aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Dronefoto med pil som markerer leiligheten
Dronefoto med pil som markerer leiligheten

STATHELLE Hellebergveien 55

Lettstelt og flott leilighet med suveren utsikt, stor terrasse, heis og garasjeplass i parkeringskjeller!

 • kr 1 250 000
 • BRA 57 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 250 000
 • Omkostningerkr 11 240
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 156 680
 • EierformAndel
 • Byggeår2008
 • Soverom1
 • ArealP-rom 54 m²
 • Andel fellesgjeldkr 895 440
 • Felleskostnaderkr 9 939
 • Tomt3 878 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 1 250 000 (Prisantydning) 895 440 (Andel av fellesgjeld)   2 145 440 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   2 156 680 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Flott og lettstelt leilighet på Stathelle panorama, et svært attraktivt terrassehuskompleks med nydelig sjøutsikt. Borettslaget er oppført i 2008 og fremstår som meget veldrevet med et fint bomiljø. Leiligheten har en effektiv arealdisponering og inneholder: Entrè, 1 soverom med skyvedørsgarderobe, flislagt bad, bod, kjøkken og fin stue med utgang til den store terrassen. Terrasse med elektrisk markise og nydelig utsikt. Det er ekstra sportsbod til leilighten samt egen parkeringsplass i garasjekjelleren. Pene fellesarealer og det er heis i bygget. Borettslaget har inngått IN (individuelle nedbetaling) ordning, hvor det er mulig å gjøre ekstra innbetalinger på fellesgjeld (som gir redusert fellesutgift) om ønskelig. Kontakt megler for visning!
Stor terrasse, et supert tilleggsareal sommerstid!

Hellebergveien 55, Telemark

 • Tomt
  3878m²

  Beskrivelse av tomt
  Felleseiet tomt på ca. 3878m². Pent inngangsparti og opparbeidet uteområde med asfalterte parkeringsarealer og adkomst, samt noe opparbeidet grøntareal.

  Beliggenhet
  Stathelle ligger sentralt til med enkel adkomst til E-18 og kort vei til både Porsgrunn, Skien og Vestfoldbyene. På gamle Stathelle er det flere fine båthavner for dem som er interessert i båtlivet og flere fine friområder ved sjøen, samt flotte turterreng i marka. Brotorvet (Alti) ligger sentralt på Stathelle ved brohodet til Breviksbrua. Her finner man "alt" av butikktilbud, tannlege, lensmannskontor mv. Leiligheten ligger i et meget populært boligområde med nydelig sjøutsikt og nærhet til de fleste servicefunksjoner på Stathelle. Kort gangavstand til Rema 1000 som blir den nærmeste butikken, samt Alti Brotorvet med et stort og variert utvalg av butikker. Nærområdet byr også på fine turmuligheter, samt kort vei til sjøen med flere fine småbåthavner.

  Adkomst
  Se kartskisse. Det blir skiltet ved fellesvisninger og eiendommer er merket med vår "til salgs" plakat.

  Bebyggelse
  Nærområdet består i all hovedsak av boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Terrassert boligkompleks oppført i murkonstruksjon. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport av Telemark Takst og Byggvurdering AS. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Bygningsdeler med rød TG3 (store eller alvorlige avvik): Ingen. Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Ingen. Bygningsdeler med lys oransje TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): -Balkong, terrasser: Terrassegulv er noe værslitt. Trenger vedlikehold. -Innvendige overflater: Laminatgulver har stedvis noen oppsvulmede skjøter og bruksslitasje, og vegger har noen opphengshull/sår i entrè og stue. Trenger stedvis noe vedlikehold/overflatebehandling. -Innvendige dører: Baderomsdør har noen fuktskader/avflassinger i bunn. Trenger vedlikehold. -Våtrom gulv: Gulvet har fliser med varmekabler og sluk under dusjkabinett, det er ca 15 mm fall fra terskel til sluk, men ingen oppkant til dørterskel. Sluk og overflater under baderomsutstyr er begrenset kontrollert, men det er antatt membraner under fliser og til sluk. Det ble ikke målt unormal fuktighet ved befaringen. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er stedvis noe bom i fliser med misfargede fuger og noe dårlig fall fra dørterskel. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Fungerer bra med dette avviket. -Våtrom sluk, membran og tettesjikt:Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk under dusjkabinett er begrenset kontrollert. Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. -Våtrom vegger og himling: Det er noen opphenghull i vegger og misfargede fuger, men det ble ikke målt unormal fuktighet ved befaringen. Fungerer bra med dette avviket, men trenger noe vedlikehold. -varmtvannstank: 116 liter varmtvannsbereder under kjøkkenbenk fra 2007. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ingen synlig vannalarm og tanken er koblet i stikkontakt. -Kjøkken: Det er noe mindre bruksslitasje på fronter og 1 underskap er noe skjevt. Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Innhold
  Boligen ligger i høy 1.etasje og inneholder entrè-/gang, 1 soverom, stue med utgang til stor terrasse, bad m/bod og kjøkken med åpen løsning til stuen. Romslig sportsbod som ligger med kort gange på felles plan med leiligheten samt parkeringsplass i garasjekjelleren.

  Standard
  Leiligeten fremstår som lys og svært trivelig, med en meget god arealdisponering. Normal god standard, i hovedsak fra byggeår (2008). For det meste laminatgulv og malte, slette overflater (vegger og himlinger). Fin entrè med klesoppheng. Romslig stue med store vindusflater som gir mye naturlig belysning og sikrer den flotte utsikten. Skyvedør ut til terrassen som er et fantastisk tilleggsareal sommerstid og med nydelig utsikt. På terrasse er det utekran og det er etablert en stor elektrisk markise. Kjøkkenet har åpen løsning til stuen og det er rikelig med skap- og benkplass. Hvite slette fronter, laminert benkeplate og fliser mellom benk- og overskap. Komfyr med keramisk topp, kjøleskap m/frysedel og oppvaskmaskin som medfølger boligen. Badet har flislagte overflater med varmekabler i gulv. Lukket dusjkabinett, servant i innredning og toalett. Opplegg til vaskemaskin. Tilstøtende badet er det en kjekk bod med oppbevaringsmuligheter. I tillegg er det et stor sportsbod i gangen på sammen etasjeplan som leiligheten (enkel tilkomst). På soverommet er det en god skyvedørsgarderobe. Fellesområdene (f.eks. entrè og gangareal) fremstår som veldig pene og det er god orden i bygget. Felles inngangsparti med dørcalling (i entrè er det calling m/kamerafunksjon), heis og enkel adkomst inn til felles garasjekjeller hvor det medfølger en parkeringsplass til denne leiligheten. Det er i forbindelse med salget også innhentet tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven. En meget attraktiv, lettstelt og fin leilighet som bør ses!

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Inkludert i fellesutgiftene.

  Parkering
  Egen parkeringsplass i felles garasjekjeller (enkel adkomst via trapp eller heis) samt utvendig fellesparkering. Det er ikke el-lader til denne parkeringsplassen, men styreleder opplyser om pr. telefon at det er ført frem strøm til parkeringsplassene og beboer kan således selv bekoste selve ladeboksen. Konfr. gjerne styret om dette er aktuelt for deg som interessent.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 250 000 (Prisantydning) 895 440 (Andel av fellesgjeld)   2 145 440 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   2 156 680 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  820000

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2952000

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Ny eier må i tillegg til fellesutgifter beregne seg faste kostnader som f.eks strøm og innboforsikring.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  4688

  Part.obl.nr.
  991 961 089

  Felleskostnader pr. mnd.
  9939

  Andel fellesgjeld
  895440

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-11-05T23:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  NB! Borettslaget har etablert IN ordning (individuell nedbetalingsordning), slik at man kan fritt gjøre innskudd for ekstra nedbetaling av andel fellesgjeld som igjen vil redusere fellesutgiftene. Konfr. gjerne forretningsfører.

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene

  Borettslaget
  Stathelle Panorama borettslag

  Borettslagets org.nr
  991 961 089

  Om borettslaget
  Stathelle Panorama Borettslag org.nr.:991 961 089. Borettslaget består av Hellebergveien 51,53,55,57,61,63,65,67,69,71,73,75,77,79,81,83,85,87,89,91 og er tilknyttet Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag. Styreleder er May-Britt Holte. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Forkjøpsrett
  Det foreligger vedtektsbestemt forkjøpsrett til borettslagets - og boligbyggelagets medlemmer. Forkjøpsretten avklares snares mulig etter aksept av bud.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 12113587669, DNB ASA Annuitetslån, 4 terminer pr. år. Rentesats pr. 06.11.2023: 5,35 %pa Antall terminer til innfrielse: 78 Saldo pr. 06.11.2023: kr. 12 317 046,- Andel av saldo pr. 06.11.2023. kr. 895 440,- Føste termin: 30.06.2008 Første avdrag: 30.06.2018 (siste termin 31.03.2043)

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er Skadeselskapet Borettslagenes Sikringsfond AS. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1.desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Storebrand

  Polisenummer felles forsikring
  33910427

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt iht. borettslagets vedtekter, uten godkjennelse fra styret i borettslaget.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3813/20/139: 13.12.2004 - Dokumentnr: 18965 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3813 Gnr:20 Bnr:9 23.06.2006 - Dokumentnr: 10328 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 23.06.2006 - Dokumentnr: 10328 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 913457 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0814 Gnr:20 Bnr:139

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest datert 26.06.2008.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. Private stikkledninger frem til kommunal tilknytning.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.

  Kommentar odelsrett
  Ikke aktuelt-/relevant.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 250 000 (Prisantydning) 895 440 (Andel av fellesgjeld)   2 145 440 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 7 200 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   11 240 (Omkostninger totalt)   2 156 680 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  11240

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.8000-, og oppgjørshonorar kr. 5900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Visningsgebyr kr 3950,-Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter annonsering, internett, innhenting av lovpålagt informasjon, fotograf, tinglysing av sikringsobligasjon mv. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket sine utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Jørn Amlie

Megler

Jørn Amlie

96 50 05 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev