aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Stasjonsgata 4 e - presentert av Aktiv Eiendomsmegling v/Marit Hammer

Bud mottatt ! Pen og praktisk leilighet i etablert sameie. Sentrumsnært. 2 soverom, garasje

 • BRA 71 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER104 664
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 054 664
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 999
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 67 m²
 • FELLESKOST./MND1 272
 • TOMT2 027 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  5 000,- (Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøret)
  194,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  87 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  104 664,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 054 664,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Leiligheten er i 2. etg. og har adkomst via felles trapp opp til svalgang. Felles "inngangsparti" med en nabo.
Leiligheten inneholder entre med praktisk skyvedørsgarderobe - stue med utgang til solrik og vestvendt balkong ca. 6,5 kvm. - delvis åpen kjøkkenløsning med plass til spisegruppe - 2 soverom hvorav det ene har praktisk bod/garderobe innenfor - flislagt dusjbad/wc/vaskerom med ny innredning.

Bod med utvendig adkomst - ca. 5 kvm.
Loft for lagring.
Garasjeplass i felles garasjeanlegg.

Stasjonsgata 4E, Viken

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  Gulvene har 3-stavs parkett i stue, kjøkken, soverom og entre, fliser på bad/vaskerom. Malt glassfiberstrie på veggene, fliser på badet. I himlingene er det malte plater.
  Alle overflater er nylig malt.

  Kjøkkenet med vinkelform med åpen løsning mot stue. Profilerte lyse fronter, vitrineskap og laminerte benkeplater. Integrerte hvitevarer i form av komfyr og platetopp. Kjøl/frys kan også følge salget. Opplegg og plass til oppvaskmaskin. Vask i rustfritt stål som er nedsenket i benkeplaten. Belysning og fliser på vegg mellom benkeplate og overskap. Ventilator er plassert over komfyr og platetopp og er tilkoblet loftsvifte.

  Badet har fliser på gulv og vegger. Ny innredning fra Megaflis med servant. I tillegg er det overhengende speil, belysning og sideskap. Dusj i hjørne med dører av glass. Vannklosett og opplegg/plass for vaskemaskin. Elektriske varmekabler i gulvet. Ventileres via ventil i himlingen.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 (det er ingen forhold med TG 3).

  - Balkonger, terrasser:
  Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkong med vedlikeholdsbehov, ellers ingen større bemerkninger foruten normal bruksslitasje.

  - Utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

  - Overflater: Påviste noe slitasje/skader på overflater, dog ikke mer enn man burde forvente alder tatt i betraktning. Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble foretatt kontroll på planhetsavvik ved hjelp av en punktlaser, målt 20 mm. avvik i stue/kjøkken. Lokalt ble det målt 10 mm over 2 meter i stue. Ellers målt ca. 5 mm avvik i rommene. For å få TG 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  - Overflater Gulv: Badet: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Takstmann har foretatt kontroll av fallforhold på våtrommet ved hjelp av en punktlaser. Gulvet er tilnærmet flatt, også svakt fall til sluket lokalt i dusjen. Evt. lekkasjevann fra andre inastallasjoner enn dusjen vil ikke ledes til sluket grunnet høy oppkant rundt dusjen.
  Våtrommet fungerer med dette avviket. Installering av tett dusjkabinett anbefales.

  - Sluk, membran og tettesjikt: Rommet har plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluk: Ikke registrert klemt membranløsning utenfor klemringen. Jevnlig rensing av sluket er viktig. Feilt i tetting rundt sluket er den største årsaken til lekkasjer fra bad. Det er derfor viktig at ikke vannet blir stående over vannlåsen i sluket.
  Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. For å få TG 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres.

  - Ventilasjon: Badet ventileres via ventil i himlingen. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

  - Overflater/innredninger - kjøkken: Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Kjøkkenet fremstår som funksjonelt, dog påvist noe slitasje/skader på fronter samt fuktskjolder/svellinger i benkeskap under vask. Ikke fuktig på befaringsdag.
  Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  - Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Rør-i-rør under kjøkkenbenk er ikke endetettet. Ved evt. lekkasje vil det være fare for at vann renner ut der. Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene.

  - Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Durgoventil på loftet. Avløpsinstallasjon skal ha minst en lufteledning ført til det fri uten vannlås. Som tiltak må det gjøres nærmere undersøkelser.

  - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstanken er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer idag, men ut fra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  - Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatiske sikringer fra byggeår. Det foreligger ikke dokumentasjon på arbeider utført på det elektriske anlegget. Takstmann anbefaler derfor at det utføres en utvidet el-kontroll på det elektriske anlegget.
 • Fint beliggende boligbygg ved indre sentrum av Spydeberg. Kun kort gangavstand til servicefunksjoner, forretninger, post i butikk, bank, kafeer, buss- og togstasjon m.m. Det er også gangavstand til barnehage, barneskole og fine turområder.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Betong som gulv mot grunn. Lette bindingsverksvegger i tre som yttervegger utvendig kledd med liggende, profilert trekledning. 2-lags isolerglass vinduer fra byggeår. Bærende takkonstruksjon i tre, saltak som er tekket med betongtakstein. Helbeslått pipe med blokk over tak. Trebjelkelag som etasjeskiller.
  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 17. juni 2022 av Moen Takst for teknisk beskrivelse av eiendommen.
 • Bra/p-rom: 71/67 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, 2 soverom, bad, stue, kjøkken.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmekabler på bad/vaskerom, panelovner forøvrig. Det er mulighet for å installere ildsted.
 • Felles eiertomt for sameiet på 2027 kvm. Området er pent opparbeidet med noe plenareal og beplantning. Asfaltert adkomst og parkeringsområde samt gangvei til bygningen.
 • Det medfølger garasjeplass i garasjeanlegg like ved boligen. Automatisk portåpner. Ellers gode parkeringsmuligheter på felles gårdsplass.
 • Offentlig vann og avløp via privat fordelingsnett.
 • Forretningsfører: Geir Moen
  Aslakv. 1
  Geir Moen/Synøve Walle
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtagelse.
 • Dyrehold er ikke tillatt.
 • Bygningen er forsikret i felles polise for sameiet i Eika
  Polisenummer: 855004.
  Ny eier må selv ordne egen innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 530 269 per 31.12.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 908 968 per 31.12.22
 • Kr. 1 272,- pr. måned som dekker utgifter til måking, strøing, plenklipping, forsikring, strøm i fellesområde, vedlikehold.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. .
  Andel fellesformue kr ,- pr. .
  Ikke relevant
 • Ikke relevant
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Ca. Kr. 7.500,- pr. år.
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Vannmåler er installert - avgift etter forbruk.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
  Lampe over spisebord følger ikke salget.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Reguleringsplan 01230130001 - Myra/Tebo 0123199902 - Stasjonsgata med formål fortau og bolig/forretning/kontor.
  Kommuneplan - kommuneplanens arealdel med sentrumsformål, gjennomføringssone H810_2 - Krav om felles planlegging, gjennomføringssone H820_1 - omforming. Ingen reguleringsplaner under arbeid.
 • Gnr. 426, Bnr. 48, Snr. 5 i Indre Østfold kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger - september 2022
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings/oppgjørsgebyr kr. 12.000,- og markedspakke kr. 22.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • A H Gulbrandsen-horst
Marit H. Hammer

Megler

Marit H. Hammer

91 36 00 07

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev