aktiv-eiendomsmegling
Heiabakken 17

STATHELLE Heiabakken 17

Velholdt og flott enebolig med solrik beliggenhet! Nærhet til skole og flotte turområder!

 • kr 2 350 000
 • BRA 84 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 350 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 350 000
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 911
 • Soverom2
 • ArealP-rom 84 m²
 • Tomt597 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,00))   75 792,- (Omkostninger totalt)   2 425 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Koselig enebolig med flott beliggenhet i et veletablert og solrikt boligområde på Rønholt. Svært barnevennlig og kort (og trygg) skolevei til Rønholt skole hvor det også er barnehage. Umiddelbar nærhet til flotte naturområder med variert turterreng. Kort gange til nyetablert dagligvareforretning ved Meikjær og kort vei til Langrønningen som har blitt ett flott næringsområde med stort utvalg av handelsforretninger. Boligen fremstår som velholdt og solid med en normal god standard. Funksjonell planløsning over halvannen etasje og inneholder: Entrè/gang, wc, romslig bad, nytt kjøkken (2023), stue-/spisestue, 2 soverom m.m. Det er også et romslig frittstående uthus med 2 rom hvor ett er isolert. Solrik tomt med usjenerte uteplasser. Velkommen til visning!

Heiabakken 17, Vestfold og telemark

 • Tomt
  597m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 597 kvm iflg. opplysninger fra kommunen. Tomten er opparbeidet med grus og belegningsstein i tun, plen, terrasse og noe beplantning. Svært solrik tomt med usjenerte uteområder. Tomten er p.t gjerdet inn "provisorisk" ift. hundehold og disse blir tatt vekk av selger før overtagelse.

  Beliggenhet
  Boligen ligger på Heiabakken som har adkomst både via Rønholtveien og fra gamle E-18. Solrik og fin tomt med usjenert terrasse, grøntareal og steinlagt adkomst. Umiddelbar nærhet til flott natur med turmuligheter og det er kort og trygg skolevei til Rønholt skole (barneskole med SFO). På Rønholt er det også idrettshall, innendørs skytebane, ballbinger og en flott barnehage. Få minutters kjøring til Langrønningen med en særdeles spennende utvikling hvor bl.a Biltema, Jysk, Circle K, Burger-King, Byggmax, Thansen og Megaflis har etablert seg. Det er også kort vei til steder som Valle og Brevikstrand med småbåthavner og nydelige friarealer. Ca. 15 min. bilkjøring til Stathelle med "alt" av servicefunksjoner samt ca. 25 min. til Kragerø.

  Adkomst
  Fra Stathelle: Kjør "gamle E18" sørover. Man kan enten ta av ved Rønholt skole og følge Rønholtveien til Heiabakken, eller ta opp Heiabakken direkte. Se også kartskisse.

  Bebyggelse
  Nærområdet består av etablert eneboligbebyggelse.

  Byggemåte
  Grunnmur på hovedbygg består av natursteinsblokker. Tilbygg har støpt betongplate på grunn. Yttervegger på hovedbygg er trolig i villa plank. Tilbygg oppført i tradisjonelt bindingsverk. Veggene er utvendig utlektet, isolert og tekket med stående trepanel. Liggende trepanel i gavelspisser. Boligens takkonstruksjon består av plassbygget sadlet takverk tekket med betongstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag. Se også tilstandsrapport. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport av Telemark Takst og Byggvurdering AS. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon (utdrag) om forhold som har fått TG 2 og 3. Bygningsdeler med rød TG3 (store eller alvorlige avvik): Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk forskriftsmessig. Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Pipe/ildsted: Mangler ildfast plate på gulvet foran/under ildstedet. Bygningsdeler med lys oransje TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Takkonstruksjon: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Krypkjeller: Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Våtrom - sluk/membran/tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Drenering: Boligen er etablert rett på fjell og har ingen rom under terreng. Drenering er ikke etablert sett med tanke på byggeår og datidens byggemåte. Eventuelt eldre teglsrør. Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann og avløpsledninger. Septiktank: Ukjent tilstand på tank, ikke vurdert i denne rapporten. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

  Innhold
  Boligen har en planløsning over halvannen etasje. 1 etasje: Vindfang-/gangareal, wc, bad m/opplegg til vaskemaskin og trommel, kjøkken med spiseplass og 2 sammenhengende stuer med både varmepumpe og ildsted. Loftsetasje: Gang, bod og 2 soverom. Krypkjeller med noe lagringsplass. Her er også varmtvannsbereder plassert. Stort uthus med rikelig plass til hobby og lagring av ved, redskap, ski, sykler mv. Uthuset er delt opp i 2 rom hvor det innerste er nylig isolert og perfekt til hobby.

  Standard
  Boligen antas å være oppført omkring 1911 og tilbygget senere. Huset fremstår som solid og godt vedlikeholdt, og holder en normal god standard. Mye påkostet i senere tid med blant annet nytt kjøkken, ny el-tavle og overflateoppussing. Gang med pent laminatgulv og malt brystning samt tapet på vegg. Takess i himling. Stort og godt bad. Belegg på gulv med varmekabler og våtromstapet på vegg. Takess i himling. Lukket dusjkabinett og servant i flott innredning. Avsatt plass til vaskemaskin/trommel samt etablert vaskekum. Separat toalettrom tilstøtende badet. Dobbel stue med både ildsted og varmepumpe. Nyere laminatgulv og malt strie/panel på vegg. Takess i himling. Det er i forbindelse med nytt kjøkken åpnet opp vegg fra stuearealet og inn til kjøkkenet, som gir et fint og moderne preg. Lekkert nytt kjøkken fra Kvikk med slette fronter og rikelig med både skap- og benkplass. Integrerte hvitevarer som medfølger (oppvaskmaskin, kjøleskap, stekeovn, induksjonstopp og vinskap). Det er etablert waterguard. I 2.etasje er det gang og romslige soverom samt stort kott/bodrom. Stort uthus som er delt opp i 2 rom (lagerrom til ved, sykler, redskap mv, samt ett isolert rom som er perfekt til hobby. Se forøvrig tilstandsrapport fra takstmann som er vedlagt salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkeringsplasser på egen grunn.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,00))   75 792,- (Omkostninger totalt)   2 425 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Luft til luft varmepumpe, vedfyring og evnt. elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  12350

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Beløpet er fordelt over 2 terminer og inkluderer eiendomsskatt, vann, renovasjon og feiing/tilsyn. Tømming av lukket septiktank er ikke inkludert og anslås ca. kr. 5000,- pr. år. Dette avhenger av antall tømminger.

  Formuesverdi primær
  381592

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1373732

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Ny eier må påregne seg faste/variable utgifter som f.eks forsikring, strøm, tv-/internett mv. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler. Man må påregne seg andel av felles veivedlikehold (brøyting osv).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3813/73/41: 31.01.1923 - Dokumentnr: 900049 - Bestemmelse om gjerde. Denne heftelsen har megler ikke lykkes med å innhente, men antas å ha historisk betydning ift. tidligere gjerdehold (husdyr o.l.) 03.09.1952 - Dokumentnr: 501665 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3813 Gnr:73 Bnr:7 01.01.2020 - Dokumentnr: 1144947 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0814 Gnr:73 Bnr:41

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Finnes ikke i kommunens arkiver og det er helt normalt utifra byggeåret. Det er mottatt byggesøkt tegning ifm tilbygg (vedlagt salgsoppgaven). Det gjøres oppmerksom om at registreres avvik i innvendig romdisponering i nevnte tegning og den faktiske bruk/romdisponering i dag, ref. vedlagte tegning. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og privat avløp (septiktank). Privat vei hvor det må påregnes andel av fellesutgifter ifm brøyting/vedlikehold.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert, vist som boligformål i kommuneplanens arealdel. Kommuneplanens arealdel kan ses på www.bamble.kommune.no eller fåes hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det er derfor boplikt på eiendommen. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen skal benyttes til helårsbolig.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 350 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 58 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 350 000,00))   75 792,- (Omkostninger totalt)   2 425 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 5000,- oppgjørshonorar kr 5900 ,- og visninger kr 3500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Simen Dippner Bakke

Megler

Simen Dippner Bakke

90 92 22 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev