aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Skriverveien 22!

Sørumsand Skriverveien 22

Svært romslig enebolig med dobbelgarasje, stor hage, terrasse og mulighet for utleiedel i kjelleren. Sentralt område.

 • 8 200 000
 • BRA 304 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING8 200 000
 • OMKOSTNINGER221 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER8 421 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 969
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 221 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 527 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 8 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  205 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 200 000,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  221 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  8 421 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning
1. etasje: 2 entreer, gang, bad/wc, wc, kjøkken, stue, kontor og 3 soverom.
Kjeller: Trapperom, gang, teknisk rom og 2 boder.
Kjeller (egen del): Stue/kjøkken, bad, badstue, soverom og 2 boder.
Annet: Lekestue på ca. 4 kvm.

Entré
Eneboligen har to separate innganger via et overbygget inngangsparti med belysning. Ved inngangen er det god plass til benker og kafésett. Hovedinngangen fører inn til en stor entré med parkettgulv og hvitmalte panelvegger. I en nisje er det montert en hylle og en stang for oppheng. Om ønskelig er det rom for ytterligere garderobeløsninger, og entreen har dør inn til et praktisk gjestetoalett.

Kjøkken
Et stort og klassisk kjøkken ligger i eget rom, med flismønstret laminatgulv og hvitmalte panelvegger. Himlingen er kledd i trepanel, og det er synlige takbjelker i rommet. Ved det ene vinduet er det rom for en hyggelig, liten spiseplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap og nyere benkeplate av granitt med dobbel oppvaskkum i stål.

På kjøkkenet er det en smart barløsning med rom for flere sitteplasser, perfekt til måltider og gode samtaler, men også for lekselesing mens middagen tilberedes. For et luftigere uttrykk er flere overskap droppet til fordel for åpne flater og hyller, men det er likevel godt med både skap- og benkeplass på kjøkkenet. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp og stekeovn, samt frittstående oppvaskmaskin. Over kokesonen er det montert en ventilator.

Stue
Stuen er et innbydende og meget romslig allrom med flotte lysforhold via store vinduer. En glassdør fører ut til terrassen, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. Det er god møbleringsfrihet i stuen, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete.

På gulvet er det parkett, mens veggene er kledd med hvitmalt panel. Lune kvelder sikres av en murt peisinnsats. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har hoveddelen et bad og et wc-rom i første etasje. På baderomsgulvet er det hvite mosaikkfliser, mens veggene er kledd med våtromspanel og liggende trepanel. Badet har toalett, bidé og en åpen dusjnisje.

Langs den ene veggen er det en stor benkeplate med furuskap og nedfelt servant, samt flere veggskap i samme stil og et speil med belysning. Wc-rommet har flislagt gulv og panelvegger. I rommet er det toalett, en enkel servant og et speil med belysning. I kjelleren er det et teknisk rom med utslagskum og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Hoveddelen har tre soverom i første etasje, ett av soverommene er innredet med 1-stavs laminatgulv. Like utenfor to av soverommene er det et hendig kontor med skap. Diss to soverommene og kontoret har trestavs parkett. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng og annet møblement. Langs den ene veggen har rommet flere plassbygde garderobeskap. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i et teknisk rom nede, i garasjen og i to kjellerboder.

Kjellerdel
I kjelleren er det mulighet for en utleiedel, bestående av stue/kjøkken, bad, badstue, soverom og to boder. Stuen er romslig med laminatgulv og trepanel på veggene. En vedovn sørger for ekstra varme og hygge. Det er etablert et hybelkjøkken med hvite skap og nedfelt oppvaskkum. Rommet kan enkelt innredes med både sofagruppe og spisebord.

Badet har hvite gulvfliser og malte murvegger. På badet er det toalett og et badekar med skjermvegg i herdet glass. Baderomsinnredningen består av en enkel servant, en hylle og et speil med belysning. Badstuen er innredet med panel, benker og badstueovn. Soverommet har en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe med dels speilfronter.
Fasade.

Skriverveien 22, Viken

 • Skrivervegen 22 er en stor og innholdsrik enebolig over to plan, med mulighet for utleiedel i kjelleren. Her bor man i et sentralt og barnevennlig område, like ved skoler, togstasjon og matbutikker. Boligen ligger noe tilbaketrukket til på en meget romslig tomt, og hagen byr på mye boltreplass for hele familien. Utelivet kan nytes på en terrasse med peis og et areal på ca. 30 kvm. Det er parkering i en dobbelgarasje og på en asfaltert gårdsplass.

  Vel inne får man en romslig stue med peis og store vinduer, mens kjøkkenet har barløsning, mye skapplass og dels integrerte hvitevarer. Videre har hoveddelen et bad med dusjnisje, et gjestetoalett, et kontor, mye lagringsplass og tre soverom, hvorav det ene har flere garderobeskap. I kjelleren er det stue/kjøkken, bad, badstue og soverom.

  Kort fortalt
  - Stor enebolig over to etasjer.
  - Noe behov for modernisering.
  - Mulighet for utleiedel i kjelleren.
  - Bad og stue/kjøkken i kjelleren.
  - Dobbelgarasje og gårdsplass.
  - Herlig terrasse på ca. 30 kvm.
  - Levegg og murt peis på terrassen.
  - Meget romslig hage med hekk.
  - Sentralt og barnevennlig område.
  - Stort kjøkken med god skapplass.
  - Nyere benkeplate av granitt.
  - Det er dels integrerte hvitevarer.
  - Romslig stue med murt peis.
  - Gode lysforhold via store vinduer.
  - Badet er utstyrt med dusjnisje.
  - Hendig gjestetoalett ved entreen.
  - Tre soverom, ett med flere skap.
  - Eget soverom i kjelleretasjen.
  - Praktisk kontor i første etasje.
  - Teknisk rom og fire kjellerboder.
 • Eneboligen ligger i et sentralt og barnevennlig område på Sørumsand i Lillestrøm kommune. Fra boligen er det kort gangavstand til Sørumsand stasjon, samt til skoler, barnehager, matbutikker og spisesteder.

  I sentrum finner du også utgangsstasjonen til «Tertitten», en museumsjernbane som er i drift fra juni til september. På Frogner skole- og kultursenter, som ble åpnet i 2017, er det både filmvisning, konserter, teater og andre spennende oppsetninger.

  Kuskerudnebben er et utendørs badeanlegg som holder åpent hele sommeren, med temperert vann, kiosk, garderober og dusjanlegg. På andre siden av Glomma ligger Bingsfossen. Her er det fine sandstrender, svaberg og gode fiskemuligheter. Det er ellers kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall og treningssenter.

  Sørumsand IF har aktivitetstilbud innen allidrett, fotball, håndball, svømming og ski. Ved idrettshallen er det skateanlegg og anlegg for sandvolleyball. For den friluftsinteresserte er det flotte turområder i nærheten, med flere vann og oppkjørte skiløyper vinterstid.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Bunnpris, Kiwi og Coop Extra Sørumsand, som alle ligger i kort gangavstand. Fokus butikksenter har et godt og variert utvalg, inkludert apotek, vinmonopol og frisør. Lillestrøm by og Strømmen storsenter ligger også godt innen rekkevidde og har et rikt utvalg av servicetilbud.

  Kollektivtilbudet i området består av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Sørumsand stasjon, som ligger kun to minutter unna. Herfra er det hyppige avganger med både tog og buss. Toget bruker ca. 30 min til Oslo. Med bil fra Sørumsand tar det ca. 10 min til Rånåsfoss, 18 min til Lillestrøm, 24 min til Jessheim og 32 min til Oslo S.

  Fra eneboligen er det kort gangavstand til Sørumsand barneskole, Bingsfoss ungdomsskole og Sørumsand Videregående Skole. Kommunen har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon:
  Taktekkingen er av papp fra tidlig 2000-tallet. Taket er besiktiget fra taknivå. Nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra
  byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen er av typen pulttak. Det er synlig åpning for ventilering i takutstikk. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1997 og 1986. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 2007 og 2012. Bygningen har trevinduer med koblet glass. Bygningen har teak hovedytterdør. Bygningen har skyvebalkongdør i malt tre. Etablert treterrasse utgang fra stue med murt peis. Betongtrapp med fliser. Det er byggegrunn av leirholdige masser. Synlig utvendig grunnmursplast. Bygningen har betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur.
  Flat opparbeidet tomt. Utvendige avløpsrør er av støpejern. Utvendige vannledninger er av jernrør. Det er oljetank i stål.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 02.11.2022 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Utvendig > Vinduer
  Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1997 og 1986.
  Vurdering av avvik: Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Synlig sprekte glass i kjellerstue og inngangsdør. Noen punkterte glass. Noe slitasje på yttre trerammeverk.
  Tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det anbefales gjennomgang av vinduers tilstanf.

  Utvendig > Dører - 2
  Bygningen har skyvebalkongdør i malt tre.
  Vurdering av avvik: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Synlig råte i treramme.
  Tiltak: Lokal utbedring/utskifting av fukt/råteskadet treverk.

  Våtrom > Generell > Bad
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Panel og våtromspanel på vegger. Fliser på gulv. Furu innredning med nedfelt servant. Speil og belysning. Bidet og toalett. Dusjnisje med forheng.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er lekkasje rundt sluk.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  Vurdering av avvik: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Våtrom > Generell > Annet rom med sluk
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Etablert opplegg for vaskemaskin og stål utslagskum.

  Våtrom > Generell > Bad
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Etablert toalett. Badekar med badekarskjerm i herdet glass. Servant. Fliser på gulv og malte pusset murvegger.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Toalettrom med fliser på gulv og panel på vegger. Toalett og servant.
  Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Tiltak: Det bør etableres tilluft til toalettrom.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Det er avløpsrør av støpejern.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Skap plassert i kjeller. Tg er gitt på grunnlag av besvarte kontrollspørsmål i samsvar med selger og må ikke forveksles med en el-kontroll. Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover en generell visuell kontroll der elkontroll må utføres for faktisk tilstand på anlegget.

  Antatt normal levetid for el-anlegg 20 - 40 år.
  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ukjent
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja Samsvarserklæring foreligger ikke.
  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
  6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent
  7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
  8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei
  9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja
  10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Ja
  11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ukjent
  12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
  Det er etablert røykvarsler og brannslukningsapparat.
  1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei
  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja
  3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei
  4. Er det skader på røykvarslere? Nei

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Taktekking
  Taktekkingen er av papp fra tidlig 2000-tallet. Taket er besiktiget fra taknivå.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er ikke tilfredsstillende overgang mellom vegg og takpapp for terrassetak. Sprekk i fugemasse mellom luftehatt og papp. Det ene taksluket er tett.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Det er vitig at sluk og renner ikke er tette på denne typen tak.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Takkonstruksjonen er av typen pulttak. Det er synlig åpning for ventilering i takutstikk.
  Vurdering av avvik: Netting i luftespalter er stedvis ødelagt. Synlig råte i enden av takbjelke over terrassen
  Tiltak: Utbedre netting.

  Utvendig > Vinduer - 3
  Bygningen har trevinduer med koblet glass.
  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Etablert treterrasse utgang fra stue med murt peis.
  Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Synlig slitasje av treverk.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Utvendig > Utvendige trapper
  Betongtrapp med fliser.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mangler fliser i opptrinn og noen løse fliser.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Feste fliser eller legge om på nytt.

  Innvendig > Overflater
  Innvendig er det gulv av parkett, laminat, betong, fliser og belegg. Veggene har trepanel, malte flater og betong. Innvendige tak har malte flater og trepanel.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noen løse fliser og noe slitasje av overflater på gulv og vegger.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Gulvet har laminat og er av betong. Veggene har panel og betong/mur. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Det er etablert grunnmursplast og isolasjon i utforet trevegger.
  Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det ble ikke målt fukt i utforet trevegg. Det er øvrig ikke en god løsning
  at det er etablert grunnmursplast innvendig, da dette holder fukt inne i konstruksjonen og dette ikke får tørke ved gjennomlufting.
  Tiltak: Det anbefales at alt av treverk fjernes, samt laminat på gulv, da det er noe fukt i støpt dekke mot grunnforhold. Ved innredning av kjeller bør det isoleres utvendig med ny utvendig fuktsikring. Det må undersøkes om det er diffusjonsplast i betonggulv for å unngå fukt fra grunnforhold.

  Innvendig > Innvendige dører
  Innvendig har boligen finèrdører malte furu fyllingsdører.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Annet rom med sluk
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
  Vurdering av avvik: Det er registrert symptom på fuktskader
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Eldre kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Nyere granitt benkeplate. Stål oppvaskkum. Oppvaskmaskin. Stekeovn. Induksjon stekestopp. Vitrineskap. Hvitevarer har ikke vurdert tilstand.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
  Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
  Etablert hyblekjøkken med oppvaskkum.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken
  Det er ingen ventilering fra kjøkken.
  Vurdering av avvik: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
  Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue
  Innrednet med panel, benker og badstueovn.
  Vurdering av avvik: Det er målt høyt fuktinnhold i veggflater i kjølerom. Se øvrig vurdering av rom under terreng.
  Tiltak: Se vurdering av rom under terreng.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Innvendige vannledninger er av kobber.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Boligen har naturlig ventilasjon.
  Vurdering av avvik: Det er påvist utettheter i ventilasjonskanal.
  Tiltak: Det må etableres netting på alle ventiler som er ødelagt, slik at ikke mus o,l kan komme inn. Det må etableres tilfredsstillende mekanisk avtrekk på våtrom og fuktstyrt ventilering i kjeller.

  Tekniske installasjoner > Varmesentral
  Det er installert oljefyr.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det er ikke kjent om det brukes biobrensel etter dagens krav eller om
  tanken er sanert.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Nærmere undersøkelse vedrørende dagens bruk.

  Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
  Etablert radiatorer fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Tg er gitt med tanke på alder.
  Tiltak: Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser.

  Tomteforhold > Drenering
  Synlig utvendig grunnmursplast.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler klemlist i overkant av grunnmursplast.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Se øvrig rom under terreng.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Bygningen har betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur.
  Vurdering av avvik: Det er registrert løs puss på muroverflater.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Utvendige avløpsrør er av støpejern. Utvendige vannledninger er av jernrør.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Oljetank
  Det er oljetank i stål.
  Vurdering av avvik: Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger.
  Tiltak: Ytterligere kontroll må foretas.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Nedløp og beslag av metall.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er påvist avvik i beslagløsninger.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning.
  Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
  Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Boligen har lakkert tretrapp.
  Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

  KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.

  Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:
  - Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, dusjplater er dårlige. Lekkasje i avløpsrør fra dusj til kjeller.
  - Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, Oppsatt hybel-kjøkkenbenk kjeller Utskifting av blandebatteri og kum på kjøkken og blandebatteri på toalett.
  - Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, fukt i råkjeller. Fuktmerker kjellernedgang, fyrrom Ny drenering rund huset ca. 1990
  Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ingen problemer nå. Etter feiekontroll er det satt inn stålinnsats i pipe.
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, laget egen kurs til "hybel" i kjeller Montert avtrekksvifte kjøkken. Flere år tilbake, selger husker dessverre ikke firmanavn som utførte service på fyrkjele. T&B Hansen og Sørum
  Elektriske har utført el-arbeid.
  - Etter feie-tilsyn ble oljetank i kjeller murt inn (m. inspeksjonsluke). Innmuring av oljetank er gjort av familiemedlem.
  - Nytt tak tidlig 2000-tall Vinduer er skiftet i perioden før 2014 Membran og skiferheller i inngangsparti ca. 2010.
  - Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Kjeller kan lett omgjøres til utleie, men er ikke godkjent enda.
  - Ny reguleringsplan for området er på høring nå.
  - Sprekk i to kjellervinduer, samt rute i inngangsparti Oljefyr har ikke vært i bruk de siste årene.

  Info fra selger:
  - Det er noe feil ved avløp til bidè på badet.

  Info fra kommunen:
  - Eiendommen ligger i et område med stor mulighet for marin leire.
 • 1.etg: 148 kvm bra.
  Kjeller: 156 kvm bra.

  Etablert utleiedel i kjeller.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Entre, entre 2, kjøkken, stue, gang, 3 soverom, kontor, bad og wc.
  Kjeller: Trapperom, gang, stue/kjøkken, bad, badstue og soverom.
 • Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet og badet i hoveddelen - ellers naturlig tilluft. Varmtvannsberederen er plassert på det tekniske rommet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i kjelleren.
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes via stedvis radiatorer, supplert av en vedovn i kjellerstuen og en peis med innsats i hovedstuen.
 • Beliggenheten er både sentral og barnevennlig, med gangavstand til alt man trenger i hverdagen. Eneboligen ligger noe tilbaketrukket til på en flat og meget romslig tomt, pent opparbeidet med gressplen, trær, hekk, busker, diverse beplantning og en lekestue for de minste. Hagen byr på mye boltreplass for både store og små. Her er det god plass til trampoline, kjøkkenhage, ballspill og andre aktiviteter året rundt.
  I forbindelse med garasjen finner man en asfaltert gårdsplass med mulighet for parkering. Fra stuen er det utgang til en herlig og delvis overbygget terrasse på ca. 30 kvm, med direkte adkomst til den store hagen. Sommerkveldene forlenges av en stor, murt utepeis, og sammen med en levegg bidrar peisen til å skape et noe skjermet uterom. Her kan man enkelt nyte både rolige stunder og lange, sosiale kvelder
 • Det er parkering i en dobbelgarasje på ca. 34 kvm og på en asfaltert gårdsplass i forbindelse med garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 829 637 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 586 693 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 22 764 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer mat/restavfall, feie/tilsynsgebyr, vann og avløp
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer m.m
  Eiendomsskatt kr 3314,- pr år.
 • Det er utstedt midlertidig brukstillatelse, datert 28.10.1970.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1963/3813-1/9 Registrering av grunn
  08.11.1963
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3030 Gnr:246 Bnr:3

  1983/2837-1/9 Registrering av grunn
  21.04.1983
  Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:3030 Gnr:246 Bnr:264

  1993/662-1/9 Grensejustering
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 246 Bnr. 176 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr 55.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.17.900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 8.585,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr time, oppad til kr 20.000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Karen M Løberg Furuseth
Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev