aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Nylennaveien 5.

Stor enebolig over 3 plan med solrik hage og veranda på ca. 50 kvm. Dobbelgarasje med elbillader. Varmepumpe og peisovn.

 • 5 900 000
 • BRA 245 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 900 000
 • OMKOSTNINGER163 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 063 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 990
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 193 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT732 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  147 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 900 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  163 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 063 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
U. etasje: Vindfang, hall, wc, vaskerom, bod, stue/kjøkken og bad/wc.
1. etasje: Stue/spisestue, kjøkken, gang, bad/wc, 2 soverom og bod.
Loft: Stue, soverom og bod.
Fasade.

Nylennaveien 5, Viken

 • Vindfang/hall
  Boligen har et pent, overbygd inngangsparti med flislagt dekke og belysning på hver side av døren. Vindfanget har terrakottafargede gulvfliser og brystning med lysmalte vegger over. Fra vindfanget er det dør inn til en stue med hybelkjøkken. Videre inn i hallen er det hattehylle og garderobeskap, samt plass til skoskap eller lignende. Hallen har også en peisovn som varmer godt på kalde dager.

  Kjøkken
  Boligen har et stort kjøkken med JKE-innredning, gode vindusflater og plass til spisebord. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap og grå laminatbenkeplater med nedfelt oppvaskkum og koketopp. Over koketoppen er det ventilator og på veggen mellom benk og overskap er det en sort, flisimitert plate.

  Kjøkkenet har også integrert stekeovn, avsatt plass til mikrobølgeovn og oppvaskmaskin, samt nisje for kjøleskap. Gulvet er flislagt, veggene lysmalte og det skyvedør inn til en bod. Boden har dør ut til verandaen, og er et praktisk sted å ha fryser og annen oppbevaring.

  Stue/spisestue
  Boligen har en stor stue med flere gode vindusflater som gir rikelig med dagslys. Det er også dør ut til verandaen hvor solen kan nytes fullt ut. Stuens utforming skaper en naturlig sofasone og spiseplass, samtidig som det er plass til andre møbler.

  Rommet har vegg-til-vegg gulvtepper, samt vegger og himling i trehvit panel. I himlingen er det downlights, og stuen har en varmepumpe som sørger for behagelig temperatur hele året.

  Loftstue og kjellerstue/kjøkken
  Boligen har koselig loftstue med sjarmerende skråtak - et supert sted for filmkvelder og vennebesøk. Stuen har furugulv, lyst trepanel på veggene og panel i taket.

  I underetasjen er det en romslig stue med hybelkjøkken og direkte inngang til badet. Hybelkjøkkenet har to kokeplater, kjøleskap og vask. I tillegg er det benkeskap og overskap med profilerte fronter. Rommet har for øvrig laminatgulv, trevegger og garderobeskap.

  Bad/wc/vaskerom
  I underetasjen er det et vaskerom, eldre toalettrom og bad, og i første etasje er det et nyere bad. Toalettrommet har terrakottafargede gulvfliser, tapetserte vegger, gulvstående toalett og vegghengt servant.

  Badet er romslig, har gulvfliser og våtromsplater på veggene. Servanten er vegghengt, og over er det speil, skap og hylle. Toalettet er gulvfestet, og dusjhjørnet har fastfelt og skyvedører i herdet glass.

  Bad 2
  Badet i første etasje ble renovert i 2014, har flislagt gulv med varme og flisimiterte plater på veggene. Baderomsinnredningen består av et hvitt skuffemøblement med høyglansfronter og heldekkende servant. Over er det dobbelt speilskap med integrert belysning. Videre har badet et boblebad som gir ekstra luksus i hverdagen, og et dusjkabinett med regnfallsdusj og hånddusj.

  Vaskerom
  Vaskerommet er utstyrt med utslagsvask, benkeplate med underskap og overskap med glassfronter. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning. Gulvet har lyse fliser og veggene er malt blå.

  Soverom og garderobe
  Boligen har tre romslige soverom, ett i loftsetasjen og to i første etasje. Hovedsoverommet har en stor skyvedørsgarderobe med speilfronter, og i loftsetasjen har soverommet skyvedørsgarderobe i kneveggen. Det tredje soverommet har klesskap. Boligen har for øvrig garderobeskap i hallen og lagringsplass i tre boder.

  Uteområde
  I første etasje har boligen utgang fra stuen og boden til en veranda på ca. 50 kvm, som strekker seg langs tre sider av huset, mot nord, vest og sør. Verandaen har dekke av terrassebord, rekkverk malt i samme farge som huset og trapp ned til hagen på sørsiden. Det er montert markise, utelys og strømuttak.

  Kort fortalt
  - Stor enebolig over tre plan.
  - Dobbelgarasje m/elbillader.
  - Plass til flere biler i gårdsplass.
  - Nydelig, solrikt uteområde.
  - Veranda på ca. 50 kvm.
  - Hall m/peisovn og klesskap.
  - Kjøkken m/plass til spisebord.
  - Integrert stekeovn og koketopp.
  - Stue/spisestue m/varmepumpe.
  - Stue m/kjøkken i underetasjen.
  - Loftstue med gavlvinduer.
  - Bad og toalettrom i underetasjen.
  - Bad renovert i 2014 i første etasje.
  - Praktisk vaskerom m/utslagsvask.
  - Tre soverom med garderobeskap.
  - Tre boder fordelt på hver etasje.
  - 300 l varmtvannstank fra 2022.
  - Sikringsskap med automatsikringer.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger i et barnevennlig og veletablert område i Sørumsand i Lillestrøm kommune. I Sørumsand er det skoler for alle alderstrinn, god offentlig kommunikasjon med både buss og tog, samt gode servicetilbud og flere fasiliteter.

  Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg. På andre siden av Glomma ligger Bingsfossen. Her er det fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Det er ellers kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall og treningssenter.

  Sørumsand IF har aktivitetstilbud innen allidrett, fotball, håndball, svømming og ski. Ved idrettshallen er det skateanlegg og anlegg for sandvolleyball. For den friluftsinteresserte er det flotte turområder i nærheten, med flere vann og oppkjørte skiløyper vinterstid.

  Servicetilbud

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 Sørumsand og Extra Sørumsand. Fokus butikksenter ligger ca. 2,3 km unna, og har et godt og variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Lillestrøm og Strømmen ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil, og byr på et rikt utvalg av servicetilbud.

  Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Nylenna som ligger i underkant av 100 meter fra boligen. Fra Sørumsand stasjon tar toget deg til Oslo på ca. 30 min. Med bil fra Sørumsand tar det ca. 12 min til Rånåsfoss, 23 min til Lillestrøm, 28 min til Jessheim, 30 min til Gardermoen og 40 min til Oslo S.

  Fra eiendommen er det gangavstand til Sørumsand barneskole, Bingsfoss ungdomsskole og Sørumsand videregående skole. Kommunen har også flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både kommunale og private barnehager.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling. Synlig utvendig grunnmursplast. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Støpt såle. Forstøtningsmurer er laget av respektive lettklinkblokker og naturstein med bakenforliggende betong. Taktekkingen er av betongtakstein. Nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør. Bygningen har malt balkongdør i tre. Malte garasje leddporter i tre Etablert terrasse med utgang fra stue og kjøkken. Etablert delvis over garasjen. Det er synlig pvc-duk som taktetting over garasjedel.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 30.06.2022 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er skjevhet etter noe ujevn påstøp av betong med varmekabel på kjøkkenet.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Våtrom > Generell > Vaskerom:
  Vaskerom er bygget etter byggeforskrifter fra før 1997 og det foreligger ingen dokumentasjon. Etablert stål utslagskum. Opplegg for vaskemaskin. Vaskerommet anses å fungere etter dagens bruk.

  Våtrom > Generell > Bad:
  Bad i underetasjen er bygget etter byggeforskrifter fra før 1997 og det foreligger ingen dokumentasjon. Etablert våtromsplater på vegger og fliser på gulv. Toalett. Servant. Dusjhjørne i herdet glass.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Nedløp og beslag:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Vinduer:
  Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Synlig punktert glass i loftstue .
  Tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Skifte glass.

  Utvendig > Dører - 2:
  Bygningen har malt balkongdør i tre. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dette gjelder dør fra kjøkken.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
  Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.
  Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Det er en god løsning at det dusjes i kabinett.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
  Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er noe sprekker inne i garasjen og saltutslag. Dette kan komme av at det er liggende vann i drensrør på utsiden og noe telehiv ved frost kan føre til sprekker.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Føre vann fra taknedløp utvendig vekk fra grunnmur, eller inspeksjon av drensrør for tilstand.

  Tomteforhold > Forstøtningsmurer:
  Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Dette gjelder laveste del ved garasjen.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Utvendig > Taktekking:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Overflater:
  Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
  Noe riss i overflater på servant.
  Tiltak: Det er ikke behov for tiltak.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:

  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Bad 1. etasje: Lekkasje i gulv ved dør 2013/2014, . lekkasjen spredde seg til et lite område i tak i underetasjen. Bad ble deretter helrenovert og skader i underetasje ble utbedret. Sak datert 14.05.2012 hos Gjensidige. Bod i underetasje: Dryppende lekkasje fra varmtvannsbereder. Fuktighet ble observert i murgulv og Lecavegger. Forsikringsselaskap målte fuktighet i gulv i østre del av huset. Siden det så ut til at fuktigheten bare satt i Lecaveggene i boden og murgulvet i underetasjen ble det bestemt å avvente situasjonen og foreta en ny måling ca. 9 måneder senere. Lekkasjen i tanken ble utbedret (skifte av pakning) og fuktigheten tørket etter hvert opp. Ingen tiltak ble iverksatt og løsningen ble avtalt med forsikringsselskapet som akseptert og godkjent.

  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Firmanavn: Aage Torp, Fetveien 2308A, Enebakkneset 1910. Helrenovering av bad 1. etasje: 2014.

  Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Nytt støpt gulv med fliser og tettemembran. Arbeider utført av Aage Torp.

  Er arbeidet byggemeldt? Nei. Arbeidene ble utført i ht. daværende baderomsnorm og ingen bygningsendringer ble foretatt.

  Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller har vært kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Firmanavn: Sørumsand Rør og Viken VVS. Skifte av inntakskran i huset og installasjon av vannmåler og brannslange (Sørumsand Rør). Bytte av varmtvannsbereder med installasjon av tilhørende utstyr i 2022 tilfredsstillende dagens krav (Viken VVS).

  Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere? Ja. Fuktgjennomtrengning yttervegg garasje samt på murt felt over søndre garasjeport.

  Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Det ble nedlagt fyringsforbud med begrunnelse i at det manglet dobbel rørgjennomføring ved installering av ny vedovn i 2019. Dette viste seg senere å være feil avgjørelse og fyringsforbudet ble opphevet. Info kan hentes hos brannvesen/feievesen.

  Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Sprekker i garasjevegger og garasjegulv samt skjevheter i kjøkkengulv.

  Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Fuktgjennomtrengning yttervegg garasje samt på murt felt over søndre garasjeport.

  Kjenner du til om det er/har vart utfort arbeid pa el]anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Firmanavn: Lillestrom Elektro AS - El. installsjon. Diverse fornyelser og reparasjoner i sikringsskap. Huset hadde tidligere oljefyring med nedgravd oljetank i hagen. Ny luft til luft varmepumpe ble installert hosten 2014 (VVK Vann-Varme-Klima AS). Ballansert ventilasjonsystem ble byttet ut og fornyet hosten 2012 (Aarseth Boligventilasjon). Oljetanken med dens utstyr er fjernet og dokumentert for riktig rengjoring av tank. Info kan hentes i Kommunen.

  Kjenner du til om det utfort kontroll av el]anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Ja. El. kontroll ble utført 09.01.2017. Det ble funnet jordfeil som senere ble utbedret av Lillestrøm Elektro AS.

  Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Montert og installert i garasje av Lillestrøm Elektro AS.

  Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte personer, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Utbedring av setningsskader på yttervegg garasje samt støping og hellelegging foran inngangsdør. Utført av huseier.

  Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l? Nei. Gjestedelen i underetasjen kan evt. benyttes som hybel. Egen strømmåler er montert for denne delen (med unntak av strøm til oppvarming av vann).

  Er det foretatt radonmåling? Ja. Når huset var nytt i 1991. Verdier ble målt til å være under gjeldende grenseverdier.

  Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Kun Midlertidig Brukstillatelse datert 06.04.1989, foreligger. I flg. Kommunen er det vanskelig og få i stand en ferdigattest etter så mange år.

  Kjenner du til om det foreligger skade rapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Ferdigattest ble ikke utstedt med bakgrunn i manglende trapp ned til terreng fra terrasse, veggmontert rekkeverk i trapp mellom 1. etasje og underetasje, avlufting over tak, litt uferdig bad og manglende garasjeporter. Påpekte
  mangler er siden montert/utbedret med unntak av rekkverk. Av praktiske årsaker er ikke veggmontert rekkverk installert. Delene finnes imidlertid på husloftet.
 • Loft: 26 kvm bra.
  1.etg: 103 kvm bra.
  U.etg: 116 kvm bra.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Loft: Stue, soverom
  1.etg: Stue , Kjøkken , 2 Soverom , Gang , Bad
  U.etg: Entré , Hall m/trapp , Stue/kjøkken , Bad , Vaskerom , Wc
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen har elektrisk oppvarming med gulvvarme på bad i første etasje, panelovner og varmepumpe. I hallen er det peisovn. Det er etablert varmekontroll for elektrisk varme i boligen, utenom i hybel, vaskerom, bod, garasje og bad. Boligen har en 300 liters varmtvannsbereder fra 2022 med waterguard rundt berederen. Ventilasjonen i boligen er balansert. Sikringsskapet har automatsikringer og i garasjen er det etablert elbillader.
 • Boligen har et flott opparbeidet uteområde med stort plenareal rammet inn av hvitt gjerde, forstøtningsmur, hekk og beplantning. Hagen har også nydelige blomsterbed med variert beplantning. På framsiden av huset er det en gruset gårdsplass med god plass til flere biler. Herfra er det også innkjøring til boligens integrerte dobbelgarasje
 • Boligen har en integrert dobbelgarasje med elbillader. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 1 711 217,- per 31.12.21.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 160 381,- per 31.12.21.

  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.
 • Kr. 11 103 pr. år
  I tillegg kommer eiendomsskatt på kr 4276,- pr år.
 • STrøm, forsikring m.m.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.
  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  - Ventilasjonssystem og ny kjøkkenventilator ble installert i 2012
  - En aldrende fungerende Husquarna robotklipper følger med.
 • 1989/899-2/9 Forkjøpsrett
  01.02.1989
  Rettighetshaver: Sørum kommune
  mfl.bestemmelser

  1989/899-3/9 Erklæring/avtale
  01.02.1989
  Pliktig medlemskap i velforeningen m.v.

  Det er legalpant for kommunale avgifter.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 325 Bnr. 35 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.17 500 -, og visninger kr.2500 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr.49 500 ,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr.25 000 ,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og inntil kr 20 000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Paul Andersen
Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev