aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Solheimveien 23!

Stabbestad Solheimveien 23

Nyere enebolig med stor barnevennelig tomt. 180 graders LEKKER utsikt. Sol fra morgen til sen kveld!

 • 5 750 000
 • BRA 198 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING5 750 000
 • OMKOSTNINGER159 922
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 909 922
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 015
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 184 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 895 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • 5 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  143 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 750 000,-))
  --------------------------------------------------------
  159 922,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 909 922,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Eneboligen inneholder:

1. Etasje: Entré, stue/spisestue, kjøkken, vaskerom, bod, 2 soverom, samt ekstra stue i tilknytning til soverom.
2. Etasje: Gang, bad og 2 soverom, samt flere gode boder til oppbevaring.

Utvendig bod.
Flate barnevennlige områder på vest- og nordsiden, ideelle for spill og lek.

Solheimveien 23, Vestfold og telemark

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Nyere, lekker enebolig oppført i 2015, 2. etasje av boligen er nylig ferdigstilt.

  Boligen går over 2 plan og består av entré, stue/spisestue, kjøkken, vaskerom, 2 bad, 4 soverom, 4 boder, samt ekstra stue beliggende i tilknytning til soverom på hovedplan. Det medfølger i tillegg en integrert bod med utvendig adkomst. Søndre del av boligen (med stue, bad/wc og to soverom) mangler kun kjøkkenløsning for å kunne utgjøre gjeste- eller utleiedel, da med felles gang. Denne delen kan også med forholdsvis enkle grep skilles fra hoveddel med egen inngang på sørsiden. Sistnevnte løsning vil være søknadspliktig.

  Stuen er luftig med god plass til spisegruppe. Store lysflater slipper inn godt med lys, og gir en ekstremt flott utsikt! Lekker kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter og integrerte hvitevarer; induksjonsplate-topp, stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøl/frys av god kvalitet. Herfra har du den samme flotte utsikten.

  2 av boligens soverom er beliggende på hovedplan. Soverom i 2. etasje har skråtak med store innfelte takvinduer. Her kan du telle stjerner under mørklagt himmel, eller se på sjøen og Kragerø by.

  Boligen inneholder 2 flotte bad/wc, samt vaskerom. På hovedbad i 2. etasje er det baderomsinnredning med hvite fronter og heldekkende servant. Badet inneholder dusjhjørne, badekar, samt vegghengt toalett i hvit porselen. Baderomsvegger er av slette våtromsplater, i en behagelig fargenyanse. Baderomsgulv har mønstret pent belegg. Bad/wc i 1. etasje har dobbel servant med skap og dusjkabinett. Det er flislagt gulv og våtromsplater på veggene.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven.
  Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik og mindre avvik, som kan kreve tiltak eller ikke som ikke krever umiddelbare tiltak):

  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. På kjøkkengulvet ble det registrert skjevhet på ca. 15 mm. Tiltak: For å få TG 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp.

  - Innvendige dører: Det er noe fuktsvellet og løs laminering nederst på døren. Tiltak: Lokal utbedring.

  - Andre innvendige forhold: Det er sig i tapet langs gulvet. Hva dette skyldes er ikke videre undersøkt. Det ble ikke målt fukt på veggen i dette området. Det er sannsynlig at det er en feil i utførelsen av veggen bak, da det er mykt på veggen ca. fem centimeter fra gulvet og opp. Tiltak: Ytterligere undersøkelser bør utføres.

  - Bad, 2. etg. overflater gulv: Det er fall til sluk. Utenfor våtsonen er det noe motfall, slik at vannsøl utenfor dusjsonen kan renne ut på gulvet. Titlak: Det vil ikke være økonomisk rasjonelt å utbedre forholdet. Våtrommet fungerer med dette avviket.

  - Bad, 2. etg. sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det bør etableres lekkasjesikring fra sisternen.

  - Bad, 2. etg. ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Spalten ved døren er for liten. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  - Bad, 1. etg. sluk, membran og tettesjikt: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.

  - Kjøkken, Overflater og innredning: Eier opplyser at den integrerte oppvaskmaskinen fungerer, men er moden for utskifting. Tiltak: Skifte oppvaskmaskin.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av SørTakst AS ved Thomas Kildahl, datert 25.08.2022
  Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.
 • Eiendommen ligger på Stabbestad med fantastiske sol- og utsiktsforhold. Til Kragerø er det ca 40 min. kjøring, eller ca 15 min med bilferge fra fergeleiet noen få hundre meter unna. Den ekstremt vakre utsikten har 180 grader med sjø som strekker seg fra Kilsfjorden i vest til Jomfruland i øst!

  Eiendommen ligger en liten kilometer fra attraktive og innholdsrike Kragerø Resort. Her har familien overlegne muligheter for rekreasjon og velvære samt aktiviteter som tennis, sandvolleyball, klatrevegg, båtliv, bading, fotball og en av Norges aller beste golfbaner som inneholder bl.a. 18 hull, driving range, korthullsbane og minigolf.

  Det er ca. 20 minutter til Tangen, hvor du finner blant annet mabutikk, kjøpesenter og bensinstasjon. Her er det i tillegg bussforbindelser som tar deg til Kragerø sentrum, samt til Oslo og Kristiansand.
 • Området består hovedsakelig av hytte- og boligbebyggelse.
 • Se kartskisse.
 • Det er ikke foretatt geotekniske undersøkelser og derved er det kun svært begrensede muligheter for nøyaktig kunnskap om byggegrunn og
  stabilitet som kan gjøres. Fundamenter og gulv på grunn av betong. Bygningen har utvendig avløpsrør av plast, vannledning av plast (PEL). Offentlig avløp via private stikkledninger. Offentlig vannforsyning via private stikkledninger.Taket er tekket med betongstein. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Yttervegger av bindingsverk med trekledning. Det er saltak i trekonstruksjon. Vinduer med isolerglass. Det er tredører. Det er terrasser i trekonstruksjon.
 • 1.etasje: 141 m² BRA / 138 m² P-rom
  2.etasje: 46 m² BRA / 46 m² P-rom

  Totalt: 198 m² BRA / 184 m² P-rom

  Følgende rom inngår i primærareal:

  Eneboligen inneholder:
  1. etasje: Entré, stue, stue/spisestue, kjøkken, vaskerom og 2 soverom
  2. etasje: Gang, bad og 2 soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk.
 • Stor solrik tomt med en spektakulær utsikt! Flate barnevennlige områder på vest- og nordsiden, ideelle for spill og lek. Parkering og adkomst er gruset/asfaltert, uteplassene er opparbeidet med treplattinger og plen.

  Festet tomt på 1895 m².
  Grunneier: Runar Eikenes
  Festetid: Evigvarende med rett til innløsning.
  Årlig festeavgift: Kr. 10 764,-

  Grunnleien reguleres etter konsumprisendeks hvert 5 år, neste gang i 2024. Kjøper kan om ønskelig innløse tomten, og med innløsning høst/vinter 2022 vil innløsningssum utgjøre ca kr 295 000,-.

  Det er bestemmelser i festekontrakt om at skogen skal holdes nede samt at eier av gnr. 11, bnr. 14 har rett til å føre frem vann/avløp/kabler over denne tomt. Festekontrakten er inntatt i salgsoppgaven side ....
 • Det er god plass til biloppstillingsplasser på egen tomt. Det foreligger godkjent søknad for oppføring av garasje.
 • Offentlig.
  Privat vei. Kostnad utgjør kr.4 000,- pr. år 2022, og er inkl.brøyting av vei frem til eiendommen.
 • Formuesverdi som primærbolig: kr 825 762,- pr. 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: kr 2 972 744,- pr. 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør ca. kr. 20 337,- pr år/2022.
  Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt.
 • Kommunale avgifter, forsikring, strøm, brøyting, TV og internett.
 • 2. etasje er nylig ferdigstilt, og det er sendt søknad om ferdigattest. Det forventes at det utstedes ferdigattest i løpet av høsten.

  Det foreligger godkjente byggetegninger, disse stemmer med dagens bruk.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende heftelser er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

  FESTEKONTRAKT - VILKÅR
  Dok. nr. 321579 - 05.05.2010
  Gjelder fra: 11/04 - 2010
  Tomteverdi: kr. 225 000,-
  Festeavgift: ca. kr. 10 000,- pr. år 2022.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for "Kragerø golf- og hytter", datert 21.03.00. Eiendommen ligger i et område som er regulert til "annet kombinert formål", som består av bolig-/fritidsbebyggelse . Eiendommen omfattes også av bebyggelsesplan for" Solheimveien, gnr. 11, bnr. 14 m.fl - Stabbestad - Kragerø kommune", hvor eiendommen er regulert til bolig. I overkant av halvpart av eiendommen ligger i restriksjonssone "Nedslagsfelt for drikkevann".

  Planområdet sør for eiendommen er iht. regulerinsplan merket som jord- og skogbruk. Planområdet nordvest for eiendommen er merket til fritidsbebyggelse. Planområde øst, nordøst, samt vest er merket som boligbebyggelse. Planområdet ca. 70 meter nordvest fra eiendommen, er regulert til renovasjon.

  Eiendommen omfattes er iht kommuneplan for Kragerø (Kommuneplanens arealdel for Kragerø 2018 - 2030), avsatt/utnyttet til bolig. Reguleringsplanen inngår i kommuneplanens arealdel, og skal fortsatt gjelde. Der bestemmelsene i bebyggelsesplanen avviker fra reguleringsbestemmelsene, er det bestemmelsene i bebyggelsesplanen som skal gjelde. Bebyggelsesplan og reguleringsplan med bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 11 Bnr. 295 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • November, dato etter nærmere avtale.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. (Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr. 3800,-). I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 13 500, som omfatter bl.a. inntil annonser i Kragerø Blad, fotograf, utstillinger og prospekter. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr. 50 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket dekning av utlegg og vederlag med totalt kr 16 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Annika Westgård
  Kevin Henderson

Megler

Eileen Johnsen

94 08 40 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev