aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kneika 10!
Velkommen til Kneika 10!

SØRUM Kneika 10

Stor, innholdsrik enebolig med godt over ett mål tomt, solrike uteplasser og 2 bad. Sentral, familievennlig beliggenhet.

 • kr 6 750 000
 • BRA-i 265 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 6 750 000
 • Omkostningerkr 187 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 937 890
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1972
 • Soverom3
 • Tomt1 079.2 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 6 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 168 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 750 000,00))   187 890,- (Omkostninger totalt)   6 937 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Planskisse - 1 etg
Kneika 10 er en innholdsrik enebolig med parkering i integrert garasje i underetasjen og sentral, familievennlig beliggenhet. Her er det kort vei til alt, inkludert butikker, spisested, fotballbane og buss. I tillegg er det nærhet til både barnehage, skole og fine turområder. Den solrike tomten er på godt over ett mål. Sol og vidstrakt utsikt kan nytes fra terrasse, stor balkong og hage. Den store boligen har innholdsrik planløsning over to etasjer og hems. Hemsen er et trivelig ekstra allrom med adkomst fra stuen. Første etasjen har en stor, luftig stue, tv-stue med peis og romslig spisekjøkken. I tillegg er det to soverom, walk-in closet og bad fra 2015. Det er inngang til hall med trapp i etasjen under. Denne etasjen har også soverom, bad med badstue, vaskerom, stort kontor og to boder.
Terrassen har adkomst fra stue/spisestue og er av fin størrelse. Det er trapp ned til hagen fra terrassen.

Kneika 10, Akershus

 • Tomt
  1079.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen har en sentral beliggenhet i et svært familievennlig område. Den solrike tomten er på godt over ett mål og da terrenget er skrånende byr den på vidstrakt utsikt over nabolaget. Tomten er pent opparbeidet med plen, diverse beplantning, forstøtningsmurer av naturstein og gruslagt gårdsplass. I tillegg er det et steinlagt areal i forkant av boligen. Stuen i første etasje har en tofløyet terrassedør fra 2018 som gir adkomst ut til en flott, nyere terrasse. Terrassen har rekkverk, levegg og enkel adkomst til hagen. Langs fremsiden av boligen er det en stor balkong med adkomst både fra kjøkkenet og hovedsoverommet. Balkongen har nytt trespaltegulv og rekkverk. Det er også egen utgang med ståltrapp fra trapperommet.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et hyggelig og barnevennlig boligområde på Lørenfallet i Lillestrøm kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til barneskole, bussholdeplass og dagligvarebutikker. Det er heller ikke langt til barnehage og togstasjon. Videre er det nærhet til flotte friluftsområder. Sørum idrettslag holder til på Lørenfallet, og tilbyr aktiviteter innen allidrett, fotball, friidrett, ski og sykkel. Stedet har også en aktiv sanitetsforening og bygdelag, samt skytterlag. Midt i Lørenfallet ligger Meierigaarden kro i den gamle meieribygningen. Her serveres god mat fra en variert meny, og det arrangeres viseaftener, barneteater og quizkvelder. Det er kort vei til Sørumsand, hvor du blant annet finner Bingsfosshallen - en flerbrukshall for kultur og idrett. Langs Glomma ligger Bingsfossen, med fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg i Sørumsand som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra og Kiwi. Fokus Butikksenter på Sørumsand har et variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Romerikssenteret på Kløfta, Skedsmo Senter, Lillestrøm og Strømmen Storsenter ligger også godt innen rekkevidde. Kollektivtilbudet består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Fallbrauta, som ligger ca. 500 meter fra boligen. Det er togstasjon både på Sørumsand og Frogner. Med bil fra Lørenfallet tar det ca. 8 min til Sørumsand, 10 min til Frogner sentrum, 12 min til Kløfta, 18 min til Lillestrøm, 25 min til Oslo Lufthavn og 35 min til Oslo S. Fra eiendommen er det gangavstand til Sørum barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bingsfoss ungdomsskole. Nærmeste videregående skole ligger i Sørumsand. Kommunen har også flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Byggemåte
  Enebolig over 2 plan og hems med normalt god planløsning. Det er parkering i integrert garasje i underetasjen. Enebolig er bygget 1972 og bygget etter forskrift fra 19697. Påbygget 1988 og vurdert etter forskrift fra 1987. Taktekkingen er av betongtakstein. Nedløp og beslag av metall. Heltrukket pipebeslag og luftehatt. Det er bindingsverk fra 1972 og 1988. Deler av vegger med panel er skiftet i 2019, 2022 og 2023. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon fra 1988. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 2018 og 2016. To-fløyet terrassedør og balkongdør fra 2018, med 2-lags isolasjonsglass. Utvendig aluminiumsramme. Bygningen har malt hovedytterdør. Bygningen har malt balkongdør i tre fra byggeår, utgang fra innvendig trappegang. Garasje leddport av tre. To-fløyet balkongdør fra kjøkken er fra 1987. Etablert balkong utgang fra stue og soverom i 1 etasje. Etablert på søyle og utkraget konstruksjon. Nytt trespaltegulv og rekkverk. Etablert nyere terrasse utgang fra stue med levegg. Etablert ståltrapp med utgang fra trapperom. Lovlighet Enebolig ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Disponibelt rom i underetasjen er det etablert soverom, badstue og dusjrom. Dette er ikke sendt bruksendring i kommunen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse hele badet i annen etasje er rehabilitert Arbeid utført av ukjent firma på Eidsvoll 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja Beskrivelse ny membran 2.2 Er arbeidet byggemeldt? Nei 5 Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja Beskrivelse nye isolasjons plater er montert på grunnmurene samt nye komplett drenering 9 Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja Beskrivelse før etterisolering av grunnmur forekom små mus 13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja Beskrivelse lader montert i garasje av Glommen elektro 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar Ja, kun av faglært Beskrivelse Skiftet panel på fasade og vinduer Arbeid utført av IK Bygg

  Innhold
  Planløsning Underetasje: Hall m/trapp, kontor, disponibelt rom, vaskerom, garderobe, bad, badstue og bod. 1. etasje: Gang, stue, tv-stue, Soverom/walk-in closet, 2 soverom, kjøkken og bad. Hems: Allrom Kort fortalt - Stor enebolig, to etasjer og hems. - Både sentralt og familievennlig. - Parkering i en integrert garasje. - Stor, solrik tomt på over ett mål. - Både nyere terrasse og balkong. - Stor hall har tilknyttet garderobe. - Romslig kjøkken med spiseplass. - Hovedstue har ekstra takhøyde. - Adkomst til hems fra hovedstue. - Tv-stue har peis med innsats. - Delikat bad fra 2015 i første. - Bad og badstue i underetasje. - Boligen har separat vaskerom. - Tre soverom og walk-in closet. - Boligen har flere skyvedørsskap. - Deler av yttervegg fra nyere tid. - Vinduene er fra 2018 og 2016. - Terrasse- og balkongdør fra 2018. Entré Eneboligen har et pent inngangsparti i underetasjen med steinlagt areal i forkant av boligen, flott utebelysning og en godt inntrukket inngangsdør. Den romslige hallen gjør det hyggelig å invitere gjester velkommen inn. Hallen har skiferstein på gulvet, lysmalt veggpanel, hvitmalt trapp til etasjen over og store, sprossekledde vinduer. Hallen ligger også tilknyttet egen garderobe. Kjøkken Det trivelige kjøkkenet ligger i eget rom med stor sone for spisebord og utgang til balkong. Innredningen er i klassisk stil med hvitmalte fronter i furu, flere vitrineskap, åpne hyller og benkeplate av heltre med nedfelt oppvaskkum. Fliser over benken gjør det enkelt å holde rent. Integrert i innredningen er det nyere platetopp, stekeovn og opplegg for oppvaskmaskin. Over kokesonen er det montert en fritthengende, hvit ventilator med avtrekk ut. Stue og hems Eneboligen har to flotte stuer, hvorav hovedstuen har trapper opp til et romslig allrom på hemsen. Hemsen har skråhimlinger, gode vinduer på begge kortvegger, spotter på skinne i himling og rekkverk mot stuerommet i etasjen under. Hovedstuen er meget romslig og kombinasjonen av lyse overflater, ekstra takhøyde og store vindusflater sørger for en luftig, tiltalende atmosfære. Tofløyet terrassedør åpner opp til den koselige terrassen og hagen. Stuens gode størrelse gjør den for øvrig enkel å innrede i flere soner. Tv-stue Mellom stuen og kjøkkenet ligger en pen tv-stue med mørke fliser på gulvet og lyse vegger. Stuens blikkfang er den flotte peisen, noe som sikrer ekstra varme og og hygge i den mørke delen av året. For øvrig har stuen varmepumpe, naturlig lys via to gode vinduer på langveggen og fin plass til stuemøblement. Bad/wc I første etasje har eneboligen et bad fra 2015. Badet gir et delikat inntrykk med flislagte overflater, gulvvarme, downlights og elektrisk styrt vifte. Innredningen er i moderne stil med trefargede skuffefronter, heldekkende servant og speil med belysning i overkant. Videre har badet et veggmontert toalett og en nedsenket dusjnisje med glassvegg. Bad/wc og badstue I disponibelt rom i underetasjen er det etablert badstue og dusjrom. Det er ikke sendt bruksendring til kommunen på dette, men rommene fremstår som funksjonelt. Både bad og badstue ligger tilknyttet en gang som også har adkomst til soverom. I gangen er det etablert en skyvedørsgarderobe med speilfronter. Mot badet er det kun stang med forheng som romskiller. Badet har flislagte overflater og spotbelysning i himling. I tillegg er det et toalett, en veggmontert servant og en åpen dusj. Badstuen er bygget som rom i rommet med panel på vegger og tak, belegg på betonggulv, plassbygde benker og badstueovn. Vaskerom I underetasjen ligger et eldre, men praktisk vaskerom med grått gulv, hvite vegger og naturlig lys fra høytsittende vindu. Langs den ene enden av rommet er det veggmontert skyllekum, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Den ene kortveggen har et veggmontert oppbevaringssystem med trådhyller. Innvendig bod ligger med adkomst fra vaskerommet. Soverom, garderobe og kontor Eneboligen har tre gode soverom, hvorav ene benyttes som et walk-in closet i første etasje. Walk-in-closet er såpass stort at det her fint kan innredes som soverom. Alle de tre rommene ligger tilknyttet samme gang som badet og hovedsoverommet har utgang til balkong. I disponibelt rom i underetasjen er det etablert soverom. Dette er ikke sendt bruksendring på til kommunen, men rommet fremstår som funksjonelt og av god størrelse. Denne etasjen har også et stort og praktisk kontor. Kontorets gode størrelse gjør det også velegnet som kjellerstue hvis ønskelig. I tillegg er det god lagringsplass i to boder i underetasjen.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. ? Taktekking er ikke besiktiget pga manglende forsvarlig adkomst, alder eller materiale er ukjent, og derfor ikke nærmere vurdert. Belegg på betongstein begynner og slites av og stein kan da begynne å trekke fukt. Konsekvens/tiltak ? Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det anbeflaes å renovere stein ved å male overflater på nytt av autorisert firma som er spesialist for denne typen arbeid. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: ? Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er synlig fuktskjolder i områder rundt pipe. Det indikerte ikke fukt i underliggende plater eller takbjelker befaringsdagen. Skjolder vurderes fra tidligere fuktlekkasjer. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke behov for tiltak, mem det anbeflaes alltid å kontrollere i området ved stor nedbør over tid. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - 2 Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det mangler netting i takutstikk slik at insekter og gnagere har tilgnag til undertak og inn på kryploft. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Etablere netting i takutstikk. Utvendig > Vinduer Vurdering av avvik: ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak ? Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer bærer preg av noe manglende vedlikehold og med tanke på alder, er gummipakninger sprøe og punktering kan være en mulighet. Utvendig > Dører - 3 Vurdering av avvik: ? Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. ? Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. ? Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas lokal utbedring. Noe subbing i karm og synlig noe værslitt med tanke på dørenes alder. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er ikke synlig type tekking som er gjort under deler av betongdekke på balkong utenfor soverom. Det er noe enderåte i tresøyle. Trespaltegulv ligger noe for høyt mot balkongdør til soverom med tanke på snø og slagregn. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Det bør følges med på råte i stokk over tid. Det vurderes ikke som at søyle må skiftes nå. Trespaltegulv bør legges lavere mot dør og ut fra veggpanel hvis dette er mulig. Dette for å unngå å belaste konstruksjonen og balkongdør for unødig fuktbelastning. Nærmere undersøkelser av tekking for balkongdel anbefales. Innvendig > Overflater Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er 2 endeskjøter i laminat som har sklidd fra hverandre. Noe riper i furugulv på hems og noe slitasje av belegg og teppe i underetasjen. Noe manglende lister i overgang laminat og fotlist. Konsekvens/tiltak ? Overflater må utbedres eller skiftes. Overflater vurderes å ha tiltenkt funksjon, men må utbedres for å lukke avviket. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er stedvis noe knirk i gulv. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Vurdering av avvik: ? Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak ? Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng - 2 Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Det er etablert styropor isolasjon i innvendig tak inne i garasjen. Dette er gass og brannfarlig så lenge denne er eksponert. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Plater må pusses eller dekkes med brannhemmende plater for å tilfredsstille brannkrav. Innvendig > Innvendige trapper Vurdering av avvik: ? Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. ? Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. ? Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak ? Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. ? Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > 1. Etasje > Bad > Ventilasjon Vurdering av avvik: ? Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak ? Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Tekniske installasjoner > Vannledninger - 2 Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Tekniske installasjoner > Varmesentral Vurdering av avvik: ? Det foreligger ikke service på anlegget siste to år. Konsekvens/tiltak ? Det bør utføres service på anlegget. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Vurdering av avvik: ? Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank ut fra kravet til dagens NS 3600 og derav gjeldende forskrift fra 2017. Konsekvens/tiltak ? Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Det anbefales alltid en gjennomgang av anlegget med tanke på anleggets alder og det ikke foreligger kunnskap om anlegget. Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført el-kontroll av fagperson for å få TG1 på anlegget. TG2 gis som følge av manglende dokumentasjon/manglende el-kontroll. Tomteforhold > Drenering Vurdering av avvik: ? Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det må ses om det kan være skade av utvendig drenering på oversiden av boligen med tanke på nevnte fukt i underetasjen. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Tomteforhold > Terrengforhold Vurdering av avvik: ? Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.   Forhold som har fått TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK Utvendig > Nedløp og beslag Vurdering av avvik: ? Det er påvist avvik i beslagløsninger. ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. ? Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert. Det er synlig rust i nedre del av pipebeslag. Det er ufagmessig beslag i overgang betongdekke og trevegg. Konsekvens/tiltak ? Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. ? Andre tiltak: Med tanke på beslagenes alder bør disse byttes for å unngå unødig lekkasje i takkonstruksjon over tid. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Pipe og ildsted Vurdering av avvik: ? Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Etablere ubrennbar plate på gulv foran innsatspeis. Kostnadsestimat: Under 10 000 Innvendig > Rom Under Terreng Vurdering av avvik: ? Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader. Det er etablert oppforet gulv i tre der tidliger garasje var, nå soverom, bad og badstue. Det er høy fuktighet i treverk , 24 vekt% noe som tilsier at treverk er vått og det er noe råte inne i vegg der hovedvannrør i kobber og avløpsrør av plast kommer opp i gulv. Det er foretatt hull inne i utforet vegg og oppforet gulv inne i garderobeskap i gang ved bad, badstue og under trapp i hall. Det indikerte ikke fukt i disse områdene. Konsekvens/tiltak ? Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt årsak og omfanget på eventuelle skader. Ut fra undersøkelser vurderes det at fukt komme fra hovedvannrør via kondensering, da det opplyses at det er varmekabler som står på om vinteren. Dette er ikke en fasit for vurdering, kun en tiltenkt årsak for fukt. For å være helt sikker må det åpnes hele veien i utforet vegg inne i garderoben og utføre nærmere undersøkelser for å se omfang av skade og årsak til fukten. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Våtrom > Underetasje > Bad > Generell Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er etablert fliser på vegger og gulv. Åpen dusj, vegghengt servant og toalett. Dusj er ikke i våt sone i forhold til gang. Det er ikke etablert synlig membran klemt til klemring i sluk i gulv. Det er ikke tilfredsstillende ventilasjon. Manglende fall på gulv. Konsekvens/tiltak ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Ut fra dagens løsning må det ikke dusjes på nåværende løsning, kun brukes som toalettrom. Badet må totalrenoveres for å ha tiltenkt funksjon som baderom. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom med malt puss og nymalt gulv. Etablert stål utslagskum og opplegg for vaskemaskin. Konsekvens/tiltak ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Vaskerommet anses å fungere som tiltenkt ut fra datidens krav. Tg er gitt med tanke på dagens forskrift og krav til vurdering for våtrom. Rommet må renoveres ut fra dagens krav for å lukke avviket. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv Vurdering av avvik: ? Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). ? Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er løse 30x30 fliser foran dusjvegg. Gulv utenfor dusjsonen er i vater. Hele gulvet skal ha noe fall til sluk. Konsekvens/tiltak ? Overflater må utbedres eller skiftes. Løse fliser på gulvet må utbedres, da disse kommer til å løsne i fugemasse over tid. Fall må utbedres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT Våtrom > Underetasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Spesialrom > Underetasje > Badstue > Teknisk anlegg Badstuovn er ikke vurdert eller funksjonstestet.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Følgende medfølger ikke salget: - Lysekrone i krystall - Lysekrone over kjøkkenbordet.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i integrert garasje med leddport i underetasjen. Garasjen har plass til to biler og er utstyrt med elbil-lader. I tillegg er det plass til parkering på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Forsikringsselskap
  Fremtind

  Polisenummer
  21485240

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radon er ikke undersøkt eller dokumentert etter teknisk forskrift for denne typen bygg. Informasjon om radon kan fås ved å gå inn på geo.kart i området. http://geo.ngu.no/kart/radon. Området anses som moderat/lav.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 168 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 750 000,00))   187 890,- (Omkostninger totalt)   6 937 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  ikke vært i bruk på lang tid og bør ha service før bruk. I tillegg er det en peis med innsats i stuen. Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk. Sikringsskap med automatsikringer er montert i garderobe. Varmtvannsbereder er på ca. 200 liter. Det er etablert vannstopper varsler i kjøkkenbenk via vaktselskap. Dreneringen er fra 2016.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  12800

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Årsprognose for kommunale avgifter i 2024 er 12 437,-. De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  1836564

  Formuesverdi primær år
  2023

  Formuesverdi sekundær
  7346254

  Formuesverdi sekundær år
  2023

  Info formuesverdi
  Formuesverdien beregnes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3205/213/139: 23.01.1968 - Dokumentnr: 389 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3205 Gnr:213 Bnr:22
  01.01.2020 - Dokumentnr: 630045 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0226 Gnr:13 Bnr:139
  01.01.2024 - Dokumentnr: 225524 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3030 Gnr:213 Bnr:139
  09.08.1968 - Dokumentnr: 3510 - Rettigheter iflg. skjøte Rettighet hefter i: Knr:3205 Gnr:213 Bnr:20
  Rettighet hefter i: Knr:3205 Gnr:213 Bnr:22
  Bestemmelse om kloakkledning
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse for enebolig foreligger, datert 02.12.1970. Byggetillatelse for garasje foreligger, datert 07.05.1982. Byggesøknad for garasje foreligger, datert 28.04.1982. Byggetillatelse for tilbygg / ombygging av boligbygg foreligger, datert 22.10.1986. Byggesøknad for tilbygg / ombygging av boligbygg foreligger, datert 30.09.1986.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område: - Regulert til boligformål. - Kulturmiljø med middels verneverdi (VK3): Lørenfallet sentrum med tidligere meieri, mølle, butikk, lensmannsgård og eldre bolighus. - Under marin grense med svært stor mulighet for marin leire. - Aktsomhetsområde for kvikkleireskred.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 750 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 168 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 750 000,00))   187 890,- (Omkostninger totalt)   6 937 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  187890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,00 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16 500,- oppgjørshonorar kr 7 500,- og visninger kr  3 0000, - (2 stk gratis). Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 10 000,-. Utleggene omfatter fotograf (5 000,-), kommunale opplysninger (5 000,-). Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 20 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Øyvind Hoftvedt-Sægrov

Megler

Øyvind Hoftvedt-Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev