aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hitraveien 20!

Innholdsrik familiebolig med attraktiv & barnevennlig beliggenhet - Flott utsikt og gode solforhold - Garasje

 • 3 900 000
 • BRA 139 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING3 900 000
 • OMKOSTNINGER109 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 009 642
 • EIENDOMSTYPERekkehus
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 971
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 128 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT111 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 900 000,-))
  --------------------------------------------------------
  109 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 009 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje: P-rom: Entre/gang, trapp, toalettrom, bad, 3 soverom.
2. etasje: P-rom: Trapp, stue, kjøkken.
U. etasje: P-rom: Gang, trapp, vaskerom, stue, soverom. S-rom: Uinnredet rom (opplegg bad), bod, bod under trapp.

Garasje i felles garasjeanlegg på ca 12 m2
Stue

Hitraveien 20, Rogaland

 • En flott og innholdsrik familiebolig på populære Vardenes på Tasta. Her ligger man barnevennlig til i blindgate med kort avstand til barnehager, skole, lekeplasser og idrettsanlegg.

  Rekkehuset strekker seg over 3 etasjer og holder bra standard. Noe modernisering/oppgraderinger bør påregnes. Flott utsikt fra boligen og gode solforhold. Stor flott terrasse.
  Man kommer inn i en lys og trivelig gang. Videre har man 3 soverom av god størrelse. Det ene soverommet det utgang til terrasse. I første etasje er det også et toalett og et bad.
  Videre opp i andre etasje, så finner man en god stue med flott utsikt og utgang til terrasse. Kjøkkenet har delvis åpen løsning inn mot spisestue. Lyst og moderne kjøkken.
  I kjeller så har man en flott kjellerstue, et soverom som ikke er byggemeldt, en bod, vaskerom og et rom som er klargjort for å bygge opp et bad.

  Parkering i garasje i rekke.
  Alt i alt et meget innholdsrikt rekkehus med god planløsning i et attraktivt område.
  Velkommen til hyggelig visning!


  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.
  Forhold som har fått TG2:
  DRENERING
  Totalvurdering: Over halvparten av forventet funksjonstid er nådd. TG 2 settes på grunn av alder. Vurderingen er foretatt med utgangspunkt i elementets etableringsår og en skal være oppmerksom på at drenering også er en bygningsdel som har en naturlig aldrings-messig slitasje med en normal levetid. Videre den begrensning at selve dreneringen ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. På bakgrunn av dette forutsettes det at dreneringens utførelse er i.h.t. gjeldende anvisninger. Drenssystem med drensledninger har en forventet brukstid på 20 - 60 år. Det anbefales drensledning spyles med intervall på 1 - 5 år. På boliger av denne alder må det påregnes fare for noe fuktighet i gulv, dette fordi datidens byggeskikk ikke ble utført med fuktsikring lik dagens byggeskikk.

  GRUNN / FUNDAMENT
  Totalvurdering: TG 2 på grunn av utvendige murte/pussede fasader har sprekker. (dette er i liten grad). Merknader: Normaltid for vedlikehold av pussede flater. Bom og løs puss hugges ned. Ny puss påføres. Intervall 20 - 30 år. Ovennevnte vurderingspunkter er ellers undersøkt uten at det er funnet nevneverdige avvik i forhold til det som kan forventes ut ifra alderen.

  RADONSIKRING
  Totalvurdering: Det er ikke utført radonmålinger i boligen.
  Anbefalte tiltak: Det anbefales å utføre målinger for å kartlegge radonkonsentrasjon i boligen.

  ROM UNDER TERRENG
  Totalvurdering: TG 2 settes på grunn av alder på drenering og risikokonstruksjon under terreng. Utforede vegger under terreng er en utsatt konstruksjon, med hensyn til fuktinnsig utenfra og kondens på grunnmuren. Utsatte steder er kontrollert med fuktindikator. Det ble ikke registrert unormale fuktverdier.

  BALKONG/TERRASSE
  Totalvurdering: Balkong med tilkomst fra stue 2 etasje Oppført med søyler/drager/bjelkelag, dekket med terrassebord i trevirke. Fundamenteringen er antatt stabil da det ikke er registrert avvik utover normal forventet Terrasse/platting på bakke med tilkomst fra soverom og utvendig. Oppført i trekonstruksjoner, dekket med terrassebord i trevirke. Fremstår i god stand med normal slitasje. Med hensyn til alder vurderes over halvparten av forventet funksjonstid å være nådd. TG 2 balkong/terrasse på grunn av normal slitasje og alder. Normaltid for reparasjon av balkong/terrasse 15 - 30 år. Terrasse og balkong er olje-beiset 2022.

  VINDUER/DØRER
  Totalvurdering: Vinduer og dører har nådd over halvparten av forventet funksjonstid. Det vil være større risiko for punktering av glass og større behov for vedlikehold i tiden som kommer. Fuktskade på vindu er observert. TG 2 vindu og dører på grunn av alder. Tredører/aluminiumsdører en forventet tid for utskifting på. Kort/middels/lang - 20/30/40 år. Normaltid for justering av vindu og dører 2 - 8 år. Prisoverslag for bytte av vindu på bakkeplan 15000 - 20000 kr. Prisoverslag for bytte av vindu 2 etasje 25000 - 30000 kr.
  Anbefalte tiltak: Normalt utvendig vedlikehold eventuelt bytte av vindu må påregnes.

  YTTERVEGGER
  Totalvurdering: TG 2 ytterkledning på grunn av spredt fukt/råteskade og lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon er ikke montert. Trekledning har en forventet tid for utskifting på 20 - 50 år. Forventet levetid på kledning kan variere etter klima og tidligere utført vedlikehold.
  Anbefalte tiltak: Bytte av dårlig kledning må påregnes.

  RENNER OG NEDLØP
  Totalvurdering: TG 2 renner og nedløp på grunn av alder. Takrenner og nedløp i sink eller plastbelagt stål en forventet levetid på 25 - 35 år.

  TAKTEKKING OG BESLAG
  Totalvurdering: Over halvparten av forventet funksjonstid er nådd. TG 2 settes på grunn av alder. Betongtakstein en forventet levetid på 10 - 40 år. Ved omlegging 30 - 60 år. Utvendige beslag 15 - 35 år.

  VANNLEDNINGER
  Totalvurdering: Forventet levetid armaturer 15 - 25 år. Forventet levetid plast og kobberrør 25 - 75 år. Forventet levetid plast-sluk 25 - 75 år. Det registreres slag/knitring i rør (avløp)
  Anbefalte tiltak: Vannrør fra byggeår TG 2 på grunn av alder.

  VARMTVANNSBEREDER
  Totalvurdering: Bereder er over 20 år gammel. TG 2 bereder på grunn av alder. Teknisk levetid bereder i rustfritt stål 15 - 30 år. Anbefalt brukstid 20 år.

  BAD
  Totalvurdering overflater: TG 2 overflater på grunn av mot-fall på gulv. Overflater fremstår ellers med normal slitasje.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Det anbefales på generelt grunnlag en høydeforskjell på 25 mm fra topp membran til topp sluk. Dette forutsetter at membran er trukket helt opp til dørterskel. Det bemerkes at rommet ikke har tilstrekkelig med høydeforskjell fra topp membran til topp sluk. TG 2 gis med bakgrunn i utførelse og at mer enn halvparten av forventet brukstid for tettesjikt er oppbrukt. Våtroms-belegg en forventet tid for utskifting på: Kort/middels/lang - 10/20/30 år.

  Forhold som har fått TG3:
  VINDUER/DØRER
  Totalvurdering: Punktert vindu på soverom ( 2 stk) er observert TG 3. TG 3 balkongdør til balkong 2 etasje. Prisoverslag for bytte av vindu på bakkeplan 15000 - 20000 kr. Prisoverslag for bytte av vindu 2 etasje 25000 - 30000 kr. Prisoverslag for bytte av balkongdør 10 000 - 20 000 kr.
  Utbedringskostnader: Kr. 50 000 - 150 000
  Anbefalte tiltak: Bytte av vindu og dør må påregnes inne rimelig tid.

  GARASJE.
  Totalvurdering: TG 2 på grunn av blant annet lekkasje fra tak og fukt/råteskade i konstruksjoner.
  Utbedringskostnader: kr. 50 000 - 150 000
 • Meget barnevennlig og sentral beliggenhet på Vardeneset / Tasta, med gode solforhold og flott utsikt.
  Svært rolig område med lite gjennomgangstrafikk i blindgate.

  Kort avstand til både dagligvarebutikker, idrettsanlegg, turområder og lekeplasser. Tasta-senteret ligger også i området med mange spennende butikker og spisesteder.
  Fotballbaner, squashsenter og treningssenter like i nærheten.

  Området er også godt tilrettelagt for småbarnsfamilier med skoler og barnehager.

  Meget sentrumsnært med ca 7-8 minutter med bil til sentrum.
  Gode bussforbindelser til og fra sentrum like i nærheten.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger, småhus og blokk. Skole like i nærheten.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunnmur med betongelement.
  Yttervegger i bindingsverk som utvendig er kledd med trepanel.
  Saltak tekket med takstein
 • 1.et: 45 kvm Bra
  2.et: 48 kvm Bra
  U.et: 46 kvm Bra
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Kjeller: Elektrisk.
  1. Etasje: Elektrisk. Panelovn. Stråleovn på bad.
  2. Etasje: Elektrisk. Panelovn
 • Lett skrånet tomt. Asfalt på gangvei. Uteareal med terrasse/platting på bakke.
  Fellesareal på framsiden av rekkehusene.
 • Enkel garasje i rekke.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 902 015,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig. kr 3 247,- 254 per 31.12.20
 • Kr. 14 400 pr. år
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen, datert 27.08.1971
 • Det gjøres spesielt oppmerksom på at soverommet i kjelleren som er innredet og brukt som soverom ikke tilfredsstiller kravene til rømningsveier og lys. Rommet er forøvrig angitt som bod på byggetegningene, og bruksendringen er ikke godkjent. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen er regulert til boligformål og ligger i et område regulert til bolig, off.friområde og offentlig skole/barnehage.
  Plan 583
 • Gnr. 28 Bnr. 1721 i Stavanger kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 8 900,- oppgjørshonorar kr. 5 900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 39 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Eliann C Bjørnøy Bratteli
  Morten Runestad Bratteli
Christoffer Værstad

Megler

Christoffer Værstad

97 09 36 30

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev