aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Høglisvingen 5 - En stor og innholdsrik familiebolig

Sørumsand Høglisvingen 5

Stor familiebolig med dobbelgarasje og utleiemulighet. Fin utsikt, herlige uteplasser og hagestue. Rolig og barnevennlig

 • BRA 246 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER173 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 073 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 996
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 219 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT793 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 5 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  157 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  173 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 073 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje: Hall, wc, vaskerom, stue og kjøkken m/spiseplass.
2. etasje: Gang, bad, badstue, 3 soverom og 2 boder.
U. etasje: Stue/kjøkken, bad, innredet rom, gang/trapperom og 3 boder.

Høglisvingen 5, Viken

 • Kort fortalt
  - Innholdsrik enebolig over tre plan.
  - Barnevennlig og rolig område.
  - Beliggenheten gir en fin utsikt.
  - Hybelmulighet med egen inngang i u.etg.
  - Kjøkken fra 2018 og bad fra 2019 i u.etg.
  - Dobbelgarasje og gruset gårdsplass.
  - Fin hagestue oppført i 2016.
  - To balkonger og to store terrasser.
  - Romslig og pent opparbeidet tomt.
  - Hall med stor skyvedørsgarderobe.
  - Stort kjøkken med spiseplass.
  - Godt med skap- og benkeplass.
  - Kjøkkenet har en hendig matbod.
  - Meget romslig stue med vedovn.
  - Gode vindusflater gir en god romfølelse.
  - Varmepumpe fra 2016 i stuen.
  - Flislagt bad med egen badstue.
  - Eget vaskerom med dusjkabinett.
  - Egen inngang til vaskerommet.
  - Praktisk toalett ved hallen.
  - Tre gode store soverom.
  - Lagringsplass i hele fem boder.

  Hall
  Eneboligen har et overbygget inngangsparti med belysning og god plass til benker eller kafésett. Vel innenfor døra møtes man av en romslig hall med tregulv og hvitmalte panelvegger. Jakker og annet yttertøy kan enkelt ryddes bort i en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe med dels speilfronter. Tilliggende hallen finner man et praktisk toalett, og inn til stuen er det en tofløyet dør med glassfelter. I tillegg er det bi-inngang til vaskerommet.

  Kjøkken
  Et stort kjøkken ligger i direkte tilknytning til stuen, med tregulv, hvitmalte panelvegger og flere kontrastvegger malt i en frisk blåtone. Kjøkkenet innbyr til hyggelige måltider, og det er god plass til spisebord. Innredningen har mørkeblå, profilerte fronter, vitrineskap og benkeplate av heltre med dobbel oppvaskkum. Under det ene vinduet er det en smart barløsning med rom for flere spiseplasser.

  For et luftigere uttrykk er flere overskap droppet til fordel for åpne flater, men det er likevel godt med både skap- og benkeplass på kjøkkenet. Over benken er det belysning, og over kokesonen er det en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. Det er utgang til en koselig terrasse, perfekt for både morgenkaffen og hyggelige måltider. I tilknytning til kjøkkenet finner man også en hendig matbod.

  Stue
  Stuen er et hyggelig og meget romslig allrom med flotte lysforhold via store vindusflater. En stor skyvedør i glass fører ut til den ene terrassen, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. Det er svært god møbleringsfrihet i stuen, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete.

  Stuen er et lunt oppholdsrom med både vedovn og nyere varmepumpe. Videre har stuen tregulv og panelvegger malt i en delikat gråtone. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet. Her er det plass for å samle familie og venner rundt et langbord.

  Bad og wc
  Av våtrom har hoveddelen et bad i andre etasje, samt et wc-rom og et eget vaskerom med dusjkabinett i første etasje. Badet ligger praktisk plassert i forbindelse med soverommene i andre etasje. På badet er det toalett, mørke gulvfliser med varme og lyse veggfliser med noe dekor. I tillegg er det badekar og åpent dusjhjørne.

  Den øvrige innredningen består av servant med underskap, veggskap i samme stil og et speil med belysning. I tilknytning til badet er det en badstue med panelvegger og vinylbelegg på gulvet. Badstuovnen er ny og ubrukt.

  Wc-rommet i første etasje har blå gulvfliser og trepanel på veggene. I rommet er det toalett, en enkel servant og et lite speil med belysning.

  Vaskerom
  Vaskerommet har egen, praktisk utgang til eiendommen. I rommet er det utslagskum, dusjkabinett og et speil med to små veggskap. Langs den ene veggen har rommet en hvit skap- og skuffeinnredning med arbeidsbenk. Under benken er det opplegg for vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre store soverom beliggende sammen i andre etasje, meget praktisk hvis man har små barn. Fra hovedsoverommet og et av de øvrige soverommene er det utgang til hver sin balkong. Begge rommene har også en egen bod som kan brukes som walk-in closet. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng og annet møblement. Hovedsoverommet har skråhimling med synlig takbjelke og ekstra takhøyde, noe som bidrar til en luftig atmosfære.

  Hallen er innredet med skyvedørsgarderobe, og på det siste soverommet står det et grått garderobeskap med dels speilfronter. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i garasjen og i flere boder.

  Underetasje med mulighet for hybel
  I underetasjen finner man en hybel med adkomst både via hoveddel og egen inngang. Det gjøres oppmerksom om at det er gjort bruksendring i underetasjen som krever søknad/godkjenning, det er ikke søkt om slik endring. Se mer informasjon under punktet "areal" i salgsoppgaven og i vedlagte tilstandsrapport.

  Hybelen består av stue/kjøkken, bad, innredet rom og boder. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, sosialt og arealeffektivt. På gulvet er det laminat, mens veggene er kledd med hvitmalte panelplater. Stuen har god plass til både sofagruppe og spisebord.

  Kjøkkeninnredningen er fra 2018, med grå, profilerte fronter, vitrineskap, heltre benkeplate og nedfelt oppvaskkum. Over kokesonen er det montert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin.

  Badet ble pusset opp i 2019. Her er det baderomsplater på veggene og flislagt gulv med varme. Badet har toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredningen består av et servantskap.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i et meget barnevennlig og trafikkstille område på Sørumsand i Lillestrøm kommune, ca. 2,3 km fra Sørumsand sentrum. Det er kort gange til bussholdeplassen og nærmeste barnehage ligger i nabolaget, samt litt over 800 meter til et herlig lekeområde med ballbinge, skaterampe, sandkasse og flere lekeapparater.

  Det er ca. 10 min sykling til Kuskerudnebben som er et utendørs badeanlegg som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg. På andre siden av Glomma ligger Bingsfossen. Her er det fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Det er ellers kort vei til fotballbane, skøytebane, idrettshall og treningssenter i sentrum.

  Sørumsand IF har aktivitetstilbud innen allidrett, fotball, håndball, svømming og ski. Ved idrettshallen er det skateanlegg og anlegg for sandvolleyball. For den friluftsinteresserte er det flotte turområder i nærheten, med flere vann hvor man kan prøve fiskelykken og hvor det er oppkjørte skiløyper vinterstid.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 Sennerudtoppen og Coop Extra Sørumsand. Fokus butikksenter har et godt og variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Lillestrøm og Strømmen ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

  Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Orderud som ligger ca. 200 m fra boligen. Fra Sørumsand stasjon bruker toget ca. 30 min til Oslo. Med bil fra Sørumsand tar det ca. 10 min til Rånåsfoss, 18 min til Lillestrøm, 24 min til Jessheim og 32 min til Oslo S.

  På Sørumsand finner man skoler i alle trinn: Sørumsand barneskole, Bingsfoss ungdomsskole og Sørumsand videregående skole. Kommunen har også flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både kommunale og private barnehager. Nærmest ligger Skogkanten barnehage, ca. 600 meter fra boligen.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Bolig (Hetlandhus fra Block Watne) over 3 plan oppført i 1996. Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner og nedløpsrør i stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Adkomst via luke på vegg via et soverom til inspeksjonsloft. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, hvor av et takvindu på bad i 2 etg. Fabrikklakkerte ytterdører med glass. Balkongdører og skyvedør med trekarm og 2-lags glass. Inntrukket inngangsparti med treterrasse, størrelse ca. 10 m². Treplatting på mark ved hagestue, størrelse ca. 30 m². Utgang fra stue til treterrasse, fundamentert til bygning og på søyler, størrelse ca. 30 m². Utgang fra kjøkken til treterrasse, fundamentert til bygning og på søyler, størrelse ca. 20 m². 2 stk. balkong i treverk, fundamentert til bygning og på søyler. Utvendig tretrapp på baksiden av boligen. Enkel naturstein "trapp" i terreng ved terrasse framside. Utebelysning. Utekran. Markiser og persienner.

  Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med 100 % sikkerhet ved visuell kontroll. Det antas at byggegrunn er av fjell og steinmasser (synlig fjell på tomt). Utvendig fuktsikring med grunnmursplast. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Bygningen ligger i et skrånende terreng. Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL).

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 13.01.2023 av Frode Grønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:

  Utvendig > Nedløp og beslag:
  Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
  Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Utvendige trapper:
  Det er ikke montert rekkverk.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Våtrom > Generell > Bad 2. etg:
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Generell > Vaskerom:
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad u.etg:
  Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det ble registert fall fra terskel mot dusjkabinett (sluk under). Ved der vaskemaskin kan plasseres er det motfall. Fallforhold i selve dusjsonen er ikke kontrollert pga. kabinettet. Anbefales videre bruk av dette.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Videre bruk av dusjkabinett anbefales.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad u.etg:
  Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Ufagmessig tetteløsning rundt vannrør som kommer opp fra gulv ved varmtvannsbereder.
  Tiltak: Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Taktekking:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Vinduer:
  Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Kondensmerker i karmer/vindusbrett i uetg. og ved takvindu. Flere vinduer subber i karm.
  Tiltak: Slip av karmer/vindusutforinger samt overflatebehandling påregnes. Justere vinduer.

  Utvendig > Vinduer - 2 - Innredet rom u.etg:
  Det er avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Mangelfull utvendig tetting.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Sluttføre utvendig tetting mellom karm og mur.
  Info: Vinduet tilfredsstiller ikke krav til rømning eller 10 % av lysinslipp i rommet. Se utfyllende info i tilstandsrapporten.

  Utvendig > Dører:
  Manglende beslag/blekk utvendig terskel ytterdør i u.etg. Isolerglassene fra byggeår nærmer seg den levealder som normalt kan forventes. Slarke håndtak til balkong/terrassedør. Noe treg låsekasse.
  Tiltak: Montere beslag/blekk terskel.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres.

  Innvendig > Overflater
  Bruksslitt tregulv.
  Tiltak: Slip/lakk av tregulv.

  Innvendig > Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted:
  Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.

  Innvendig > Rom Under Terreng:
  Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
  Det er avvik: Oppbygging av utforet yttervegger har begrenset lufting bak panelplatene. Det er heller ingen isolasjon bak platene.
  Synlig saltutslag i nedre del av Leca i minste bod mot garasje.
  Det ble registrert fuktforskjeller i nedre del av murvegger mot terreng.
  Ved hulltaking i vegg på innredet rom og i stue ble det registrert rundt 14 % i treverk/svill. Akseptabelt er mellom 12-15 %.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Innvendig > Innvendige trapper:
  Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Det er avvik: Mangler håndløper opp til 2. etg. Bruksslitte trinn.
  Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Slipe/lakke trapp.

  Innvendig > Innvendige dører:
  Bruksmerker. Enkelte subber i karm.
  Tiltak: Slipe/male. Justere enkelte dører.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken:
  Mangler sokler.
  Tiltak: Montere sokler.

  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
  Komfyrvakt er ikke montert. Det er krav til fastmontert komfyrvakt i alle nye boliger fra 2010 i henhold til NEK 400. Denne skal monteres av elektroinstallatør. Ved oppussing gjelder kravet om fastmontert komfyrvakt dersom det legges opp ny kurs til platetopp/komfyr.
  Tiltak: Montere komfyrvakt.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken m/spiseplass:
  Kjøkkeninnredningen har generell bruksslitasje.
  Tiltak: Oppussing påregnes.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue:
  Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning. Det er ikke tilfredsstillende ventilering fra rommet. Ingen sluk i badstue. I mange tilfeller er det ikke nødvendig å ha et sluk inne i badstuen. Det er derimot lurt dersom det skal øses mye vann der, eller ved rengjøring av badstuen - som jo anbefales.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifbm oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon - 2:
  Motor er plassert i knevegg 2 etg. Begrenset avtrekk fra ventilator kjøkken 1 etg. og ventil bad 2 etg.
  Tiltak: Kontroll av anlegg anbefales. Ny motor til ventilasjon påregnes på kort sikt.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
  Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tomteforhold > Drenering:
  Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det ble registrert fuktforskjeller i nedre del av leca grunnmur og betongdekke i uetg./kjeller.
  Tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Måleavvik:
  Målinger med laser er gjort på tilfeldige steder på befaringsdagen:
  Det er målt ca. 10 mm høydeforskjell på gulv i stue over en lengde på ca. 2 m.
  Det er målt ca. 10 mm høydeforskjell på gulv på et soverom over en lengde på ca. 2 m.
  Det er målt ca. 10 mm høydeforskjell på gulv i stue gjennom hele rommet.
  Det er målt ca. 15 mm høydeforskjell på gulv på et soverom gjennom hele rommet.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:

  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom:
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. (brannvegg mellom vaskerom og garasje).
  Fuktsøk: Det ble foretatt enkle søk etter fukt i gulv/vegger med fuktindikator. Måler viste ikke indikasjon på fuktverdier.

  Tekniske installasjoner > Andre installasjoner:
  Panelovner. Varmepumpe datert 2016.

  Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

  Kommentar: Avdødes kone har bodd i boligen og er en av arvingene, men hun innehar begrenset med kunnskap til det praktiske med boligen. Egenerklæring er fylt ut av arvingene etter best evne.

  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Faglærte har utført alt av rørleggerarbeider, støp, membran og fliser. Veggplater er oppført på egeninnsats. Arbeid utført av Viken VVS AS /Glomma Elektro.

  Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Membran på bad i kjeller lagt av fagpersonnel.

  Er arbeidet byggemeldt? Ja. Bad i underetasje er ikke byggemeldt i forbindelse med utførte arbeider, men det er tegnet inn som bad i opprinnelige tegninger.

  Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja. 2012. Tett avløp utenfor huset pga fettavleiring. Ikke tilbakeslag av avløpsvann inn i huset, det var kun tett. Det ble spylt fra stakeluke av Høytrykksvakta. Stopp tatt på ca. 7 meter fra stakeluke.

  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Komplett el. opplegg i kjeller. Diverse småendringer fra bryter til dimmer etc. i hovedetasje. Arbeid utført av Sørum Elektro og Glomma Elektro.

  Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

  Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kvittering funnet viser Hafslund el kontroll 2005.

  Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Det er mulighet for å leie ut hele eller deler av underetasjen med egen inngang.

  Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.

  Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Kjeller innredet.

  Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.

  Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Tilstandsrapport utført i desember 2022 forbindelse med salg.
 • 1.etg: Bra 98 kvm, p-rom 95 kvm.
  2.etg: Bra 56 kvm, p-rom 54 kvm.
  U.etg: Bra 92 kvm, p-rom 70 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Toalettrom, hall m/trapp, stue, kjøkken m/spiseplass og vaskerom.
  2.etg: Gang, 3 soverom, bad og badstue.
  U.etg: Stue/kjøkken, innredet rom og bad.

  I tillegg kommer bod som ikke er målbar, samt dels bod som ikke er målbar. Til sammen er disse ca. 4 m². Skråhimling i 2. etasjen begrenser det målbare areal.

  Arealet er beregnet ut i fra oppmåling på stedet. Arealer beregnes etter bruken av rommet på befaringstidspunktet, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Innredet rom i u.etg tilfredsstiller ikke krav til varig opphold.

  Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk:
  U.etg/kjeller: Fremlagt planskisse datert 20.8.1992 er u.etg./kjeller opprinnelig; disponibelt rom, 4 boder og fremtidig bad. Dagens bruk er endret til stue/kjøkken, bad, innredet rom og 3 boder. Dette er en bruksendring som krever søknad/godkjenning, det er ikke søkt om slik endring.

  Garasje: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Hagestue: Det foreligger ikke tegninger.
 • Det er mekanisk avtrekk fra begge kjøkken og alle våtrom, via et villavent avtrekksanlegg med motor i kneloftet. En 200 liters varmtvannsbereder er plassert i den ene boden nede, og på badet i underetasjen er det en ca. 200 liters bereder fra 2019. Eneboligen har to sikringsskap med automatsikringer, og skapet til underetasjen er fra ca. 2011. På enkelte vinduer er det montert markiser og persienner.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, gulvvarme på badene og en varmepumpe fra 2016 i stuen, supplert av en vedovn i stuen.
 • Omgivelsene er landlige og barnevennlige, med umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter i skog og mark. Eneboligen ligger på en romslig tomt over flere nivåer, opparbeidet med gressplen, trær, hekk, gjerde, drivhus, trapper i terrenget og diverse beplantning. Deler av eiendommen består av naturtomt med fjell i dagen og stedlig vegetasjon. Foran garasjen finner man en gruset gårdsplass.

  I 2016 ble det oppført en fin hagestue på ca. 7 kvm, med stor skyvedør i glass og egen treterrasse fra samme år. Terrassen måler ca. 30 kvm og begge uterommene innbyr til lange, sosiale kvelder. Fra stuen er det utgang til en flott terrasse på ca. 30 kvm, utvidet mot gårdsplassen. Terrassen har markise, belysning og utestikk. Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og uteplassene passer perfekt til store sammenkomster med god mat og drikke.

  Sommerdagene kan også nytes på en delvis overbygget terrasse ved kjøkkenet og på to balkonger utenfor to av soverommene. På terrassen er det belysning og videre adkomst til garasjen. Terrassen ved kjøkkenet oppleves som et noe usjenert uterom på ca. 20 kvm, perfekt for morgenkaffen på varme dager.
 • Det er parkering i en dobbelgarasje på ca. 36 kvm, bygd inntil huset. Garasjen har sidedør, innlagt strøm og en motorisert portåpner. I tillegg er det mulighet for parkering på en gruset gårdsplass foran garasjen.
 • Vei: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
  Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 873 007 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 742 824 per 31.12.21

  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 11 561 pr. år
  Inkluderer renovasjon, vann, avløp og feie- og tilsynsgebyr. I tillegg kommer eiendomsskatt kr. 3694,- pr år. Beløpene er for 2022.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt, m.m
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 11.03.1996. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Avdødes kone har bodd i boligen og er en av arvingene/selgerne, men hun innehar begrenset med kunnskap til det praktiske med boligen.

  Det er pliktig medlemskap i Orderudfeltet Velforening og eier må betale kostnader tilknyttet dette, pt. kr. 300,- pr år. (for 2022).

  I henhold til opplysningsbrev (vedlagt) fra Nedre Romerike brann- og redningsvesen:
  Følgende avvik ble registrert 26.09.13: G3: "Hvis skorsteinen overstiger 20 cm må det monteres feieluke eller platting slik at feiing kan utføres tilfredsstillende." Vi opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1994/6741-2/9 Forkjøpsrett
  30.09.1994
  Rettighetshaver: Sørum kommune

  1994/6741-3/9 Bestemmelse iflg. skjøte
  30.09.1994
  Plikt til medlemskap i velforening m.v.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 325 Bnr. 83 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligselgerforsikring dødsbo: Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Avdødes kone har bodd i boligen og er en av arvingene/selgerne, men hun innehar begrenset med kunnskap til det praktiske med boligen. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr 45.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 22.500,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 27.000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva..
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Eivind E. Gjøystdal
  Håvar Gjøystdal
  Kjetil Gjøystdal
  Tove Marie Undrum Gjøystdal
Espen Skjermo Slorafoss

Megler

Espen Skjermo Slorafoss

92 63 71 36

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev