aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til visning i Skoleveien 75. Stor og innholdsrik eiendom
Velkommen til visning i Skoleveien 75. Stor og innholdsrik eiendom

SØRUMSAND Skoleveien 75

Stor, innholdsrik enebolig med mye potensial! - Solrik tomt på 2,5 mål - Dobbelgarasje - Nært skole og fine turområder.

 • kr 7 500 000
 • BRA-i 251 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 7 500 000
 • Omkostningerkr 206 640
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 706 640
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1969
 • Soverom5
 • Tomt2 502.6 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   206 640,- (Omkostninger totalt)   7 706 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning Skoleveien 75 - U. Etasje
Velkommen til Skoleveien 75 ? en stor, innholdsrik enebolig over to plan. Huset fra 1969 er arktitekttegnet, og fremstår i tidstypisk byggestil. Boligen ligger fint plassert på en solrik, velstelt og frodig tomt på 2,5 mål, og nærheten til barneskole og fine turområder gjør eiendommen særdeles familievennlig. Solen nytes på en terrasse ved stuen og en balkong ved ett soverom, og bilene parkeres i en dobbelgarasje og på gruset gårdsplass. Inne fremstår eneboligen som velholdt, men med noe eldre standard i enkelte rom. I en romslig stue er det både varmepumpe og ildsted, og i nærheten av et klassisk kjøkken er det en luftig spisestue. Videre har boligen en hall med forstue, et eget vaskerom, to bad og hele fem soverom. Flere rom har plassbygde skap, og lagringsplass finnes i fire inneboder.
Tomten romer nesten 2,5 mål. altså svært romslig eiendom.

Skoleveien 75, Akershus

 • Tomt
  2502.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger særdeles barnevennlig og attraktivt til, med nærhet til barneskole, busstopp, turområder og matbutikk, samt med kort vei til barnehager, idrettsanlegg og togstasjon. Tomten på hele 2502,6 kvm er lett skrånende og pent opparbeidet med store plenarealer, bærbusker, vakre prydbusker og skjermende trær, og den store hagen byr på rikelig med boltreplass for både to- og firbeinte. Eneboligen har utgang fra stuen til en dels overbygd, sydvestvendt terrasse på ca. 40 kvm. Her er solforholdene upåklagelige, og det er god plass til grill og det man måtte ønske av utemøblement. Terrassen har dekke i betong, og ligger i flukt med den store hagen. Fra ett av soverommene i første etasje er det utgang til en sydøstvendt, overbygd luftebalkong på ca. 8 kvm. Balkongen har dekke i tre og tett rekkverk.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig område i Sørumsand i Lillestrøm kommune. I Sørumsand er det skoler for alle alderstrinn, god offentlig kommunikasjon med både buss og tog, samt fine servicetilbud og flere fasiliteter. Fra boligen er det umiddelbar nærhet til skole, lekeplass, fotballbane og skøytebane. Innen kort distanse er Sørumsand IF som har aktivitetstilbud innen allidrett, fotball, håndball, svømming og ski. Ved idrettshallen er det skateanlegg og anlegg for sandvolleyball. For friluftsinteresserte er det flotte turområder i nærheten, med flere vann og oppkjørte skiløyper vinterstid. Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg. På andre siden av Glomma ligger Bingsfossen. Her er det fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi, Extra og Bunnpris. Fokus butikksenter har et godt og variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Lillestrøm og Strømmen ligger også godt innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil med et rikt utvalg av servicetilbud. Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Sørumsand stasjon, som ligger ca. 15 min unna. Toget bruker ca. 30 min til Oslo. Med bil fra Sørumsand tar det ca. 10 min til Rånåsfoss, 18 min til Lillestrøm, 24 min til Jessheim og 32 min til Oslo S. Fra boligen er det ca. 15 minutters gange til Sørumsand barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 1,8 km til Bingsfoss ungdomsskole, og Sørumsand videregående skole ligger ca. 1,1 km unna. Kommunen har flere videregående skoler, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Bygget er oppført i bindingsverk i tre på støpt dekke. Utvendig plater og trekledning. Sadlet/skrå takform tekket med papp. Grunnmur av lettklinkerblokk og betong. Etasjeskille av betong og trebjelkelag. Taktekkingen er av papp. Det er ikke kjent eksakt når det ble lagt. Ca begynnelsen av 2000 tallet. Nedløp og beslag av metall, etablert nye takrenner og nedløp i forbindelse med skifte av taktekkingen på 2000 tallet. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning og plater. Deler av fasaden er pusset. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bordet undertak. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og trevinduer med koblet glass. Baderomsvindu fra byggeår. Bygningen har malt balkongdør i tre med 2 lags isolasjonsglass. Bygningen har skyvebalkongdør i malt tre. Malte terrassedører i tre med 2-lags isolasjonsglass fra 2015. Bygningen har teak hovedytterdør. Terrasse utgang fra stue er bygget i betong og murverk, tekket med papp på ca 40 m2. Luftebalkong bygget i treverk utgang fra soverom på ca 8 m2. Etasjeskille i 1 etasje er av trebjelkelag og betong dekke. Det er fremlagt dokumentasjon på radonmåling og målinger ligger under grenseverdier i år 2000. Boligen har mursteinspipe med røykrør og lufterør. Det er etablert murt peis med innsats. Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Boligen har lakkert tretrapp med belegg i trinn. Innvendig har boligen malte glatte dører. Lovlighet Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er avvik hvor det er etablert bad på opprinnelig tørkerom tilknyttet vaskerom. Wc-rom er ikke etablert i hall/forstue, som vist på tegning. Rom benyttet som soverom i underetasjen er registrert som hobbyrom i byggetegninger. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport med befaringsdato 09.02.2024 og rapportdato 15.02.2024 utarbeidet av takstingeniør Øyvind Nåmo Rønning for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1. Kjenner dutil om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja Beskrivelse: Sprekk i toalettstol. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: ja 2.1. Redegjør for årstallet og hva som ble gjort: Beskrivelse: Kun vedlikehold. 2.2 Ble tettsjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: nei 2.3. Hvem er arbeidet utført av? Eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Beskrivelse: Fagmann/ egeninnsats for fliser. Sørumsand Rør. 2.4. Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/ dugnad? Svar: ja Beskrivelse: Fliser på bad, egeninnsats. 2.5. Er forholdet byggemeldt? Svar: nei. 7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Sprekk i mur. Sprekk i noen ytterpanelbord. 8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/ råteskader/insekter eller skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende? Svar: Ja Beskrivelse: Mus på loft, tatt i musefelle. Edderkopper funnet i underetasje. Råteskade terrassedør og baderomsvindu. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: ja Beskrivelse: Oljefyr frakoblet olje, oljetank sanert og fylt med pukk. 11.1 Hvem ble arbeidet utført av? eventuelt firmanavn og navn på håndverker opplyses. Beskrivelse: T. og B. Hansen, Arnkværn, Vegmoen AS. 11.2. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og / eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Svar: Ja Beskrivelse: El. anlegg, sentralfyr, varmepumper. 13. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer, utover det som er nevnt tidligere ( f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Svar: Ja Beskrivelse: Noe utvendig panel, egeninnsats. 17. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Svar: Ja Beskrivelse: Godkjent Gup tank 3000L. 17.1. Hvis ja, har kommunen gitt dispensasjon il at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, for eksempel ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser? Svar: Ja Beskrivelse: Kan bli liggende, godkjent sanert og fylt med pukk. 18.2. Er det foretatt radonmåling? Hvis ja, hva er radonverdien? Svar: Ja Beskrivelse: År 2000. Lav radonverdi Siste målte radonverdi: 33 Bq/m3. Tilleggskommentar: Arm på markise defekt, fungerer, men bør skriftes. Toppflate mur ved terrasse vedlikehold med Heydi hvit bør beslås. Råteskade terrassedør og baderomsdvindu: Dør reparert midlertidig. Balkongdør skadet.

  Innhold
  Planløsning Underetasje: Entré, hall m/trapp, bad/wc, vaskerom, teknisk rom, 2 boder og hobbyrom benyttet som soverom. 1. etasje: Bad/wc, 3 soverom, dagligstue, kjøkken, spisestue og stue. Kort fortalt - Arkitekttegnet, stor enebolig. - Tidstypisk byggestil fra 1969. - Innholdsrik og god planløsning. - Dobbelgarasje og gruset plass. - Solrik tomt på hele 2502,6 kvm. - Sydvestvendt terrasse på 40 kvm. - Sydøstvendt balkong på 8 kvm. - Stor hall med forstue og skap. - Stue med ildsted og varmepumpe. - Klassisk kjøkken med spiseplass. - 2 bad/wc og separat vaskerom. - 5 soverom, 2 med garderobe. - Lagringsplass i 4 inneboder. - Varmtvannsbereder på 200 l. - Elskap med automatsikringer. Entré Eneboligen har et pent, overbygd inngangsparti med gruslagt adkomst, hellelagt repos og veggmontert utebelysning. Vel innenfor en luftig entré blir vi ønsket velkommen i en stor hall med forstue og plassbygde garderobeskap. Rommet har lys tapet på veggene og rødt belegg på gulvet, og i et hjørne med god, naturlig belysning er det etablert en liten plante-oase med flislagt ramme på gulvet. Kjøkken Kjøkkenet har et klassisk og tidstypisk design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har profilerte eikefronter, takoppforede skap og lys laminatbenkeplate med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Over benken er det lyse fliser, og under overskapene er det god arbeidsbelysning. Videre har kjøkkenet en ventilator og flere benkestikk, og det er opplegg for oppvaskmaskin og nisje for komfyr. Stue Stuen er av god størrelse, og oppleves luftig og fin. Dagslyset strømmer inn via vinduer i to himmelretninger, og rommet har utgang til en stor, sydvestvendt terrasse med gode solforhold. Stuen har hvitmalte overflater og gyllent parkettgulv, og på én vegg er det en oppmurt peis med innsats. I tillegg til ildsted har stuen en luft-til-luft varmepumpe. I tillegg til stuen har boligen en trivelig spisestue i i tilknytning til stuen. Her er det god plass til spisebord for hele familien. På motsatt side av kjøkkenet for spisestuen har boligen en mindre stue, dagligstue, med utgang til overbygget balkong på ca 8 kvm. I underetasjen er det stor hall/ allrom i tilknytning til tv stuen. Både hall/ allrom og tv stuen i underetasjen gir gode bruksmuligheter for barnefamilier. Bad/wc 1 Boligen inneholder to bad/wc og et separat vaskerom. Alle våtrommene har behov for modernisering for å oppnå dagens krav til standard. Badet i første etasje har en kombinasjon av hvitmalte flater og turkise fliser på veggene, og det er malt hvit epoxy på betonggulvet. Baderomsinnredningen har hvite høyglansfronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon, et høyskap og et speilskap. Videre har badet et nyere toalett og et badekar med dusjarmatur. Bad/wc 2 Badet i underetasjen ligger i hendig tilknytning til entreen, og har hvite fliser på veggene og lyse fliser på gulvet. Av innredning er det vegghengt servant, høyskap, speil og belysning, og badet er videre utstyrt med toalett og dusjkabinett. Vaskerom Fra badet i underetasjen er det videre adkomst til et romslig, separat vaskerom. Her er det hvitmalte vegger og gråmalt betonggulv med sluk. Innredningen består av et grovkjøkken med grå fronter på over- og underskap og et benkebeslag i stål med kum og utslagsvask. Videre er vaskerommet utstyrt med dobbel skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe Det er hele 5 soverom i eneboligen. Fire soverom er i første etasje og ett i underetasjen. Alle rommene har store vinduer som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp og gode luftemuligheter. Det er plassbygde skap på to av soverommene og i hallen, og boligen har for øvrig lagringsplass i fire inneboder og i garasjen.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tekkingen er vurdert ut fra alder, da det var snø på taket befaringsdagen. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Nedløp og beslag Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det bør etableres beslag på topp av mur-rekkverk på terrassen. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Veggkonstruksjon Vurdering av avvik: ? Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. ? Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Søyler for overbygg av taket til terrassen har noe enderåte i søyler. Noe slitasje av maling på mur til terrassen, der det er etablert klatreplante. Konsekvens/tiltak ? Råteskadet trekledning må skiftes ut. ? Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: ? Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Det er synlig muselort på kaldtloft og et opplyses om at det kan forkomme mus. Deler av undertak er noe merker, dette vurderes å komme av at bordene har blitt brukt til forskaling til betongarbeid, for det ble brukt som undertak. Konsekvens/tiltak ? Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det anbefales en gjennomgang av fagmann for tetting av steder der det kan komme inn mus. Utvendig > Vinduer Vurdering av avvik: ? Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak ? Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer bærer preg av noe manglende vedlikehold og med tanke på alder, er gummipakninger sprøe og punktering kan være en mulighet. Utvendig > Dører - 4 Vurdering av avvik: ? Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Med tanke på alder og isolasjonsevnen til dør, anbefales denne skiftet ut. Utvendig > Dører - 3 Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Noe slitasje av panelspeil i underkant av glass utvendig. Konsekvens/tiltak ? Tiltak: Skifte panelspeil. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: ? Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Det anbefales etablering av blikkbeslag på toppen av tekkverksmur. Det er betong etasjeskille til kjeller i dette området. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. ? Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Jevnlig kontroll av tak i underetasjen anbefales for tilstand og tegn til lekkasje Innvendig > Overflater Vurdering av avvik: ? Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Stedvis noe slitasje ble observert med tanke på materialets alder. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Overflater anses å ha tiltenkt funksjon utover nevnte slitasje og alder. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: ? Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak ? For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Pipe og ildsted Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Konsekvens/tiltak ? Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Bruken og belastning er avgjørende for en eventuell pipesanering. Renovering av pipe er vanlig med nytt røykrør inne i teglsteinspipe. Innvendig > Rom Under Terreng Vurdering av avvik: ? Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Konsekvens/tiltak ? Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det er fritt eksponert mur i yttervegger som ligger under terreng. Det er stedvis noe saltutslag med høyere fuktverdier ved søk på disse veggene. Det er ingen konsekvens for store skader på disse stedene da vegger ikke er dekke til med utforet vegger eller annet. Det er en god løsning at det er fritt eksponerte vegger, slik at konstruksjonen får puste. Konstruksjonen fungerer med dagens bruk og løsning og god ventilering av rom. Innvendig > Innvendige trapper Vurdering av avvik: ? Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. ? Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak ? Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Vurdering av avvik: ? Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Noe merker på skapfronter og noe løse hengselfester. Konsekvens/tiltak ? Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Kjøkkenet vurderes som funksjonelt. Det må foretas noe oppgradering o etterfeste av hengsler på dør/skapfonter. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak ? Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak ? I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Vurdering av avvik: ? Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det mangler ventiler i yttervegger på flere rom og mekanisk avtrekk på bad. Konsekvens/tiltak ? Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Tekniske installasjoner > Vannbåren varme Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Konsekvens/tiltak ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må anlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at anlegget dokumenteres av fagperson. ? Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Hull i sikringsskap må tettes og dokumenteres av utført av fagmann for å lukke avviket TG3 (dette punktet blir rettet. Selger har bestilt elektriker og papirer vil bli levert til kjøper). Det anbefales alltid en gjennomgang av anlegget med tanke på anleggets alder og det ikke foreligger kunnskap om anlegget. Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført el-kontroll av fagperson for å få TG1 på anlegget. TG2 gis som følge av alder på opprinnelig anlegg og manglende el-kontroll for hele anlegget i boligen. Kostnadsestimat: Under 10 000 Tomteforhold > Drenering Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke kjent typen drenering eller fuktsikring som er etablert, da det er snø rundt grunnmuren befaringsdagen, trolig er det smurt på Gudrong for fuktsikring av grunnmur. Ut fra erfaring er det viktig at det er gode drenerende masser rundt grunnmuren. Drenering/fuktsikring som er utført etter vanlige metoder i byggeåret. Det var langt enklere metoder for drenering og fuktsikring enn dagens. Dette kan over tid føre tilgrodd drensmasse kombinert med kapillært oppsug. Konsekvens/tiltak ? Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det er en god løsning at det er fritt eksponerte murvegger innvendig, slik at konstruksjonen får puste og at fukt ikke blir tettet inn i feks utforet trevegg med isolajon. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Vurdering av avvik: ? Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er sprekk innvendig i overgang yttervegg av lettklinkermur og betongvegg i hall mot bod. Denne opplyses om at kom tidlig etter at huset var nytt. Dette kan komme av at det er 2 forskjellige materialer og defor en sprekk. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Det anbefales at denne sprekken pusses og for å se om denne sprekker opp på nytt eller er stabil over tid. Hvis denne sprekker opp på nytt anbefales ytterligere undersøkelser. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger  Vurdering av avvik: ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak ? Avløpsanlegget må sjekkes. Med tanke på at rør er 54 år gammelt, anbefales en nærmere undersøkelse av røranlegget mellom huset og kommunal kum. Det anbefales med utbedring av hovedledninger, da skader kan oppstå ved større belastning enn dagens bruk. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Forhold som har fått TG3: Utvendig > Vinduer - 2 ? Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Påvist og opplyst om råte i rammeverk. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Vinduet må skiftes for tiltenkt funksjon. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Utvendig > Dører Vurdering av avvik: ? Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. ? Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Døren har ikke tilfredsstillende hevefunksjon og kan ikke låses. Synlig slitasje av ramme av treverk. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Døren bør byttes med tanke på avviket og alder på dør. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Våtrom > 1. Etasje > Bad > Generell Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: Over 300 000 Våtrom > Underetasje > Bad > Generell Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak ? Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Rommet er uten sluk noe som er dagens krav til bad. Ved renovering av badet bør sluk i gulv etableres. Kostnadsestimat: Over 300 000 Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell Vurdering av avvik: ? Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak ? Andre tiltak: Vaskerommet anses å fungere som tiltenkt ut fra datidens krav. Tg er gitt med tanke på dagens forskrift og krav til vurdering for våtrom. Rommet må renoveres ut fra dagens krav for å lukke avviket. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i en frittliggende dobbelgarasje og på gruslagt gårdsplass. Garasjen er på ca. 42 kvm, og har vippeporter. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Terrassen oppe er på 45 kvm med utgang fra stue og spisestue. Delvis treverk på bakken. Av dette er det 11 kvm som er betongdekke over bod tekket med membranisolasjon. Fra tilstandsrapport kan det virke som alt er tekket med betong, men ovenfor er riktig beskrivelse. Det er jo innredet 5 soverom og er godkjent i dagens målestokk. Kan skrive under diverse: Tegninger på huset har kun 3 soverom, men boligen er innredet med 5 soverom og er ikke endret iht orginale tegninger.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   206 640,- (Omkostninger totalt)   7 706 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Eneboligen varmes opp med vannbåren varme via radiatorer tilkoblet elkjele. I tillegg er det installert to luft-til-luft varmepumper ? én i hallen og én i stuen. Dette suppleres med vedfyring i peis med innsats i stuen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet har automatsikringer, og skapet er plassert i boden. Boligens varmtvannsbereder rommer ca. 200 liter, og står på vaskerommet.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  17226

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Kommunale avgifter opplyst i salgsoppgave er prognose for 2024. Kommunale avgifter for 2023 var 13 345,-.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  1730871

  Formuesverdi primær år
  2023

  Formuesverdi sekundær
  6923484

  Formuesverdi sekundær år
  2023

  Info formuesverdi
  Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3030/242/21: 26.10.1966 - Dokumentnr: 4234 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3030 Gnr:242 Bnr:7
  DENNE EIENDOMMEN ER FRADELT FRA GNR 42 BNR 15
  HOVEDBRUKET ER UTGÅTT
  27.02.2003 - Dokumentnr: 1753 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3030 Gnr:242 Bnr:90
  Fradelt gnr.41/221, 41/222, 42/24, 42/82
  til veggrunn.
  17.11.2006 - Dokumentnr: 565376 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1847499 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0226 Gnr:42 Bnr:21


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for boligbygg, datert 05.03.1969. Det er gitt byggetillatelse til garasje, datert: 07.10.1970. Det er gitt igangsettingstillatelse til rehabilitering av skorstein, datert: 04.09.2003.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   206 640,- (Omkostninger totalt)   7 706 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  206640

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning. Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven. Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 17 500,- oppgjørshonorar kr 6 500,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 35 000,-. Utleggene omfatter fotograf (5 000,-), kommunale opplysninger (5 000,-) og tilstandsrapport (25 000,-). Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 20 000,- for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev