aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Haldenveien 280!

Sørum Haldenveien 280

Velholdt enebolig med innholdsrik planløsning, hage og garasje. Dels overbygd, solrik terrasse. Landlig og barnevennlig.

 • BRA 138 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER127 092
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 427 092
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 994
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 138 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT654 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGE
 • 4 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  113 750,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  127 092,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 427 092,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje: Hall m/trapp, stue, kjøkken, bad/wc og vaskerom.
2. etasje: Trapperom/stue, bad/wc og 3 soverom.

Haldenveien 280, Viken

 • Kort fortalt
  - Pen, velholdt enebolig på to plan.
  - Dobbelgarasje og gårdsplass.
  - Lettstelt tomt med gode solforhold.
  - Hage med plen skjermet av hekk.
  - Stor hjørneterrasse på 40 kvm.
  - Terrassen har overbygg fra 2018.
  - Flislagt hall med garderobeskap.
  - Koselig kjøkken med spiseplass.
  - Nydelig vinkelstue med peisovn.
  - Loftstue med ekstra tumleplass.
  - To pene bad, ett i hver etasje.
  - Badet i 1. ble modernisert i 2017.
  - Separat vaskerom med utgang.
  - Tre soverom, ett med klesskap.
  - Lagringsmuligheter i garasjebod.
  - Tofløyet terrassedør fra 2015.

  Entré
  Eneboligen har et pent, overbygd inngangsparti med treplatting, rekkverk, utelys og hvit ytterdør med glassfelt. Vel inne blir vi ønsket velkommen i en romslig hall med hvitmalt trepanel på veggene og store, lysegrå fliser på gulv.

  På hver side av døren er det glassfelt, og et takhøyt garderobeskap holder orden på yttertøyet. I hallen er det også en åpen, hvitmalt trapp med sorte vanger opp til andre etasje. Under trappen er det knaggrekke og plass til kommode om ønskelig.

  Kjøkken
  Fra hallen glir de lysegrå gulvflisene sømløst over til boligens koselige kjøkken. Fargen på gulvflisene er hentet opp igjen på gråmalte vegger over brystningspanel. Kjøkkenet har god plass til spisebord og to vinduer over kjøkkenbenken sørger for deilig dagslys.

  Selve kjøkkeninnredningen er av noe eldre årgang, i klassisk utførelse. Den har hvite profilfronter, i fin kombinasjon med mørk laminatbenkeplate som var ny i 2014. Nedfelt i benkeplaten er det dobbel oppvaskkum i stål, og på veggene over benken er det pene, lysegrå fliser. Kjøkkenet har ellers avtrekk fra ventilator over kokeplass, opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenken og nisje til kjøleskap.

  Stue
  Innenfor hallen, i motsatt ende av kjøkkenet, har boligen en stor og tiltalende vinkelstue som enkelt lar seg møblere med sofagruppe, godstoler, tv-løsning og et langbord. Veggene er glatte over brystningspanel, hvor den ene delen av stuen har hvitmalte vegger og den andre delen er malt i tidsmessig grønt.

  En pipevegg er malt grå og tilkoblet en liten vedovn som gjør det varmt og godt. På gulvet er det parkett, mens store vinduer i tre himmelretninger åpner for dagslyset. Stuen har ellers utgang til den store, solrike, og dels overbygde terrassen.

  Loftstue
  I tillegg til stuen har boligen også en loftstue, perfekt som tv-stue eller som et sosialt samlingspunkt for den yngre delen av familien. Stuen har trehvitt gulv og vegger med hvitmalt, liggende panel. Dagslyset finner veien inn via to smårutete vinduer.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har boligen to bad og et separat vaskerom. Det ene badet ligger ved loftstuen i andre etasje. Veggene er kledd med grønnmønstret våtromstapet og det er lysegrå fliser på gulv. Videre er det gulvtoalett og hvit servantinnredning. Innredningen har profilerte fronter, og nedfelt servant i benkeplate. Over servanten er det belysning og plass til speil. Badet har også en dusjnisje med flislagte overflater og dusjgarnityr montert på vegg.

  Bad 2
  Det andre badet ligger i første etasje med inngang fra hallen og ble modernisert i 2017 med flis på flis og ny innredning. På veggene er det store, grå, avlange fliser og på gulvet er det kvadratiske fliser i tilsvarende fargevalør. Himling har hvitmalt panel og downlights. Innredningen består av gulvtoalett, dusjkabinett og et stilrent baderomsmøblement i trehvit utførelse. Møblementet har vegghengt skuffeseksjon, heldekkende servant og et speilskap.

  Vaskerom
  Vaskerommet ligger i første etasje med skyvedør inn fra kjøkkenet. Rommet har blåstripet våtromstapet på veggene og lysegrå fliser på gulvet. Den ene langsiden av rommet er innredet med et høyskap, åpne hyller, varmtvannsbereder, skyllekum i stål og opplegg for vaskemaskin. På motsatt vegg er det garderobeskap, og bak skapene skjuler det seg en dør ut til hagen.

  Soverom og garderobe
  Tilbaketrukket i andre etasje har boligen tre fine soverom, sammen med bad og loftstue. Alle soverommene har skråhimling og fine lysforhold. Hovedsoverommet ligger for seg selv på den ene siden av loftstuen. Her er det pent gulv, blåmønstret tapet og en stor, tilpasset skyvedørsgarderobe med hvite, glatte fronter. Boligen har videre garderobeskap på vaskerommet og i entreen, og bod i garasjen.

  Uteområde
  Fra stuen er den en dobbel terrassedør fra 2015 som leder ut til en solrik hjørneterrasse på 40 kvm. Deler av terrassen ble bygget inn som en hagestue i 2018, med pulttak og tette vegger på to sider - her kan man nyte lune sommernetter og dager med fare for regn. Terrassen har spaltegulv av tre, rekkverk med stående panel og trapp ned på to sider. Utformingen gjør det lett å følge etter solen, og om solen blir for sterk kan man trekke inn i skyggen av en markise.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Sørum i Lillestrøm kommune, snaut 10 km øst for Frogner sentrum. Eiendommen har barneskole, bussholdeplass og dagligvarebutikker innenfor en radius på 1 km. Det er heller ikke langt til barnehage og togstasjon. Videre er det nærhet til flotte friluftsområder langs Leira, som byr på fine tur- og fiskemuligheter.

  Sørum idrettslag holder til i nærområdet, og tilbyr aktiviteter innen allidrett, fotball, friidrett, ski og sykkel. Stedet har også en aktiv sanitetsforening og bygdelag, samt skytterlag. Midt i Lørenfallet ligger Meierigaarden kro i den gamle meieribygningen. Her serveres det god mat fra en variert meny, og det arrangeres viseaftener, barneteater og quizkvelder.

  Det er kort vei til Sørumsand, hvor du blant annet finner Bingfosshallen - en flerbrukshall for kultur og idrett. Langs Glomma ligger Bingsfossen, med fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg i Sørumsand som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg.

  Servicetilbud

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra og Kiwi. Fokus Butikksenter på Sørumsand har et variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Romerikssenteret på Kløfta, Skedsmo Senter, Lillestrøm og Strømmen Storsenter ligger også godt innen rekkevidde.

  Kollektivtilbudet består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Fallbrauta som ligger like utenfor boligen. Det er togstasjon både på Sørumsand og Frogner. Med bil tar det ca. 9 min til Sørumsand, 11 min til Frogner sentrum, 13 min til Kløfta, 20 min til Lillestrøm, 23 min til Oslo Lufthavn og 35 min til Oslo S.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Sørum barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bingsfoss ungdomsskole. Nærmeste videregående er Sørumsand videregående skole. Kommunen har også flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, deriblant Nordli barnehage som er den nærmeste.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon:
  Enebolig er bygget 1994 og bygget etter forskrift fra 1987. Konstruksjoner anses i hovedsak å ha tiltenkt funksjon iht alder og nevnte betraktninger. Taktekkingen er av betongtakstein. Nedløp og beslag av plastrenner, stål nedløp og blikk beslag. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Plater i undertak. Etablert takopplett. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
  Bygningen har malt hovedytterdør. Dør fra vaskerom. Denne er gjemt bak garderobeskap. Tofløyet terrassedør fra stue. Etablert terrasse på bjelkelag og med
  traspaltegulv. Deler av terrassen er over bygget. Terrassen er oppgradert etablert tak i 2018. Øvrig terrasse er fra byggeår.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 01.12.2022 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Våtrom > Generell > Bad
  Bad 2 etasje. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Etablert toalett, servant med underskap og åpen dusj. Fliser på gulv og våtromstapet og fliser på vegger.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er motfall vekk fra sluk på gulvet.
  Tiltak: Det må settes inn kabinett, hvis rommet ikke skal renoveres. Badet har ikke vært brukt over en lengre periode grunnet motfall på gulv.

  Våtrom > Generell > Bad
  Bad 1 etasje. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Badet ble oppgradert med flis på flis og ny innredning i 2017. Det er etablert toalett. heldekkende servant med underskap, speilskap og dusjkabinett.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Det er en god løsning at det dusjes i kabinett med tanke på badets alder. Det bør etableres mekanisk avtrekk.

  Våtrom > Generell > Vaskerom
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Etablert garderobeskap, stål utslagskum og opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv og våtromstapet på vegger.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Vaskerommet anses å ha tiltenkt funksjon ut fra datidens krav til vaskerom.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
  Det er etablert røykvarsler og brannslukningsapparat.
  1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei
  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja Apparat på 6 kg som er kravet er fra 2006.
  3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei
  4. Er det skader på røykvarslere? Nei

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Nedløp og beslag av plastrenner, stål nedløp og blikk beslag.
  Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning.
  Vurdering av avvik: Det er sprekk i innerhjørne på hovedsoverom. Det opplyses om at det er bevegelse i perioden sommer og vinter.
  Tiltak: Nærmere undersøkelser anbefales ved oppussing av soverom.

  Utvendig > Vinduer
  Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
  Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet.

  Innvendig > Overflater
  Innvendig er det gulv av parkett, laminat og fliser. Veggene har trepanel og malteflater. Innvendige tak har trepanel og himlingsplater.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe stedvis sprekte fliser og noe stedvis bom lyd under fliser. Noe småhakk i laminat.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Etasjeskiller er av trebjelkelag. Støpt plate mot grunnforhold.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Noe knirk fra underliggende gulvplater.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Innvendige dører
  Innvendig har boligen malte fyllingsdører fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Fuktskade på nedre del av dørblad på bad i 2 etasje.
  Tiltak: Dør fungerer med avvik.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). De er besiktiget i rørskap. Etablert vannmåler i 2022.
  Vurdering av avvik: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Det er ikke tett rundt ved uttak i vegg for rørstamme på vaskerom.
  Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene. Tett rundt rør på vaskerom inne i vegg. Rør i rør skal fungere som lekkasjefritt system.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Boligen har mekanisk ventilasjon. Vifteenhet er etablert i knevegg.
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det bør etableres luftespalte for alle innerdører for bedret gjennomlufting.
  Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Varmtvannstanken er på ca 200 liter.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tomteforhold > Drenering
  Synlig grunnmursplast rundt rinfmur og støpt plate.
  Vurdering av avvik: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng.
  Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL).
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Utvendig > Taktekking
  Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige.
  Vurdering av avvik: Taktekkingen er snødekt og utelukkende vurdert ut ifra alder, mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på selve taktekkingen.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Eldre kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate fra ca 2014 med fliser over benk. Oppvaskmaskin. Komfyr. Kjøleskap. Hvitevarer har ikke vurdert tilstand.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Noe småskader på skapfronter.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Info fra egenerklæring:
  - Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, etter bygget var nytt, var da drypp av utett kobling i vegg på vaskerom . Hadde forsikring gjennom Gjensidige den gangen, snekkerfirma Mellum og Lyrstad utførte arbeidet.
  - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, oppussing av bad i 20017. LAgt nye fliser, ny innredning -alt - spotter i takt (flis på flis).
  - Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, bad oppe. Skjevt gulv. Vegg / hjørne soverom.
  - Av og til på våren har selger hatt besøk av sukkermaur. Tror de kommer fra rør gulv på vaskerom.
  - Montert elbil-lader, mai 2022. Arbeid utført av Egner Elektro AS.
  - El kontroll utført 2021. Mangel Jordfeilbryter. Egner elektro As utført arbeidet
 • 1.etg: 88 kvm bra.
  2.etg: 50 kvm bra.

  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja, etablert overbygg på terrassen og skiftet panel på sørvegg. Etablert elbillader.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Hall m/trapp, stue, kjøkken, vaskerom og bad
  2.etg: Trapperom, 3 soverom og bad.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring. Luftbehandlingen skjer via mekanisk ventilasjon. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter, samt en varmtvannsbereder på 200 liter er plassert på vaskerommet.
 • Boligen ligger fint til på en flat tomt delvis skjermet med hekk. I forkant av boligen er det stor, gruslagt gårdsplass og en frittstående dobbelgarasje. Resten av tomten består av lettstelte plenareal med god tumleplass til to- og firbeinte.
 • På tomten er det plass til flere biler på en romslig, singlet gårdsplass og i frittstående dobbelgarasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  Eiendommen har avløp via septiktank, med overløp videre til offentlig avløpsnett.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 309 367 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 713 722 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 21 032 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer mat/restavfall, Feie-/ tilsynsgebyr, vann og avløp.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, eiendomsskatt m.m
  Eiendomsskatt kr 2957,- pr år.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 22.11.1994.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
  Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1989/5947-1/9 Bestemmelse om veg
  29.06.1989
  rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:214 Bnr:184
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Gjelder denne registerenheten med flere.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 214 Bnr. 184 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr 35.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.17.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 8.585,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr time, oppad til kr 20.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bente Furulund
Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev