aktiv-eiendomsmegling

Enebolig med landlig beliggenhet - Fin utsikt - Stor hage - Uthus/garasje - Kun 8 km til Sørskogbygda

 • 1 100 000
 • BRA 170 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 100 000
 • OMKOSTNINGER43 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 143 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 960
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 125 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 084 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 100 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  27 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 100 000,-))
  --------------------------------------------------------
  43 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 143 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en enbolig med noe oppgraderingsbehov som ligger fint til i landlige omgivelser langs Sørskogbygdvegen. Eiendommen er på over 2 mål og har fint utsyn mot skog- og nærområder. Fra boligen er det ca 8 km til Sørskogbygda sentrum med barnehage, barneskole og dagligvarebutikk. Eiendommen oppleves å ha gode solforhold med utearealer og terrasse orientert mot sør/vest. Alle bygninger trenger oppussing, men kan med egeninnsats og hjelp av fagfolk bli en koselig enebolig for deg og dine.

Merk deg dette:
- Tomt på over 2 mål
- Landling beliggenhet
- Gode solforhold
- Utsikt
- Eget vaskerom
- Gode lagringsmuligheter

Boligen inneholder:
1. etg: Entre med dels åpen løsning til kjøkken, stue/spisestue med utgang til terrasse, soverom, trapperom til kjeller, bad og to soverom (ett meg gjennomgang til det andre).
Kjeller: Trappegang, 3 bodrom/kjellerrom og vaskerom med toalett.
Loft med adkomst via luke i gavl på yttervegg.

Uthus med garasje, samt garasjebygg med plass til tre biler. Uthus og garasje trenger oppgradering.

Sørskogbygdvegen 1338, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen ligger landlig og skjermet til med innkjøring direkte fra Fv 2096. Eiendommen har gode parkeringsmuligheter. Inngangspartiet er overbygd og fører inn til gangen med god omkledningsplass og rom for garderobeløsninger.

  STUE
  Boligen har stue og spisestue er i åpen løsning. Rommet er malt i lyse farger og er romslig med god plass for både familie og gjester. Her er det muligheter for flere møbleringsalternativer. Fra stuen er det utgang til veranda med markise og trapp ned til hagen. I stuen er det installert peisvedovn. Varmepumpe fungerer ikke.

  KJØKKEN
  Kjøkkeninnredning med varierende alder. Innredningen har heltre benkeplate, fliser i benkerygg, to porselenskummer og del med glassdører.
  Det er vindu over arbeidsbenken med fin utsikt over områdene rundt.

  BAD OG VASKEROM
  Badet ligger i 1. etasje nær to av soverommene. Her er det toalett og dusjkabinett, samt servant i innredning med overskap, speil og belysning.
  Badet har våtromsbelegg på gulv, våtromsplater på vegger og varmes opp med panelovn. Rommet har oppgraderingsbehov.

  Boligen har eget vaskerom i kjeller med servant, sluk, skyllekar og opplegg for vaskemaskin.
  Det er et ekstra toalett på vaskerommet. Denne er ikke i bruk og er derfor ikke funksjonstestet.

  SOVEROM
  Boligen har tre soverom, hvorav to har innebygde garderobeskap. Det ene soverommet har adkomst fra tilstøtende soverom. Det tredje soverommet har adkomst fra stuen og har innebygde garderobeskap langs hele den ene veggen.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger usjenert og rolig til på Kynnberget. Her er det gode muligheter for jakt og fiske, samt friluftsaktiviteter med marka rett i nærheten. Badeplassen på Lisjøen ligger kun ca 9 km unna. Fra boligen er det ca 8 km til Sørskogbygda sentrum med barnehage, barneskole og dagligvarebutikk, samt ca 3 km til fotballbane og skytterbane. Det er ca 22 km ti Elverum med de fleste byfasiliteter.
 • Enebolig fra ca 1960. Påbygd i 1976.
  Garasje/uthus fra ca 1960.
  Garasjebygg fra ca 1960.
  Grisehus antatt bygget på 1960-tallet.
 • Fuktsikring med grunnmursplast. Ikke festet i topplist. Drenering og fuktsikring er ellers ikke synlig da den er nedgravd og ikke tilgjengelig.
  Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av sparesteinsbetong. Krypkjeller: Ringmur av lettklinkerblokker. Murt ringmur av lettklinkerblokker rundt krypkjeller. Punktfundament av lettklinkerblokker. Jordgulv i krypkjeller.Eldre del: Boligyttervegger i bindingsverk, antatt isolert med flis. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Tilbygget del: Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Eldre del: Saltakkonstruksjon. Tretakkonstruksjoner. Bordet undertak. Himling med isolert med flis. Kledde gesimser uten luftespalter. Takflatene er tekket med flat sementtakstein. Bordet undertak.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendige trapper: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.
  Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Steder med saltutslag på kjelleryttervegger, etter fuktgjennomgang i veggene. Saltutslag dannes når fuktighet trenger gjennom murkonstruksjoner og transporterer saltmineraler ut til overflaten. Når vannet fordamper blir det krystalliserte saltet liggende igjen på overflaten av
  murverket eller betongen. Det er foretatt fuktsøk med fuktindikator i kjeller. Ved bruk av fuktindikator ble det målt fuktvariasjoner. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Kostnadsestimat er satt under drenering.
  Krypkjeller: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er manglende fuktsperre på bakken. Fuktsperre på bakken bør etableres. Ut ifra tilstanden i de besiktigede områdene er det ikke påvist unormale forhold, men det vil være usikkerhet rundt de mindre tilgjengelige områ
  Elektrisk anlegg: Elskap med automatsikringer, montert på vegg i kjeller. Kursene er merket. Montert strømmåler. Automatsikringer fra 2016. Tilstandsgrad satt ut fra manglende dokumentasjon på utførte arbeider. Forskriftmangel: Samsvarserklæring er ikke fremvist. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll.
  Grunnmur og fundamenter: Innsiden av grunnmuren har misfarging. Lokal utbedring må utføres.
  Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mosegroing på taktekking. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Det må foretas tiltak for å lukke avviket..
  Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Svertesopp på utvendig kledning. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.
  Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Lite ventilert loftsrom. Påvist vepsebol på loft. Observert fuktskjolder ved raft. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Lufting/ventilering bør forbedres. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Knust vindusglass i kjeller. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene.
  Dører: Mangler vrider til terrasserdør. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrasser, balkonger og plattinger med terrenghøyde 50 cm eller mer, skal sikres med rekkverk med en høyde på minst 90 cm. Målt rekkverkshøyde: Ca. 77 cm. Sprekker i støpte pilarer. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.
  Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Knirk i gulv på ett soverom. Overflater må utbedres eller skiftes.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Rennemerker under sotluke. Mangler del med fugemasse i flisfuger. Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg
  Kjøkken: Noe lekk fra blandebatteri. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Rust på stoppekran. Irr på kobberrør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det må påregnes utskiftning av avløpsrør.
  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Grunnmursplast er ikke festet i topplist. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Rekkverk må monteres
  Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke fuktsikre gulvflater. Rommet er ikke bygget som ett komplett våtrom. Fuktmerker/saltutslag på kjelleryttervegger. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
  Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vindu i våtsonen, dusjkabinett hindrer direkte vannsprut på vindu.
  Mangler tilluftspalte under dør. Gulvet er tilnærmet flatt. Ikke etablert fall til sluk. Montasjemerker i våtsonen. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
  Andre VVS-installasjoner - 2: Luft-luft varmepumpe er defekt. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Det bør foretas terrengjusteringer.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Hele boligen: Bra/p-rom: 170/125 kvm.
  1.etg: Bra/p-rom: 103/103 kvm.
  Kjeller: Bra/p-rom: 67/22 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Trapperom/kjellerrom og vaskerom.
  1. Etasje: Entre/gang, bad, stue/spisestue, kjøkken og 3 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Eiendommen selges slik den fremstår på visning uten videre utvask og rydding ute eller inne før overtagelse.
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.
 • Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er installert vedovn i stue. Ett løp til pipe er ikke i bruk. Plombert pipeløp. Sentralfyren og radiatorene er ikke i bruk. Varmepumpe er installert, men denne er defekt.

  Eiendommen har nedgravd glassfibertank fra 2007 på 3000 liter.
  Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader i f.t. fjerning eller tømming/spyling/plombering. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no
 • Eiertomt på ca. 2.084 m².

  Tomten er opparbeidet med plen og diverse beplantning som syrinbusker, plommetre og bærbusker. Tomten har gruset innkjøring og gårdsplass, og er delvis innhegnet med gjernde og hekk. Utearealer og terrasse er orientert mot sør/vest. Eiendommen trenger noe gressklipping og luking. Del av gjerde mot veg er satt opp utenfor tomtegrense. Ny eier overtar risiko for evt. pålegg om flytting/fjerning av gjerde.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkeringsmulighet i garasje (garasje trenger oppgradering). Ellers biloppstillingsplasser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig veg, samt privat vann og avløp.

  Innkjøring til eiendommen fra fylkesveg.
  Vann fra brønn beliggende på naboeiendom. Brønnen deles mellom 3-4 naboer og brukerne har tinglyst rett til å legge og vedlikeholde felles vannledning. Brukerne deler vedlikeholdskostnadene ved behov.
  Eiendommen har privat avløpsanlegg med slamavskiller. Slamavskiller tømmes hvert 2. år. Opplyst sist tømt 10.05.2022. Gebyr for slamtømming faktureres av SØIR.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 549.448,-
  Som sekundærbolig: kr 1.978.012,-
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 5.967,- for eiendomsskatt. Renovasjon og slamtømming utgjør kr 6.323,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen.

  Avgiften for slamtømming er basert på tømming hvert 2. år. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Vei/vann/avløp", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for tilbygg i 1976. Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for resten av boligen eller øvrig bygningsmasse på eiendommen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen for boligens 1. etasje. Bad i 1. etasjen er utvidet med tidligere gang og spiskammers er i dag en del av kjøkkenet.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for kjelleren, garasje/uthuset og garasjen. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke.

  Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2008, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Feiing ble utført siste gang i 2018. Tilsyn ble sist gang utført i 2016, uten pålegg om utbedringer. Følgende ildsted er registrert på eiendommen: peisovn fra Dovre. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.

  Følgende tinglyste rettighet (dokument) er tinglyst på gnr 180 bnr 33:
  Dagboknr. 5760-1/15, tinglyst den 16.10.1973 . Gjelder bestemmelse om vannledning. Rett til å legge og vedlikeholde felles vannledning.

  Følgende tinglyste rettighet (dokument) er tinglyst på gnr 180 bnr 103:
  Dagboknr. 5761-1/15, tinglyst den 16.10.1973 . Gjelder bestemmelse om vannrett. Rett til ta vann fra kilde beliggende på gnr 180 bnr 103, samt rett til å legge og vedlikeholde felles vannledning.
  Dokumentene kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel fra 2011, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF) hvor landbruk dominerer. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNF-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 181 Bnr. 10 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Kjenner du til om et er/har vært feil tilknyttet våtrom? Nei, på badet ingen sprekker, lekkasje osv.
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, skifting av kobberrør, dusjkabinett, toalett i 2015. Ny varmtvannsbereder i kjeller. Utført av Bademiljø.
  Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja, i kjeller, bl.a vaskerom.
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner? Ja, Elverum Elektro Nye ledninger delvis i kjeller og i 1. etasje. Ny elkasse med automatsikringer. Lagt inn 3-fase - vaskemaskin på egne kurser.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon tilsvarende kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elin C Johansen
  Svenn Inge Johansen
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev