aktiv-eiendomsmegling

Innholdsrik enebolig med fin beliggenhet innerst i blindvei - Stor hage og fine uteplasser - Solrik tomt.

 • 2 750 000
 • BRA 183 m²
 • PRISANTYDNING2 750 000
 • OMKOSTNINGER84 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 834 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 978
 • AREALP-rom 174 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT913 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-))
  --------------------------------------------------------
  84 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 834 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Gaupevegen 20!

Vi har gleden av å presentere denne hyggelige eiendommen på Starhellinga i Stange. Eiendommen er pent opparbeidet og består av enebolig, carport, frittstående bod og lekestue. Boligen er oppført i 1978 over ett plan med kjeller og fremstår velholdt. Den inneholder blant annet romslig stue med utgang til veranda, kjøkken, bad, tre soverom og vaskerom. Her bor man fint til i landlige omgivelser på etablert boligfelt.

Merk deg dette:
• Solid og innholdsrik familiebolig
• Kjøkken fra 2017 og bad fra 2013
• Stor og fin hage med beplantning
• Carport og utebod
• God beliggenhet innerst i blindvei

Velkommen til en hyggelig visning!


Boligens innhold:
1.etasje: Vindfang, toalettrom, gang, trapperom, stue, kjøkken, bad, tre soverom og vaskerom.
Kjeller: Trapperom, gang, kontor, stue og 3 boder/kjellerrom.

Gaupevegen 20, Innlandet

 • Velkommen
  Eiendommen har gruset innkjøring og bilen kan enkelt parkeres i carporten. Ved inngangspartiet er det veranda hvor det er plass til liten sittegruppe. Først kommer du inn til boligens entré hvor det er mulighet for å henge fra seg ytterjakka og videre inn til gang som fører deg til øvrige rom i boligen.

  Stuen
  Stuen er romslig og har fint lysinnslipp utenfra. Her er det gode innredningsmuligheter for flere sittegrupper i ulike soner. Peisovn sentralt plassert i rommet. Fra stuen er det utgang til overbygd veranda hvor det er god plass til utemøblement. Boligen har i tillegg platting med direkte adkomst til den store hagen.

  Kjøkkenet
  Kjøkkeninnredning fra 2017 bestående av over-, under- og høyskap med laminerte, glatte fronter. Integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Plass for frittstående kjøleskap og i tillegg kjøkkenbord.

  Soverom
  Boligen har tre soverom, alle på hovedplanet. Det er god plass for dobbeltseng, nattbord og oppbevaringsmøbel. Fra hovedsoverommet er det utgang til sørvendt balkong.

  Bad
  Baderom fra 2013 med baderomsplater på veggene, sokkelfliser mot gulv og flislagt gulv med elektriske varmekabler. Baderomsinnredning med profilerte fronter, skap, servant og speil. Badekar og veggmontert dusjbatteri. Separat toalettrom med adkomst fra vindfanget.

  Boligen har eget vaskerom på hovedplanet med belegg på gulvet og tapet på veggene. Stålkum og opplegg for vaskemaskin.
 • Eiendommen ligger i et veletablert boligfelt på Starhellinga i Stange kommune. Området oppleves som meget barnevennlig og rolig. Eiendommen ligger i en blindvei uten særlig trafikk. Det er ca. 5 km til Stange sentrum (med nyetablert gang- og sykkelvei) og ca. 3 km til Romedal sentrum hvor du finner fasiliteter som butikker, legesenter, fysioterapeut, barnehage, ungdomsskole m.m. Det er ca. 1 km gangavstand til barneskole og idrettsanlegg. Ca. 900 meter til holdeplass for kollektiv transport. Kort avstand til turterreng i skog og mark. Gangavstand til oppkjørte skiløyper i vinterhalvåret.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Rune Kirkerud ved Icon Takst AS.

  Enebolig oppført i 1978 og tilbygd med overbygd terrasse i 2003. Byggegrunn er morenemasser steiner/fjell. Drenering er ihht. byggeår utført med opparbeidede drenerende masser og drensrør. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker (Leca) og støpt dekke i kjeller. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning. Liggende kledning i øvre del av gavlvegger. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre og rupanel som undertak. Taktekking av pappshingel fra 2003. Vinduer med 2- og 3-lags isolerglass, produsert i bl.a. 1978 og 1996.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Takrenner og beslag har noe mosegroing.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
  - Overflater gulv - Bad: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt.
  - Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Kobberrør har noe irring. Rør-i-rør er koblet uten fordelerstokk eller rørskap i kjeller, noe som er vanlig forekommende på nyere anlegg i eldre boliger.
  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Observert 90 mm rør via loft som ser ut til å være
  luftingen. Normal dimensjon for lufting er 110mm over tak. 90 mm avløp fra toalett, normal dimensjon er 110 mm.
  - Drenering: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er deler uten utvendig synlig tettesjikt.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Veggkonstruksjon: Noen kledningsbord er tørre og oppsprukket. Kledning står ned mot vannbrett over vinduer.
  - Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjon. Raftepapp i raftet (overgang tak/vegg) har bøyd seg opp mot undertaket og tetter for luftingen ut mot takutstikk.
  - Vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Sideomramminger er ned mot vannbrett (skal være mellom ca. 5 og 10 mm glippe).
  - Dører: Hovedytterdøren tetter ikke helt til karm. Terrassedør ifm. balkong er slitt utvendig.
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Balkongrekkverk: Overflaten og treverk er tørt. Terrasse- markplatting har overflateslitasje.
  - Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trapper har overflateslitasje.
  - Overflater: Det er knirk i ganggulv og soveromsgulv. Stuegulv i 1.etg har slitasje.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak
  mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
  - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  - Ventilasjon - Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
  - Overflater og konstruksjon - Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Det er påvist riss/sprekker/skader i servant.
  - Ventilasjon: Naturlig ventilering. Dette var vanlig på eldre hus, men er ikke etter dagens forskrifter.
  - Terrengforhold: Det er ikke fall fra grunnmur og ut fra boligen - rundt hele boligen, med fare for fukt/overvann mot grunnmur. Det anbefales på generelt grunnlag fall på terreng ut fra boligen/grunnmur med fall minst 1:50 i 3 meters lengde ut fra bygningen, slik at overflatevann ledes bort.
  - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Oljetank: Det er opplyst om at oljetank som ikke er i bruk er renset, men dokumentasjon foreligger ikke.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tapet på vegger er stedvis løs og har ikke våtromsstandard.
  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 183 m² / 174 m².
  1.etasje: Bra / P-rom - 100 m² / 100 m².
  Kjeller: Bra / P-rom - 83 m² / 74 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Vindfang, toalettrom, gang, trapperom, stue, kjøkken, bad, tre soverom og vaskerom.
  Kjeller: Trapperom, gang, kontor og stue.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Følgende medfølger ikke i handelen:
  Vaskemaskin.
  Postkasse.

  Følgende medfølger i handelen:
  Ekstra kjøleskap og fryser i kjellerbod.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Luft-til-luft varmepumpe i hovedstue og kjellerstue.
  Panelovner på enkelte rom.
  Elektriske varmekabler på bad.

  Vedfyring:
  Peisovn av type Opus i stue.
  Peisovn av type Dovre i kjellerstue.

  Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.

  I kjelleren er det en enkeltbunnet ståltank som er dokumentert av Arnkværn at er rengjort/avgasset for transport/destruksjon og tatt ut av drift.
 • Eiertomt. Tomten er opparbeidet med plen, beplantning og gruset innkjøring.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 913,2 m² og et oppgitt areal på 913 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I carport eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 607.957,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 2.188.644,- per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 14.776,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.448,-.
  Forbruk vann: Kr 28,93 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 46,91 per kubikk.
  Renovasjon: Kr 4.176,- (medium beholder).
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 558,- (feiing 1 pipeløp hvert 2.år).
  Eiendomsskatt: Kr 4.519,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for bolig i 1978. Det er i denne anmerket mangler i forhold til:
  Innvendig innpuss av kjellervinduer.
  Midlertidig trapp fra utgang stue.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen av boligen og carporten. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Feiing ble utført siste gang i 2021. Tilsyn ble sist gang utført i 2017, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 100306, tinglyst den 13.01.1978. Gjelder rettigheter iflg. skjøte - bestemmelse om vann/kloakkledning. Ved ønske om å sette opp gjerde eller hekkbeplantning rundt tomten, må det søkes om til bygningsrådet i Stange kommune. Tomter i feltet som vil få felles grenselinje med gnr. 308, bnr. 1 er pålagt gjerdeplikt mot denne grense. Eier at tomt med fasadelinje til offentlig gate, er pålagt vedlikehold av det regulerte vegareal som ligger mellom tomten og den asfalterte gatekant. Kommunen skal ha rett til å ha liggende og vedlikeholde ledninger og kabler som eventuelt krysser tomten.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Starhellings-Sørbygdafeltet, fra 1976. Reguleringsformål for eiendommen er boliger. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Stange kommune (2020-2032), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til bebyggelse og anlegg.
 • Gnr. 306 Bnr. 134 i Stange kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Ja, kun av faglært. 2013, betydelig oppgradering, gulvvarme, fliser vegger, nytt inventar, rør, kraner, elektrisk, isolert alle vegger. Arbeid utført av Rørlegger Hanstad, Bekkevold Bygg og Bad, Elektor Installasjon.

  Punkt 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
  - Gulv ble i sin helhet lagt på nytt.

  Punkt 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende?
  - Stokkmaur i badegulv, skiftet i 1984, behandlet av Oslo Veggdyrkontroll, ingen stokkmaur senere.

  Punkt 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, kun av faglært. Innvendig 1200l parafintank tømt og rengjort, klargjort for biobrensel. Arbeid utført av Arnkværn miljø og renovasjon i 2020.

  Punkt 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, parafintank i 2020.

  Punkt 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Egeninnsats/dugnad shingel. Arbeid utført i 2003, tilbygg overbygd terrasse, KE Bygg.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,3 % av salgssummen, minimum kr 35.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Erik Julsrud
  Turid Julsrud
Mattis Barmoen Andersen

Megler

Mattis Barmoen Andersen

91 51 33 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev