aktiv-eiendomsmegling

Stange Kalvbakken 15

Nytt rekkehus over to plan med gode kvaliteter! 3 sov. 2 toaletter. 2 uteplasser. Innflytningsklar. Carport og bod.

 • 4 600 000
 • BRA 112 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 600 000
 • OMKOSTNINGER127 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 727 142
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 022
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 108 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT131 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  115 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 600 000,-))
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  --------------------------------------------------------
  127 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 727 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Kalvbakken 15!

Dette er spennende rekkehusleilighet som skiller seg ut i mengden. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene når det kommer til fargevalg og løsninger. Boligen går over to plan hvor 1. etasje inneholder entré med skyvedørsgarderobe, 3 soverom og bad. I 2. etasje er det stue med utgang til balkong, kjøkken, spisestue, toalettrom og garderoberom. Boligen ligger på Navneberget i Stange. Et nyetablert boligfelt med kort vei til Stangehallen, Stange sentrum, jernbane og skoler.

Merk deg dette:
Fargerik og moderne bolig
God takhøyde i 2. etasje
Uteplasser i begge etasjene
Hage i naturlig forlengelse av boligen
Carport og utebod

Høres dette ut som din neste bolig, da er du velkommen til en hyggelig visning!

Rekkehus over to etasjer, bestående av:
1.etasje: Gang/trapp, bad/vaskerom, 3 soverom (ett med utg. vestvendt terrasseplatting og felles hage)
2.etasje: Kjøkken/spisestue, stue med utgang vestvendt balkong, toalettrom og bod.

I tillegg medfølger biloppstillingsplass i carport med montert lader til el-bil og en utvendig bod på 5 m².

Kalvbakken 15, Innlandet

 • Velkommen til Kalvbakken 15!
  Dette er en helt nyoppført bolig beliggende på attraktive Navneberget i Stange. Bilen parkerer du i carport og vinterdekkene kan du ha i den utvendige sportsboden. Når du vrir om nøkkelen blir du møtt av en stor gang med store fliser og varmekabler i gulvet. Veggene og taket er malt i en varm bruntone som gir rommet en helt spesiell helhet. Rommet er innredet med en skyvedørsgarderobe som avgrenser gangen mot trappen. Denne er malt i samme farge som rommet forøvrig og innredet med kommoder (medfølger ikke). Ellers består etasjen av tre soverom og kombinert bad og vaskerom.

  Trappegangen opp til 2. etasje er malt i en turkis farge og denne fargen går videre innover i stuen i etasjen over.

  Bad/vaskerom
  Badet er av god størrelse og har baderomsplater på veggene, plater i himlingen og fliser på gulvet med varmekabler. Baderomsinnredning med skuffer med hvite, glatte fronter, heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. I overkant av servanten er det speil og lys. Ellers er badet utstyrt med vegghengt toalett med innebygd sisterne og dusjhjørne med glassdører og vegghengt dusjbatteri med regnfall. Rommet er praktisk delt av med den store skyvedørsgarderoben. Der er det lagt opp for vaskemaskin og tørketrommel. Ellers er det praktisk innredning med mye oppbevaring som gjør klesvasken til en lek.

  Soverommene
  Boligen har tre soverom, som alle ligger i 1. etasje. Rommene er gjennomført malt med samme farge på vegg og i tak. På gulvet er det lagt 1-stavs laminatgulv. Alle rommene er av god størrelse og har plass til seng, garderobeskap og ellers andre ønskelige møbler. Det største rommet har utgang til terrasse og felles hage. Terrassen er overbygd og har plass til en koselig sittegruppe.

  Åpen kjøkkenløsning mot spisestue
  Kjøkkenet ligger i 2. etasje, midt i boligen og er malt i en lysegul farge. Det har en praktisk beliggenhet mellom stuen og det som naturlig blir spisestuen. Innredningen er fra Sigdal og består av over- og underskap av laminerte skrog og blå, glatte fronter i mdf. Laminerte benkeplater med planlimt oppvaskkum og ett-greps armatur med uttrekk. Nedfelt induksjonsplatetopp med komfyrvakt og ventilator med utluft. Øvrige integrerte hvitevarer, herunder oppvaskmaskin, stekeovn og kjøleskap. Innredningen har en halvøy som vender ut mot spisestuen.

  Spisestuen er romslig hvor du har plass til stor spisegruppe. Alternativt kan man innrede en liten lesekrok eller TV-krok i den ene enden av stua.

  Fra kjøkkenet er det adkomst til en praktisk bod som egner seg godt til for eksempel kjøkkenutstyr. Derfra er det tilgang til toalettrom med veggmontert toalett og servantskap med heldekkende servant og speilskap i overkant.

  Stue og uteplasser
  Stuen fremstår som lys og luftig med god takhøyde og store vinduer. Både tak og vegger er malt i en turkis farge. Det er god plass til sofagruppe, TV-benk og hva du ellers måtte ønske. Det er montert vedovn for lun og god varme.

  Det er utgang til overbygd balkong med glassrekkverk. Her er det plass til sittegruppe, blomsterpotter og annet.
 • Rekkehusleiligheten ligger i etablert område ca 1,5 km fra sentrumskjernen av Stange. Her finner du fasiliteter som butikker, kafe, post-i-butikk og bankfilial. I sentrumskjernen finner du bla. Trygve Brovold kjøttforretning, Vinmonopol og det populære spisestedet La Italia.

  Navneberget barnehage ligger ca 400 m unna boligen. Til Nerby aktivitetsbarnehage er det 1,6 km. Enerhaugen barnehage ligger ca 2,8 km unna. Til Stange skole er det 1,8 km. Til Stange ungdomsskole er det 2,5 km. Til Stange videregående skole er det 1,2 km. Jønsberg landbruksskole ligger 6,6 km unna boligen. Stangehallen kan by på ulike aktiviteter og treningstilbud.

  Stange jernbanestasjon ligger ved sentrum med hyppige togforbindelser til Oslo lufthavn, Lillehammer og Trondheim. Det tar ca 50 minutter med bil til Oslo Lufthavn Gardermoen fra boligen.

  I Stange er det mange store gårder som tilbyr lokal mat og drikke. Blant annet Fredheim gårdsutsalg som tilbyr produkter fra matprodusenter i distriktet, som for eksempel grønnsaker, bærplukking, egg, flatbrød, ost og ulike safter og juicer. Søndre Elton tilbyr jordbær i sesong fra egen gård og en hyggelig liten café med kaffe og vafler. Atlungstad Golf med sin landskjente 18-hulls golfbane ved Mjøsa ligger ca. 12 km fra boligen.
 • Boligen er oppført på ringmurssystem på støpte såler/fundamenter. Støpt gulv på grunn. Flatt tak av kompakttakonstruksjoner med taktekking med sveiset takmembran el. tilsvarende. Yttervegger av bindingsverksvegger. Utvendige fasader med trekledning. Vinduer med 2-lags energiglass.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av TakstPlan AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: "Utvendige forhold", satt pga. at det ikke er utarbeidet tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etasje: Bra 56 m²/P-rom 56 m²
  2. etasje: Bra 56 m²/P-rom 52 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Gang/trapp, bad/vaskerom, 3 soverom.
  2. etasje: Kjøkken/spisestue, stue og toalettrom.
 • Følgende medfølger ikke:
  - Taklamper (alle taklamper er montert med dcl-plugg)
  - Garderobeskap og kommoder
  - Kommoder/inventar i skyvedørsgarderobe
  - Hyller og skap i sportsbod (er ikke fastmontert)

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Varmekabler i entré, bad/vaskerom, samt ett soverom i 1. etasje.

  Vedfyring:
  Vedovn i stue.
 • Eiertomt på ca. 131,7 m² i naturlig forlengelse av boligen. Tomten er opparbeidet med plen og beplantning. Innkjøring/gårdsplass med asfaltert dekke.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I carport eller på biloppstillingsplasser på felles gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Dette er per salgsoppgavedato ikke avklart hvem blir.
 • Sameiet skal registreres i Foretaksregisteret jf. eierseksjonsloven § 19.

  Eierseksjonssameiet består av totalt 10 boligseksjoner. Nordbohus har laget vedtekter som følger salgsoppgaven. De vil også kalle inn til formelt stiftelsesmøte hvor valg av styret etc. vil foregå. Sameiestyret skal bestå av 3 til 5 medlemmer etter årsmøtets beslutning. Styreleder velges særskilt på årsmøtet. Vedtektene kan bare endres med 2/3 flertall av stemmer avgitt på årsmøte hvis ikke loven stiller strengere krav. Øvrige beslutninger fattes med alminnelig flertall med mindre loven stiller strengere krav. Sameierne kan vedta husordensregler hvis flertallet av sameierne krever det. Ved motstrid mellom bestemmelser i vedtektene og fravikelige bestemmelser i eierseksjonsloven, går vedtektsbestemmelsene foran.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Dyrehold er tillatt, men det gjøres oppmerksom på at det er viktig å ta hensyn til naboene, slik at det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
 • Sameiets bygningsmasse er foreløpig forsikret med fellespolise i Gjensidige skadeforsikring med polisenummer 95477142221SE. Sameiet vil etter hvert gå sammen for å finne en annen forsikringsordning, da dette er via Nordbohus per salgsoppgavedato. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Det året boligen står ferdig, skal formuesverdien settes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistret per 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-rom). For ytterligere informasjon oppfordres interessenter til å ta kontakt med Skatteetaten.
 • Per salgsoppgavedato betaler ikke eierseksjonen felleskostnader. Nordbohus vil kalle inn til stiftelsesmøte av sameie hvor ett styret vil bli valgt. Her vil en kunne fastsette og bli enige om hvor mye felleskostnadene skal ligge på.

  Fellesutgifter er utgifter ved eiendommen som ikke er knyttet til den enkelte bruksenhet, herunder utgifter til forsikring av bygget, snøbrøyting, vaktmestertjeneste, festeavgift, løpende vedlikehold av fellesarealer og felles innretninger - inne som ute.

  Fellesutgiftene skal fordeles etter eierbrøk når det gjelder forsikring og andel vedlikehold med mindre særlige grunner taler for å fordele kostnadene etter nytten for den enkelte bruksenhet eller etter forbruk. Herunder skal utgifter til snøbrøyting/strøing samt øvrig drift og vedlikehold av den del av utvendig fellesareal som er anmerket med gult på vedlagte situasjonsplan dekkes av seksjon 6 til 10 med 1/5 på hver.

  Årsmøtet skal vedta at det skal innkreves et månedlig beløp fra den enkelte seksjonseier til dekning av løpende fellesutgifter.
 • Eierseksjonen overdras fri for pengeheftelser.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr. 1.448,-.
  Forbruk vann: Kr. 28,93,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr. 46,91,- per kubikk.
  Renovasjon (140 L): Kr. 4.176,-.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr. 558,-.
  Eiendomsskatt: Promillesats 4.9 ‰

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for Kalvbakken 13 og 15, del av flermannsbolig 09.06.2022. Det er i denne anmerket mangler i forhold til gjenstående arbeider i hele tiltaket. Tiltakshaver er ansvarlig for at den enkelte bygning og bruksenhet blir merket med adressenummer og eventuelt adressemerke før denne tas i bruk. Må fullføres innen 01.01.2023.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse stemmer overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det er ikke foretatt noe besiktigelse på det elektriske anlegget på eiendommen da bygget er oppført i 2022. En slik kontroll gjennomføres vanligvis hvert 20. år. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster

  Da boligen er helt nyoppført er det ikke utført tilsyn eller feiing ved pipe.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 101010-3/11, tinglyst den 12.02.1985. Gjelder "Erklæring/avtale", vedr. avløpsplan ved Våletjern m.fl. bestemmelser.

  Det er tinglyst seksjonering med dagboknr. 599735-1/200, tinglyst den 21.05.2021.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for "Navneberget - Trinn 3", fra 2017. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse, konsentrert småhusbebyggelse BKS6 og funksjons- og kvalitetskrav til bygninger, anlegg og utearealer. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Stange kommune (2020-2032), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til bebyggelse og anlegg, nåværende med krav om felles planlegging.
 • Gnr. 97, bnr. 271, snr. 8 i Stange kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag?
  Ja, ladeboks i carport.

  Punkt 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
  Ja, det er gitt midlertidig brukstillatelse på enhetene som er ferdig. Det er p.t. 2 enheter som ikke er ferdig, derfor mangler ferdigattest på bygget.

  Punkt 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger?
  Ja, det foreligger tilstandsrapport fra takstmann i forbindelse med salg. Det er utført 3. partskontroll av våtrom.

  Punkt 26. Kjenner du til vedtak/forslag om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
  Ja, sameiet er ikke stiftet enda, så felleskostnader p.t. er 0. Det må forventes felleskostnader knyttet til boligforsikring, snømåking og muligens til felles vedlikehold og endring rundt renovasjonskostnader da det er planlagt molok-system når alle bygg er ferdigstilt.

  Tilleggskommentar:
  Alle dokumenter vi har fått fra utbygger ligger på boligmappa.no. Dokumenter som ikke ligger der overrekkes ved overtakelse.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,1 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,-), markedspakke (kr 17.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jolly André Brenna
  May Lisbeth Brenna
Sindre Ilseth Heia

Megler

Sindre Ilseth Heia

91 59 55 10

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev