aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Espen Slorafoss og Øyvind Sægrov presenterer Stubbveien 1A - En sjarmerende enebolig

Sjarmerende og innholdsrik enebolig med fin utsikt og romslig terrasse. Sentral og barnevennlig beliggenhet.

 • BRA 142 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER116 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 916 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 939
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 97 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT441 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  100 000,- (Dokumentavgift)
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  116 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 916 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje: Entré, trapperom, stue, spisestue, kjøkken og bad.
2. etasje: Trapperom, 3 soverom og WC.
Kjeller: Trapperom, 3 boder og annet rom med sluk.
Tomten er pent opparbeidet med plen, hekk, kantstein og singlet gårdsplass

Stubbveien 1A, Viken

 • Kort fortalt
  - Meget sjarmerende enebolig.
  - Sentral og barnevennlig beliggenhet.
  - Solrik tomt med fin lokal utsikt.
  - Romslig terrasse på ca. 30 kvm.
  - Hage med boltreplass for barna.
  - Parkering på singlet gårdsplass.
  - Klassisk kjøkken med spiseplass.
  - Koselig stue og spisestue.
  - Nyere vedovn i spisestuen.
  - Varmepumpe i stuen.
  - Tre soverom, alle i andre etasje.
  - Bad i første etasje og wc i andre etasje.
  - Grovvaskerom i kjelleren.
  - Godt med lagringsplass i kjellerboder.
  - 200L Høiax bereder fra 2013.
  - Automatsikringer og jordfeilbryter.

  Entré
  Boligen har et trivelig inngangsparti via en romslig terrasse på ca. 30 kvm. Vel inne er det en fin entré med gode vindusflater som slipper inn godt med dagslys. Rommet har plass til en sittebenk eller oppbevaringsmøbel. Fra entreen er det direkte tilgang til badet.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har et klassisk og tidløst design med gode benkeflater, rikelig med oppbevaringsplass og fin plass til et spisebord foran det ene vinduet. På gulvet er det hvitmalt furugulv, som også går igjen i spisestuen og stuen. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrinedører og heltre benkeplate. Over benkeplatene er det svarte fliser, og kjøkkenet er videre utstyrt med ventilator, benkebelysning og benkestikk, samt opplegg for oppvaskmaskin og nisje for komfyr.

  Stue og spisestue
  Stuen oppleves som meget koselig med hvitmalt furugulv og hvitmalte vegger, og det er god plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Det er montert varmepumpe i stuen.

  Mellom kjøkkenet og stuen er det en spisestuedel. Her er det en koselig vedovn som gir ekstra varme og hygge. Herfra er det utgang til en romslig terrasse med gode solforhold og fin lokal utsikt.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet ligger i første etasje og har innredning med servant, speil, høyskap, toalett og dusjkabinett. Vegger og tak er hvitmalt, mens gulvet har fliser med varmekabler.

  I andre etasje er det eget toalettrom, praktisk plassert ved trapperommet utenfor soverommene. Rommet har belegg på gulvet med sluk, malte plater på veggene, toalett og vegghengt servant.

  I kjelleren er det et rom med sluk/grovvaskerom hvor det er etablert opplegg for vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Boligen har tre pene soverom, alle i andre etasje. To av rommene har furugulv, mens hovedsoverommet har laminatgulv. Veggene på soverommene er malt i behagelige og tidsriktige farger. Det er garderobeskap på to av soverommene. Ellers har boligen rikelig med lagringsplass i kjellerbodene.

  Terrasse
  Boligen her en romslig terrasse på ca. 30 kvm, med adkomst fra spisestuen, entréen og fra to sider av hagen. Fra terrassen har man fin lokal utsikt, og det er god plass for utemøbler, grill med mer.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Lørenfallet i Lillestrøm kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til skole, barnehage, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Videre er det nærhet til flotte friluftsområder langs Rømua, som byr på fine turområder og flotte fiskemuligheter.

  Sørum idrettslag har tilholdssted på Lørenfallet, og tilbyr aktiviteter innen allidrett, fotball, friidrett, ski og sykkel. Stedet har også en aktiv sanitetsforening og bygdelag, samt skytterlag. Midt i Lørenfallet ligger Meierigaarden kro i den gamle meieribygningen. Her serveres god mat fra varierende meny, samt arrangeres viseaftener, barneteater og quizkvelder.

  Det er kort vei til Sørumsand. Her finner du blant annet Bingsfosshallen - en flerbrukshall for kultur og idrett. Langs Glomma ligger Bingsfossen, med fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg i Sørumsand som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Lørenfallet og Kiwi Lørenfallet. Fokus Butikksenter på Sørumsand har et variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Romerikssenteret på Kløfta, Skedsmo Senter, Lillestrøm og Strømmen Storsenter ligger også godt innen rekkevidde.

  Kollektivtilbudet består av buss, og nærmeste holdeplass er Lørenfallet som ligger ca. 4 min gangavstand fra eiendommen. Herfra går buss 365 gjennom Frogner mot Skedsmokorset og til Sørumsand. Det er togstasjon både på Sørumsand og Frogner. Med bil fra eiendommen tar det ca. 6 min til Sørumsand, 10 min til Frogner sentrum, 12 min til Kløfta, 18 min til Lillestrøm, 25 min til Oslo Lufthavn og 35 min til Oslo sentrum.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Sørum barneskole via gang- og sykkelvei, og for elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bingsfoss ungdomsskole. Nærmeste videregående er Sørumsand videregående skole. Kommunen har også flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er blant annet gangavstand til Nordli barnehage.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Taktekkingen er av betongtakstein. Nedløp og beslag av metall. Veggene har tømmerkonstruksjon og stående bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Trerammer er eldre og nytt glass fra 2017 og 2021. Malt vindu med 2-lags glass på hovedsoverom av eldre type. Bygningen har trevinduer med enkelt glass. Bygningen har malt balkongdør i tre. Bygningen har malt hovedytterdør. Etablert terrasse ved inngangsparti og utgang fra stue. Drenering rundt huset er ikke kjent. Noe synlig grunnmursplast i enden av grunnmuren er synlig. Bygningen har betonggrunnmur med pusset overflater.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 03.08.2022 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:

  Utvendig > Nedløp og beslag:
  Nedløp og beslag av metall. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er synlig at det mangler stag/feste for takrenner.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav.

  Våtrom > Generell > Annet rom med sluk:
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone,
  sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Generell > Bad:
  Badet er etablert etter byggeforskrifter fra før 1997 og det foreligger ingen dokumentasjon. Det er ikke etablert sluk i gulv. Nyere innredning med servant, underskap, høyskap, toalett og dusjkabinett. Malt panel på vegger og fliser på gulv med varmekabel. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc:
  Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Tiltak: Etablere ventilasjon.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Taktekking:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er ikke etablert papp på undertak av panel med over og underligger.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Veggkonstruksjon:
  Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
  Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut.

  Utvendig > Vinduer:
  Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Generelt slitasje av trerammer og gammmelt glass på hovedsoverom.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Utvendig > Vinduer - 2 - 3:
  Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrassen er etablert rett på grunnforhold og er derfor i beveglese.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Innvendige trapper - 2:
  Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.
  Tiltak: Trappen må påregnes skiftes ut.

  Innvendig > Innvendige dører:
  Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak: Enkelte dører må justeres.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
  Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifbm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Ifbm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
  Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
  Tiltak: Bedre ventilering må etableres.

  Tomteforhold > Drenering:
  Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
  Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader.
  Tiltak: Sprekker i grunnmuren må tettes.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
  Yttertaket har nedbøying. Det er ikke etablert papp på undertak på hovedtaket eller entredel.
  Tiltak: Det anbefales jevnlig kontroll av tilstand for undertaket.

  Utvendig > Dører (balkongdør):
  Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring.

  Utvendig > Dører - 2:
  Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring.

  Innvendig > Overflater:
  Det er lagt inn plate i furugulv på soverom rundt pipestokk.
  Tiltak: Gulvet fungerer med plate.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Rom Under Terreng:
  Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Kjeller fungerer som grovkjeller ut fra dagens bruk.

  Innvendig > Innvendige trapper:
  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
  Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Fast bryter bør etableres.

  Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Det kommer svertesopp på baderomsvindu og gangvindu, antar at dette kommer av kondens. Det er sprekk i flis på baderomsgulvet som alltid har vært der. Når man trekker ned i do og samtidig dusjen er på, lager dusjen en lyd og det blir varmere vann i dusjen. Rørlegger har registrert at det er underdimensjonerte vannrør inn til badet i 1 etasje og antar dette er årsaken.

  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Installert dusjkabinett og servantvask i 2013, samt ny 200L Høiax bereder. I 2022 har samme firma vært her å skiftet nytt armatur og opplegg til ny utekran. Arbeid utført av Sørumsand Rør.

  Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Det har kommet vanninnsig i kjeller noen få ganger. Da har utekranen stått på eller ved store nedbørsmengder.

  Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Det har vært pålegg om feste av stige på tak fra brannvesenet/feier. Dette ble utbedret kort tid etter med ny stige og festet av blikkenslager. I 2012 ble pipa rehabilitert med stålrør av Askim Varmesenter Ltd. Vi fikk faktura, betalte og trudde at alt var i orden. Etterpå viste det seg at firmaet ikke hadde meldt rehabiliteringen inn til brannvesenet. I 2013 ble ny peisovn montert av Termowood av Kai Nettum.

  Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Det har alltid vært sprekker i gulv og vegg i kjellerrommene, men ikke registrert at det har kommet noen nye eller at de har endret seg i form eller blitt større.

  Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Det er oppdaget råte på rekkverk på veranda tidligere. En bjelke ble byttet ut. Ellers se takst om veranda.

  Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Det ble utført ELL kontroll i regi av kommunen i Nov 2016. ELTEL Networks AS gjorde kontrollen og i sikringsskapet står det en bekreftelse på at installasjonen er i samsvar med forskriftene.

  Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja.

  Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Huset ble malt i 2021.
 • 1.etg: Bra 55 kvm, p-rom 55 kvm.
  2.etg: Bra 42 kvm, p-rom 42 kvm.
  Kjeller: Bra 45 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, trapperom, stue, kjøkken og bad.
  2. etasje: Trapperom, 3 soverom og WC.

  Takhøyde i kjeller er under 2 meter. Deler av kjeller er ikke måleverdig. Jordkjellerdel er ikke måleverdig.

  Det foreligger ikke byggetegninger i kommunens arkiv.
 • Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter, plassert i gang. Boligen har naturlig ventilasjon. Det er installert varmepumpe. Varmtvannsbereder fra Høiax på ca 200 liter. Vannmåler er installert.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • - Varmepumpe fra 2014 i stuen.
  - Nyere vedovn i spisestuen.
  - Varmekabler på badet.
  - Panelovner i diverse rom.
  - Oljebrenner i kjeller. Det er oljetank i glassfiber iht eiers opplysning.
 • Eiendommmen ligger høyt i terreget med fin utsikt og gode solfrohld. Tomten er pent opparbeidet med plen, hekk, kantstein og singlet gårdsplass.
 • Det er gode parkeringsmuligheter på singlet gårdsplass.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 1 016 254,- per 31.12.21.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 658 514,- per 31.12.21.

  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.
 • Kr. 16 611 pr. år
  Inkluderer renovasjon, vann, avløp og feie- og tilsynsgebyr. I tillegg kommer eiendomsskatt kr. 1405,- pr år.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, kommunale avgifter, m.m
 • Lillestrøm kommune har sjekket i sitt arkiv og kan ikke finne midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for denne boligen.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.


  1986/3178-1/9 Erklæring/avtale
  16.04.1986
  Rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:213 Bnr:181
  Bestemmelse om kloakkledning
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 213 Bnr. 37 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast pris kr. 42 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17.500,- og visninger kr. 2.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 27.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Siri Elisabeth Solfjeld
Espen Skjermo Slorafoss

Megler

Espen Skjermo Slorafoss

92 63 71 36

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev