aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Forushagen 14!

Stavanger Forushagen 14

Forus - Innholdsrik familiebolig beliggende i et etterspurt område - flott utsikt!

 • 6 990 000
 • BRA 290 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING6 990 000
 • OMKOSTNINGER190 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER7 180 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 983
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 273 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT884 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-))
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  190 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  7 180 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
U.etg p-rom: Hall m/gulvvarme, gang, vaskerom, stue, kjøkken, bad m/dusj/vask/wc og gulvvarme, garderobe.
U.etg s-rom: Bod.
1.etg p-rom: TV-stue, bad m/dusj/vask/wc og gulvvarme, vaskerom, kjøkken m/utgang balkong/terrasse, stue m/peis.
2.etg p-rom: Gang, 4 soverom, bad m/dusj/vask/wc/badekar og gulvvarme.
Øvrige s-rom: Garasje m/loft
En lys og trivelig stue

Forushagen 14, Rogaland

 • Vi har gleden av å presentere en meget stor og kjekk familiebolig oppført i 1983. Boligen fremstår som innholdsrik og flott med en nydelig utsikt mot sjøen! Noe modernisering må påregnes.

  Vi ønsker deg velkommen til Forushagen 14!

  Oppholdsrom:

  Hovedstuen er en romslig og flott stue med mye naturlig lys. Her det plass til flere sofagrupper og spisebord. Den flotte utsikten rammer inn rommet på en flott måte og gir det lille ekstra for opplevelsen. En peisovn gir en god og behagelig varme året rundt. Det er parkett på gulv og lyse veggflater.
  I samme etasje er det enda en stue, noe som er perfekt for en barnefamilie. Et utmerket rom som kan brukes som TV-stue, ungdommenes spillerom, barnas lekerom eller hobbyrom - mulighetene er uendelige. Her er det bare kreativiteten som begrenser!
  Stuen i underetasjen er i likhet med hovedstuen lys og romslig. Her er det furugulv og panel på vegger og tak.

  Kjøkken:

  Stort kjøkkenrom m/klassisk eikeinnredning. Det er laminat på gulv og lysmalte vegger. Mye skap- og benkeplass. Perfekt uavhengig om du elsker å kokkelere eller tar en mer lettvint løsning. Fra kjøkkenet er det utgang til terrassen/balkongen som har meget gode solforhold, samt biinngangen som også kan brukes som et vaskerom.

  Kjøkkenet i kjelleren er lyst og trivelig. Belegg på gulv og panel på vegger.

  Våtrom:

  Boligen har hele 3 bad. Alle disse er av enkel standard og må påregnes modernisering. Alle er innredet med dusj/vask og wc, samt at badet i 2.etg også har badekar.
  Det er 2 vaskerom i boligen.

  Soverom:
  Boligen har 4 soverom. Felles for dem alle er at de er romslige og har god plass til skap og ulike hylleløsninger.

  Store deler av kjelleren har tidligere vært utleid, men gjøres oppmerksom på at rommene i underetasjen som er innredet og brukt som soverom, kjøkken, stue, bad og vaskerom ikke er byggemeldt/godkjent som rom for varig opphold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

  Alt i alt en bolig som med litt kjærlighet og kreativitet kan bli en fantastisk familiebolig!

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport med befaringsdato 26.06.2022. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått tilstandsgrad (TG3):

  2. ETASJE - BAD:
  Totalvurdering overflater: overflater m/varierende alder og stand, deler av forventet levetid er utgått. Sprekk i flis ved badekar, bom i enkelte fliser gulv. Manglende silikon i overgang skinn/våtromsplater i dusjsonen. Normal tid før maling av glassfibervev, malt er 8 - 16 år. Normal tid før utskifting av
  våtrom, keramiske fliser på membran, lettvegg er 10 - 20 år. Normal tid før utskifting av våtrom, baderomspanel er 10 - 20 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5 - 15 år. Normal tid før utskifting av keramiske fliser er 10 - 30 år. Normal tid før utskifting av våtrom, vinylbelegg er 10 - 30 år.
  Anbefalte tiltak overflater: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å spare overflater for belastning med fritt vann.

  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Gulv utenfor dusj er opplyst innsmurt med primer, som var vanlig ved oppførings tidspunktet. Primer tilfredsstiller ikke dagens krav til tetthet/membran.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Oppgradering av våtrom til å tilfredsstille dagens krav til tetthet.

  1. ETASJE - BAD:
  Totalvurdering overflater: Overflater m/varierende alder og stand, deler av forventet levetid er utgått. Våtromsplater er montert uten skinne, svelling nedre del, ingen utslag på fukt. Sprekk i flis på gulv ved dør. Bom i enkelt fliser gulv. Normal tid før maling av glassfibervev, malt er 8 - 16 år. Normal tid før utskifting av våtrom, keramiske fliser på membran, lettvegg er 10 - 20 år. Normal tid før utskifting av våtrom, baderomspanel er 10 - 20 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5 - 15 år. Normal tid før utskifting av keramiske fliser er 10 - 30 år. Normal tid før utskifting av våtrom, vinylbelegg er 10 - 30 år.
  Anbefalte tiltak overflater: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å spare overflater for belastning med fritt vann. Våtrom bør oppgraderes på kortere sikt.

  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Gulv utenfor dusj er opplyst innsmurt med primer, som var vanlig ved oppførings tidspunktet. Primer tilfredsstiller ikke dagens krav til tetthet/membran.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Oppgradering av våtrom til å tilfredsstille dagens krav til tetthet.

  UNDERETASJE - BAD:
  Totalvurdering overflater: Overflater m/varierende alder og stand, deler av forventet levetid er utgått. Våtromsplater er montert uten skinne, svelling nedre del, ingen utslag på fukt. Bom i enkelt fliser gulv. Normal tid før maling av glassfibervev, malt er 8 - 16 år. Normal tid før utskifting av våtrom, keramiske fliser på membran, lettvegg er 10 - 20 år. Normal tid før utskifting av våtrom, baderomspanel er 10 - 20 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5 - 15 år. Normal tid før utskifting av keramiske fliser er 10 - 30 år. Normal tid før utskifting av våtrom, vinylbelegg er 10 - 30 år.
  Anbefalte tiltak overflater: Det anbefales å installere et dusjkabinett for å spare overflater for belastning med fritt vann. Våtrom bør oppgraderes på kortere sikt.

  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Gulv utenfor dusj er opplyst innsmurt med primer, som var vanlig ved oppførings tidspunktet. Primer tilfredsstiller ikke dagens krav til tetthet/membran.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Oppgradering av våtrom til å tilfredsstille dagens krav til tetthet.

  1. ETASJE - VASKEROM:
  Totalvurdering: Plater skjøter undergulv er synlig i belegg, stedvis noe slitt belegg, hovedsakelig ved dør. Overflater våtrom er utgått, påregnelig med oppgradering på kortere sikt. Normal tid før utskifting av våtrom, vinylbelegg er 10 - 30 år. Normal tid før utskifting av våtrom, våtromstapet er 5 - 10 år.
  Anbefalte tiltak: Oppgradere overflater på kortere sikt.

  UNDERETASJE - VASKEROM:
  Totalvurdering: Avskalling i maling betonggulv, salt utslag gulv. Overflater våtrom tilfredsstiller dagens krav til tettethet våtrom, påregnelig med oppgradering på kortere sikt.
  Anbefalte tiltak: Oppgradere overflater på kortere sikt.

  Forhold som har fått tilstandsgrad (TG2):

  DRENERING:
  Totalvurdering: Over halvparten av forventet funksjonstid er nådd. TG 2 settes på grunn av alder. Registrert kalk/salt utslag gulv/yttervegg synlig betong på
  vaskerom og bod i underetasje Det er ikke registrert forhold som tyder på svikt. Boligen ligger i et skrående terreng. Terrenget faller stedvis inn mot grunnmur.
  Anbefalte tiltak: Topplist anbefales etablert for optimal fuktsikring. Drens fra byggeåret bør spyles/vedlikeholdes med jevne mellomrom (ca hvert 10 år).

  GRUNN / FUNDAMENT:
  Totalvurdering: Det registreres mindre riss i grunnmur og utvendig puss. Dette er ikke uvanlig og vurderes ikke å ha vesentlig konstruksjonsmessig betydning slik dette fremstår i dag. Sig i belegningsstein ved entre, dette skyldes mangelfull grunnarbeid.
  Anbefalte tiltak: Grunnmur bør pusses/ overflatebehandles.

  BALKONG/ TERRASSE:
  Totalvurdering: Balkong og terrasse dekke ved kjøkken er tekket med glassfiber. Glassfiber er ømtålig med tanke på bevegelser i konstruksjonene og
  tørker ut over tid. Tekkingen bør kontrolleres regelmessig med tanke på utettheter. Spikerslag rekkverk øvre balkong er ikke barnesikret. Rekkverks høyde 85 cm. Noe mindre retningsavvik, tørke sprekker registrert i terrasse overflater, påregnelig normalt. Rekkverk noe løs forankret på nedre balkong.
  Anbefalte tiltak: Overflatebehandling må påregnes Utbedre rekkverk øvre balkong. Kontrollere tekking ved anledning.

  VINDUER/DØRER:
  Totalvurdering: Vinduer og dører hovedsakelig fra byggeåret. Det ble registrert noe nedbrytning i enkelte karmer/brystning som er mye utsatt for sol og fuktighet, normal slitasje i pakninger og beslag. Kondensering i vinduskarmer skyldes for liten utskiftning av inneluften. Råte i glasslist sør/vest, anbefales skiftet. Normal tid før utskifting av vinduer/ aluminiums vinduer er 30 - 50 år. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av tredører og aluminiumsdører er 20 - 40 år.
  Anbefalte tiltak: Enkelte vinduer og dører har behov for justering. Vedlikehold/ overflatebehandling må påregnes.

  YTTERVEGGER:
  Totalvurdering: Utvendig kledning fra byggeåret, normal slitasje, noe malingsslitt og tørkesprekker på de mest utsatte side, påregnelig med maling.
  Korrodering i ventil hetter yttervegg. Normal tid før beising av trekledning eller laft, beiset er 2 - 6 år. Normal tid før dekkbeising av trekledning eller laft, dekkbeiset er 4 - 8 år. Normal tid før maling av trekledning eller laft, malt er 6 - 12 år. Normal tid før maling av betong uten puss, malt er 8 - 16 år.
  Anbefalte tiltak: Rengjøring og overflatebehandling må påregnes. Behandling av korroderte beslag.

  LOFT:
  Totalvurdering: Registrert reir på loft. Deler av isolasjon yttertak er ikke tilstrekkelig festet, anbefaler montert av papp.

  RENNER OG NEDLØP:
  Totalvurdering: Takrenner og nedløp av plast fra byggeåret. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i kobber er 30 - 50 år. Normal tid før utskifting av
  takrenner/nedløp i plast er 20 - 30 år.
  Anbefalte tiltak: Oppspyling/kontroll av takrenner og nedløp anbefales med jevne mellomrom.

  TAKTEKKING OG BESLAG:
  Totalvurdering: Taket er tekket med takstein fra byggeåret, normal slitasje i toppbelegget. Undertak er ikke vurdert. Korrodering sløysbeslag. Fuglereir
  registrert, ikke synlig fugletetting ved takfot. Normal tid før utskifting av tegltakstein er 10 - 40 år. Normal tid før omlegging av tegltakstein er 30 - 60 år. (Det er ikke montert snøfanger ved takfot, ikke ett krav ved oppføring av bolig.

  ETASJESKILLE:
  Totalvurdering: Det registreres knirk/spenninger i gulv i bolig, trolig er dette en kombinasjon med mangelfull feste/lim av undergulv. Anbefaler utbedret ved
  skifte av toppdekker. Toppdekker er stedvis noe slitt. Registret bom i fliser i entre, tg:3. Utbedring 5000-10000,- anbefaler å innhente pris.
  Anbefalte tiltak: Anbefaler utbedring av nevnte merknader.

  ILDSTED:
  Totalvurdering: Det er foretatt en visuell kontroll av synlige deler av pipemur i boligen og utvendig over tak. Pipe/bly over tak er tilsynelatende ubehandlet, det anbefales jevnlig impregnering/behandling for å unngå utettheter (hvert 5. år).
  Anbefalte tiltak: Pipemur må gjøres tilgjengelig for kontroll på 4 sider. Behandle pipe over tak.

  KJØKKEN:
  Totalvurdering: Kjøkkeninnredninger fra byggeår, i god stand iht. alder. kjøkken 1. etasje -Ujevn plateskjøt, stedvis løs lamell kantplate. - Avskalling i belegg
  bakplate ved komfyr. - Fuktmerker i bunnplate under vask, ingen utslag på fukt. Ingen registrert fukt eller mangelfull avtrekk tilknyttet innredning.
  Anbefalte tiltak: Montere avtrekk kjøkken underetasje.
  TRAPP:
  Totalvurdering: Innvendig trapp fra byggeåret, god stand iht. alder. Rekkverk/trinn tilfredsstiller ikke dagens krav til sikkerhet, hånd løper på vegg er ikke montert.
  Anbefalte tiltak: Tiltak anbefales for å bedre personsikkerhet.

  ELEKTRISK:
  Totalvurdering: Anlegget er i hovedsak fra byggeår.
  Anbefalte tiltak: Det anbefales en utvidet el-kontroll.

  VANNLEDNINGER:
  Totalvurdering: Vannrør fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Iring registrert, påregnelig normalt. Ledningsnett Normal
  levetid for avløpsledninger av plast er 25 til 75 år. Normal levetid for vannledninger av kobber er 25 til 75 år. Normal levetid for lodding er 25 til 75 år.
  Anbefalte tiltak: Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

  VENTILASJON:
  Totalvurdering: Naturlig ventilasjon som normalt oppføringstidspunkt. Registrert kondensering på vinduer innvendig, dette skyldes mangelfull utluftning.
  Anbefalte tiltak: Anbefaler opprettelse av mekanisk avtrekk.

  2. ETASJE - BAD:
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Ingen skader registrert utover normal bruksslitasje. Wc feset til gulv med skruer.
  Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Montering av mekanisk avtrekk.

  1. ETASJE - BAD:
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Ingen skader registrert utover normal bruksslitasje. Wc feset til gulv med skruer.
  Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Montering av mekanisk avtrekk.

  UNDERETASJE - BAD:
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon: Ingen skader registrert utover normal bruksslitasje. Wc feset til gulv med skruer.
  Anbefalte tiltak sanitær og ventilasjon: Montering av mekanisk avtrekk.

  Velkommen til en hyggelig visning!
 • Forushagen 14 ligger i sentrale omgivelser i et barnevennlig og etablert boligområde.
  Det er kort vei til arbeidsplasser på Forus og Hinna Park. I kort avstand fra eiendommen finner en flotte badestrender, lekeplasser og unikt friområde.
  Det er gode bussforbindelser og kort vei til togstasjon.
  Nærhet til grunnskole og videregående skole, samt barnehager.
  Et fantastisk sted for store og små.
  På Forushagen bor det voksne og barn i alle aldre - fra småbarnsfamilier til pensjonister. Dette skaper et trivelig miljø!
 • Enebolig som er oppført med grunnmur betong/tretong element og plate i stedstøpt betong.
  Yttervegger i lett bindingsverk som er antatt isolert etter datidens krav, utvendig vindtett og kledd med liggende tre paneler.
  Etasjeskillet i tre bjelkelag.
  Saltak i tre som er tekket med glasert teglstein.
  Takrenner/nedløp i plast.
  Vinduer og dører med isolerglass.
 • 1.et: 108 Bra
  2.et: 75 Bra
  U.et: 107 Bra
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Peisovn i stuen, ellers vanlig elektrisk oppvarming.
 • Eiertomt på ca 884 kvm.
 • Dobbel garasje, samt biloppstillingsplass i eget gårdsrom.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 888 929,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 800 144,- per 31.12.20
 • Kr 24 352,- pr. år
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 01.06.1983
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Hvitevarer medfølger ikke i handelen.

  Boligen vil ikke bli ytterligere utvasket ved overtakelse.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Dagboknr.: 1982/4003-2/102 Forkjøpsrett (er død), 25.03.1982
  RETTIGHETSHAVER: BREDAL SVERRE AUGUST
  BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
  TIL TOMT OG EVENT BYGNINGER
  Ovennevnte avtale kan fås ved henvendelse megler.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål og er omfattet av følgende reguleringsplaner:
  Eldre reguleringsplan - Forus industriområde mellom E18 og Gandsfjorden med PlanID 503. Ikrafttredelse 28.06.1968.
  Eldre reguleringsplan - Del av næringsområdet Forus øst, del 1 med PlanID 1549. Ikrafttredelse 26.05.1997.
  Eldre reguleringsplan - Dobbeltsporet Sandnes - Stavanger med PlanID 1949. Ikrafttredelse 18.10.2004.
 • Gnr. 13 Bnr. 60 i Stavanger kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt et vederlag tilsvarende kr 49 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 19 900,-, oppgjørshonorar kr 5 900,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bernt Normann Fatland
Trond Kristoffersen

Megler

Trond Kristoffersen

45 00 77 61

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev