aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Portørveien 98!

Stabbestad Portørveien 98

Fritidsbolig i Portør, 70 meter fra sjøen. Fredfullt beliggende i vakre omgivelser.

 • 4 190 000
 • BRA 47 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING4 190 000
 • OMKOSTNINGER120 922
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 310 922
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR-
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 37 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 300 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 4 190 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  --------------------------------------------------------
  120 922,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 310 922,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Stue, kjøkken, 2 soverom.
2 uteboder, lagringsrom og toalettrom.

Portørveien 98, Vestfold og telemark

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  Enkel hytte bygd rundt 1970. Utehus/do bygd tidlig på 80-tallet. Ikke innlagt vann/ kloakk. Tinglyst rett til p-plass og båtfeste. Det er praktisert leie av parkering langs hovedvei, drøye 200 meter fra eiendommen. Båtfeste i bukt, kun egnet for liten båt.

  Overbygd inngangspart med murt steinplatting.

  Stue.
  Vedovn.
  Furugulv, malt panel på vegger og i himling.

  Kjøkken.
  Enkel innredning med trefronter. Benkeplate i tre. Komfyr, kjøleskap og vaskekum. Spiseplass.
  Furugulv, malte plater på vegger og malt panel i himling.

  Soverom.
  Køyseng og lite skap.
  Furugulv, malte plater på vegger og panel i himling.

  Soverom.
  Skap.
  Furugulv, malte plater på vegger og malt panel i himling.

  Utebod i tilknytning til hytta.
  1 1/2 seng + køyeseng.
  Tregulv, malt panel/plater på vegger og panel i himling.

  Overbygg med stor sisternetank og utvendig dusj.

  Utebod.
  Belegg på gulv, panel på vegger og i himling.

  Lagringsrom.
  Godt med lagringsplass.
  Belegg på gulv, panel på vegger og i himling.

  Toalettrom.
  Snurredo og håndvask.
  Belegg på gulv, panel på vegger og i himling.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Takrennene er stedvis deformert, antatt som følge av ising og / eller snøras fra taket. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Takrenner bør utbedres.
  - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut.
  - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Eldre karmer og rammer er værslitte. Det er løs kitt og rust på beslg. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
  - Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Tiltak: Det må påregnes vedlikehold, ev. utskiftning av døren.
  - Terrasse i trekonstruksjon: Konstruksjonene har skjevheter. Tiltak: Skjevheter og slitasje krever ingen umiddelbare tiltak. For å lukke avviket må det lages ny terrasse.
  - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe.
  - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres.
  - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Forhold som har fått TG3:
  - Terrasse i stein- og betongkonstruksjon: Det er ikke montert rekkverk. Der det er mer enn 50 cm fra dekke til terreng, skal det ihht. byggeforskriftene være rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Sør Takst AS ved Thomas Kildahl, datert 06.09.22.
 • Ved havet sør for Kragerø ligger naturparadiset Portør, en egen halvøy, omgitt av Stølefjorden i nord og Skagerrak i sør. Fra avkjøring hovedveien er det ca 4 km ut til Portør Havn. Omtrent halvveis ut ligger eiendommen, et par hundre meter sør for Portørveien. Hytta ligger for seg selv i naturskjønne omgivelser, ikke mer enn 70-80 meter fra sjøen. Sørvest for hytta ligger et vakkert friområde med småskog og svaberg.

  Portør var tidligere den trygge havn for utenlandske skip med sine lune viker og sund. Den gang var Portør loshavn for Kragerø og stedet hadde egen tollstasjon. I dag er Portør et yndet utfartsmål, og med sitt vakre landskap i havgapet er det kanskje Kragerøskjærgårdens mest populære. På slutten av 1600-tallet beskrev en engelsk lord stedet slik: "En begeistret naturbeundrer ville sikkert, når han reiste fra dette stedet, erklære at han hadde vært på "fortryllet" grunn. Så imponerende og storslagent er Portør." Beskrivelsen er like passende i dag.

  Ved innkjøringen til Portør, 2 små kilometere fra eiendommen, ligger det flotte friområdet Stangnes med "laguneøya" Storholmen utenfor. Stranda i lagunen er et eldorado for unger, med lun, langgrunn sandstrand omkranset av svaberg. På Stangnes er det fantastisk turområder med kyststi blant svaberg og hav.

  Ved innkjøringen til Portør er det også matbutikk og bensinstasjon, og på Portør pensjonat er det restaurant. Fra Portør er det ca. 13 km til Stabbestad, hvor det er barnehage, skole og SFO. På Stabbestad ligger Kragerø Resort, med blant annet 18-hulls golfbane, tennisbane, sykkelstier, restaurant og treningssenter. Fra Stabbestad er det ferjeforbindelse til Kragerø sentrum. Byen byr på små nisjebutikker og sjarmerende kaféer og restauranter. Fra Portør er det ca. 45 minutter i bil til Kragerø sentrum.
 • Området består av hovedsakelig hyttebebyggelse.
 • Se kartskisse.
 • Fritidsbolig oppført i 1971, i trekonstruksjon. Taket er tekket med asfalttakshingel. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Yttervegger av bindingsverk med trekledning. Saltak i trekonstruksjon. Vinduer med enkle glass. Nyere vinduer med isolerglass. Terrasse i trekonstruksjon. Terrasse i stein- og betongkonstruksjon.
 • Fritidsbolig: Bra/p-rom: 37/37 kvm.
  Utebod: Bra: 10 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue/kjøkken/spisestue, soverom, soverom 2.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedovn og elektrisk.
 • Eiet tomt på ca ett mål, bestående av fjell. Tomten er skrånende, grense i sør er en bratt fjellvegg. Hytta ligger godt i le for vindretninger vanlig om sommeren. Tomten ligger på det nærmeste ikke mer enn 40-50 meter fra sjøen.

  Tomten er boltet, men ikke oppmålt. Alle boltene er ikke funnet. Det er en skylddelingsforretning fra 1964 som beskriver grensene. Her angis retning og avstander. På siden kommunekart.com fremgår et grovt "anslag" over tomtens grenser. Ut fra beskrivelsen er det ikke usannsynlig at dette er de korrekte grenser.
 • Tinglyst rett til en parkeringsplass på anvist plass. Det opplyses at det p.t. betales kr 2000,- i årlig leie til grunneier.
 • EIendommen ligger 200-300 meter fra Portørveien, fin sti frem til eiendommen. Eiendommen er ikke tilknyttet vann eller avløp. Det er bentyttet cisterne for oppsamling av regnvann. Utedo.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 111 770 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør ca kr. 10 260 pr år/2022.
  Disse omfatter renovasjon fritid, feieavgift og eiendomsskatt.
 • Strøm, forsikring og kommunale avgifter.
 • Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertid brukstillatelse på eiendommen. Søknadspliktige tiltak skal avsluttes med ferdigattest, jf pbl. § 21-10, 1. ledd. Ferdigattest er en bekreftelse på at byggearbeidene er ferdige, og at de er utført i tråd med tillatelse. Dersom det er gjennomført flere søknadspliktige tiltak på eiendommen skal det foreligge ferdigattest for hvert av tiltakene. Tiltak kan ikke tas i bruk før det foreligger ferdigattest, eller eventuelt midlertidig brukstillatelse. Bruk uten slik tillatelse er ulovlig.

  Ved salg av eldre bygg forekommer det ofte at det ikke foreligger ferdigattest for oppføring av bygget. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Dette innebærer at man ikke får utstedt ferdigattest. Det er stemplede tegninger fra 1982, disse stemmer godt med dagens bruk. Forholdet med manglende brukstillatelse og ferdigattest er mest sannsynlig uten praktisk betydning. Uansett overtar kjøper eiendommen slik den fremstår på visning, med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen, og kostnader forbundet med dette.
 • Selger står fritt til å leie ut.
 • Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Det er ingen tinglyste heftelser på eiendommen. Det er tinglyst rett til båtfeste på gnr. 7, bnr. 155. Denne rett er tinglyst i 1968 med det dagboknummer 1369. Videre er det tinglyst rett til parkering som angir "rett til 1 parkeringsplass på anvist sted", tinglyst i 1998 med dagboknummer 1796.
 • Eiendommen ligger under reguleringsplan for Kaalstangen/Brunsvik fra 1982. Reguleringsformål er friluftsområde. Det er et generelt byggeforbud i strandsonen, og alle tiltak krever dispensasjon. Eiendommen må av den grunn anses som fullt utbygd (uavhengig av hva reguleringsbestemmelsene angir).
 • Gnr. 7 Bnr. 155 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Eiendommen er klar for overtagelse ca 3 uker etter at bindende avtale er inngått. Selger tar med seg ønskede eiendeler, men foretar ikke rydding og utvask.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Eier har energimerket boligen og komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Skagerrak Sparebank kan tilby lån til konkurransedyktige vilkår. Vi formidler gjerne kontakt med kundebehandler.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,90 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr 3 800,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 19 800, som omfatter bl.a. inntil 3 annonser i Kragerø Blad, fotograf, utstillinger og prospekter. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr 37 500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket dekning av utlegg og vederlag med totalt kr 19 800,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anne Lise Eneberg
  Bjørnar Alfred Kasper Mellum
Torunn Bakke

Megler

Torunn Bakke

95 14 23 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev