.2016, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2036.

  Feiing ble utført siste gang den 06.10.2021. Tilsyn ble sist gang utført den 17.01.2023, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste rettigheter (dokument) vil følge med eiendommen:
  * Erklæring/avtale, tinglyst den 13.01.1976, dagboknummer 149. Gjelder: Denne eiendommen har rett til å anlegge infiltrasjonsanlegg på gnr: 167, bnr: 7 i Elverum kommune.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Elverum kommune 2011-2022, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF) hvor landbruk dominerer. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNF-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 167 Bnr. 40 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 14.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Har ikke papirer lenger, men alt rørleggerarbeid er utført av faglært rørlegger.

  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Sluk. Nytt våtromsbelegg.

  7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Piperehabilitering. Satt inn stålrør og skiftet ovn. Papirer levert kommunen og godkjent. Utført av Martin Monne.

  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Det er enkelte sprekker i grunnmur.

  9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Det har vært mus på loftet på høst og vinter.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Utført av faglært. Dugnad.

  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Svar: Ja.
  Beskrivelse: Ja av elverket for noen år siden. Husker ikke årstall.

  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad.
  Beskrivelse: Det ble bygd tak over veranda i 2014.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2% av salgssummen, minimum kr 44.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 10.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Marit Høimoen
Espen Strøm

Megler

Espen Strøm

41 56 05 00

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev